Reacties voor: Vodafone gaat strengere datalimieten hanteren en roaming-abonnement invoeren

Vodafone hanteert vanaf 1 augustus 2011 nieuwe abonnementen en kondigt veel strengere datalimieten aan. Alleen het iPhone-abonnement blijft momenteel gelijk in prijs.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 130 reacties

  1. Deze tarieven zijn echt misdadig. 10 jaar terug in de tijd.
    En vergeet ook niet te melden dat Whatsapp niet meer is toegestaan en dat hiervoor een extra bundel van € 15 per maand moet worden afgesloten.

  2. Dit was natuurlijk te verwachten. En nee, ik vind het helemaal niet erg. Er moet immers geld worden verdiend.

  3. Mijn super sim only (2jrs) vervalt 30 juli 2011….
    Vraag ik aan een medewerker wat ik beste kan doen?
    “Niets doen. Gewoon door laten lopen….”

  4. Deze prijsverhogingen is echt wel even slikken zeg!
    Zeker als je bedenkt dat de telco’s eerst het hardst roepen dat 10% verantwoordelijk is voor een veelvoud aan het dataverbruik.

    Laat die 10% zich dan aanpassen, nu moet de 90% zich aanpassen doordat die 10% extreem veel verbruikt. Ik vrees voor mijzelf dat T-Mobile ook zal volgen.

    Ik zou zeggen: Dames en Heren welcome back in the ’90s!

  5. En hoe zit het met pre-paid?

  6. Dude in 1jaar is mobiele shit echt al 4 keer duurder geworden ofzo….

  7. Lekker dan, smartphones straks alleen nog voor de rijkeren… Daaaaaggg iphones etc… Hallo Nokia ofzo.. Dan maar weer alleen bellen en sms’en…

  8. Liekele Helmus: dat heb ik ook, maar vervalt de korting niet wanneer het contract afloopt?

  9. ooit pakken we deze lui terug mensen…

    Heb geduld….

  10. Ik heb nu BSW 350, die zou 50 cent duurder worden en 300 mb minder.
    Maar zoals gezegd wilt Vodafone diensten als WhatsApp gaan blokkeren ondanks dat dit wettelijk niet in toegestaan. Dit zal nog wel een staartje krijgen.

  11. Lang leve de provider die hier niet aan mee doet….!

  12. Ik heb nu Vodafone, en voor eenzelfde abbo als ik nu heb betaal ik volgens deze tabel 25 euro per maand meer!

  13. Origineel geplaatst door Kokker
    Lang leve de provider die hier niet aan mee doet….!

    Ik hoop dat die er komt. Als T-Mobile niet meegaat in dit gedrag kunnen ze er ieder geval een hoop klanten bij krijgen denk ik zo.

  14. Tja, dan maar een goedkoop bellen en sms abbo. Koop je een mifi en neem je een data-abbo voor laptop. Die prijzen veranderen niet, denk ik, want dan raken ze de zakelijke markt ook. Kun je toch nog voor in totaal 35 euro over 1 gb data, beschikken.

  15. Tssk alles wordt straks drie keer duurder, echt crime.

    Ik zou het kunnen dat ik sim only kopen en die achtiveren over twee jaar? zou dat het werken?

  16. Schandalig zeg niet te geloven dat dit kan gebeuren in deze tijd!?
    Gelukkig zit ik nog een jaar goed met me iphone abbo!!
    Daarna zien we wel weer verder!!

  17. Hoe zit dat met een contract voor nog 8 maanden?

  18. Het zijn ook echt vieze oplichters, ik heb een xtal abbo’s lopen bij vodafone, alleen als ze dit doorvoeren, niet lang meer.
    Persoonlijk hoop ik ECHT dat 84% van KPN en ongeveer hetzelfde van vodafone z’n abbo verhuist naar een provider die niet zulke praktijken doet… Laat de kloothommels het maar voelen, en goed ook

  19. het is gewoon schandalig!!!!! Discriminatie:@ Eigenlijk moet de 2e kamer dit niet accepteren!! wat is nou het plan achter deze geldaftrogel manier? Eerst kpn dan Hi en nu ook nog vodafone. Iedereen gaat straks naar t-mobile of simyo. Ik snap nix van deze onzin en ben er zeer op tegen! Ik hoop dat de providers allemaal failliet gaan die deze prijzen hanteren!!

  20. Iedereen valt over KPN, maar dit is net zo erg

  21. Dit is wel schandalig. Maar extra betalen voor whatsapp? Nee, de overheid is het daar niet mee eens. Ben benieuwd wat Neele hier van vind.

  22. Naar mijn idee ingegeven door teveel vraag naar data en te weinig capaciteit. Hoe zit dat met het vf zakelijke deel dan? Snoepen ze capaciteit weg bij de consument.
    Wie volgt? TM, Tele2, UPC, …..
    Een vergelijk binnenkort lijkt me handig anders het verhaal van door de bomen het bos niet meer (kunnen) zien.

  23. @Ryan: Dit is dus in jou nadeel dus als ze dit willen veranderen mag dit alleen met jou toestemming, Wil je dit niet mag je gewoon per direct je abbo afsluiten aangezien ze de voorwaarden wijzigen waar jij voor getekend heb.

    Ze zullen het niet doen ik heb nog een abbo van ander half jaar terug, Ik heb geen data limiet of dat bellen per minuut ook niet gewoon nog per seconden hebben ze niet aan gepast.
    Heb nog een ouderwets bel en sms geval met 9,95 los erbij elke maand met internet 😛

  24. Ik ben benieuwd wat Vodafone met hun iPad abonnement gaat doen.

  25. Als t-mobile hierna komt met een prijsverhoging riekt het naar prijsafspraken!
    Als je bijv. kijkt naar de tarieven in Oostenrijk (2gb data voor 20 euro, onbeperkt dus gewoon tetheren enz.) met hun moeilijke infrastructuur en goede netwerk dan worden we hier gewoon getild!!
    Eerst de behoefte creëren met gesubsidieerde smartphones
    en dan gaan uitpersen.
    Hier past een initiatief van een gekoppeld Wifi netwerk waardoor we de providers voor data niet of nauwelijks meer nodig hebben!

  26. Zwaar kansloze actie van KPN en Vodafone, en nu is het inderdaad hopen dat t-mobile dit niet doet, dan zou dat de uitweg kunnen zijn.

  27. Even advocaat van de duivel: een paar jaar terug belde en smste iedereen nog maar. Nu gebruiken ik weet niet hoeveel meer data tegen een veel hogere snelheid. Toch is iedereen verbaast dat dit duurder wordt.

  28. Ik woon in DK en betaal omgerekend ca. €93 per maand en dan heb ik:
    -onbeperkt sms/mms
    -10 uur bellen naar mobiel
    -onbeperkt naar vaste lijnen
    -15Gb data
    Ik betaalde Dkr 90 voor de Iphone4 32 mb.
    De vallen de prijzen hier toch mee?

  29. Ik ben blij dat ik net een 2 jarig sim only 300 min. 100 Sms en onbeperkt internet heb afgesloten bij telfort. Ook voor mijn vrouw gelijk gedaan. Dus voorlopig geen problemen!

  30. Je zou op een gegeven moment bijna gaan verwachten dat de phone-builders (Apple, HTC, Samsung) ook aan de bel gaan trekken. Want zal natuurlijk ook van invloed gaan zijn op de phone-verkopen……

  31. EN dan hebben ze nog een netwerk wat lang niet overal goed bereik heeft

  32. En word het dan ook sneller

  33. Allemaal weer naar T-mobile. HAHA

  34. Ik denk dat ik geen nieuw abonnement afsluit bij Vodafone. Eerst maar eens kijken wat de rest gaat doen. Het 3G netwerk van Vodafone valt me toch ook vies tegen. Mijn schoonzusje met T-mobile heeft over het algemeen een betere dekking dan ik met mijn duurdere Vodafone abbo. En inderdaad, als t-mobile slim is, doen ze hier niet aan mee…

  35. Origineel geplaatst door Liekele Helmus
    Mijn super sim only (2jrs) vervalt 30 juli 2011…. Vraag ik aan een medewerker wat ik beste kan doen? “Niets doen. Gewoon door laten lopen….”

    Is het niet zo dat je dan ipv bijv. 13.50 je de volle 27.50 gaat betalen? Zo staat dat echter wel in mijn Super SIM contract. Als de voorwaarden hetzelfde blijven zit je inderdaad nog wel goedkoper, maar een nieuw toestel krijg je er dan niet bij…

  36. Ach ja, zo gaat dat dus en dan nog klagen dat de klanten weglopen.

  37. Ik vind het echt een stelletje schooierige honden. Dik geld betalen voor een traag netwerk waar je nergens bereik mee hebt.

  38. Damn, deze prijzen zijn killing!
    Kan het niet op de ene manier dan wordt er wel een andere gevonden om geld binnen te halen.
    En nu dat dan gelukt is gaat het ‘extra’ geld gebruikt worden om te investeren.
    Want daar ging het uiteindelijk om.
    Toch?
    (YEAH RIGHT!)

  39. Belachelijke prijzen. Is T-Mobile nu echt de enige die hun klanten niet compleet wil naaien? Word ik weer gedwongen terug te gaan naar T-Mobile.. Dan liever een ruk netwerk dan te veel betalen voor niets.

    Dit gaat echt nergens meer over.

  40. En hoe zijn hun sim only abonnementen?

  41. (Red.) Verwijderd: Godwin.

  42. Bij de Smart vorm zitten geen gewone SMS inbegrepen begrijp ik??

  43. Als de tarieven voor de iphone niet veranderen is er voor mij geen probleem. Ik neem toch geen ander smartphone meer de komende paar jaar

    Althans zo ziet het er naar uit want ik vind dat er geen ander aan de iphone kan tippen..

  44. @bryan30: Onzin. Ik betaal in DK 179 kr. oftewel een euro of 20-25 voor 10 gb data, 10 uur bellen en onbeperkt sms’en. De prijzen In NL zijn echt schandalig.

  45. Dus bellen word duurder inplaats van goedkoper….

  46. Jeutje…hopen dat T-mobile niet deze kant op gaat…maar dat is waarschijnlijk wishful thinking. Ben benieuwd hoe het er over een jaar gaat uitzien als mijn huidige contract bij TMobile afloopt. Als de iPhone zo duur blijft wordt het toch wel overgaan op een Android aangezien ik dan al genoeg zal betalen voor de abb.

  47. En weer moet er voor tethering betaalt worden….

    Het wordt nog een leuke zoektocht als in december mijn sim only abo afloopt…

  48. Origineel geplaatst door Henk
    Belachelijke prijzen. Is T-Mobile nu echt de enige die hun klanten niet compleet wil naaien? Word ik weer gedwongen terug te gaan naar T-Mobile.. Dan liever een ruk netwerk dan te veel betalen voor niets.Dit gaat echt nergens meer over.

    Wacht maar, T-Mobile wacht nog heel even af… En dan komt ook T-Mobile met nieuwe abonnementsvormen. Dit zijn onderlinge prijsafspraken die gemaakt zijn. Als alle grote aanbieders mee gaan, dan kun je geen kant meer op.

    Alle kleine aanbieders zijn immers ook dochterondernemingen van de grote aanbieders.

    Ik zou niet te snel actie ondernemen…

  49. Gelukkig net een twee jarig abbo afgesloten bij Vodafone met iPhone. Dus kan nog twee jaar vooruit.. Of gaat dit voor mij ook veranden?

  50. Riekt naar kartelvorming.
    En daar mag de NMa even achteraan.
    Ik ga mijn abonnement gewoon oneindig door laten lopen. Ik heb een origineel T-Mobile iPhone abonnement; 29,95 per maand ongelimiteerd.

  51. Op tweakers stond onderaan dit “Daarnaast gaat Vodafone de abonnementsprijzen voor de iPhone niet aanpassen”
    Dus met een iPhone zit je nog steeds met hetzelfde, toch?
    Dus meer mensen nemen na 1 aug een iPhone abbo ivm data gebruik?

    Edit: Staat ook in artikel.

  52. Origineel geplaatst door Bryan30
    Ik woon in DK en betaal omgerekend ca. €93 per maand en dan heb ik:
    -onbeperkt sms/mms
    -10 uur bellen naar mobiel
    -onbeperkt naar vaste lijnen
    -15Gb data
    Ik betaalde Dkr 90 voor de Iphone4 32 mb.
    De vallen de prijzen hier toch mee?

    Volgens mij heb je dan niet goed gekeken want wat jij opnoemt valt binnen geen van de hierboven genoemde bundels. Zou je hetzelfde willen dan ben je hier >€100 p.m. Kwijt

  53. Gewoon stilzwijgend je abbo door laten lopen, niet verlengen en akkoord gaan met de nieuwe voorwaarden, ik hoop dat ik dan op die manier mijn onbeperkte internet kan houden!

  54. Een vraagje!

    Ik heb nu nog een blackberry en nog een 2 jarig abbonement maar wil de nieuwe iphone prepaid kopen.
    Dus zou ik mijn abbonement om moeten zetten? Kan ik dan het beste gelijk onbeperkt internet afsluiten?

    bedankt alvast

  55. Lekker dit. Ik bel maandelijks <150 minuten, gebruik wel ongeveer 500 MB aan data, wil ik dat binnen mijn bundel doen, dan MOET ik dus 3 á 4 keer het benodigde aantal minuten kopen… Ben ik straks met sim-only abo ruim 30% duurder uit dan met huidige abo+telefoon…

    Wordt tijd dat er een partij komt die alleen databundels verkoopt.

  56. Ik zit tot en met November aan mijn abbo vast. Zit te denken om nu gewoon een nieuw abbo af te sluiten voor 2 jaar. Dan maar een nieuw nummer.. wat denken jullie: zal het werken, slim of niet slim?

  57. Crisis? Dure internet tarieven? Ik vind het wel verfrissend 😛

    Van overstap telecom jacht naar telecom koopjes jacht!

    Ik hoor niemand iets zeggen over Telfort, net of T-mobile naast kpn en vodafone de enige zijn…

    Telfort = A voordeliger dan T-mobile , B beter netwerk, C Voorlopig nog een van de voordeligere in het land. Gaat Telfort ook op de schop? Ik denk het zelf niet. Telfort is een prijsvechter van KPN onder de concurrenten. Zelfs al gaan de prijzen omhoog, blijft telfort er wel onderzitten.

    Dus voor de mensen die nog een goed alternatief willen, voordelige inzichtelijke/duidelijke prijzen plus alles inzichtelijk..ren even naar de Telfort winkel. Zij regelen de overstap wel ^_-

  58. Weer zo’n voorbeeld van dubbel genaaid houd beter, ben nog steeds blij met mijn tmob abbo.

    Is natuurlijk nog wel afwachten wat tmob uiteindelijk gaat doen. De grote jongens hebben de markt in handen en maken zonder ook maar een blosje op de wangen gebruik van hun machtspositie.

    Echte keuze heb je toch niet want alle nieuwe of kleine tecos zijn namelijk ook van hen.

  59. Origineel geplaatst door ISteph
    Crisis? Dure internet tarieven? Ik vind het wel verfrissend Van overstap telecom jacht naar telecom koopjes jacht!Ik hoor niemand iets zeggen over Telfort, net of T-mobile naast kpn en vodafone de enige zijn…Telfort = A voordeliger dan T-mobile , B beter netwerk, C Voorlopig nog een van de voordeligere in het land. Gaat Telfort ook op de schop? Ik denk het zelf niet. Telfort is een prijsvechter van KPN onder de concurrenten. Zelfs al gaan de prijzen omhoog, blijft telfort er wel onderzitten.Dus voor de mensen die nog een goed alternatief willen, voordelige inzichtelijke/duidelijke prijzen plus alles inzichtelijk..ren even naar de Telfort winkel. Zij regelen de overstap wel ^_-

    Zo “goedkoop” vind ik Telfort nou ook weer niet anders… van wat ik op hun site zie.

  60. Ik heb mijn abonnement speciaal gekozen omdat ik veel internet en weinig bel, dagenlang tarieven zitten vergelijken, uiteindelijk was Vodafone het voordeligst… Nu veranderen ze dat zomaar even en wij moeten dit maar pikken?? Dit is gewoon diefstal, ik zit hier nog 20 maanden aan vast! Dit zou niet legaal moeten zijn…

  61. Aan iedereen hier die zegt “lekker je bestaande abonnement door laten lopen”: vergeet het maar, dat gaat niet werken. Vodafone (of KPN) kan prima zeggen dat ze hun voorwaarden aanpassen. Dan kun je blijven en akkoord gaan met de nieuwe voorwaarden, of naar een andere provider overstappen.

  62. Net op tijd een sim only van 11,95 afgesloten een paar maanden geleden… (400min fup internet)

  63. Tijd voor de NMA om toch eens te kijken naar prijsafspraken. Het is te toevalig dat in een concurrerende markt het prijsmechanisme niet werkt en de prijzen de pan uitvliegen.

  64. @Vincent: Helaas voor KPN en Vodafone mag dat niet zomaar.

    Ook als je contract geen eind datum (meer) heeft mag de voorwaarden ervan niet (zonder meer) gewijzigd worden.

  65. Is het een idee om allemaal een FON router aan te schaffen of een vergelijkbaar alternatief?

    Ongelooflijk weer deze stap…

  66. Amai, wat ben ik tevreden met Mobile Vikings!
    €15 pm pre paid
    2Gb Data
    2000sms
    64min bellen!

  67. Grappig: de providers voeren deze prijsverhoging in met het excuus dat er een enorme verschuiving van SMS en Voice, waar ze traditioneel het meest aan verdienden, naar data is. Maar geen enkel abonnement weerspiegelt dat verschijnsel. Sterker nog, de abo’s zijn blijkbaar nog steeds vernoemd naar het aantal belminuten.

    Als Vodafone echt serieus is met het verleggen van het accent naar data, dan zouden ze voor mensen als ik een abo hebben voor een gemiddeld maandbedrag, waarbij ik lekker veel data kan consumeren, maar ik maar heel weinig SMSjes en belminuten krijg. Die hoef ik namelijk niet zo nodig.

    Wat dat betreft is Hi misschien nog wel beter straks; daar heb je één enkel tegoed dat je aan data, voice of SMS kan besteden. Ach, gelukkig zit ik op sim-only.

  68. Abonnement (buiten contract) door laten lopen is de enige optie tegen dit soort praktijken. Klopt wel dat wanneer ze voorwaarden wijzigen ze dit in je nadeel kunnen doen, alleen heb ik dat nog nooit gezien. Ik werk overigens voor T-Mobile en er lopen nog heel veel mensen rond met oude abonnementjes die al jaren verlopen zijn en niks aan de belangrijkste voorwaarden veranderd is. Wil natuurlijk niet zeggen dat dat altijd zo zal blijven, maar toch.

  69. Origineel geplaatst door Mark
    Even advocaat van de duivel: een paar jaar terug belde en smste iedereen nog maar. Nu gebruiken ik weet niet hoeveel meer data tegen een veel hogere snelheid. Toch is iedereen verbaast dat dit duurder wordt.

    Ja, dat is ook het probleem dat we meer data gebruiken!

    Toen ze iedereen aan ‘internet op de mobiel’ wouden helpen dachten ze vast dat ze geld konden plukken van mensen die net als hun belminuten niet hun volledige bundel verbruikten, dat zal in het begin ook wel zo zijn geweest.

    Een abbo van €30 is nu (voor het oog): €20 bel&sms + €10 ‘onbeperkt’ internet
    Als ze nou zouden inspelen op de behoefte van de klant zouden ze het zelfde €30 abbo anders kunnen aanbieden: €20 intermet + €10 bel&sms

    Maar wat ze nu doen is die €20 bel&sms behouden + €10 voor ”héél weinig internet’ + evt. €?? voor ‘een beetje meer internet’
    En wil je weer ‘onbeperkt internet’ dan moet je veel meer belminuten inkopen die je juist daarom dan weer niet gebruikt… 

    Dit is echt schandalig! Ik wil best betalen voor wat ik krijg maar dit is pure geldklopperij!!

  70. dan maar geen vodashit…..
    ik heb t-mobile, wilde overstappen naar kpn vanwege slecht netwerk….maar ga toch bij t-mobile blijfen!!!!!!!!
    kpn en vodashit jagen nieuwe klanten zelf weg

  71. Gooi allemaal je wifi router open. Dan hebben we ze niet meer nodig 🙂

  72. Ach wat een schreeuwlelijken weer zeg… We whatsappen massaal, internetten non stop… De inkomsten vallen weg bj de providers… Geen sms, geen gesprekken… En wie is de oorzaak van deze ‘prijsverschuivingen’? Precies… wijzelf. Houd aub op met dat Hollandse gezeik… Als jij een winkel hebt waar stokbroden 2 euro zijn en roggebrood 0,10 cent is… en na een ‘roggebrood-campagne’ wil de hele wereld roggebrood en niemand je stokbroden dan zal JIJ de prijs van roggebrood ook omhooggooien om inkomsten te behouden en de klanten te voorzien in hetgeen wat ze willen. Zo, van Vodafone naar stokbroden, maar jullie begrijpen me :O Niet zo hypocriet allemaal!

  73. Zolang ik het dan maar terug ga zien in de kwaliteit. Welk bedrijf is het grootst en valt er het meest bij de eisen? Vodafone en T-Mobile zullen niet veel uitmaken. Gezien Vodafone de slechtste dekking heeft blijf ik dan maar bij T-Mobile. Hopelijk doet T-Mobile dan ook mee, dan zullen ze eindelijk ook eens kwaliteit moeten leveren.

  74. Eigenlijk vind ik de smart abonnementen best interessant. Voor die 42,50 krijg je 1GB in NL en 500MB buiten NL. Dat buiten NL is vrijwel heel West-Europa + Japan, Australië en Nieuw-Zeeland (merkwaardig).

  75. Zo te lezen passen de iPhone abonnementen niet aan. Das wel weer apart. Zou dat komen ivm afspraken met Apple voor de verkoop van iphone’s? Ben blij dat ik nog kon switchen tussen bsw200 naar een iPhone 200 abonnement

  76. Wow wat een absurde prijzen! Gelukkig heb ik Ben en betaal ik 7 euro per maand voor 250 minuten/smsjes. En ik kan elke maand opzeggen.
    Bij Vodafone zou ik f*cking 30 euro p/m betalen, voor 225 ipv 250 nog wel. Rare telco’s tegenwoordig…

  77. Ä°k heb een abbo van 325 met onbeperkt internet al een jaar vervalt die dan ook of wat…?

  78. Hopelijk is er een aanbieder bij die nu doorkrijgt dat ze heel veel extra klanten kunnen scoren. Met schappelijke prijzen en een abonnement van deze tijd: weinig sms, weinig belminuten en een flinke databundel.

  79. @Marc: en hoe pakken we ze dan terug denk je ?

  80. Als Vodafone whatsapp gaat verbieden dan mag ik mijn abonnement bij vodafone kosteloos opzeggen! Dan heb ik mijn Iphone 4 voor bijna niets gekocht. Ze mogen niet zomaar de voorwaarden wijzigen want ik heb een contract getekend

  81. Die hoge prijzen zou nog weleens einde van het mobiel internet tijdperk kunnen zijn, fit is toch niet grappig meer 🙁 dus iedereen weer ff jaartje terug naar alleen bellen en sms-en dan piepen de providers wel anders!!!!

  82. @at:
    Als we straks vrij kunnen internetten op bijna alle plekken.

  83. Wat een laaie lichters zeg.
    Deze tarieven gaan toch nergens meer over.
    Gelukkig zit ik bij T Mobile(;

  84. Volgens mij gaat de snelheid ook omlaag naar 3,6. Die is nu max. 7,2.
    En TM volgt echt wel voor de wensdenkers hier. Die gaat ook deze tarieven hanteren. Dat zijn de grootste geldwolven. Wel geld innen maar slecht netwerk nauwelijks verbeteren.

  85. Je vraagt je trouwens af, wat het nut is om een nieuwe iPhone aan te schaffen. Kan net zo goed gewoon op de 3G doorgaan. Je zal hem toch minder gaan gebruiken.

  86. Nederland o nederland jij bent zo k*t, ik word echt gek van dat mobiel zo duur word, ook gaan ze gewoon door met privacy schenden en monitoren, dit gaan ze ook doen als er een wets akkoord is aldus nu.nl als ik nu eens een eigen provider kon beginnen was ik van dat gezeur af, maar als mijn abbo afloopt verleng ik hem en mogen ze dit niet bij mij doorvoeren, ik blij dat ik tmobile onbeperkt internet heb, wat ik me nu bedenk is dat de kosten binnen Europa over enkele jaren overal gelijk worden, desnoods haal ik een Turks abbonoment dan koop ik een Nederlands prepaidje voor nummer doorverwijzing

  87. @Liekele Helmus: Ik heb ook Super SIM gewoon laten doorlopen die van mij was deze maand afgelopen.

  88. Sorry, maar iedereen loopt hier wel enorm te zeuren. Net zoals jij geld verdiend, horen de providers ook geld te verdienen. Leer er mee leven. Dit soort abbo’s hebben we te danken aan de grootverbruikers. 4GB in de maand verstoken? Mijn god, gebruik je laptop! Ik ben vervent datagebruiker, maar dan wel op WiFi. Uit mijn normale databundel haal ik per maand max 200MB (veelal is het lager!)

    Dank u theteraars! (en nee, het is NIET normaal om te theteren). Schaf dan een dongel/laptop abbo oid aan voor je laptop. Ben je nog goedkoper uit ook nog!

  89. zijn dit redenen om je contract te ontbinden? of geldt dit alleen bij nieuwe contracten? of gaan sommige dingen ook doorgevoerd worden naar bestaande aansluitingen/contracten?

  90. @Bryan30: leuk maar jij verdiend daar in Denemarken ook veel meer! Iets met appels en peren…

  91. Dit gaat echt nergens over, bedoel data limiet, oke, maar datalimiet EN absurde prijzen, dit gaat nergens over.

    En mensen, ga aub t-mobile niet de hemel in prijzen, want die hebben nog niets laten weten, over een week, 2 weken of wat langer kijken we verder voor ik ga zeggen “hulde aan tmobile” of w/e.

    Als t-mobile mee gaat (daar zit ik nu) dan hou ik m’n huidige abbo en blijf ik lekker weinig betalen, en kunnen ze stikken met hun iPhones, ik koop hem dan wel los.

    Als hun gewoon blijven doen wat ze deden, blijf ik lekker bij t-mobile, maar eerst zien wat ze doen.

  92. Update vrijdag 7:55: Vodafone heeft bovenstaande berichtgeving in een persbericht bevestigd. De provider benadrukt dat WhatsApp ‘zoals voorheen’ toegestaan blijft bij alle abonnementen met een databundel. Ook het gebruik van voip is toegestaan binnen iedere bundel.

  93. Willen ze dat we data gebruiken ???? kan prima geregeld worden ik zeg op mijn beurt het wordt tijd dat we het GSM netwerk eens platgooien …. hoe heel simpel: Nationale GSM aan/uit dag.

    Een GSM verstuurd bij in/uit schakelen een leuke hoeveelheid data (aan/afmelden netwerk) dit is data die noppes kost maar wel lekkere netwerk belasting creeert. Wat nu als paar 1000 man tegelijkertijd even Flight Modus zeer fanatiek gaan gebruiken :).

    Providers zouden gewoon beter moeten voorbereiden op data te leveren. Ok GSM infrastructuur is kostbaar maar met de tegenwoordige technieken mag dat niet de bottlenek meer zijn. Internet data wordt ingekocht voor een x bedrag maar om dan per GB hier 15-30 Euri gemiddeld voor te rekenen ??????

    Power to you … yeah right!

  94. Ik bel echt heel weinig en gebruik veel meer Whatsapp en internet.
    Waarom niet 20 euro voor internet betalen en 10 euro voor bellen.
    Steeds meer mensen internetten meer dan ze bellen.
    Breng daar wat meer opties in en geef mensen meer keuze. Nu moet je en voor bellen veel betalen en voor internetten. Naaiers. Maar ze krijgen de deksel op de kop..als dit zo doorgaat heeft de smartphone zijn langste tijd ook weer gehad. Al die miljoenen die nu een smartphone hebben blijven echt niet zo doorgaan..wordt onbetaalbaar voor veel mensen.

  95. @isteph: telfort = onderdeel van KPN
    Er zijn maar 3 providers
    KPN
    T-Mobile
    Vodafone

    Alle anderen zijn onderdeel van 1 van de 3 boven vermelde providers

  96. Wat voor verschuiving dan ook. Je zou per saldo toch hetzelfde moeten betalen vind ik.

    Dus niet de abonnementskosten verhogen, maar beter verdelen tussen data en voice. Overigens is Voice voor de provider ook data! (alleen minder)

    Je zou dus een pakket moeten hebben met weinig belminuten en onbeperkt data, en een bundel met veel belminuten en zeer weinig data voor de niet smartfone gebruikers.

    Door de technologische ontwikkelingen zou je verwachten dat de totale kosten voor de consument moeten dalen.
    Ik zie deze kostenverhogingen meer als “nieuwe markt” waar weer eens prima aan verdiend kan worden.

    KPN en Vodafone willen ook successen boeken, kijkend naar Apple.
    Zou het mogelijk zijn dat Apple zelf ook als Telco de markt op gaat?

  97. T-mobile gaat ze vast achterna.
    Ik denk dat projecten als Fon (Fonera) steeds populairder gaan worden …

  98. In onderstaand overzicht van Vodafone staat duidelijk dat VOIP niet is toegestaan!!!

    http://verlengen.vodafone.nl/shop/help/pdf/tarievenoverzicht_bel+sms+web.pdf

  99. Apple wordt in Europa iig nooit een provider, want dit zou ze letterlijk teveel geld kosten.

    Daarnaast is dit nou net ff de schuld van de klagende mensen. Als niemand had lopen piepen over KPNs DPI, wat gewoon gedaan wordt en als jij als normale NL geen drugsdeals etc etc via je whatsapp doet, who gives a damn wat jij whatsappt? inderdaad alleen je ontvanger, niet je provider. Netneutraliteit maakt mobiele markt goedkoper werd paar weken terug hard geroepen in DH, nou zie hier het resultaat als de politiek zichzelf met zaken bemoeit. Dagelijks leven kunnen ze al vrijwel niets goeds doen, normale burger moet zoveel mogelijk betalen, de Boven middenstander het liefste zo min mogelijk belasten met hoge schalen belasting ed. Helaas zag ik dit vanwege m’n werk allang voorbij komen. Blij ben ik er niet mee, maar zorgen maak ik me ook niet. Verandert persoonlijk voor mij niets behalve dat ik m’n telefoons weer los zal kopen.

  100. @Maddriver: En wat gebeurt er dan? Blijven dezelfde tarieven van kracht? Ik vind het een gok.

  101. Nee heel slim. Eerst iedereen paaien met onbeperkt internet en iedereen verslaafd maken en dan prijs verhogingen van 100-den procenten doorvoeren.

    Ik zit op onbeperkte data bij tM. Dan maar een slecht netwerk. Ze hebben ook jaren hun zakken gevuld met de enorme marges op bel en sms. Ik koop mijn iPhone wel los.

    Maar nu een domme vraag: moet je nou kijken naar verstuurde of ontvangen data voor de dagalimiet? Ik zou dan al in 2 dagen 319MB hebben gebruikt (YouTube hè). Maar net alleen wat apps gebruikt en hup er zat alweer 2MB bij… Zo gaat het hard. Verzonden data is slechts 28MB. Wat geldt nou?

  102. Denk dat ik dan toch maar bij t-mobile blijft, hun 1gb datalimiet (waarna de snelheid minder word). Valt vergeleken met deze maatregelen reuze mee!

  103. Zal mij benieuwen of het enthousiasme (in NL) voor de nieuwe Iphone met deze tarieven nog net zo groot is, als voorheen bij de introductie van eerdere modellen. Ben bang van niet. Wat moet je met een (nog) snellere Iphone? Nog sneller door je datalimiet heen? Zo gaat de lol er wel van af.
    Nu hoeft Apple het gelukkig niet alleen van NL te hebben qua Iphone-verkoop, maar toch…….

  104. Welcome to the real world, everyone.

  105. Origineel geplaatst door Bernd
    Eigenlijk vind ik de smart abonnementen best interessant. Voor die 42,50 krijg je 1GB in NL en 500MB buiten NL. Dat buiten NL is vrijwel heel West-Europa + Japan, Australië en Nieuw-Zeeland (merkwaardig).

    En onbeperkt smsen binnen NL (hoef je ook niet veel data te verstoken met whatssapp)

  106. Schokkend om te lezen dat iedereen verbaasd is dat Vodafone, net als KPN de tarieven heeft aangepast. Nog meer verbaasd ben ik om te lezen dat er nog altijd mensen zijn die denken dat T-Mobile niet haar tarieven aan zal passen. Onder welke steen komen jullie vandaan gekropen? Ik heb in het topic over de verhoging van de tarieven bij de KPN al aangegeven dat alle providers de tarieven zullen verhogen. Een (of twee) providers zullen dat nooit alleen doen. Dat zou zelfmoord zijn. Alle klanten zouden Dan overlopen naar de overgebleven “goedkope” provider.

  107. Origineel geplaatst door Alex
    Ik zou dan al in 2 dagen 319MB hebben gebruikt (YouTube hè). Maar net alleen wat apps gebruikt en hup er zat alweer 2MB bij… Zo gaat het hard. Verzonden data is slechts 28MB. Wat geldt nou?

    Je verstuurde data is je upload, daar zit geen limiet op. Het gaat dus om je ontvangen data. Het klopt dan inderdaad bij jou dat je op 300 mb zit als je op youtube veel filmpjes kijkt.

  108. Vodafoon is in Amsterdam sowieso ruk. Constant netwerkfouten. Het is wel prettig overigens want het is de gsm van mijn baas en dan is het top dat je niet bereikbaar bent 🙂 Maar voor een priveabo is het waardeloos. Prive zit ik lekker bij T-mobile en daar blijf ik voorlopig ook maar bij.

  109. Blij dat ik dit weet! Mijn Vodafone abo loopt bijna af. Nu heb ik nog een week om misschien wat te veranderen…

    Iemand ervaring met Telfort? Heb ff gekeken op hun site, en lijkt redelijk interessant. Sim Only 24 mnd / 200 min / 25 sms / 1,5 GB = 21,85 p/m (na een jaar 26,35 p/m)

    EDIT
    Of toch maar Vodafone Sim Only 300? 14,97 / 24,95 p/m. Dan wel ff voor 1 augustus regelen :-S

  110. Niks nieuws onder de zon. Ze janken toch altijd als het over hun portemonee gaat. Als het over mijn
    Portemonee gaat besta je niet voor de provi’s.

  111. Ik check net mijn mail. Heb 1 mailtje ontvangen en geopend. Hup 120kB. Doe dit 10x en je zit op 1MB. Deze site checken 200kB. Een limiet van 200MB is dus echt niets!

  112. Op een rijtje:
    Kpn: goed en peperduur
    Vodafoon: slecht en peperduur
    T-mobile: matig en goedkoop.

    Maak zelf uw keuze.

  113. Ben zo blij dat ik sinds juni 2008 al een simonly bij T-Mobile heb. Nog lekker onbeperkt internet. Wacht de “telecomoorlog” nog even af, maar de kans is denk ik groot aanwezig dat ik dit abbo’tje gewoon lekker blijf houden. Al is het alleen maar om ze bij T-Mobile te buttfucken.

  114. Jammer ook van die diensten als Spotify. Dat vreet MB’s……

  115. Lezen is altijd moeilijk he!

    De iphone abbo’s blijven vooralsnog.
    Ook telfort kom vanaf januari met prijswijzigingen,ook MTV Mobile komt nog.
    Per 1-8 al verlaging in de databundel (fup 1,5gb naar 1gb)

    Dus mensen,lees voordat u roept!

  116. Er is wel eens vaker over geroepen, maar zeker weet ik het nog steeds niet:

    Ik heb nu een T-Mobile abo uit de goede oude tijd afgesloten in maart 2010 met 2 jaar looptijd. Uiteraard met onbeperkt internet.
    Als ik nu bij afloop (in mrt 2012) dat abo gewoon verleng en een iPhone los koop, blijf ik dan gewoon dezelfde kosten houden en dezelfde voorwaarden als ik nu heb? Dus inclusief onbeperkt internet zonder afknijpen?

  117. Afijn Voda & KPN prut gaan dus tarieven omhoog doen maar blijven Iphones leveren. Dat gaat dus leuk worden met OTA updates in IOS5 of de Cloud services. Ik neem aan dat ze de kassa al zien rinkelen ???

  118. Ik moet in december opnieuw gaan afsluiten. Maar ns m’n gebruik-info op iPhone gereset. Over een maandje nog ns kijken wat ik verbruikt heb. Als dat minder is dan 300Mb heb ik voldoende aan 150BS/300Mb voor dezelfde prijs als ik nu 150BS/onbeperkt heb bij T-Mobile.

    Met het betere bereik dat Vodafone volgens mij heeft tov T-Mobile zou ik er dan zelfs op vooruit gaan, ware het niet dat Whatsapp etc. geblockt wordt. Maar aangezien ze met die maatregel tot op de letter exact doen wat amper 2 maanden geleden bij wet verboden is, kan ik me moeilijk voorstellen dat dat geen staartje krijgt.

    EDIT: Tenzij iPhone-abonnementen echt hetzelfde blijven natuurlijk. In dat geval zou Vodafone een nog betere optie zijn 🙂

  119. Ik moet gelukkig nog een jaartje..
    Als het zo duur blijft dan hou ik wel op met bellen!!

  120. @michel: Aan het eind van de maand houden we evenveel over…… Lonen hier hoger maar bijna alles duurder.

  121. Was te verwachten. Mocht aan het einde van mijn huidige contract alles nog steeds zo kanker duur zijn dan kap ik met internet. Ga ik lekker back to the oldskool prepaid.

  122. Sinds kort bij ‘Wireless circle’ (KPN-netwerk), sim only; 250 belminuten/40 sms (Ik sms heel zelden i.v.m. gebruik van WhatsApp) en 1G data voor slechts 11,75 euro per maand. Mijns inziens een goede deal en werkt perfect op mijn iPhone 3G. Nu is het alleen maar wachten op een iPhone Fünfer. 🙂

  123. Varkens !! Iedereen zijn netwerk open en we hebben ze niet meer nodig…….

  124. Goed dat ze de prijzen nu verhogen, want dan hoeft apple geen snellere iphone of OTA functies meer te maken, want wie wil een telefoon met 4G als je daardoor binnen 2 dagen door je bundel bent?
    Wie gaat HD filmpjes proberen te kijken in de auto als je daardoor alleen maar je internet opstookt?
    En wie wil OTA updaten als je na een ubdate voor 30 euri aan internet hebt verbruikt?
    Ik voorspel dat smatphone’s weer voor de allerrijksten worden, en nokia opeens weer enorm word, want wie kan nig mobiel internet betalen?

  125. @Mischa:

    Door jullie opmerking is button Sim Only nu onbereikbaar?

  126. blijven de huidige vodafone abonnementen dan wel hetzelfde?
    want dan kun je beter nu een abonnement afsluiten ipv over 2 weken, of zie ik dat verkeerd?

  127. @Nilles: Dan krijgen ze bij t mobile erg veel klanten bij idd dan gaat meer dan de helft daar naartoe als het abbo is afgelopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.