Reacties voor: Oordopjes van iPhone kunnen elektrisch schokje geven

Apple heeft een supportdocument gepubliceerd, waarin wordt gewaarschuwd voor statische elektriciteit. In droge omgevingen, tijdens het sporten en bij synthetische kleding kun je een klein schokje voelen.

Reacties: 26 reacties

  1. Heb echt een hekel aan die schokjes, heel erg vervelend! 😛

  2. Ik voelde ook wel is stroom-schokjes, maar bij mij kwam het omdat de kabel van mijn oortjes aan alle kanten gewoon open lag. 😛

  3. even een raar verhaal..
    ik was een beetje met mijn iPhone aan het spelen tijdens het TV kijken. ik heb de oude iPhone en ik drukte met mijn lip tegen de buitenkant in het hoekje van mijn iPhone waar de headphone jack zit en toe perste ik (perongelukt) mijn lip in de headphone jack en toen kreeg ik ook een opdonder.. maar ik den dat dat bij elke iPod en telefoon is

  4. ik heb al zoveel schokjes ervan gehad dat ik er ondertussen al aan gewend ben.

    Ik stop die dingen vaak in mn laptop op mn werk, als ik mn schoenen aan heb en ik beweeg met mijn voeten over de vloerbedekking krijg ik zachte schokjes in mn oor. Bizar irritant gevoel kan ik je wel vertellen, heel gevoelig! Probeer zelf maar eens!

    In t begin wist ik niet wat het was, toen kreeg ik na het koffie halen wel eens een opgeladen hoeveelheid (zon hoeveelheid waarvan je vinger al pijn gaat doet) in mn oor. Soms zat ik dan ineens achterstevoren op mn stoel!

    -E

  5. Ik heb dat als me iPhone in de oplader zit dat de metalen rand dan onder stroom komt te staan ook heel erg vervelend.

  6. Ik krijg wel eens een opdonder als ik in mijn linkerhand mijn iphone vast heb, en met mijn rechterhand 2 vingers in het stopcontact steek.

  7. ik heb er nog nooit last van gehad eigenlijk, en @Bram Schulting: me iPhone heb ik ook wel eens in me mond 😛 maar nooit schok gehad, ik heb ook even me lip in dat gaatje gepropt maar er gebeurde niets 😀 ik heb trouwens ook de oude iPhone.

    @sander: dat heb ik ook wel eens ja xD *** opmerking 😛

  8. Origineel geplaatst door sander
    Ik krijg wel eens een opdonder als ik in mijn linkerhand mijn iphone vast heb, en met mijn rechterhand 2 vingers in het stopcontact steek.

    dat meen je niet! da’s gek!

  9. LOL !

    Origineel geplaatst door sander
    Ik krijg wel eens een opdonder als ik in mijn linkerhand mijn iphone vast heb, en met mijn rechterhand 2 vingers in het stopcontact steek.

  10. Off topic vraagje: Welke iPhone oordopjes zijn dat eigenlijk die afgebeeld zijn? Het zijn niet de standaard iPhone oordopjes, want die hebben een andere microfoon en geen bevestigingsclip!

    Ben erg nieuwsgierig…

  11. krijg ik een schok, mietert ‘ie gegarandeerd uit mijn handen.

  12. Stond al in de handleiding van m’n in-ears, stond ook in ‘touch a grounded unpainted metal object before inserting headphones’ en die dingen op de foto zijn volgens mij niet van apple.

  13. alles bij apple geeft stroomstoten!
    Mijn macpro’s zijn niet los te koppelen zonder paar stoten te krijgen.
    Probeer maar eens een pci kaart te steken terwijl de voedingskabel insteekt of de monitor. BATS. zeer irri

  14. Tja, alu imacs, macbooks en macpros en ipod iphones die voor een groot deel metaal zijn. Kinkt heel bekend, die statische elektriciteit.
    Geeft ook weer aan dat een hoop verhalen dat het slecht voor componenten is onzin zijn.

  15. Ik snap eigenlijk niet waarom ze hiervoor een waarschuwing geven, want bij een deurkruk is toch ook geen waarschuwing afgegeven (daar kan je ook een opdonder van krijgen).

  16. Tja, misschien verhoogt het de hersenactiviteit wel. Ik heb zelf nog geen schok gehad.

  17. Origineel geplaatst door barabaz
    ik heb er nog nooit last van gehad eigenlijk, en @Bram Schulting: me iPhone heb ik ook wel eens in me mond maar nooit schok gehad, ik heb ook even me lip in dat gaatje gepropt maar er gebeurde niets ik heb trouwens ook de oude iPhone.@sander: dat heb ik ook wel eens ja xD *** opmerking

    had je wel iets aan staan dat geluid zou maken?

  18. Best grappig ga maar s met de plug langs een geladen/statische beeldbuis dan krijg je veel schokjes. Xd

  19. Shocking news!

  20. kheb ook al schokjes gehad! toenk net wakker werd, 1 nadeel,, mn oortjes zaten al in mijn oren… dus ik vind dat wel wat raar… want het zou dan tog al moeten ontladen wanneer ik ze vastheb? ik zeg er wel bij dat men iphone net aan het laden was.. misschien maakt dat een verschil?…
    groeten

  21. Er hoeft maar een schokje tegen je trommelvlies aan te komen en je bent voor eeuwig doof.
    Ik zeg schade claim.:D

  22. @michal:
    awel jha,, ik denk ook niet dat het egt zeer gezond is,, daarom dat ik het hier eventjes eens vermelde…
    bdankt!

  23. Ik krijg standaard een schok van m’n ipod als ik ‘m uit de dock haal.

  24. Leuk dat ze hiervoor waarschuwen, maar wanneer gaan ze iets doen aan de harde tik als je je headset aansluit? Dat *kan* toch anno 2009 niet meer, jongens! Hetzelfde geldt trouwens voor het overslaan van vonken als je je Apple Powerbook-lader in het stopkontakt steekt.

    Andere situaties zijn: winderige omgeving

    Met grote zelfbeheersing maak ik hier *geen* grap over bepaalde iPhone-apps.

    @Michal: tussen je oordopjes en je trommelvlies zit ongeveer 2,5 centimeter gehoorgang. Bovendien is je lichaam wel een en ander gewend, want statische electriciteit is overal.

  25. Leuk al die bekende verhaaltjes, ik dacht ook dat ik de enige was maar dit is goed om te horen. Ik krijg er wel eens last van als hij in mijn laptop zit (dus zonder tussenkomst van mijn iPhone) en dan zul je mij ook een spastische beweging zien uitvoeren om in een laatste poging die oordopjes uit mijn oren te trekken…

  26. Ik heb het wel eens gevoelt toen ik na een stortbui mijn dopjes in mijn ernstig verzopen hoofd stopte. Het is wat irritant, maar niet echt “schokkend”. 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.