Reacties voor: Opinie: 2016 was niet Apple’s beste jaar

2016 was lang niet Apple's beste jaar. Leveringsproblemen, software-bugs, en teleurstellende productlanceringen waren dit jaar het sentiment. Wordt 2017 beter of blijft Apple de komende tijd teleurstellen?
Lees het complete artikel → Opinie: 2016 was niet Apple’s beste jaar
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 28 reacties

  1. Kan het er niet meer mee eens zijn, ze hebben veel betere jaren gehad.

  2. Zijn we niet een beetje verwend geraakt? Ze hebben een schitterende line-up en de lat komt steeds hoger te liggen. Het wordt steeds lastiger om mensen te blijven verbazen..

    Natuurlijk wel zaak voor Apple om de leverings- en softwareproblemen aan te pakken.

  3. Oh, overigens ben ik superblij met de AirPods. Die zijn verbazingwekkend goed 🙂

  4. Langzaam wordt de Apple geest die van een rode draak. Ik denk dat de richting van wellness en van health veel ruimte biedt voor innovatie en het vinden wat Apple aan fans kan binden. En nu maar wachten op de IRing natuurlijk

  5. Het was niet het allerbeste jaar, dat was 2015 inderdaad.

    Maar de negatieve tendens van de afgelopen tijd in de opinie kan ik niet helemaal plaatsen.
    Omzetten en winsten en de waardering daarvoor van stockholders is echt prima. Typ aapl stock en check de 5y history.

    In het algemeen doet Apple het super. Sterke line up, binnenkort een state of the art hoofdkantoor, prachtige site en winkels…
    Voor frontrunners is het misschien een wat minder spannend bedrijf geworden, maar daarvoor zijn voldoende niche partijen die daarvoor zijn. Ik zit niet te wachten op conected camera van apple, wel verwacht ik een van de beste camera’s in hun phones. En het mooiste materiaal waarmee ze hun producten maken.

  6. Fijn om te zien dat hier ook Apple-kritische artikelen kunnen verschijnen. Overigens de nagel op de kop dit artikel.

  7. Ik ben zo zo zo blij dat het een veel minder jaar is voor Apple. En hoop dat Apple deze kritiek tot zich gaat nemen. Ik kan mezelf een echte Apple liefhebber noemen. Maar we zijn er als liefhebbers er totaal niet bij gebaad dat het Apple zo voor de wind ging de laatste jaren. Elk bedrijf heeft een roadmap voor een bepaald product. En deze roadmap is op dit moment erg protectistisch. Van deze protectisme is de touchbar en het zeer grote trackpad op de Macbook pro het ultieme voorbeeld. Door te willen vasthouden aan iPad lijn en een laptop lijn en een Mac os- en een ios lijn, hebben we nogsteeds geen laptop met touchscreen of Apple schermen met touch functionaliteit. En verwacht ik volgend jaar een nieuw slimline toetsenbord met touchbar. Pfffff…

    Ik geloof de verhalen over gebruikers ervaringen mda touch niet zou werken op een laptop gewoon nonsens. En dat mac Os en ios niet samen kunnen komen regelrechte BULLS***.

    Als de verkopen nu de volgende 2 jaren ernstig gaan droppen en Apple afstap van hun protectische roadmap staat de deur open voor echte innovatie. Niet omdat het dan kan… Maar omdat het dan moet!!!

  8. @Jose: Waar kan ik die Roadmap waar jij toegang tot hebt downloaden of inzien?

  9. Ik heb dit jaar slechts een Apple Magic Mouse 2 gekocht. Volgend jaar misschien mijn iPhone vervangen. Hopelijk is de volgende iPhone iets vernieuwender.

  10. Vergeet ook de problemen met de accu van de nieuwe macbook pro met touch bar niet!

    Volgende week krijg ik eindelijk mijn vervangende macbook. Hopelijk houd deze het langer vol dan 2 1/2 uur op 1 lading….

  11. @Jose: Jij kan het BS vinden, maar Apple kijkt daar precies 180 graden anders naar en hebben dat ook vaak genoeg zo uitgesproken. Dus op in ieder geval de eerste paar jaren hoef je niet op een MacBook met touchscherm te rekenen.

  12. Origineel geplaatst door Mark
    @Jose: Jij kan het BS vinden, maar Apple kijkt daar precies 180 graden anders naar en hebben dat ook vaak genoeg zo uitgesproken. Dus op in ieder geval de eerste paar jaren hoef je niet op een MacBook met touchscherm te rekenen.

    Ik heb zelf een chromebook met touch screen ( ik kijk graag zo nu en dan naar de concurrentie) maar dat werkt voor geen meter.

  13. @Alex: helemaal mee eens

  14. Leuk zo’n prikkelend artikel!
    Toch vond ik de vasthoudendheid in de FBI zaak juist heel goed, de MacBook Pro met Touchbar echt wel innovatief en juist goed bruikbaar. De grote innovatie is natuurlijk de AirPods. Steve Jobs zou dit ook groots gebracht hebben lijkt me. Geweldig toch dat je met Siri je muziek kunt bedienen, kunt bellen etc zonder gedoe met snoertjes.

  15. @Alex: Helemaal mee eens. En wat mij betreft kwalificeren ze wel degelijk als “revolutionair nieuw product”.

  16. Moeten we niet gewoon blij zijn met wat we krijgen?
    Tegenwoordig wilt iedereen alleen maar meer en meer maar meer is niet altijd beter
    Ik heb ook het gevoel dat Apple veel technologie achterhoud voor 2017 (10de verjaardag van de iPhone)

  17. Origineel geplaatst door Alex
    Oh, overigens ben ik superblij met de AirPods. Die zijn verbazingwekkend goed 🙂

    Precies, je kunt een zwarte bril opzetten, zoals in dit artikel gebeurt, maar Apple is toch voortdurend bezig ons te verblijden met hoogstandjes van miniaturisatie (zoals de AirPods) en met steeds verbeterde producten. Dat er van de ontelbare dingen die mis kúnnen gaan er zo nu en dan inderdaad echt iets (een beetje) misgaat is helaas onvermijdelijk.

    Ik ben dit jaar tevreden koper van een iPhone SE, een afgeprijsde Apple Watch (1st-gen) en AirPods en ik ben over alle drie erg tevreden.

    Dat Apple zich sterk maakt voor het recht op privacy zie ik als (zeer) positief, niet als negatief voor Apple. Hoewel het zichzelf wel tot ‘target’ maakt van mensen die afbreuk willen doen aan dat miskende recht, dat echt fundamenteel is voor onze vrijheid.

    Dat neemt niet weg dat Apple onnoemelijk veel kansen laat liggen. Met zoveel geld op de bank ben je in staat tot 10x wat Elon Musk voor elkaar krijgt. Maar ja, kijk eens naar de miljarden-uitglijders van de concurrentie. Tim Cook kent blijkbaar zijn eigen grenzen.

  18. Steeds meer producten worden volwassen, innovatie wordt steeds moeilijker. Wat ga je hierna maken of hoe ga je producten zoveel vernieuwender maken. Met een nieuw schermtechnogie? Vind het niet zo gek dat de verschillende markten verzadigen. Volgens mij leggen ze daarom steeds meer de focus op diensten.

  19. @Gabor: Tsja, maar of dat nou ligt aan dat touchscreen of aan ChromeOS laat je angstvallig in het midden 🤔

    Zelf ook ooit een ChromeBook geprobeerd en dat blijkt sowieso al zo’n zinloos apparaat dat ook een touchscreen het niet meer kan redden.
    In combinatie met een serieus concurrerend OS is een touchscreen wel degelijk een fijne toevoeging die je vervolgens mist als je teruggaat naar OS X op een MacBook. Zo’n halfslachtig ieniemienie-aanraakschermpje gaat dat zeker niet oplossen. Bovendien geeft Apple met dat kleine schermpje in feite al toe dat hun krampachtig volhouden dat MacOS niet meer touchinvoer dan een touchpad nodig heeft een grote misser is!

    @Jose: Volledig mee eens.

  20. Ik zou wel een Macbook lusten die met e en click of swype ff Ipad kan worden of zo, en dan weer terug.

    Ik kick bijvoorbeeld zo verschrikkelijk op Virtualbox met Windows XP (jaja) in Seamless mode. Draai daar nog good old Davilex op .

    Zo zou ik dus ook wel een ingebouwde Ipad willen. Nu sleep ik, op reis, nog wel eens Air + Ipad mee.

  21. Na de laatste presentatie, ben ik afgehaakt. Apple is te duur geworden en te weinig vernieuwend. Een jaar heb ik op de nieuwste MacBooks gewacht, maar na de presentatie ervan afgezien. Een gekke balk boven het toetsenbord die niets toevoegt (ik gebruik liever sneltoetsen). Bovendien is het een veel te dure MacBook Pro, voor het formaat en de mogelijkheden. De AirPods erbij opgeteld (ze zijn zooooo lelijk), was het voor mij de druppel. Apple is niet meer wat het geweest is. Ik ben bezig met overstappen. De Apple Watch en iPhone heb ik recent weggedaan en daar mooie alternatieven voor gekocht. En de keuzes (Garmin Fenix HR en Wileyfox Swift 2 plus met Cyanogen OS) stellen niet teleur. De Garmin gaat een week mee op een accu en is een veel accuratere sportwatch. De Wileyfox is betaalbaar (239 euro) en werkt zoals een smartphone moet werken. De apps die ik op de iPhone had, werken ook allemaal op de Wileyfox. En dat voor de helft van de prijs…
    Apple moet behoorlijk haar best doen om me terug te winnen. Ik was een Apple fanboy en een behoorlijke early adaptor, maar nu even niet meer.

  22. In 2016 heeft Apple me verloren. Heb alles van ze en hou van de vormgeving en stabiliteit. Maar met het weghalen van de headphone plug en de poorten op de MacBook zijn ze echt te ver gegaan. Ik wil best de hoogste prijs in de markt betalen maar dan ga ik niet met dongles rondlopen. Belachelijk, ze zijn totaal de klant aan het vergeten. De presentaties door uitgebluste topmanagers met buikjes in coltruien kunnen ook echt niet meer. Mijn volgende telefoon wordt de Google Pixel en dan stap voor stap weg bij Apple.

  23. We hoeven toch geen medelijden te hebben met Apple he…

  24. Ik heb dankzij Apple een goed jaar gehad op de beurs..:)

    Origineel geplaatst door Bert
    Na de laatste presentatie, ben ik afgehaakt. Apple is te duur geworden en te weinig vernieuwend. Een jaar heb ik op de nieuwste MacBooks gewacht, maar na de presentatie ervan afgezien. Een gekke balk boven het toetsenbord die niets toevoegt (ik gebruik liever sneltoetsen). Bovendien is het een veel te dure MacBook Pro, voor het formaat en de mogelijkheden. De AirPods erbij opgeteld (ze zijn zooooo lelijk), was het voor mij de druppel. Apple is niet meer wat het geweest is. Ik ben bezig met overstappen. De Apple Watch en iPhone heb ik recent weggedaan en daar mooie alternatieven voor gekocht. En de keuzes (Garmin Fenix HR en Wileyfox Swift 2 plus met Cyanogen OS) stellen niet teleur. De Garmin gaat een week mee op een accu en is een veel accuratere sportwatch. De Wileyfox is betaalbaar (239 euro) en werkt zoals een smartphone moet werken. De apps die ik op de iPhone had, werken ook allemaal op de Wileyfox. En dat voor de helft van de prijs…

    Apple moet behoorlijk haar best doen om me terug te winnen. Ik was een Apple fanboy en een behoorlijke early adaptor, maar nu even niet meer.

    Blijven hopelijk weer over de liefhebbers en puristen.

  25. Goed om alles eens op een rij te zetten. Over het geheel genomen is er te weinig innovatie, is er te weinig kwaliteitscontrole waardoor teveel bugs in software en productiefouten in hardware niet opgemerkt worden en heeft Apple de planning en tijdige distributie van nieuwe producten absoluut niet onder controle. Grootste en belangrijkste misser van dit jaar vind ik persoonlijk de nieuwe lijn MacBooks, met touch bar waar te weinig mensen in geïnteresseerd zijn, plank misgeslagen wat betreft nog broodnodige aansluitingen en prijzen die niet verantwoord kunnen worden door technische verbeteringen of echte innovaties.

  26. Jullie hebben allemaal een punt.
    Werk op drie plaatsen; drie maal macmini 2012, en nog een ouwe air 12 inch.

    Ga toch echt niet, uit ergernis, over op Windows, na 30 jaar.
    Ipad vind ik niet spannend genoeg, al jaren Android, idem phone.
    Maar osx is en blijft mijn winner.

  27. Origineel geplaatst door Ferryman
    @Gabor: Tsja, maar of dat nou ligt aan dat touchscreen of aan ChromeOS laat je angstvallig in het midden 🤔

    Zelf ook ooit een ChromeBook geprobeerd en dat blijkt sowieso al zo’n zinloos apparaat dat ook een touchscreen het niet meer kan redden.

    In combinatie met een serieus concurrerend OS is een touchscreen wel degelijk een fijne toevoeging die je vervolgens mist als je teruggaat naar OS X op een MacBook. Zo’n halfslachtig ieniemienie-aanraakschermpje gaat dat zeker niet oplossen. Bovendien geeft Apple met dat kleine schermpje in feite al toe dat hun krampachtig volhouden dat MacOS niet meer touchinvoer dan een touchpad nodig heeft een grote misser is!

    @Jose: Volledig mee eens.

    Heb je de touchpad op de nieuwe macbook gezien. Die is huge (zet trump lippen op als je dit zegt).
    Dat is echt 10x beter dan touch op een notebook.

  28. Appleinsider schreef wel een interessante editorial over suggestieve negatieve berichtgeving over Apple en het negatief meten met twee maten ten opzichte van andere fabrikanten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.