Reacties voor: Opinie: Apple moet beloften over waterbestendigheid nakomen

"Hang je rond bij het zwembad en valt je telefoon in het water? Wees niet ongerust. Laat het opdrogen en er is niks aan de hand." Met woorden van die strekking probeerde Apple-topman Phil Schiller ons ervan te overtuigen dat de nieuwe iPhones écht waterdicht zijn. Maar het bedrijf geeft er geen garantie op en dat is raar.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 8 reacties

  1. Ik snap het wel. Gorilla glass is ook bestand tegen vallen vanop 1,6 meter. Maar je kan natuurlijk geen garantie geven op breukschade aangezien je nooit kan bewijzen dat het onder de 1,6 m toch gebroken is…

  2. Tijdens de Keynote werd waterdicht geïntroduceerd en beweerd ook van de iphone x wat niet gedekt wordt officieel.

  3. Sony heeft dit al zo’n 5 jaar bij zijn Xperia Z telefoons.

  4. Ik had een tijdje geleden mijn batterij laten vervangen (officieel via Apple), toen hij weer thuis geleverd was, was ook het scherm vervangen. Dit had ik even nagevraagd via een Apple medewerker en die vertelde dat ze dit doen om de waterdichtheid weer te kunnen garanderen. Dus als het toestel open is geweest, zorgen ze dus wel weer dat je mobiel tegen spetters kan.

  5. Mensen hebben vaak niet door dat een zwembad vaak een hoge concentratie chloor bevat….een ip68 waardering zet een waterdichtheid op zoet, niet stromend water. Chloor zorgt voor een kalklaag aan de rubbers waarbij deze verharden en de waterdichtheid daarmee niet gegarandeerd kan worden. Ik doe zelf verkoop aan klanten en ik adviseer altijd bij toestellen met deze waardering dat ze deze niet in chloor of zoutwater moeten gebruiken en als dit het geval is het toestel voor 1-2 minuten met zoetwater af te spoelen zodat er geen opgedroogd chloor of zoutkristallen op de rubbers achterblijven. Pas bij een waardering van 5 atm zoals de Apple watch series 2-4 kunnen deze in chloorwater gebruikt worden. Dit staat ook in de kleine letters….

  6. Van de zomer een paar mooie onderwater opnames gemaakt met de X. Dat was in thermaal water. Voor 99 euro een nieuwe kunnen krijgen via AppleCare.

  7. @Thomas: Super informatieve post! De redactie zou het bericht hiermee moeten aanvullen.

    Iemand noemde de sony experia lijn: Sony heeft uiteindelijk hun marketing claims moeten herzien omdat ze het niet waar konden maken. Dat Apple wat voorzichtiger is met hun claims snap ik dus wel.

    Iphones zijn nu iets lastiger open te krijgen vanwege de waterprooing seal. Een reparatie-beunhaas die voor een paar tientjes een chinese accu in je iphone zet zal de seal niet herstellen of geen nieuwe sealing aanbrengen. Je kan zelf ook een losse seal bestellen voor je scherm als je zelf je accu vervangt (is een soort dubbelzijdig tape). Of dat even goed is als het origineel valt nog te bezien.

  8. Mijn iPhone 7 is een dik halfuur onderdompelt geweest in een Canadese rivier door een kayak incidentje. Na een half uur heb ik de telefoon uit mijn doorweekte broekzak gehaald en hij werkte tot mijn verbazing nog perfect. Er was gedurende die dag wel wat vocht in de lens van mijn camera maar dat verdween weer na een dag.

    6 maand later typ ik met alle plezier dit bericht nog op dezelfde Iphone. Zou ik iedereen aanraden om hetzelfde met hun Iphone te doen? Nee.
    Maar het toont wel aan dat er toch een beetje waterdichtheid in zit.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.