Reacties voor: ‘Open kantoorruimtes stimuleren gebruik van AirPods’

Steeds meer mensen werken in een open kantoorruimte. De filosofie daarachter is dat medewerkers gemakkelijker kunnen overleggen. Maar het omgekeerde gebeurt juist: mensen zonderen zich af en gaan AirPods dragen. Die zien er net iets vriendelijker uit dan afgesloten koptelefoons.

Reacties: 19 reacties

  1. Mijn werkgever heeft pas een splinternieuw hoofdkantoor geopend met binnenin geheel open. Alle kantoren open. En de werknemers vinden het verschrikkelijk. Veel te veel herrie. Dus ik kan het artikel wel begrijpen. Blij dat ik er niet hoef te werken.

  2. Bij mij ook 2 verdiepingen allemaal open ruimtes, gelukkig op mijn verdiepingen niet.

    Management vind er geslaagd ja, want hun zitten nog in een kantoortje.
    Aan de mensen in de open ruimtes is niks gevraagd.

    Ik zit dan op de iT en zie nu allemaal verzoeken voor headsets langskomen, allemaal grote toeters op hun oren die geluid dempen zodat ze beetje rust hebben.

  3. Helaas gaan airpods niet helpen, ze laten juist te veel achtergrond geluid door. Probeer maar de Bose quit comfort met ruisonderdrukking. Je kunt dus beter naar de Bose store lopen en de hoofdtelefoon bij je baas declareren 😉

  4. Ik heb mij nooit gerealiseerd dat het kantoortuin-concept zo rigoreus faalt. Maar het zal nog wel even aanhouden want die sneeuwbal rolt nu eenmaal.
    Op een gegeven moment moeten al die kantoortuinen weer omgebouwd worden, voor goud geld natuurlijk ;-).

  5. Die open ruimtes zijn een doodsteek voor concentratie en productiviteit. Telefoontjes zijn niet te plegen omdat iedereen maar zit mee te luisteren en commentaar gaan geven. Echt een waardeloos concept…er is maar een reden en dat is kostenbesparing! Kost minder m2. Helaas kijkt de gemiddelde leidinggevende alleen naar kosten en niet aan gemiste omzet en lagere medewerkerstevredenheid

  6. Kantoortuin is een ramp… met of zonder oordoppen!

  7. Ik kom alleen nog maar op kantoor voor samenwerk sessies en vergaderingen. Daarna zo snel mogelijk met AirPods weer de trein in! naar huis

  8. Bij mijn werkgever is ook de open kantoortuin de norm. We zitten met 11.000 collega’s in 4 grote gebouwen gehuisvest. Grotendeels kantoortuin maar ook kleinere open ruimtes Het is voor veel collega’s vrij vermoeiend om al die prikkels te verwerken en ook nog eens je werk goed te doen. Veel collega’s raakten burnout en de werkgever is met speciale programma’s gekomen om mensen vitaler te krijgen. Of het helpt weet ik niet.

    Ik kan er niet tegen en heb op medisch advies een afgescheiden werkplek gekregen. Met een collega gewoon op een kamer werken waarbij de deur dicht kan. Fijn voor mij maar het wekt bij anderen ook weer afgunst op.

  9. Vreselijk concept. Ik werk zoveel mogelijk thuis wanneer ik geconcentreerd werk moet doen.

  10. Bij ons op kantoor hebben ze geluiddempende wanden, scheelt enorm in de geluidsoverlast. Het klopt als een bus: iedereen draagt AirPods, EarPods en grote hoofdtelefoons om zich af te zonderen.

    Ik ben blij met de grote kantoorruimte. Altijd die afgesloten kamertje draagt niet bij aan een prettige cultuur. Nu loop je veel makkelijker bij collegae langs…

  11. In mijn vorige functie dagelijks en nu nog sporadisch in een open kantoor of kantoor tuin. Werkt niet voor mij. Te veel prikkels, gesprekken, telefoongesprekken die ik half hoor. Gebruikte EarPods en nu AirPods maar dat is geen oplossing eigenlijk. Ik vind het asociaal maar ik kan anders niet doen wat ik moet doen.

  12. Volgens mij zijn het Niet alleen open kantoorruimtes die meedingen naar het succes van de Airpods.
    Ik ging 1,5 jaar geleden op zoek naar een goede koptelefoon om te sporten (hardlopen, wandelen, snowboarden, …)
    Ik vind het belangrijk dat ik bij het sporten op openbare plaatsen / wegen nog steeds omgevingsgeluiden hoor.
    Tegenwoordig zijn het kog (te) veel in-ears waardoor omgevingsgeluiden worden afgesloten.
    Uiteindelijk kwam ik qua prijs / kwaliteit / features uit bij enkel de Apple Airpods. En ik ben nog steeds zeer tevreden van mijn aankoop.

  13. Origineel geplaatst door Bo
    Die open ruimtes zijn een doodsteek voor concentratie en productiviteit. Telefoontjes zijn niet te plegen omdat iedereen maar zit mee te luisteren en commentaar gaan geven. Echt een waardeloos concept…er is maar een reden en dat is kostenbesparing! Kost minder m2. Helaas kijkt de gemiddelde leidinggevende alleen naar kosten en niet aan gemiste omzet en lagere medewerkerstevredenheid

    Kom bij mij werken dan. Haha begrijp heel goed wat je bedoeld. Dat is voor mij ook een rede geweest om niet meee voor een baas te gaan werken

  14. Origineel geplaatst door gerard gerding
    Helaas gaan airpods niet helpen, ze laten juist te veel achtergrond geluid door. Probeer maar de Bose quit comfort met ruisonderdrukking. Je kunt dus beter naar de Bose store lopen en de hoofdtelefoon bij je baas declareren 😉

    Nou, dat is precies de reden waarom ik ze juist wel gebruik. Ze creëren een beetje isolatie maar je hoort er nog genoeg achtergrondgeluid mee zodat je weet dat iemand je probeert aan te spreken. Ik vind ze juist perfect tijdens het werk.

  15. @Bo: Juist. Je was me voor. 😉 Meer mensen per m2 is de filosofie achter die open kantoren. Die argumenten als overleggen en samenwerken is om het verkocht te krijgen. Flexibele werkplekken is meer van hetzelfde ellende.

    Het is funest voor de concentratie. Dit zal natuurlijk per functie verschillen maar als ik hier door de reacties scroll zegt dat genoeg. Met muziek op werken is beter dan al he kantoorlawaai, maar ik werk liever zonder muziek.

    Ik vraag me af wanneer het doordringt dat de m2 prijs niet opweegt tegen het productiviteitsverlies.

  16. Hersenscans hebben aangetoond dat werken naast een bellende collega net zo productief is als na het roken van een joint…

    Daarom heb ik Bose Noise Cancelling oortjes (met snoer) en kijk ik uit naar de AirPods 3 met NC.

  17. De open kantoortuin is een rampzalig concept. Een grote teringherrie de hele dag door, en enorm veel afleiding. Geen binding meer met collega’s want daar zijn de aantallen te groot voor. Hoop dat deze trend weer snel omdraait. Tijdelijke oplossing is inderdaad jezelf afsluiten met airpods, ik geef de mensen groot gelijk.

  18. Ik kan jullie verhaal beamen. Ik weet alleen niet of een kantoortuin, alleen was bedoelt voor makkelijk communiceren en elkaar vinden. Denk dat het ook te maken heeft met ruimte en dus kosten. Begon met Sales afdelingen en nu zit iedereen in zo’n ruimte. Je kan niet iedereen een eigen kantoor geven.

  19. Bedankt voor het delen!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.