Reacties voor: AirPods na 2 jaar nog steeds fantastisch, maar batterijduur wordt struikelblok [opinie]

Vervanging is erg duur
De AirPods vieren deze maand hun tweejarig jubileum. Ik gebruik ze nog steeds naar alle tevredenheid, maar de batterijduur loopt na 2 jaar wel ineens snel terug. Apple biedt geen betaalbare optie om daar iets aan te doen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 37 reacties

  1. Ik heb de AirPods (niet de case) gratis laten vervangen door Apple.

  2. Mijn lopen ook wel wat terug maar ik heb een Airplus AirPod-case gekocht voor €15,- die ik draadloos thuis of in de auto kan opladen. Zodoende zijn mijn AirPods altijd opgeladen.

  3. Bij mij is de rechter AirPod altijd sneller leeg, hij laad ook niet meer verder op dan 90%.

  4. (Red.) Vierde oplossing toegevoegd n.a.v. lezerstip: recyclingprogramma met korting op nieuwe.

  5. Ik heb ze nu ook 2 jaar en ik merk nog weinig verschil. Maar dat komt meer omdat ik ze niet al te lang gebruik per sessie, dus ik let er eigenlijk niet op en kom nooit zonder. Af en toe check ik of de case opgeladen moet worden, verder niet.

    Wat ik wel heb, al sinds ik ze heb aangeschaft, is het volgende: het komt regelmatig voor dat wanneer ik ze ga gebruiken 1 van de twee AirPods bijna leeg is. En ik heb het idee dat dat komt doordat die dan niet wordt gedetecteerd bij het in de case doen na de laatste keer dat ik hem gebruikt heb. Zo wordt hij niet opgeladen en is dan zo goed als leeg als ik hem eruit haal. Tegenwoordig let ik er bij het in de case doen van de AirPods op, dat het indicatielampje even uit en aan gaat (oranje wordt). Daarmee gaat het wel al beter. Iemand ook last van?

  6. Op dit moment ben ik in Argentinië, en inderdaad, je ziet steeds meer mensen met AirPods. Dit is mijn 4e keer in Argentinië in 2018, en met de tijd zie ik er steeds meer. Je ziet ook enkele fake “AirPods” met verschillende kleuren, maar het is wel leuk om te zien dat het steeds meer opvalt. In het begin werd je hier in Zuid-Amerika raar aangekeken, maar ondertussen is het doodnormaal dat iemand AirPods heeft.

  7. Ik heb precies hetzelfde, maar nog sterker. Gebruik ze heel vaak. En daarom een nieuwe, tweede set gekocht. Kan ik weer twee jaar vooruit.

  8. Ik heb na 2 jaar nog steeds deze zelfde paar in gebruik. Alleen ik merk dat de levensduur van de batterijen echt minder begint te worden. Ik gebruik me Airpods min 10uur per dag. Als ik buiten huis ben zitten ze in en wanneer ik thuis ben zitten ze in de case.

    Ik heb me laten informeren dat als ik de batterijen wil laten vervangen dat het me 75€ per oortje gaat kosten. Maar dan kan ik net zogoed een nieuwe setje halen.

  9. Toevallig net bij de Genius geweest omtrent het probleem met de batterijen. Bij mij was het na 55 minuten voorbij. Met veel pijn en moeite net voor het twee jaar gebruik nieuwe AirPods gekregen. Apple geeft aan dat batterijen niet onder het consumenten recht vallen bla bla bla. Niet geschoten is altijd mis🙃

  10. Dit probleem heeft tot nu toe ook elke Iphone bij mij gehad. Na t tweede jaar ben je de hele dag aan het zoeken naar “sap”

  11. Ik heb dit probleem ook gehad, ik heb Apple gebeld en een nieuwe set AirPods plus oplaad case gekregen. Dit omdat het binnen twee jaar na mijn aankoop was.

  12. Ik gebruik mijn AirPods als Ik het huis uit ga. Bv on te gaan sporten. Ik heb twee weken geleden wel de wh-1000xm2 besteld op black friday via amazon voor 230€ dit is vooral voor thuis gebruik of een keer buiten huis. Zeer tevreden om films te kijken of muziek te luisteren in een wat betere kwaliteit.

    De laatste weken is de batterij duur wat minder en moet ik wel vaker herladen. Misschien een keer langs gaan bij Apple ook om de batterij nog goedkoop te laten vervangen van mijn iPhone .

  13. Mijn Airpods zijn nu ruim 1 jaar oud, gekocht voor €159 wat toen een goede prijs was. Dagelijks 2 of 3 maal een half uur in gebruik. Heb wel het idee dat ik de case vaker op moet laden.
    Als ik de teardown van iFixit zie dan is het bijna onmogelijk om de batterijen te vervangen, dus ik ga er van uit dat Apple voor het geld wat ze vragen een nieuwe verkopen.
    Ben het wel met de opmerking eens dat de verhouding tussen de kosten van een Airpod en iPhone batterij vervangen wel erg uit de pas lopen. Valt toch tegen hoe milieubewust Apple is met dit product.
    Een inruilactie met korting zou wel wat zijn. Voor de prijs van nieuwe Airpods mag je toch wel verwachten dat je er echt meer dan 2 jaar mee vooruit kan….

  14. Goede tips voor kansen op garantie en nieuwe AirPods. Ik ben ze meteen aan het bellen. Ik heb ze op 13.12.16 besteld, ben dus nét binnen de twee jaar… Ik hang nu aan de lijn.

  15. Ehhh, ja batterijen slijten inderdaad. Gelukkig kon je dat al vóór de aanschaf van airpods weten en dit mee laten wegen in besluitvorming. Persoonlijk vind ik airpods het geld niet waard (te duur, pasvorm niet fijn voor mijn oren en ja batterij slijtage heb ik natuurlijk ook meegenomen).

    Heb gewoon uitstekende oortjes van x2t (via wish): 22 euro, 4.5 uur muziek en werkt fantastisch. Zitcomfort vind ik vele malen beter dan bij airpods. Geluidskwaliteit is prima en de set is gemakkelijk in gebruik. Als batterij het nalaat koop ik gewoon weer een nieuwe set.

    Apple slaat de plank wat mij betreft flink mis hier. Als die oortjes nu eens 70 euro of zo zouden kosten, dan wellicht het overwegen waard al kan ik dan nog steeds 3 keer mijn huisige oortjes kopen.

    • @EOTB: Volgens mij ben jij een persoon die voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten.
      Prijs/kwaliteit gezien zijn de Airpods namelijk het goedkoopste van alle draadloze oortjes.
      Ook zijn ze zowel voor Apple als Android te gebruiken.

      Ter vergelijking: Samsung Gear IconX is enkel beschikbaar op Android apparaten en de adviesprijs is € 229,-.

      Een ander alternatief is: Sony WF-1000X. Deze zijn echter groter qua omvang en vangen meer wind, wat tevens te horen is als je muziek luistert. De adviesprijs hiervan is € 220,-.

      Dan nog de Dash pro van Bragi. Deze hebben een intern geheugen, waardoor je ze kunt gebruiken zonder Spotify oid te openen. Mooie feature, maar voor mij als gebruiker niet zo boeiend. Daarnaast zijn de bas en hoge tonen niet wat je verwacht van een oortje met deze prijs. De case heeft een grote accu, maar is te zwaar om hem in je broekzak te dragen. Adviesprijs € 349,-.

      Conclusie:
      De Airpods zijn in vergelijking met concurrerende modellen (dus geen B-merken) absoluut goedkoper en veelzijdiger (gezien de mogelijkheid om op Android te luisteren). Dat jij het persoonlijk te duur vindt, kan natuurlijk. Maar moet je niet doen alsof het Apple haar schuld is dat jij ze te duur vindt.
      Goedkoper zijn ze er niet. Ja, via AliExpres of Wish, maar je kan dat niet vergelijken natuurlijk. Dat is een Daihatsu Cuore vergelijken met een merk als Audi.

  16. Ik snap niet dat niemand in de gaten heeft dat batterijen/accu’s sinds dat ze bestaan na verloop van tijd minder wordt. Sterker nog, na elke oplaadbeurt. Op zich handig dat alles draadloos wordt en een batterij/accu krijgt, maar dan komen deze problemen wel steeds meer naar voren. Verder zijn accu’s verre van efficient qua stroom opslag. Je bent zo’n slordige 30% extra nodig dan er daadwerkelijk in gaat. De techniek zal toch met een ander soort accu op de markt moet komen nu dat er steeds meer van dit soort produkten op de markt komen. Het verval van de accu’s is gelijk ook een reden voor de fabrikant om daar geen garantie op te geven. Dus koop je iets op accu, wees er dan van bewust. Ik ben zelf grote fan van apple produkten, maar de airpods zal ik voorlopig niet kopen

  17. Ik gebruik mijn AirPods als Ik het huis uit ga. Bv om te gaan sporten. Ik heb twee weken geleden wel de wh-1000xm2 besteld op black friday via amazon voor 230€ dit is vooral voor thuis gebruik of een keer buiten huis. Zeer tevreden om films te kijken of muziek te luisteren in een wat betere kwaliteit.

    De laatste weken is de batterij duur wat minder en moet ik wel vaker herladen. Misschien een keer langs gaan bij Apple ook om de batterij nog goedkoop te laten vervangen van mijn iPhone .

  18. Origineel geplaatst door Jacob Loosman
    Ik heb dit probleem ook gehad, ik heb Apple gebeld en een nieuwe set AirPods plus oplaad case gekregen. Dit omdat het binnen twee jaar na mijn aankoop was.

    Vraagje: wat heb jij gezegd tegen Apple? Op grond waarvan kreeg je de nieuwe set? Ik heb ze zojuist aan de lijn gehad, en het is de vraag of het om een “batterijprobleem” gaat, of dat er een defect is. Dat moet ik nu eerst laten vaststellen. Alleen in dat laatste geval kan ik ergens op rekenen. Dus ben heel benieuwd hoe jij (of anderen!) dit voor elkaar hebben gekregen…

  19. Nou, ik vind die airpods anders best wel een drama. Ik heb er vaak maar 1 in tijdens mijn werk, voor telefoon aan te nemen of voor muziek te luisteren. Het komt heel vaak voor dat het niet herkend wordt dat ik 1 oortje in heb. Dan moet ik hem weer in het doosje doen en nog eens proberen, anders handmatig via bluetooth setting verbinding maken.
    Als ik ze beide in doe gaat het vaak wel goed, maar als ik er dan weer 1 uit doe is het weer drama.

  20. Op dit bericht kon je natuurlijk wachten…

    Dat is voor mij destijds een reden geweest om deze dingen niet aan te schaffen. Op termijn gaat dit een grote ergernis worden. Dit ervaar ik nu al met alles wat op een accu loopt (iPad, iPhone, boormachine, heggenschaar)
    Ik probeer dit nu allemaal te vermijden. Behalve dan uiteraard de iPhone en IPad.

  21. Anders: accuduur geen probleem, omdat het draagcomfort en de geluidskwaliteit niet goed genoeg zijn voor langdurig muziek luisteren. Gebruik ze daarom vooral voor telefoneren, en af en toe een online training waarbij de geluidskwaliteit ook minder relevant is. Bij elke luisterpauze even terug in het doosje, dus capaciteit is en blijft ruim genoeg.

  22. @Dinesh: meer dan 10 uur per dag de airpods in😳 ik zou mij niet zoveel zorgen maken om de batterijduur maar meer om je gebruik! Ben je werkelijk meer dan 10 uur per dag afgesloten van je leefomgeving??

  23. Ik gebruik ze nu ook bijna 2 jaar lang intensief, en ben er echt blij mee. Maar merk dat de batterij soms al na een uur leeg is of dat de batterij van mijn airpods op 30% blijft hangen na 12 uur in de oplaadcase.

  24. Heb geen problemen met batterij. Dit omdat ik de AirPods na 9 weken heb weggedaan. Ze zijn in die periode 2 x kapot gegaan ( de rechtse) en ze blijven absoluut niet goed in oor zitten waardoor het geluid dus ook slecht is. Heb nu JABRA in ear en die zijn 300% beter dan de AirPods. Qua geluid, design en draagbaarheid is dit het beste wat ik dit jaar gekocht heb. Is het eerste Apple product wat voor mij een dikke onvoldoende krijgt.

  25. @Rv: Ze sluiten helemaal niet af. Dat is soms een voordeel – je bent gewoon aanspreekbaar, en eentje uitdoen stopt dan al de muziek of video automatisch zonder dat je het juiste knopje hoeft te zoeken zoals bij de meeste andere oordopjes – maar soms ook een nadeel. Als je namelijk muziek wilt luisteren juist om je van een rumoerige omgeving af te sluiten om je beter te kunnen concentreren blijft er (te) veel omgevingsgeluid doordringen, tenzij je ze (heel) hard zet…

    Maar snap ook niet hoe iemand ze 10 uur in kan houden, ze gaan al lang voor die tijd irriteren omdat de afwerking voor Apple begrippen nogal grof is met opvallend ruwe/scherpe randjes.

  26. Heb de airpods sinds oktober 2016 dit is het beste product ever met Mn series 4.

    Mijn ervaring na elke dag gebruik merk ik met het FaceTime audio of gewoon bellen dat mijn airpods met 50 55 min echt op 1% zitten die slijtage snap ik voor zulke kleine wonder dopjes.

    Maar met gewoon muziek luisteren film kijken of serie gaat hij wel langer mee dan 2 en half uur.
    Het voordeel blijft dat het opladen nog super snel gaat. Ze hoeven voor mij nog niet vervangen te worden met als Mn Apple tv4 2 jaar nu.

    De airpods zie je ze wel steeds meer op straat bij vandaag 4 mensen binnen 1 uur met airpods 😁

  27. @Arjan: Overigens ben ik zeer blij en nog steeds tevreden.

  28. Mijn airpods zijn bijna(!) twee jaar oud en halen voor mijn gevoel niet meer de oorspronkelijke speelduur. Weet iemand hoe ik de restcapaciteit of het aantal laadcycli kan zien?

  29. @Jeroen: Even opnieuw paren dat werkt vaak.!

  30. De mensen die je ziet hebben echt AirPods. Of de neppe van een paar euro?

  31. Super uitvinding!!

    Dat de batterijen slijten was een ingecalculeerd ‘verlies’ ik heb ze de hele dag in om te bellen, rond de 10u per dag en dat nu 1,5 jaar. Chapeau dat ze t nu nog zo goed doen eigenlijk.

    Accu’s hebben nu eenmaal niet t eindige leven. Nu heb ik wel als voordeel dat ik een groot deel van de dag kan laden. Wat na aanschaf 1x in de week laden was is nu ongeveer om de 2 dagen. Maar nogmaals met de mate dat ik ze gebruik vind ik t boven verwachting.

    Ik gebruik ze om en om, met voorkeur voor de rechter dus die heb ik per saldo dan ook vaker in en merk wel dat die nu ook minder lang meegaat.

  32. Als Apple iets wil doen aan t milieu kunnen ze ook zorgen dat het niet gerecycled hoeft te worden maar hersteld/gerepareerd

  33. Gebruik overwegend 1 oortje dagelijks, niet continu. Niet echt zicht op de accuduur, omdat ik die regelmatig in de case stop. De oplaadcase leek bij aanvang 2 jr. geleden onuitputtelijk; plm. 1x per week laden. Sinds ongeveer een maand ernstig snelle leegloop van de oplaadcase, om de twee dagen laden.

  34. Gewoon de i10 kopen
    Blijkbaar betalen jullie 130 euro teveel
    Zijn 30 euro en qi charging gaan ook 2 jaar mee

  35. Update: rechter oortje werkt momenteel 4:02 continu op 1 acculading. Dus alleszins (nog) redelijk.

  36. Origineel geplaatst door Jacob Loosman
    Ik heb dit probleem ook gehad, ik heb Apple gebeld en een nieuwe set AirPods plus oplaad case gekregen. Dit omdat het binnen twee jaar na mijn aankoop was.

    Origineel geplaatst door Hugo
    Vraagje: wat heb jij gezegd tegen Apple? Op grond waarvan kreeg je de nieuwe set? Ik heb ze zojuist aan de lijn gehad, en het is de vraag of het om een “batterijprobleem” gaat, of dat er een defect is. Dat moet ik nu eerst laten vaststellen. Alleen in dat laatste geval kan ik ergens op rekenen. Dus ben heel benieuwd hoe jij (of anderen!) dit voor elkaar hebben gekregen…

    Het is me gelukt! Naar de Apple Store en medewerker was heel duidelijk: als het product na twee jaar nog maar 1 uur kan afspelen: dat is absoluut niet de bedoeling. Ook omdat Apple zich voor duurzaamheid inzet. Resultaat: ik krijg kosteloos een nieuwe set en mag de oude houden. Echt superservice!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.