Reacties voor: Opinie: Apple moet een 12 Watt ‘snellader’ meeleveren met de iPhone

Apple levert nog steeds een 5 Watt adapter mee bij de iPhone. Wat ons betreft moet er een 12 Watt 'snellader' in de doos zitten, net als bij de iPads. Dat is officieel geen snellader, maar het gaat bijna net zo snel als de 29 Watt-adapter die Apple aanraadt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 54 reacties

  1. Helemaal mee eens!!

  2. Absoluut mee eens!!

  3. Wat mij betreft mogen ze wel stoppen met USB laders meeleveren (of je de keuze geven) ik heb nu ong. 5 iphone dozen op zolder liggen met oplader, lightning kabels en oortjes in de doos … worden niet gebruikt …

  4. Origineel geplaatst door evad1st
    Wat mij betreft mogen ze wel stoppen met USB laders meeleveren (of je de keuze geven) ik heb nu ong. 5 iphone dozen op zolder liggen met oplader, lightning kabels en oortjes in de doos … worden niet gebruikt …

    Dit is inderdaad een beter idee!

  5. @evad1st: Rare opmerking. De fragiele kabeltjes die Apple meelevert mogen er voor die continu stijgende hoge prijzen echt wel worden meegeleverd hoor!

  6. Waarschijnlijk omdat mensen de telefoon toch voornamelijk in de nacht bij het bed opladen. Deze ligt er dan de hele nacht aan waarbij een uurtje langer ook niet veel uitmaakt. De accu zou het namelijk de hele dag moeten kunnen volhouden bij normaal gebruik volgens Apple.

  7. Vroegah kreeg je ook een dock. Ideaal. Maar als je dit extras allemaal wil : betalluh

  8. Origineel geplaatst door theclan
    Waarschijnlijk omdat mensen de telefoon toch voornamelijk in de nacht bij het bed opladen. Deze ligt er dan de hele nacht aan waarbij een uurtje langer ook niet veel uitmaakt. De accu zou het namelijk de hele dag moeten kunnen volhouden bij normaal gebruik volgens Apple.

    Precies! Ik heb helemaal geen behoefte aan zo’n lompe lader. Ik weet niet of het veel uitmaakt, maar mijn iPhone wordt best warm aan zo’n snellader, terwijl de 5W-lader gewoon rustig z’n gangetje gaat.

  9. @evad1st: Ik kan nog wat oortjes en oplaadkabel gebruiken 😛

  10. Denk liever aan een lader met vier USB uitgangen. Hier twee zakelijke en twee privé iPhones en iedere avond ruzie wie er aan de prik mag. Dan moet ik ook nog twee iPads opladen en een Apple Watch.

  11. Haast, haast, haast…. alles moet sneller in de huidige maatschappij.

    Wel ben ik het absoluut eens met feit dat Apple wat guller mag zijn met het meeleveren van accessoires zeker met zulke prijzen. En niet zo ontzettend veel vragen voor losse accessoires.

  12. Origineel geplaatst door Flieps
    Denk liever aan een lader met vier USB uitgangen. Hier twee zakelijke en twee privé iPhones en iedere avond ruzie wie er aan de prik mag. Dan moet ik ook nog twee iPads opladen en een Apple Watch.

    Ja, daar zijn we overgeleverd aan webshops als Amazon. Hoe betrouwbaar zijn zulke producten.

  13. Third party USB-C laders en USB-C naar Lightning kabels is een risico. Zie hier een recent artikel specifiek over de iPhone 8.

  14. Geen probleem, gaat de prijs wel omhoog😂😂😂💰💰💰

  15. Eens.

    Of nog beter, als je bij Apple koopt de keuze:
    Wil je 5W met USB – Lightning, of
    18W met USB-C – Lightning, of
    Draadloze lader.

    Ik kan namelijk helemaal niks met die oude kabels op m’n macbook pro met enkel usb-c…

  16. Nee, is ook niet goed voor de levensduur van je accu.

  17. Ik heb thuis een 4 usb hub hangen met chip die zelf bepaalt wat het maximale laadvermogen is adhv de apparatuur die er aanhangt. Die laadt ook binnen een half uur een iphone tot 50% op (6s plus).
    Dus voor mij is alleen lightning kabels bijvoegen voldoende.

    Door de dag heen hang ik hem ook nog wel eens aan mijn werklaptop als ik einde dag dreig niet te halen.

  18. Vroeger werd gezegd dat dan de levensduur van de batterij achteruit ging, is dit nog steeds zo?

  19. Iedereen weet toch dat snelladers funest voor een batterij is.

  20. Helemaal mee eens!
    Aangezien we nu veel meer moeten betalen voor een nieuwe iPhone mogen ze ook wel eens wat guller zijn mbt de meegeleverde accessoires. Dus Apple, denk eens niet alleen aan je eigen wallet maar ook die van je gebruikers! 👍🏽

  21. Origineel geplaatst door Bubbly
    @evad1st: Rare opmerking. De fragiele kabeltjes die Apple meelevert mogen er voor die continu stijgende hoge prijzen echt wel worden meegeleverd hoor!

    Waarom raar? (ik heb het om mijn situatie) ik gebruik nog mijn eerste lightning kabels die ik destijds kreeg (1 is vervangen door Apple vanwege kabelbreuk) … dus ik praat in mijn geval waar de kabels nog alle werken (ook 2 met een krimpkousje erom).

  22. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  23. @Flieps: in de woonkamer 2 laders (1 tje met een plugbug (kan en een ipad lader aan en indien nodig mijnMacbook) andere lader voor 2e telefoon.
    Mijn vrouw en ik hebben beide een beddi wekkerradio met dubbele USB (voor telefoon en in mijn geval applewatch) kinderen beide een apple lader naast het bed.
    oh ja in de keuken nog een dock voor de ipad(s)

  24. Origineel geplaatst door Andre
    Iedereen weet toch dat snelladers funest voor een batterij is.

    ha ha ik blijf aan het rerageren: OT: ik heb ruim 2 jaar een iphone 6+ gehad, wer eigenlijk altijd opgeladen met een ipad lader (of mijn wekkerradio (2.1 A USB) (moest vaak bijladen vanwege pokemon) en net mijn iphone verkocht, accu nog ruim 80% dus wat heet slecht …

  25. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  26. Niet mee eens. Ik heb liever dat ik niet betaal voor dingen die ik niet nodig heb.
    De meegeleverde adapter is voor mij al overbodig.

    Grotere meer milieubelastende laders maken terwijl dat niet nodig is ( en Apple heeft een veel beter beeld over hoe nodig het is dan wij hier ) maakt het lastiger om op te scheppen hun milieuvriendelijkheid.

  27. Origineel geplaatst door evad1st
    Wat mij betreft mogen ze wel stoppen met USB laders meeleveren (of je de keuze geven) ik heb nu ong. 5 iphone dozen op zolder liggen met oplader, lightning kabels en oortjes in de doos … worden niet gebruikt …

    Ja. Dit!

  28. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  29. Er zijn meer dan genoeg alternatieven die ver beneden de prijs van apple zitten. Ik koop zo ie zo nooit apple accessoires gezien de prijzen. Prima gecertificeerde alternatieven. Heb al een lange tijd een lader van griffin, gecertificeerd, 3 usb, 30watt werkt als een tierelier op mijn idevices. Kostprijs? 49,-

  30. @Ruud: Apple en milieu is zo ie zo een wasse neus, maar dat geldt voor iedere multi national. Ze profileren zich graag groen maar komen niet eens in de buurt van oranje.

  31. Mijn iPhone 6 laadt ook in 30 minuten naar meer dan 50%.
    En sinds de eerste Lightning kabels er zijn gebruikt iedereen zijn eerste kabel + lader nog hier thuis. Erg degelijk allemaal. Dus ik zou liever zelf kiezen of ik er eentje bij wil.
    Koop je Airpods, weer een Lightning kabel erbij…

  32. Tuurlijk moet dit. Is weer gewoon des Apples: beknibbelen om marges zo extreem mogelijk te houden. Elke cent telt dan. Gaat heus wel gebeuren een keer, maar zou mij niet verbazen als Apple wacht totdat ze 12W (of meer) toch op een of andere manier in het kleinere formaat geperst krijgen.

  33. Ik gebruik ook voornamelijk m’n 12 watt lader, zou handig zijn als Apple de oude kleine lader pimpt naar 12 watt.
    Maar begrijp ik uit een aantal reacties dat de 12W lader slecht is voor je batterij? Is dat zo?

  34. Origineel geplaatst door Biscuit
    @Ruud: Apple en milieu is zo ie zo een wasse neus, maar dat geldt voor iedere multi national. Ze profileren zich graag groen maar komen niet eens in de buurt van oranje.

    Socialistische kniepeesreactie. Een beetje onderbouwing zou het wat interresanter maken.
    Bijvoorbeeld, wat klopt hier niet?

  35. Origineel geplaatst door Tim
    Vroeger werd gezegd dat dan de levensduur van de batterij achteruit ging, is dit nog steeds zo?

    Nee sterker nog het is beter voor je batterij om hem sneller op te laden mits de temperatuur binnen de perken blijft. overigens vind ik gewoon de manier van samsung het beste. Zij leveren een snellader mee en in de telefoon kan je gewoon aangeven of je wel of niet wil snelladen! Best of both worlds.

  36. Ik laad tijdens de nacht op met mijn standaard 5W adapter. Indien ik overdag nog moet bijladen na intensief gebruik, neem ik 1 van mijn 12W adapters van de iPad.

  37. Heb thuis stopcontacten met ingebouwde usb en traag laden is ook beter voor de levensduur van de batterij dan snel laden

  38. Apple let op de kleintjes.
    Bij de iPad 2017 zit geen lader van 12W maar van 10W.

  39. wij willen helemaal géén adapter-voeding en kabel meer. ondertussen heb ik hier al een verzameling van 10 adapters en 10 lightning-kabels en oordopjes. laat al die spullen uit die doos en maak het basisproduct goedkoper!

  40. Moet eerlijk zeggen. Op een drukke dag geen lader nodig. (Telefoon langdurig in de broekzak.)

    Maar als je momenten heb waar de telefoon aan te pas komt of je speelt een spelletje, een snellader zou dan idd ideaal zijn. Zeker als die aan het einde van de dag op is en je hebt nog afspraken buiten de deur. (Het opladen in de auto achterwege gelaten)

    Nu kan je ook dit ook weerleggen door te zeggen dat ik dan al tussentijds had moeten opladen. Maar wat nou als je dat vergeet of onverwachts weg moet? (Met de fiets, OV, of als passagier zonder oplaadrecht)

    Snelladen is een handige gimmick, een must? Voor sommige zeker! Voor anderen een fijne luxe.

  41. Helemaal eens. Vooral voor de grote iPhone Plus. Ik heb zelf een 12 watt lader gekocht, toen (voor de verandering) het ladertje zelf kapot was. Bevalt prima en laadt lekker snel. 5 watt lader is natuurlijk wel lekker klein.

  42. @Marc: Ik kan de laders en kabels van het merk ANKER wel aanraden.
    Tot op heden beste en goedkopere third party ooit gekocht. MFI certified.

  43. Steek het USB kabeltje gewoon in de tv s’avonds. En klaar is Kees voor het slapen gaan. Soms hang ik er 2 aan.

  44. Wat mij betreft werkt het aan twee kanten…
    1.. je hebt een batterij met weinig vermogen en moet hierdoor vaak laden en dan wil je het liefst snel laden;
    2.. of je hebt een batterij met veel vermogen (en een chipset en scherm die allebei zuiniger zijn) zodat je niet vaak hoeft te laden. Dan kan je ‘s avonds thuis rustig laden. Nieuwe oplaadsystemen zijn niet nodig… Ik heb namelijk van elke iPhone sinds de 4 nog het doosje + de lader… dat is gewoon jammer… Maar zoals iedereen weet zit er erg veel marge op accessoires dus een merk zou zichzelf tekort doen als ze niet iets nieuws bedenken waardoor iedereen bij een nieuw product nieuwe accessoires moet kopen.

  45. Als voiceover gebruiker, heb ik niet de luxe van het onderweg laden via een auto, dus heb ik een powerbank gekocht!
    Mijn se kan een dag lang volhouden, als ik niet teveel apps gebruik, toch is wifi bluetooth en voiceover actief wat aardig wat van de accu vraagt…
    Apple mag best eens een goede kwaliteit lighning kabel mee leveren, wat ze leveren gaat niet lang mee als je de kabel onderweg moet gebruiken met een powerbank.
    De trekontlasting vanlighning kabels van andere merken zijn vaak veel steviger en kost een fractie van wat Apple voor zijn lighning kabels durft te vragen.

  46. @Wim: Er bestaan geen MFI gecertificeerde USB-C naar Lightning kabels. Apple levert de USB PD (PowerDelivery) chip (nog) niet aan andere partijen. Snel laden via USB-C (en een USB-C naar Lightning kabel) is een verhaal apart en daar verwacht ik nog wel wat verhalen over te lezen de komende tijd

  47. Als voiceover gebruiker, heb ik niet de luxe van het onderweg laden via een auto, dus heb ik een powerbank gekocht!
    Mijn se kan een dag lang volhouden, als ik niet teveel apps gebruik, toch is wifi bluetooth en voiceover actief wat altijd nodig is, wat aardig wat van de accu vraagt…
    Apple mag best eens een goede kwaliteit lighning kabel mee leveren, wat ze leveren gaat niet lang mee als je de kabel onderweg moet gebruiken met een powerbank.
    De trekontlasting vanlighning kabels van andere merken zijn vaak veel steviger en kost een fractie van wat Apple voor zijn lighning kabels durft te vragen.

  48. Oplader (snoer en kabel) van de Flying tigers. Perfect en laad even snel op als die van de Apple.

  49. “Het is logisch dat Apple die (duurdere) stroomadapter niet standaard meelevert, want in de winkel betaal je er bijna 90 euro voor”..hoe kun je dat rechtvaardigen terwijl andere merken als Samsung, LG etc wel standaard de stroomadapter voor het snelladen meelevert 🤔😅? Apple heeft geen enkel excuus om het niet standaard mee te leveren. Dieven zijn het en de apple sheep zullen het goedpraten. 😪

  50. In het artikel (en wel vaker hier ergens gelezen) staat dat je ook een MacBook lader kan gebruiken. Nou, ik heb een 61 watt lader er aan hangen. Dat lijkt me niet gezond voor mijn iPhone dacht ik zo.

  51. Als ik mijn iPhone 7+ zou opladen met de iPad lader dan is hij sneller opgeladen las ik maar gaat dat niet gepaard met wat meer slijtage aan batterij?
    En eventueel hogere temp van batterij / circuit iPhone met dit krachtigere laden?

  52. Ik heb nog tig ladertjes liggen van oude toestellen, die van m’n 3GS doet t bv nog prima.
    Wat een verspilling, het wordt tijd dat de EU de fabrikanten verbied om nog laders in de doos mee te leveren.

  53. Is de lader van een iPad 2 geschikt om een iPhone 8 Plus snel te laden?

  54. Origineel geplaatst door Leon
    Ik heb nog tig ladertjes liggen van oude toestellen, die van m’n 3GS doet t bv nog prima.
    Wat een verspilling, het wordt tijd dat de EU de fabrikanten verbied om nog laders in de doos mee te leveren.

    Verspilling?

    Wellicht moet je wat minder vaak een nieuw hip toestel kopen als verspilling en eu regels je zo aan t hart gaan.

    M.i. de normaalste zaak van de wereld dat een toestel met een (standaard) lader wordt geleverd.

    Wat is meer belastend, tig telefoons verslijten sinds de 3G is uitgekomen of een ladertje meeleveren?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.