Reacties voor: ‘Operators in drie landen blokkeren Cydia’ (jailbreak) [Update]

De operators 3 Ireland, 3 UK en China Unicom blijken de toegang tot Cydia te blokkeren. Gebruikers krijgen een foutmelding.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 36 reacties

  1. Saurik zal er vast wel wat op bedenken.

  2. Wat zou het nut hiervan zijn?

  3. Als de providers een onbeperkt internet abonnement aanbieden kan je denken dat ze het doen om (overmatig) gebruik van MiWi tegen te gaan misschien?

  4. @Robin: Ze hebben alleen cydia geblokkeerd.. Mywi zal nog gewoon werken lijkt mij

    Wel apart maar gelukkig is er nog wifi

  5. UHmmm. Slecht nieuws. Laat onze nederlandse providers en Apple dit maar niet lezen. Dit brengt ze misschien wel op een idee om de jailbreak te bannen.

  6. “via 3G niet meer te bereiken”, dus via wifi: hoppaaaaa?!?

  7. Oh later ook de servers dus wifi ook niet meer??!!

  8. Psies; niks aant handje gewoon effe op wifi Cydia draaien…

  9. Censuur!

  10. Net of Cydia lekker werkt met 3G, ik gebruik die alleen als ik op een WiFi zit.

  11. Gewoon deb bestanden via Comp. Installeren kan ook

  12. Mobiele netwerken hebben niks met WIFI te maken dus Cydia is ten alle tijde bereikkbaar via WIFI. Dus waar zal je je druk over maken…
    Cydia programma’s werken volgens mij altijd (zoals MyWi) als je ze eenmaal op je telefoon hebt geinstalleerd.

  13. Dit lijkt meer een actie om Apple te pleasen dan echt een actie om cydia onbruikbaar te maken. Er komen vast in no-time oplossingen voor of idd via pc of via wifi.
    Het is niet meer dan “onhandig” … Toch ? Of zie ik iets over het hoofd ?

  14. Voor de wat trage onder ons en de imensen die nog niet wakker zijn: je iphone heeft ook een 2G functie. Vergeet deze niet.

  15. En als die mensen nou 3G unrestrictor installeren zou dan het probleem opgelost zijn..?

  16. Gisteren wilde ik Jailbreaken. Ik kan met mijn thuisnetwerk niet op greenp0ison.com komen. Wel via 3g op mijn iPhone. Eerder had ik het al met iSkin.com. Het lijkt wel of Telfort (mijn internet provider) ook bepaalde sites niet doorlaat….

  17. @Dennis: Apple pleasen? Denk eerder dat ze dat doen omdat Apple daarom gevraagd heeft. Zal dus binnenkort ook wel in nl gebeuren tenzij de operators hun rug recht houden.
    En aan de mensen die hier zo lauw op reageren: Grote kans dat je binnenkort ook via wifi er niet meer bijkomt, Apple is oneindig creatief (en vooral op het gebied van inperken van en geld verdienen aan gebruikers)

  18. Behalve dat het onhandig is, is het idd censuur. Als operators eenmaal deze stap hebben gemaakt kan je je afvragen wat de volgende is. Alleen werkt dat alleen als alle operators daar afspraken over maken (anders stappen alle jailbreakers over naar andere providers, na contract). Als Apple hierachter zit kan dit het kat en muis spel naar een hoger niveau brengen, waarbij het de jailbreakers moeilijker gemaakt kan worden.

  19. Vraag me af of dit wel mag zelf een site bannen al zal gsm internet anders zijn dan thuis internet waarschijnlijk

  20. Het zal ze volgens mij eerder om Rock te doen zijn. Dat is de app die Saurik heeft overgenomen om commerciële apps buiten de App Store om aan de man te brengen.

  21. Waarom zouden ze

  22. De eerste operator die dit in NL doet geef ik een klap met m’n handtasje en maak de realatie uit. BASTA!

  23. the Irish Cydia Blackout was, in fact, a mistake. 3 Spokesperson Chris Jones told TUAW that Cydia was blocked in error.

    Jones stated that 3 uses 3rd party company Bluecoat to filter their Internet connection for adult content and other objectionable material. “Cydia has been caught in this filter in error,” he told TUAW, “and we are working to resolve this.” The Irish Times tech team got the same explanation.

    Auntie doesn’t have a specific time as to when 3 will resolve the issue, but is happy to report that 3 is working on the problem.

  24. @Absrnd: Oké! Vond het al te absurd voor woorden.

  25. jailbreaken was toch niet illegaal?? hopen dat dit niet doorslaat naar andere providers.

    al denk ik niet dat t-mobile dit gaat doen. ze hebben al een slechte naam, en als ze dit invoeren ben ik mooi naar vodaphone

  26. Jones stated that 3 uses 3rd party company Bluecoat to filter their Internet connection for adult content

    Nog erger.

  27. Wist niet dat ze in die landen aam censuur deden…
    Dit krijg je dus met filters!
    Laat mensen zelf beslissen wat ze willen zien.. Een provider MAG dat niet voor mij doen

  28. dan alleen wifi , nederland en engeland heeft veel gratis hotspots , ik zelf update cydia thuis met wifi is het veel sneller

  29. Nog losstaand van jailbreaken, dat inderdaad legaal is:
    Wat als ik nu wél adult content wil…?
    Als je een DVD-speler koopt, kan de mediawinkel je toch ook geen verbod op pornofilms opleggen o.i.d.?
    Ik bepaal zelf wel wat ik weg wil filteren.

  30. Als de Nederlandse providers dit gaan doen heb ik wel een probleem aangezien wi-fi helemaal niet meer werkt op mijn iPhone 3G.

    Dit probleem is trouwens bij de provider Three erg makkelijk op te lossen. Het enige dat je hoeft te doen is naar customer services (333) te bellen en te vragen of ze de “adult content filter” uit kunnen schakelen.

  31. Origineel geplaatst door Jeroen: @Dennis: Apple pleasen? Denk eerder dat ze dat doen omdat Apple daarom gevraagd heeft. Zal dus binnenkort ook wel in nl gebeuren tenzij de operators hun rug recht houden.
    En aan de mensen die hier zo lauw op reageren: Grote kans dat je binnenkort ook via wifi er niet meer bijkomt, Apple is oneindig creatief (en vooral op het gebied van inperken van en geld verdienen aan gebruikers)

    Pleasen dus. Het is niet zo: Apple vraagt, de wereld draait.

  32. Die errors krijg ik zovaak!

  33. Iphone 4 gejailbreakt 4.2.1 met greenpoison, cydia erop , alles goed

    Op 6 feb gejailbreaked, cydia geupdate, met wat repos manueel erin en in de changes list zie ik al de nieuwigheden.

    Maar als ik de dag erna, of dagen erna, of nu week update, haalt ie de release enzo binnen maar bij “Changes” blijft ie staan op “6 feb”, de eerste maal dat ik geupdate heb met de jailbreak.

    Nog iemand dit probleem?

  34. Ik woon momenteel in China en gebruik al bijna een jaar een China Unicom abonnement met mijn gejailbreakte iPhone. Zonet nog even gecontroleerd via 3G, maarehhhh…. nergens last van. Alles gewoon bereikbaar en gelijk even de meest recente versie van de Firewall iP er op weten te zetten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.