Reacties voor: ‘Geen 3,5mm audio-aansluiting meer op iPhone 7’

Apple zou willen stoppen met de 3,5mm audio-aansluiting op iPhones. In plaats daarvan moet je oordopjes via de Lightning-poort aansluiten, zeggen bronnen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 72 reacties

  1. Gebruik sowieso bijna altijd een Bluetooth hoofdtelefoon maar die obsessie voor dunner toch altijd. Is dat echt nodig?

  2. Vaak als ik een hele dag aan het wandelen ben en mijn telefoon gebruik voor muziek heb ik een externe accu om mijn telefoon op te laden aan het eind van de dag. Hoe doe ik het opladen tegelijk met muziek luisteren als dat via een port gaat?

  3. @Jordy: nee hou niet van bluetooth koptelefoon

  4. Ik hoop dat dit gerucht niet doorgaat! Ik moest vroeger op mn nokia ook een adapter voor headphones gebruiken, echt vreselijk onhandig!!

  5. Slecht plan:
    – niet meer opladen en muziek luisteren tegelijkertijd.
    – onhandig en duur: je hebt specifieke iPhone oordopjes nodig.
    – waarom moet ie nog dunner? Hou ‘m dan even dik en stop er een nog betere accu in.

  6. @Jordy: daar komt ook vast een adapter voor, dat kunnen ze goed bij Apple. Zie ook de oplossingen bij de Macbook Air

  7. Hoop ook dat ze de cameralens aanpassen want nu is de app kompas “waterpas” moeilijk te gebruiken

  8. @Werner: dat is de eerste goede reden die ik hoor over nadeel uit-stekende camera

  9. Ik hoop dat er een nieuw type aansluiting komt, maar dan wel als wereldwijd standaard, niet het geëmmer met Proprietary stekertjes van elke fabrikant.

    Bluetooth is mooi, maar niet handig als je video kijkt op je iPad, want de audio lag is nog steeds aanwezig,
    en ook switch ik van de iPhone muziek naar iPad video als ik met de trein reis, en dan is het hele bluetooth uit en aan switchen op elk device te veel gerommel.

  10. Tja..apple blijft apple. Een nog meer uitstekende camera lens dus, nu ook nog eens muziek via lighning wat garandaard dat je oortjes ver uitsteken uit de iphone en makkelijker te beschadigen is en je niet kan opladen. Serieus- sinds steve gaat apple alleen maar achteruit in kwaliteit.

  11. Ik weet het al. De iphone 7 wordt dunner maar met een zwakkere behuizing. En bij de 7S is het behuizing sterker gemaakt met een vanaf prijs van 899 euro.

  12. @Werner: @Ed: Nee hoor. Je kunt de zijkant van de telefoon ook voor kompas gebruiken

  13. Heb zelf PoweBeats2 wireless dus laat maar komen! Dat gat van 3,5mm mag dan ook wel weg!! Lelijk gat:D

  14. Ik zie overal Lightning maar zelf denk ik dat Apple het gaat omgooien en voor USB type C zal gaan

    Ze kunnen trouwens ook een 2,5mm jack gebruiken maar daar maakt het er ook niet bepaald makkelijker als iedereen nog 3,5 gebruikt

  15. Stop eens met die anorexia gedachte!

  16. Liever dat ze er bluetooth oordopjes ontwikkelen (en bij de nieuwe iPhone leveren) die dezelfde kwaliteit leveren als de huidige oordopjes en dat hele lightning poort gebeuren achterwegen laten, mits je je oordopjes ermee dient op te laden.

  17. Helemaal eens met het merendeel van de opmerkingen: dunner is totaal onbelangrijk. Wie zit hier nu op te wachten? Hoe dun willen ze nou dat de ‘ideale’ iphone wordt? Zo dun als een papiertje? Dat geeft toch een belachelijke feel? Daarnaast is de batterijduur op dit moment nu echt niet om blij van te worden. Maak die iphone gewoon weer net zo ‘dik’ als de 5 (of 4) en stop er een flinke batterij in.

    Het weglaten van de koptelefoon ingang heeft mi alleen maar nadelen, maar tis inderdaad wel des Appels om een trend te willen zetten (denk maar aan weglaten dvd speler brander in macs, of recentelijk de ingangen weglaten voor slechts één usb c poort waarvan je op voorhand al weet dat dat véél te onpraktisch is voor verregeweg de meeste gebruikers… Die kunnen weer extra geld uitgeven aan knullige hubs).

    En niemand zit te wacht op veel te dure lightning headsets die opladen van de véél te kleine batterij van de iphone onmogelijk maken.

    Hoop dat het niet meer dan geruchten blijken te zijn, maar gezien de koers die Apple sinds de de laatste jaren vaart doet anders vermoeden…

  18. Hmm, persoonlijk heb ik liever 3.5 mm voor mn oortjes dan een dunnere telefoon. Waarom moet dat altijd dunner dan?

  19. De toekomst zit gewoon in draadloze koptelefoons. Dus schrappen van die te grote aux aansluiting goed plan. Wil je toch bedraad, dan kun je de lightning poort gebruiken met eventueel een adaptertje. Over een paar jaar luistert niemand meer met een bekabelde koptelefoon.

  20. @Alexander: Je kan goedkope bluetooth headsets kopen op bijvoorbeeld DX. Heb ik ook gedaan, maar 13 euro. Inclusief verzending en de batterij gaat 7 uur mee op 1 oplading.. ook laat die op via een mini usb, dus als je een batterypack hebt met zo’n aansluiting kan je hem daar mee opladen tijdens het gebruik!

    Het weghalen van de headphonejack is wel een goed idee voor het waterdicht maken. Maar waarom moet hij altijd maar dunner worden! ik vind een batterijduur van 2 dagen veel belangerijker!

  21. Aangezien de aansluiting voor oortjes dunner wordt, kan er eventueel ook een grotere accu in.

  22. Dat zou toch een serieuze afknapper zijn. Betekend dat je altijd aangewezen bent op een dedicated headset. Als je niet de beschikking hebt over BT headset of als je BT headset leeg is. Past toch niet echt in de tijd dat je zoveel mogelijk probeert zaken universeel te maken.

  23. Origineel geplaatst door johan
    @Alexander:Je kan goedkope bluetooth headsets kopen op bijvoorbeeld DX. Heb ik ook gedaan, maar 13 euro. Inclusief verzending en de batterij gaat 7 uur mee op 1 oplading.. ook laat die op via een mini usb, dus als je een batterypack hebt met zo’n aansluiting kan je hem daar mee opladen tijdens het gebruik!Het weghalen van de headphonejack is wel een goed idee voor het waterdicht maken. Maar waarom moet hij altijd maar dunner worden! ik vind een batterijduur van 2 dagen veel belangerijker!

    Een draadloze headset voor 13 euro inclusief verzending. Dat zal vast fantastisch klinken!

  24. Voor mij hoeft het ook niet dunner maar kan me voorstellen dat die ingang veel ruimte inneemt die voor andere zaken gebruikt kan worden, waarschijnlijk extra batterij maar het is ook 1 onderdeel minder om rekening mee te moeten houden. Voor mij zou een belangrijke voorwaarde zijn dat ze Bluetooth aptX gaan ondersteunen want nu is de audio jack qua geluid nog superieur aan de kwaliteit van Bluetooth terwijl dat al lang niet meer nodig hoeft te zijn. Ik heb een B&W P3 en een wireless P5.

  25. Best knap dat iedereen hier de telefoon in de lader heeft én tegelijkertijd muziek luistert via oortjes. Kan me zo snel niet een handige situatie inbeelden dat ik allebei gebruik. Als mijn iPhone in het stopcontact zit gebruik ik hem niet om via oortjes muziek te luisteren.

  26. Origineel geplaatst door Erwin
    Heb zelf PoweBeats2 wireless dus laat maar komen! Dat gat van 3,5mm mag dan ook wel weg!! Lelijk gat:D

    Gat is minder lelijk dan het geluid wat uit je koptelefoon komt… Overdreven bas….!!!

  27. Origineel geplaatst door Niels
    @werner @ed nee hoor. Je kunt de zijkant van de telefoon ook voor kompas gebruiken

    Als ik beide handen nodig heb waar ik mee bezig ben kan ik de iPhone niet op z’n zijkant zonder handen laten staan. iPhone 6s is ook afgerond :)Ik leg er nu wel een blokje onder 🙂

  28. Origineel geplaatst door Jonas
    Best knap dat iedereen hier de telefoon in de lader heeft én tegelijkertijd muziek luistert via oortjes. Kan me zo snel niet een handige situatie inbeelden dat ik allebei gebruik. Als mijn iPhone in het stopcontact zit gebruik ik hem niet om via oortjes muziek te luisteren.

    In bed, ik luister podcast/kijk netflix. Gebruik oordopjes omdat me vrouw slaapt, als ik in slaap val is het niet erg voor de wekker omdat me telfoon wordt opgeladen!

  29. Nog even zit er niks meer op

  30. Origineel geplaatst door Niels
    @werner @ed nee hoor. Je kunt de zijkant van de telefoon ook voor kompas gebruiken

    Los van dat de huidige iPhones niet blijven staan op de ronde zijkanten; rechts zit de sleep/wake, links de volumetoetsen. Die steken uit, dus klopt de meting daar ook niet goed.

  31. Origineel geplaatst door Jelmer
    De toekomst zit gewoon in draadloze koptelefoons. Dus schrappen van die te grote aux aansluiting goed plan. Wil je toch bedraad, dan kun je de lightning poort gebruiken met eventueel een adaptertje. Over een paar jaar luistert niemand meer met een bekabelde koptelefoon.

    Precies wat ik dacht. Ik snap niet waar iedereen zich zo druk om maakt. De mensen die over 10 jaar bovenstaande reacties gaan lezen lachen zich kapot. “Dat er nog mensen waren die perse bekabelde accessoires wilden behouden in de volgende toestellen HAHA”. Het is nou eenmaal zo dat Apple alles minimalistischer en simpelere maakt. En als deze overgang niet nu begint en apple het niet doet, dan doet een ander het wel vroeg of laat. Je Apple watch heeft ook geen audio poort of wel soms? Niet alleen omdat het onhandig en niet praktisch is, (dat zullen ze in de verre toekomst ook denken van je telefoon, alhoewel dit wat minder erg is), maar vooral omdat alles draadloos moet worden. Vele mensen gaan straks ook niet meer altijd en overal de deur uit met hun telefoon maar nemen alleen hun watch mee (denk aan joggen, even boodschappen doen etc.), en dan ben je dus gedwongen om sowieso een set draadloze oordopjes aan te schaffen.

    Origineel geplaatst door Jonas
    Best knap dat iedereen hier de telefoon in de lader heeft én tegelijkertijd muziek luistert via oortjes. Kan me zo snel niet een handige situatie inbeelden dat ik allebei gebruik. Als mijn iPhone in het stopcontact zit gebruik ik hem niet om via oortjes muziek te luisteren.

    Dit. Ik kan me ook niet herinneren dat ik ooit beide tegelijkertijd gebruikte! Speaking about “awkward”.

    En wat betreft het steeds dunner maken, van mij mogen ze hem even dun maken als de iPod touch. Sinds ik die ooit in mijn handen heb gehad droomde ik altijd van een iPhone die zo dun is. Prachtig toestel. Wel een 4 inch iPhone aub! Maar dunner als dat lijkt me risky.. uiteindelijk bereiken ze denk ik wel een limiet.

  32. Ik ben geene voorstander want ik heb net nieuwe oorkes gekocht van Bose die echt de top zijn en mij dikke 110 euro hebben gekost. Als Apple dit doet wat dan? Dan kan ik mijn oorkes in de vuilbak gooien ofwa? Goed zot.

  33. Ik ben ook blij dat dat lelijke gat weg is en vooral de kabels om muziek te luisteren(Dat is zo 2015). Iedereen zeurt over wireless charging wat ik minder praktisch vind dan wireless muziek luisteren. Tijd zal t leren 😉

  34. Origineel geplaatst door BrainShock
    Ik ben ook blij dat dat lelijke gat weg is en vooral de kabels om muziek te luisteren(Dat is zo 2015). Iedereen zeurt over wireless charging wat ik minder praktisch vind dan wireless muziek luisteren. Tijd zal t leren 😉

    Kwaliteid van bluetooth tov Goede kabels. Nou ik weet het wel!

  35. Hoe komen jullie erbij dat ze dit doen om de iPhone nog dunner te maken? De iPhone 6S is ook al iets dikker geworden dan de 6.

    Ik denk eerder dat ze dit doen om de iPhone 7 waterdicht te maken door zo min mogelijk openingen te plaatsen in de iPhone.

  36. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  37. Zou een domme zet zijn. Welke serieuze muziek liefhebber gebruikt de standaard oordoppen? Dus dan moet je altijd met een verloop rondlopen.

  38. @Jelmer: misschien over een aantal jaar ja. Maar nu nog zeker niet. Vergelijk bt eens met een paar goede Hi-res oortjes.

  39. @EOTB: Ik begrijp werkelijk niet hoe iedereen hier denkt dat het niet dunner hoeft, wat is dat mooi zo,n hele dunne Phone, dat is Apple, niet hetzelfde als al die andere DIKKE koelkasten.

  40. Geen problemen mee, mits BOSE met Bluetooth oortjes komt om de huidige met draad te vervangen.

  41. @Ilyesien: Hier ook, wat vond ik die touch schitterend, toen kwam bij mij de bewondering voor Apple binnen, bv de 4 vind ik zo lelijk heb ik ook nooit gehad, de 5 is tot op heden het mooiste, maar graag net zo dun als die touch….SCHITTEREND.
    Maar…. over smaak valt niet te twisten.

  42. Zou domme zet zijn. Dunner hoeft voor mij ook niet. Geef mij maar gewoon goede kwaliteit bekabelde headphones zonder zo’n idiote adapter. BT ben ik eigenlijk ook nooit zo gecharmeerd van geweest! Tegelijk opladen en muziek luisteren doe ik zeker wel eens.

  43. @Hans: Zijn dus echt niet dik die andere telefoons. En nogmaals, liever een behoorlijke batterij dan flinterdun, ultrafragiel telefoontje.

  44. Ook hier liever een wat langere batterijduur en gewoon die aansluiting behouden. Een 5s is dun genoeg voor mij. Draadloos prima hoor maar elke keer van alles te moeten opladen wordt ook vervelend.

    Koptelefoon via lightning connector? Ik heb inmiddels al meerdere keren stof en pluisjes uit die connector moeten halen anders kon ik hem niet eens meer opladen. Stel je voor dat er een stofje oid op het audio contactje gaat zitten. Nee dank je, dat gaat alleen maar weer kraken enz.

  45. Je geeft €800 uit en 1 week later praten mensen al over de opvolger! Vermoeiend., technologie blijft een slechte investering!

    De iPhone is nu wel zo ontwikkeld dat je deze kunt gebruiken tot dat hij stuk gaat.

  46. @Ilyesien: Man man man man, jij denkt wel ff te weten waarom en hoe iedereen alles gaat gebruiken en dat we straks alleen nog maar met een Apple watch naar buiten gaan? LOL

    De Apple watch wordt door veruit de meeste iphone bezitters niet gekocht en niet gebruikt! Omdat de meeste mensen daar totaal niks in zien, totaal geen meerwaarde.

  47. Let op mijn woorden. Over een aantal jaren zijn iPhones even groot, dik en buigzaam als een creditcard. Daarmee verdwijnen dus ook de pakketten (credit)cards/spaarkaarten waar iedereen in een veel te kleine portemonnee mee rond loopt te zeulen. T.z.t. steek je dus gewoon je iPhone in iedere flappentap. Wel juiste pincode invoeren, anders vreet het apparaat je card/iPhone op. Steve Jobs draait zich om, dat dan weer wel.

  48. Ik zou het persoonlijk wel jammer vinden als de jack aansluiting zou verdwijnen. Ik heb diverse pro headphones en die kan ik dan niet meer gebruiken om muziek te luisteren tenzij er een adapter komt, maar dan heb ik zo’n lomp ding tussen mijn iphone en de kruldraad van mijn headphones.

  49. Ik denk dat we er ook een revolutionaire verloop stekker bij kunnen kopen, probleem opgelost 🙂

  50. Ik denk zelf niet dat het weglaten van die 3,5mm koptelefoonpoort het dun maken als hoofdreden heeft. Ik dacht meteen: geniaal, dat is weer een watergevoelige poort minder! Ik geloof dat de lightning port al waterdicht is. Dan blijven nu alleen de knopjes en de speakers over. Dus voor mij is dit een aanwijzing dat de iPhone 7 waterdicht wordt!

  51. @Daejji: Het is slechts een vermoeden meer niet. Zo vermoed ik dat straks ook alle auto’s zelfrijdend zijn.. WAUW!! dus als jij de actualiteiten ook eens een beetje zou volgen Daejji dan is de kans groot dat jij ook een ‘beeld’ krijgt van hoe het er straks MOGELIJK uit zou kunnen komen te zien. En ook ik zie de meerwaarde van een apple watch zelf ook nog niet in op dit moment (zoals ik weleens eerder heb aangegeven). Dat is mijn mening overigens. Voor velen is dat nu wel het geval. Maar over een jaar of 5 is ie DENK ik niet meer weg te denken (bij velen). Bovendien moet jij eens beter leren lezen, wie zegt dat we ALLEEN nog maar met een apple watch de deur uitgaan?!

    Zoals eerder gezegd (ik herhaal): ‘Vele mensen gaan straks ook niet meer altijd en overal de deur uit met hun telefoon’; (VOORBEELD!!!) mensen die bijvoorbeeld ff vlug naar de snackbar om de hoek gaan om een frietje te halen (betalen met apple pay) of willen joggen ZONDER telefoon op zak (of aan je arm). En zo vreemd of vergezocht lijkt mij deze ‘voorspelling’ niet.

    En inderdaad LOL voor wie denkt…

    Origineel geplaatst door Daejji
    …dat we straks alleen nog maar met een Apple watch naar buiten gaan? LOL

  52. Je zal net bose oortjes van €299 gekocht hebben.
    Is er niet een adapter om je oortjes draadloos te maken?

  53. Vroeger moest ik altijd een adapterkabeltje op mijn telefoon aansluiten om een gewone koptelefoon in te pluggen.
    Echt heel irritant want kleine kabeltjes raak je uiteindelijk kwijt.
    Gelukkig is het nu voortaan vrij gewoon dat een telefoon een gewone koptelefoon aansluiting heeft, het zou zonde zijn als dit weer verdwijnt.
    Vaak als Apple een ontwerpbeslissing maakt gaan veel andere telefoonfabrikanten hier in mee, en dat zou in dit geval niet erg positief zijn.

    En dunner zou voor mij ook echt niet hoeven, grote telefoons die dun zijn liggen eigenlijk ook niet zo goed in de hand naar mijn mening.
    Mijn 6 plus houdt door een verdikkend hoesje alleen maar fijner vast.

    Origineel geplaatst door Hans
    Ik begrijp werkelijk niet hoe iedereen hier denkt dat het niet dunner hoeft, wat is dat mooi zo,n hele dunne Phone, dat is Apple, niet hetzelfde als al die andere DIKKE koelkasten.

    Mooi is het misschien wel maar het gebruiksgemak vind ik nog altijd veel belangrijker als de looks.
    Net zoals met alle andere spullen in mijn huis :p

  54. Origineel geplaatst door Hans
    Ik begrijp werkelijk niet hoe iedereen hier denkt dat het niet dunner hoeft, wat is dat mooi zo,n hele dunne Phone, dat is Apple, niet hetzelfde als al die andere DIKKE koelkasten.

    Mooi is het misschien wel maar het gebruiksgemak vind ik nog altijd veel belangrijker als de looks.
    Net zoals met alle andere spullen in mijn huis :p

  55. Haha Apple. Ik dacht het niet.

  56. Origineel geplaatst door Jelmer
    De toekomst zit gewoon in draadloze koptelefoons. Dus schrappen van die te grote aux aansluiting goed plan. Wil je toch bedraad, dan kun je de lightning poort gebruiken met eventueel een adaptertje. Over een paar jaar luistert niemand meer met een bekabelde koptelefoon.

    Draadloze koptelefoons zijn er al bijna zolang als dat ik oud ben. Toch blijven de echte muziekliefhebbers gewoon luisteren met draad, sowieso is er nog geen draadloze techniek beschikbaar die net zo goed klinkt als met kabel.

    Met de gewone koptelefoons zul je het niet horen maar met een kwalitief goede koptelefoon merk je behoorlijk verschil tussen bedraad en draadloos, nog steeds.

  57. Origineel geplaatst door tim
    Je zal net bose oortjes van €299 gekocht hebben.
    Is er niet een adapter om je oortjes draadloos te maken?

    Ja hoor, die zijn er, losse bluetooth ontvangers met 3,5mm uitgang…

    Maar de exemplaren met accu – toch wel zo handig om nog een beetje bewegingsvrijheid over te houden – hebben vaak geen aptX of AAC codecs, dus ontvangen slechts in SBC kwaliteit. Dan worden die oortjes à €299 toch een beetje de spreekwoordelijke vlag op een modderschuit (à nog eens minimaal €29) 😕

  58. @Jan: als die een stuk dunner zou gemaakt kunnen worden kunnen ze hun wat richten op een grotere batterij

    @Werner: daar zal niet vele aan gedaan kunnen worden, de cameras zijn nu eenmaal zo geworden dat ze moeilijk nog dunner kunnen, of ze moeten wat dingen gaan schrappen in hun lenzen

    @EOTB: dunne rmoet hij ook niet echt van mij, hij is hoed zoals ee iphone 6s nu is maar dikker nu ook weer niet, en ik wil er even bij vermelden, apple smarthphones heeft juist 1 van de beter batterijen dan andere android toestellen. Dat gedoe van slechte batterij was vroeger en dat was ook alleen meet doordat zijn kleinere smarthphones maken met daarmee ook een kleinerz batterij

  59. Jammer kan ik m’n Beats solo2 koptelefoon weer verkopen!!! 😣😳😡
    Geen goed plan Apple. Waarom moet het nog dunner? iPhone 6 is al dun en licht genoeg!

  60. Origineel geplaatst door Danny Princen
    Draadloze koptelefoons zijn er al bijna zolang als dat ik oud ben. Toch blijven de echte muziekliefhebbers gewoon luisteren met draad, sowieso is er nog geen draadloze techniek beschikbaar die net zo goed klinkt als met kabel.

    Met de gewone koptelefoons zul je het niet horen maar met een kwalitief goede koptelefoon merk je behoorlijk verschil tussen bedraad en draadloos, nog steeds.

    En zo is het. !

  61. @Danny Princen: Je vergeet gemakshalve wel dat de omstandigheden waaronder je iha muziek met een koptelefoon zult luisteren ook een belangrijke rol spelen in de werkelijk ervaren geluidskwaliteit. Met ook maar een beetje achtergrondrumoer hoor je al het verschil echt niet meer tussen een kwalitatief goede bluetooth koptelefoon, die natuurlijk wel AAC en aptX codecs ondersteunt, en een vergelijkbare bedrade. En als je thuis, op een rustig moment zonder omgevingsgeluiden, per sé toch via een koptelefoon muziek zou willen luisteren kun je een bedrade koptelefoon natuurlijk beter op je hifi-installatie met een goeie audiobron aansluiten dan op de koptelefoonaansluiting (en DAC) van je iPhone… die imho dan ook volkomen misbaar is.

    Via AirPlay of digitale (dock)aansluiting zou je iPhone dan wel alsnog zo’n goeie audiobron kunnen zijn, maar uiteraard alleen als je alle muziek in lossless formaat op je iPhone hebt staan. Voor MP3tjes gaat de hele discussie draad vs draadloos sowieso natuurlijk nergens meer over, dan heb je al bij voorbaat alle potentiële kwaliteitsverschillen verspeeld. (Datzelfde geldt trouwens ook voor de meeste streamingdiensten). Maar dat hoef ik een echte muziekliefhebber natuurlijk niet uit te leggen 😆

    En tenslotte vergeet je ook te melden dat, tenzij je permanent stilzit als een standbeeld, de kabel zelf van een koptelefoon juist een bron is van irritante mechanische contactgeluiden die veel storender zijn voor je muziekbeleving dan welk digitaal of analoog electronisch kwaliteitsverlies ook.

    Zelf heb ik een (kwalitatief goede) Sennheiser die zowel bedraad als via bluetooth werkt, en in de praktijk blijkt om de genoemde redenen 99% van de (koptelefoon)tijd bluetooth daarvoor de beste keuze.

  62. Uiteraard hoor ik niet bij het grote publiek en zal Apple weinig rekening met mij houden.
    Maar ach dan blijf ik wel bij de iPhone 6 plus hangen, waarschijnlijk werkt die nog prima tegen de tijd dat de 7 uit zou komen.
    Mijn recent gekochte versterker kan alleen maar stereo uitsturen en niet veel meer dan dat.
    Even duur als een iPhone en vrijwel alleen een aanknop en volumeknop maar wel een dikke 700€ aan pure audiokwaliteit.
    Beetje muziekgeek blijft ook wat langer is klassieke techniek hangen, ook een reden waarom draadloos dan niet ideaal is.
    Het is niet aan dat soort apparaten te koppelen, bijna alleen aux hier in huis 😉

    @Ferryman: Goede punten.
    Ja uiteraard maakt het veel uit wat, waar en hoe je muziek luistert.
    Iemand die vooral muziek luistert in de vorm van ( vrij standaard ) 192kbps MP3tjes die zal weinig verschil merken tussen draadloos en bedraad, zo iemand hoeft sowieso niet veel meer als 30€ uit te geven aan een koptelefoon.
    Met MP3tjes van 320kbps gaat het al meer uitmaken en moet je ( naar mijn mening ) toch al gaan voor duurdere modellen en als het om draadloos gaat moet je dan toch echt gaan voor de meer high end modellen met de nieuwste techniek qua bluetooth/compressie.

    Luister je net zoals mij en veel van mijn muziek nerd vrienden veel naar lossless audio ( flac bijvoorbeeld ) dan is er nog geen goed alternatief voor bekabeld.
    Zelf heb ik tussen mijn AKG van ruim 300€ en mijn iPhone nog een mobiele DAC hangen zodat mijn koptelefoon fatsoenlijk aangestuurd kan worden.
    En een dure koptelefoon isoleert ook goed zodat omgevingsgeluid geen probleem is, super veilig ook in het verkeer :p
    Voor mij en vele muziek nerds met mij zou het verdwijnen van de koptelefoon aansluiten dus absoluut een groot probleem zijn.

    Zou Apple een leuke draadloze techniek bedenken die audio ongecomprimeerd kan sturen zonder de batterij van mijn iPhone leeg te trekken zou ik dat uiteraard toejuichen.
    Maar ik geloof niet dat dit binnen korte tijd zal gebeuren.

  63. Logische stap 2 aansluitingen is niet nodig maar dunner hoeft ook niet dan zou ik de accu 1 mm dikker maker

  64. Doe eerst maar eens andere oortjes EarPods zijn vreselijk

  65. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  66. Dat zou voor mij het eind betekenen van mobiel muziek maken.. Bluetooth koptelefoon (welke ik als enig alternatief zie) betekent vertraging bij het intikken van mijn beats op bijv. iMaschine. Slechte ontwikkeling Apple!!

  67. Origineel geplaatst door BrainShock
    Ik ben ook blij dat dat lelijke gat weg is en vooral de kabels om muziek te luisteren(Dat is zo 2015). Iedereen zeurt over wireless charging wat ik minder praktisch vind dan wireless muziek luisteren. Tijd zal t leren 😉

    Origineel geplaatst door Dirk
    Kwaliteid van bluetooth tov Goede kabels. Nou ik weet het wel!

    Neem het nu eens voor eens en voor altijd aan van iemand die audiotechnologie gestudeerd heeft. Op de afstanden waarover we spreken (paar meter) maakt je drager (koper, goud of lucht) geen énkel verschil in geluidskwaliteit. Géén. Noppes. Nada.
    Wat wel belangrijk is, is de kwaliteit van de luidsprekers zelf. Maar het kabeltje of het gebrek daar aan, maakt niks uit. Wie beweert van wel, kent er niets van, of probeert de argeloze gebruiker geld afhandig te maken.

    Origineel geplaatst door Jelmer
    De toekomst zit gewoon in draadloze koptelefoons. Dus schrappen van die te grote aux aansluiting goed plan. Wil je toch bedraad, dan kun je de lightning poort gebruiken met eventueel een adaptertje. Over een paar jaar luistert niemand meer met een bekabelde koptelefoon.

    Origineel geplaatst door Danny Princen
    Draadloze koptelefoons zijn er al bijna zolang als dat ik oud ben. Toch blijven de echte muziekliefhebbers gewoon luisteren met draad, sowieso is er nog geen draadloze techniek beschikbaar die net zo goed klinkt als met kabel.
    Met de gewone koptelefoons zul je het niet horen maar met een kwalitief goede koptelefoon merk je behoorlijk verschil tussen bedraad en draadloos, nog steeds.

    Dit kan je enkel objectief beoordelen in een blinde A/B-test. Je kiest dan ook best voor één hoofdtelefoon die bedraad én draadloos kan werken.

  68. @Danny Princen: Toch ff vergelijkend onderzoek gedaan, en moet tot mijn schande bekennen dat ik ‘t verschil zwaar had onderschat 😳Bij een lossless bron (bijna al mijn muziek staat in ALAC op pad pod en phone) is het verschil tussen draad en bluetooth (met AAC codec) inderdaad veel duidelijker te horen dan ik dacht. Zoals gezegd kan mijn Sennheiser beide aan, maar nooit eerder 1:1 vergeleken.Misschien toch ook maar ‘s de over-ear versie proberen… de active noise canceling kost sowieso veel (als in ‘nog meer’) kwaliteitsverlies 😕 dus goede akoestische afscherming is wenselijker.Ben inderdaad bang dat Apple niet snel zelf met een lossless draadloze oplossing gaat komen. Zelfs de itunes store biedt immers nog altijd geen muziek in lossless kwaliteit 😢, en de aankoop van beats is ook weinig hoopgevend mbt het belang dat ze aan audiokwaliteit hechten ☹️ Hoewel juist AirPlay laat zien dat lossless èn wireless wel kunnen samengaan… maar we wachten nog altijd vergeefs op een AirPlay koptelefoon.Ben trouwens benieuwd naar je mobiele DAC – merk, maar toch ook wel de prijs😏

  69. Origineel geplaatst door Niels
    @Werner: @Ed: Nee hoor. Je kunt de zijkant van de telefoon ook voor kompas gebruiken

    Klopt. Maar dan moet je de iPhone vast blijven houden of ergens tegenaan zetten. Ik leg mijn iPhone plat neer op mijn Zambezi tenttrailer en ga de trailer dan waterpas zetten. Werkt perfect. Juist het plat neer kunnen leggen en de iPhone gebruiken als waterpas is een niet te onderschatten meerwaarde die teniet wordt gedaan door de uitstekende camera – weliswaar op te lossen met een kartonnetje + uitsparing camera.

  70. @Ferryman: Kost altijd wel wat qua geluidskwaliteit al die technieken, nog wel helaas.Een soort Airplay voor koptelefoons, daar zou ik wel wat in zien, maar zie het inderdaad ook niet snel gebeuren.Apple zet helaas vaak in op de algemene consument en de meeste mensen hebben simpelweg het muzikale gehoor van een baksteen, veel bass en volume is het enige wat ze echt uitmaakt.Die mobiele DAC die ik gebruik ( groot woord voor het kleine ding ) is een Fiio e5.Tegenwoordig is die al even uit de markt en kun je hem vergelijken met de Fiio e6 ( paar tientjes ), hoewel ze ook bij dit merk wel nog leukere modellen hebben maarja…. Geld he :pWeinig geld maar het verschil is enorm, vooral omdat mijn iPhone mijn koptelefoon anders maar kan aansturen op de helft van het maximale volume.

  71. Origineel geplaatst door Jonas
    Best knap dat iedereen hier de telefoon in de lader heeft én tegelijkertijd muziek luistert via oortjes. Kan me zo snel niet een handige situatie inbeelden dat ik allebei gebruik. Als mijn iPhone in het stopcontact zit gebruik ik hem niet om via oortjes muziek te luisteren.

    Weleens van een powerbank gehoord?
    En in sommige vliegtuigen kan je je telefoon laden, maar dan kan je dus geen muziek luisteren of video’s bekijken.

  72. “Betrouwbare bron”, ja dat heb ik vaker gehoord. Als alles wat een “betrouwbare bron” vermeld ook daadwerkelijk waar is zou er allang geen home knop op een iPhone zitten. etc.

    Ik denk best dat Apple een prototype heeft om dit te proberen. Maar of Apple dit daadwerkelijk gaat doen? Ik acht de kans nihil.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.