Reacties voor: Opinie: 3D Touch maakt een fysieke homeknop op de iPhone overbodig

Dankzij 3D Touch kan Apple de homeknop achterwege laten. Wisselen tussen apps en terug naar het beginscreen kan ook met 3D Touch-acties en het levert een strakkere, minimalistische iPhone op. Wellicht al in de iPhone 7?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Dan zal je nog jaren en jaren moeten wachten voordat ie ECHT afgeschaft zou kunnen worden. Er zijn immers veel te veel iPhones in omloop die geen 3D touch ondersteunen.

    Ik zou het jammer vinden. Door ‘de ingedeukte Home knop’ kan je op de tast in je broekzak of tas de voor- en achterkant, boven- en onderkant ontdekken. Bovendien geeft ie een beetje extra grip.

  2. Op de ipad kan het zowieso. Gewoon met 5 vingers naar binnen knijpen en je bent op het home scherm. Op de iphone kan dit hard drukken en naar beneden vegen zijn denk ik.


  3. Zodra de ring een vinger (neus of teen mag ook) detecteert, weet de vingerafdrukscanner dat ‘ie in actie moet komen.

    😮 Serieus??? Is een neusafdruk net zo uniek als een vingerafdruk?
    Wel een heel onverwachte accessibility feature.

    Wist wel dat je met je neus ‘t scherm kunt bedienen (soms heb je immers aan 10 vingers niet genoeg 😁), maar touch-ID is nieuw voor me…

    Goed dat jullie zo grondig testen, anders hadden wij dit nooit geweten 😆

  4. @Ferryman: Ik weet nog wel andere unieke lichaamsdelen ook hoor!

    Maar wat een goed idee om de hometoets weg te laten. Ik zo meteen Ivy bellen want die heeft daar vast nog niet zelf over nagedagt!!

  5. Misschien is de Touch-ID op de achterkant een optie.
    In het apple logo.

    Want als je he telefoon vasthoudt heb je je wijsvinger vaak op die plek.

    Verder zou apple dus net al op de foto, het scherm door kunnen trekken naar de rand van het toestel.

    iPhone heeft nog steeds het unieke dat ze een homebutton apart hebben zitten. Misschien kunnen ze de fysieke knop vervangen voor dezelfde knop als due met touch-ID alleen zonder de fysieke drukschakelaar. Hierdoor voel je wel de plaats van de homebutton zitten maar hoef je deze niet meer in te drukken. (Kan die knop ook niet stuk gaan)

  6. Het probleem met deze fantasiëen is, dat Apple ontwerpen uiteindelijk zo oorverdovend saai zijn.

  7. Knoppen bovenaan het scherm zijn onhandig, helemaal nu de schermen groter zijn. Daar kom je moeilijk met 1 hand/vinger bij.
    De “knop” graag onderin het scherm houden en ook niet op de achterkant zoals Nexus bv heeft.

    Ps: iemand de Google “voorlees” keynote gezien? Ik heb me rot gelachen, zo amateuristisch.

  8. Homeknop weg en daar een beetje redelijk frontspeaker in.
    Nu zit de speaker best op een vervelende plek voor mij, als ik game dan demp ik deze altijd per ongeluk met mijn hand.

    Zou iig een goede reden zijn om een volgende iPhone te kopen.

  9. Laten we het hopen. Mijn home knop op mijn iPhone 6 is alweer kapot en wil amper nog klikken.
    Hopeloos ding.

  10. Laat maar lekker zitten. Ben geen fan van niet-fysieke knoppen.

  11. Hmmm zonder fysieke knop wordt het wel lastig om een harde reset te doen van je toestel (als ie niet meer reageert bijvoorbeeld…)

  12. Liever een software knop om het iphone op stand-by te zetten.
    Ik druk nu ‘tig’ keer per dag op de on/off knop.
    Vreemd dat apple zo’n app niet toestaat.
    Android heeft het al jaren…..

  13. @PdJ: Die optie bestaat al standaard in iOS, al sinds iOS 5 volgens mij?

    Instellingen>Algemeen>Toegankelijkheid>AssistiveTouch

  14. Misschien moet Apple eens bij andere merken kijken die al jaren geen fysieke knop meer hebben en de fingerprintscanner op een ergonomische plek plaatsen. De huidige plek van de TouchID is niet logisch voor bediening met één hand. En de homeknop als capacitieve button is technisch geen enkel probleem natuurlijk.

  15. Als Apple de vingerafdrukscanner in het scherm weet te verwerken (maar dan wel in het hele scherm omdat het anders foutgevoelig wordt) dan zou dat super zijn. Daardoor kan de telefoon in theorie weer een centimeter minder lang worden, al wordt deze ruimte in praktijk natuurlijk optimaal gebruikt voor andere hardware. Maar ben wel van mening dat er maar één juist vlak is voor vingerafdruk en dat is de voorkant van de telefoon. Andere fabrikanten (zoals samsung) zijn hier ook op terug gekomen.

    @Fry: Eens, tenzij die 3d touch net zoals de knop gewoon het signaal doorgeeft (zonder software) zodat als de iphone hangt je toch reset kunt uitvoeren.

  16. Het is volstrekt andersom:
    ForceTouch is een non-innovatie, verzonnen bij gebrek aan echte innovatie. Je had ook het langzaam groter worden van de vinger afdruk kunnen detecteren en het dus in softwarematig, zonder al die 256 sensoren kunnen implementeren (zoals de jailbreak tweak ForceTouchActivator bewijst)
    Maar ja dan heb je weer geen nieuwe feature
    Geheel los daarvan had de homeknop allang weggekund zoals anderen al suggereren, en de bezels dus ook een stuk kleiner !

  17. Origineel geplaatst door Justin w
    Op de ipad kan het zowieso. Gewoon met 5 vingers naar binnen knijpen en je bent op het home scherm. Op de iphone kan dit hard drukken en naar beneden vegen zijn denk ik.

    . En als ik dat doe, komt t Apple logo in beeld 😀😀 niet meer doen dus 😂

  18. Ik vind het juist goed dat de iPhone tot op heden nog steeds een fysieke ‘home-button’ heeft, daargelaten dat het nodig is om Touch-ID te gebruiken, stel voor dat hij er niet meer zou zijn en je olijke telefoontje zou vallen… glas van het scherm gebroken op precies dezelfde plaats waar de button zich nu bevind, hoe zou je de telefoon dan nog kunnen gebruiken?, 3D touch zorgt er dan allen nog voor dat er nog meer kwalijke glas versplintering plaatsvind… en om keer op keer het toestel op te lappen door steeds een nieuw scherm te plaatsen zou een dure grap worden dunkt mij :p

  19. @Justin w: Daar dacht ik ook direct aan. Gewoon indrukken en naar beneden vegen.
    Probleem blijft wel de sensoren voor de vingerafdruk… Wellicht de hele onderkant van het scherm voorzien van deze sensoren… Zal prijzig zijn denk ik.

  20. Op een iPad heb je de home knop al niet meer nodig als je een 5 vinger beweging gebruik. Siri kan je met een iPhone 6s oproepen met ‘Hey siri’ zonder lader. En bij de iPhone 6s kan je met 3D touch multitasken. Nu nog een slimme manier van vingerafdruk scanner in het beeldscherm en de home knop kan weg.

  21. Ik heb een keer een patent voorbij zien komen dat de vingerafdrukscanner in heel het scherm zou verwerkt worden… Het mooien hieraan zou zijn dat zelfs als de telefoon unlocked is alleen “ik” met mijn vinger de mail app kan openen of de telefoon app etc.. Dan zou het ipv het geleidende ringetje, simpelweg het scherm die functie kunnen activeren..
    Zou erg gelikt werken, zeker als je je bedenkt dat als je je iphone ondersteboven houdt de touchid nog steeds je vinger neus of teen herkent.
    Dus heel het scherm no matter hoe je de iphone vast hebt je vinger herkent.

    Lijkt me geweldig! Niet?

  22. @Nando: Bedankt. Ik kende deze optie niet… Maar je moet wel 3x op een toets klikken om je scherm op stand-by te zetten. Ik wil gewoon 1x klik en uit..! Of is het nog anders in te stellen? En waarom niet gewoon een app als knop?

  23. Origineel geplaatst door PdJ
    Bedankt. Ik kende deze optie niet… Maar je moet wel 3x op een toets klikken om je scherm op stand-by te zetten. Ik wil gewoon 1x klik en uit..! Of is het nog anders in te stellen? En waarom niet gewoon een app als knop?

    De rede van Apple om dit niet te doen lijkt mij vrij simpel. Apple houdt van simpel… En een app knop om je telefoon uit te zetten valt niet onder die criteria.
    Maar onder verwarrend meer actief die het zelfde doen zie je weinig

  24. Touch ID in het hele schermoppervlak verwerken ipv op dat ene plekje wat nu al bijna obsolete is! En daarna over het gehele toestel verwerken! Dan is de iphone gelijk ontgrendelt als je hem uit je zak haalt of optilt van tafel.

  25. Ik weet dat het een concept is maar vond niemand de achterkant lelijk ik zelf vind ze mooier als ze plat zijn

  26. Bij een harde reset zul je altijd een echte knop nodig hebben

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.