Reacties voor: Opinie: de App Store verliest glans na opstappen Netflix en Spotify

App Store is geen one-stop-shop meer
Dat de App Store zo groot is gegroeid, heeft ermee te maken dat je één centrale plek hebt om je apps te downloaden en te betalen voor allerlei diensten. Maar daar komt langzamerhand de klad in: abonnee van Netflix en Spotify worden kan niet meer via de app en dat heeft grote gevolgen - ook voor Apple.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 23 reacties

  1. Nog even en Apple zit in een duikvlucht. Als de prijzen van de volgende iPhones weer zo belachelijk hoog zijn is de duikvlucht ingezet!

  2. Niet mee eens, zie het probleem niet echt. Netflix en Spotify kan je prima betalen met iDeal of cadeaukaarten overal verkrijgbaar.

    No issue verder.

  3. Ze hebben groot gelijk; Apple krijgt vanzelf een keer de kous op de kop.

  4. Valt wel mee hoor.
    Ik deed Spotify en Netflix altijd al buiten de app store via hun eigen websites en heb geen enkel probleem met waar wie wat heeft, daarbij kan je Netflix en Spotify mooi via Ideal doen en heb je helemaal geen creditcard nodig, anders dan bij de Appstore waar je er weer wel een moet hebben.

  5. Origineel geplaatst door bob
    Valt wel mee hoor.
    Ik deed Spotify en Netflix altijd al buiten de app store via hun eigen websites en heb geen enkel probleem met waar wie wat heeft, daarbij kan je Netflix en Spotify mooi via Ideal doen en heb je helemaal geen creditcard nodig, anders dan bij de Appstore waar je er weer wel een moet hebben.

    Helemaal mee eens, de glans blijft wmb aanwezig op de app store ook zonder Spotify/Netflix etc.

  6. En als straks Apple eigen tv dienst start krijgen ze weer nieuwe inkomsten. Dan is het te hopen dat ze combi abonnementen gaan aanbieden (icloud/Apple music/ apple tv dienst) voor bijvoorbeeld 10-15% goedkoper dan los. Wellicht dat weer meer mensen besluiten dat extra icloud abo te nemen icm met de Apple music dienst.

    Ik denk dat het wel mee valt. Daarbij gaan ze iTunes weer verder uitbreiden maar andere platformen met potentieel nog meer klanten.

    De glans gaat niet weg, alleen het gemak van alles op 1 plek. En bij een betrouwbare aanbieder van content.

  7. Bijna 800 miljoen binnenhalen voor Netflix-abonnementen. Beetje overdreven. Apple hanteert te hoge vergoedingen voor abonnementen van derde diensten. Te inhalig en dat gaat ze nu heeel veel geld kosten.terecht. Het Appstore platform biedt niet een toegevoegde waarde voor Netflix abonnementen dat dit 15% van het maandbedrag vertegenwoordigt.

  8. Waar ik mij veel meer zorgen over maak zijn de verschillende streaming video diensten met exclusieve content.
    Producenten (AT&T, Disney, Apple) starten dit jaar streaming diensten met hun eigen content.
    Het kan zo maar gaan gebeuren dat je meerdere abonnementen moet nemen om je favoriete series te kunnen zien.

  9. Origineel geplaatst door Cihan
    Nog even en Apple zit in een duikvlucht. Als de prijzen van de volgende iPhones weer zo belachelijk hoog zijn is de duikvlucht ingezet!

    Eens, de komende twee jaar worden belangrijk voor Apple. Er is steeds minder reden om bij Apple te blijven. De concurrentie heeft prima alternatieve, voor een veel lagere prijs. Apple moet echt iets gaan doen.

  10. Stemmingmakerij. Dezelfde trend zie je in de Google Play Store. En het is ook heel begrijpelijk. Waarom zouden dergelijke bedrijven met een grote naamsbekendheid 30% van hun omzet laten afromen, terwijl consumenten hen toch wel buiten de App Store weten te vinden.

  11. Waarom slecht? Via Safari kan het ook (binnen iOS) 🙂

  12. @redactie, misschien wordt het eens tijd voor een artikel waarin wordt beschreven wat Apple voor die 30% doet. Velen komen niet verder dan de opslag van de app en vergeten vervolgens de volledig financiële afwikkeling, enz.

    • @Steja: voor een budget van opgeteld 2 miljard(!!!) per jaar aan afgeroomde abonnementsinkomsten wil ik ook wel een betaalplatformpje komen regelen..

  13. Als ik Apple was had ik gezegd, niet mogelijk via de app store? Oké je app gaat de store uit. Zijn ze snel weer terug, er hebben wereldwijd te veel mensen een iPhone om voor zulke bedrijven risico te lopen. Daarnaast zouden dan veel mensen kunnen overstappen naar Apple Music.

  14. Ik vraag mij af waar Netflix en Spotify zouden gestaan hebben zonder de platformen van Apple of Google. Eerst heeft men de AppStore of PlayStore nodig en eens het loopt Bye Bye. Uiteindelijk verlangen content aanbieders wel dat hun apps binnen iOS aanwezig blijven en dat het platform stabiel en performant genoeg is om hun diensten aan de man te brengen.
    Sommigen vinden die 30% te veel maar dat we continu getrakteerd worden door Apple met gratis updates en software daar staat niemand bij stil.
    Ik vermoed dat men investeerders tevreden dient te houden, die hebben nooit genoeg, en het geld bij de abonnee gaan halen was waarschijnlijk geen optie.

  15. Selfulfilling profficy, anti apple sentiment kweken.. het was pas een probleem geweest als de apps voor netflix en spottify niet meer op de appstore stonden

  16. Origineel geplaatst door Cihan
    Nog even en Apple zit in een duikvlucht. Als de prijzen van de volgende iPhones weer zo belachelijk hoog zijn is de duikvlucht ingezet!

    Origineel geplaatst door Chippie
    Eens, de komende twee jaar worden belangrijk voor Apple. Er is steeds minder reden om bij Apple te blijven. De concurrentie heeft prima alternatieve, voor een veel lagere prijs. Apple moet echt iets gaan doen.

    Niet mee eens.
    Iphone 7,8 en SE zijn perfecte goedkopere alternatieven je bent niet verplicht de meest dure aan te schaffen, dit doe je als je fan bent, of zoals ik fan bent en van fotografie houd.Even on topic ik zie niet in waarom netflix en spotify zo n big deal zijn ik en vele andere doen het al jaren buiten de appstore, de appstore is ook groot geworden zonder deze diensten en zal groot blijven zonder deze diensten, immers is een iphone amper te gebruiken zonder gebruik van de appstore.Wat betreft duikvlucht dat is drukte maken om niks, het is logisch als een bedrijf de top behaalt er ook een moment komt dat het wat minder gaat dit is al jaren aan de gang, en zal ook zo blijven.

  17. @Blackjack: Zo krijg je als bedrijf een heel erg negatief imago. Ben allang blij dat Apple niet met haar macht loopt te zwaaien, ook al kunnen ze dat makkelijk doen.

    Maar je moet als bedrijf wel echt neutraal handelen. Het is niet de middelbare school waarin de grote kinderen de brugpiepers treiteren.

  18. Zeer interessante tijdsperiode breekt aan voor Apple. Het begint inmiddels wel duidelijk te worden dat ze hun hand beginnen te overspelen en dat ze hard worden afgestraft. Apple voelt opeens tegenwind en dat hebben ze lang niet gehad.

    Gelukkig staan ze er lang niet zo beroerd voor als 15 jaar terug. Integendeel. Maar er moet wel iets gebeuren. Het is wel duidelijk dat het alsmaar opschroeven van met name de iPhone prijzen niet meer zomaar geaccepteerd wordt. De cyclus van een nieuwe telefoon wordt door allerlei redenen sterk naar beneden geschroefd. Minder subsidies van de providers, registratie bij BKR, en (te?) hoge prijzen voor de iPhone dwingen Apple tot een gevoelig stapje terug.

    En nu trekken dus ook grote bedrijven de stekker langzaam maar zeker uit de Appstore. 30% en zelfs 15% is gewoon te veel. Hoewel ik zeker niet uitsluit dat Netflix veel minder betaalt aan Apple. Er zouden best deals gesloten kunnen zijn voor de grootste bijdragers. Of probeert Netflix een dergelijke deal nu op deze manier af te dwingen.

    Sleutel voor verdere groei is naar mijn mening:

    Topmodel iPhone moet gewoon rond de 800 euro verkrijgbaar zijn
    Het ‘midden’ model rond de 600
    En een budget model rond de 500.

    Met zulke prijzen gaat Apple heel snel marktaandeel winnen. Uiteindelijk moét Apple hardware slijten als ze ook content willen verkopen via iTunes en de Appstore. De iPhone is daar zonder twijfel de belangrijkste pilaar in.

    Hopelijk is het een wake up call voor Apple dat vanzelfsprekende groei verleden tijd is en er hele goede, innovatieve producten moeten komen voor een premium, maar acceptabele prijs.

  19. @WvB22: Met de door jou beschreven prijsniveau s ben ik t helemaal eens. Opzich is t voor het milieu wel goed dat mensen langer met toestellen doen.

  20. Origineel geplaatst door Steja
    @redactie, misschien wordt het eens tijd voor een artikel waarin wordt beschreven wat Apple voor die 30% doet. Velen komen niet verder dan de opslag van de app en vergeten vervolgens de volledig financiële afwikkeling, enz.

    En wat denk je van de apps die geüpload worden, die worden allemaal gecheckt op de normen die apple stelt voor het plaatsen van apps in de appstore zodat jouw ios omgeving zoveel mogelijk vrij blijft van virussen oid en op privacy lekken. Misschien is 30% wat veel, maar elke winkel gaat boven de inkoopprijs zitten. Met andere woorden, de mediamarkt zal de samsung televisies dan ook moeten verkopen voor inkoopsprijs, kledingwinkels gaan vaak minstens 100% boven inkoop zitten en daar hoor je niemand over

  21. Origineel geplaatst door Steja
    @redactie, misschien wordt het eens tijd voor een artikel waarin wordt beschreven wat Apple voor die 30% doet. Velen komen niet verder dan de opslag van de app en vergeten vervolgens de volledig financiële afwikkeling, enz.

    Visa en Paypal doen dat voor ongeveer 3%, als ik het goed heb ?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.