Reacties voor: Opera haalt Mobile Safari in als meestgebruikte browser

Opera heeft Mobile Safari ingehaald als de meestgebruikte mobiele browser. Beide mobiele browsers doen aan stuivertje wisselen: in januari had Opera ook al een voorsprong, in februari niet meer.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. Het lijkt me dat de Safari browser bij de nieuwe iPhone weer een enorme boost zal krijgen, en Opera wel weer zal worden ingehaald.

  2. Zo weer ingehaald inderdaad. Wel grappig dat iPhone volk meer internet.

  3. Wie gebruikt er hier Opera?…

    Volgens mij volstrekte onzin.

    Zo niet, dit soort dingen kunnen voor apple veranderen in 1 dag tijd.

  4. Sander@sander:

    Er zijn naast de iphone ook nog andere smartphones met browser. Als je goed leest hebben ze het niet over de iphone als platform waar netfront of opera opgeinstallerd wordt.

  5. Ja duidelijk, mobile opera ondersteund wel flash / java! Apple toe dan… Je kan het…

  6. Who cares, gelijk weer Apple mensen die het niet willen geloven ofzo, alsof Apple het beste in alles is ofzo, alsjeblieft zeg

  7. Was het een tijdje geleden niet zo dat de iPhone de meest internettende smartphone was? Zou dat niet (moeten) betekenen dat Safari het meest gebruikt wordt?

  8. @DouweM: niet echt. Ze bedoelen hier denk ik % van verkochte iphones. Dus dan kan dat percentage nog zo hoog zijn, maar het totale gdbruik kan dan heel anders zijn.

    @Dejive: vind ik ook. Je bent een fanboy of je bent het niet ;-). Genoeg mensen kennen alleen Apple en hebben totaal geen beeld bij wat er nog meer speelt.

  9. Ik gebruik ook Opera op mijn mobiel. De cijfers zullen best kunnen kloppen. Fijne browser.

  10. Van mij mag mevrouw Kroes na Microsoft ook Apple eens aan gaan pakken zodat we een echte browser en navigatie krijgen.

  11. Het blijft een flinkeprestatie voor Apple

    Safari is maar op 2 apparaten te vinden ( iPod Touch & iPhone )
    Opera vast op veel meer merken toestellen.

    En hoe gbruiksvriendelijk is opera op je mobiel?
    Ik ken de browser alleen in de desktop variant.

  12. wacht nog steeds op Nelie Kroes die apple aanklaagt wegens misbruik maken van hun browser voor de iphone. Zou blij zijn als er verplicht wordt gestelt dat er ook andere browsers (die niet op webkit zijn gebasseerd) kunnen draaien op mijn telefoon, zoals opera of firefox.

  13. ik heb zelfs de Opera webbrowser op men nintendo DSi staan :-p
    Is niet slecht die Opera.

  14. Ik heb al een tijdje opera op m’n iPhone en ben daar heel tevreden over.

  15. @Oboema: LOL, jij wel.

  16. Origineel geplaatst door Oboema
    Ik heb al een tijdje opera op m’n iPhone en ben daar heel tevreden over.

    Dat heb je goed gedaan…

    Origineel geplaatst door Remco
    wacht nog steeds op Nelie Kroes die apple aanklaagt wegens misbruik maken van hun browser voor de iphone. Zou blij zijn als er verplicht wordt gestelt dat er ook andere browsers (die niet op webkit zijn gebasseerd) kunnen draaien op mijn telefoon, zoals opera of firefox.

    Als Firefox en Opera willen kunnen ze gewoon een browser met Webkit in elkaar zetten. Dit is zelfs erg makkelijk. Daarnaast moet je apple dan ook verplichten 3rd party code uit te voeren wat dus erg slecht is voor de veiligheid van je telefoon. Daarnaast heeft de iPhone een te klein aandeel op de mobiele telefoonmarkt om hier echt gezeur over te krijgen

  17. Origineel geplaatst door Denni
    Als Firefox en Opera willen kunnen ze gewoon een browser met Webkit in elkaar zetten. Dit is zelfs erg makkelijk. Daarnaast moet je apple dan ook verplichten 3rd party code uit te voeren wat dus erg slecht is voor de veiligheid van je telefoon. Daarnaast heeft de iPhone een te klein aandeel op de mobiele telefoonmarkt om hier echt gezeur over te krijgen

    Het mooie is dus dat Firefox Gecko gebruikt als render en die kan weer meer dan Webkit. Als firefox zou overstappen op webkit, dan is het grote voordeel weer weg…

    Op de mobiele internetmarkt is de iPhone redelijk dominant, zoals uit de gegevens is te zien. Om die reden kunnen ze er beter nu alvast werk van maken, dan dat we jaren moeten wachten en daarna pas de mogelijkheid krijgen. Die 3rd party code wordt nu ook gewoon uitgevoerd bij apps uit de appstore, dus zou niet weten waarom het hier onveiliger mee wordt.

  18. Niet getreurd, in Nederland wint Mobile Safari het dik van Opera!

  19. Dat safari zo hoog komt, is omdat ze geen concurrent toestaan!
    Zoals Opera, hoe heb je hem er op gekregen dan oboema? Lukt dit door de iphone te hacken…

    Ps. vanaf de Iphone geeft safarie aan hier niet te kunnen plaatsen met een qoute

  20. OPERAAA!!! ik heb er veel voor over om mobile opera op mijn iphone te krijgen, alleen jammer dat het niet kan:(
    op mijn pc is het altijd opera, door zijn ”speed dail” en muisgebaren wil je hem nooit meer wegdoen na gebruik!

  21. huh op tweakers staat net een bericht dat mobile safari de meeste gebruikte browser is

  22. Origineel geplaatst door sander
    Wie gebruikt er hier Opera?

    Ik gebruik Opera op mijn Mac en op mijn Aspire zowel onder Windows als onder Linux. Als ik het op mijn iPhone kon zetten zou ik het daar ook op gebruiken. Ik heb het een beetje gehad met Safari en Opera heeft gewoon een aantal hele leuke en handige snufjes aan boord. Het is (op mijn Mac) ook de enige browser die echt nog nooit gecrasht is of traag wordt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.