Reacties voor: Veiliger internetten met Opera’s gratis VPN-functie op de Mac

Opera heeft een nieuwe VPN-functie, zodat je veilig kunt internetten. De VPN-functie kost niets en is met één klik te activeren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Maar vergeet niet dat elke VPN een exit node heeft. Er is altijd iemand die met je internet verkeer mee kan kijken. In dit geval is dat een server van Opera die de VPN host. M.a.w. is Opera een betrouwbare partij? Heeft Opera afspraken met belanghebbende uitgevers, distributeurs, misschien wel de overheid, Bieden ze een backdoor voor externe partijen? vragen vragen.
    Ik zou zelf een vpn provider uitzoeken die privacy als hoofdtaak heeft.

  2. Opera heeft nog steeds een afspraak met Google.

  3. Ik vertrouw ook geen VPN-providers die dat allemaal gratis en voor niks doen. Zij moeten namelijk al het traffic betalen, inkomend als uitgaand. Dat is een hele hoop als je gebruikers geen limiet oplegt.

    Misschien handig als je incidenteel een blokkade wilt ontwijken, maar ik denk ook niet dat het voor stelselmatig gebruik aan te bevelen is.

  4. Mooi om inderdaad op openbare netwerken veilig te werken, maar een gratis aangeboden vpn is altijd zoals hierboven genoemd toch je gegevens prijsgeven aan derden. Doe goed onderzoek en neem een betaalde vpn zoals expressvpn of iets dergelijks als je echt veilig wilt werken. En content kijken uit andere landen zoals Hulu of Netflix zit er meestal ook niet meer in. De meeste diensten gebruiken al ip blockers. Deze herkennen wanneer een zelfde ip (server) contact maakt met de dienst en dan werkt het 9 van de 10 keer al niet meer.

  5. iOS tip: Avast SecureMe VPN. Gratis en werkt perfect. Geen idee wat ze met m’n gegevens doen bij Avast, maar ik vind dat minder spannend dan mensen die meekijken op open verbindingen.

  6. Nog beter is een eigen vpn server opzetten thuis met een Raspberry en die dan gebruiken. Loopt alles daarover dan heb je minste kans op pottenkijkers .

  7. @macfreaker: of je bouwt een VPN op met je eigen nas (Synology)

  8. Origineel geplaatst door macfreaker
    Nog beter is een eigen vpn server opzetten thuis met een Raspberry en die dan gebruiken. Loopt alles daarover dan heb je minste kans op pottenkijkers .

    Daar heb je natuurlijk alleen iets aan als je met je eigen provider verbonden wilt blijven. Blokkades omzeil je daarmee in het binnenland niet en je traffic kan daarmee ook altijd naar jouw provider en in het verlengde naar jou herleid worden.

  9. Volgens mij is het best wel handig om zo nu en dan een VPN te gebruiken van derden. Wij gebruiken Private internet access. Kan niet anders zeggen dan dat ik er blij mee ben als ik op een openbare WiFi zit.

    Misschien is het handig om thuis een VPN te maken. Maar als je dus een x zonder dat je provider mee kijkt een site wil bezoeken, dan pak je een derden VPN. Je eigen thuis provider kijkt ook met je mee en is verplicht alles te bewaren. En handig als je uitzending gemist in België wil bekijken, dat lukt als Nederlander niet als je daar geen ip adres hebt 😉

  10. Er bestaat niet zoiets als een gratis lunch.

  11. Als je alleen je browsersessies wilt beveiligen kan dit veiligheid toevoegen.
    Helaas staan er allerhande andere connecties met passwords open naar andere diensten buiten de browser om. Veiligheid op alleen browserniveau is dus niet voldoende.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.