Reacties voor: ‘Ook Verizon iPhone kampt met antenneproblemen’

Uit eigen onderzoek van iLounge blijkt dat ook de Verizon iPhone met antenneproblemen in de vorm van de death grip kampt. Daarnaast speelt er nog een ander probleem, "death hug" genaamd.
Michel Lusthof -

Reacties: 70 reacties

  1. Belachelijk dat Apple er niks aan verbeterd heeft bij dit nieuw toestel

  2. @gserban: Apple ziet het dan ook niet als probleem(zeggen ze)

  3. Inderdaad, toch wel heel heel heel dom dat je dit weer overkomt en je er in de tussentijd niks aan gedaan hebt.

  4. Als je als Apple weet dat dit een probleem is en je weet de work-around , want oplossing is het zeker niet , zorg dan dat je de bumper alvast om de iPhone4 monteert. Scheelt weer hoop gezeur.

    Beter nog zou het zijn als Apple gewoon het probleem gaat oplossen #zucht#
    Hopelijk is het in de iphone5 opgelost !

  5. En zo houden we de hype draaiende he.. De iPhone 4 is zo’n slecht toestel, echt, je vraagt je af waarom mensen het kopen.. pfff..

  6. Natuurlijk meteen even uitgeprobeerd.

    En verrassing:
    In de landschapweergave kreeg ik er juist een balkje bij!
    Ook na verwoede pogingen er een te laten verdwijnen.

    Haha: antennagate, dead hug, echt nooit last van gehad.

  7. Mijn witte 3GS heeft ook slecht wifibereik als ik m in landscape en twee handen vast houd.

    Eigenlijk wanneer ik het toestel aan de onderzijde vast houd.
    Des tijds nooit iemand over gehoord.

  8. dit word beetje saai….

    als ik mijn iphone 3g en 3gs zo vast hou heb ik het zelfde !!!!

    dit word vervelend voor apple toch ?? pak maar eens een andere telefoon bijv. galexy ofzo iets die heeft PRECIES het zelfde !!!!

  9. Sinds de iPhone 4 bevinden de antennes voor GSM en Wi-Fi zich in de aluminium rand rondom het toestel

    De rand is van staal, niet van aluminium.

  10. Sorry hoor, je kan ook problemen opzoeken.

    Er is wel een antenne issue gaande… maar als ik zo moet vasthouden zoals op het filmpje kan ik het scherm niet eens meer zien. So, what’s the use??

  11. nu ben ik niet echt een apple lover die apple tot godsdienst heeft verheven
    ik gebruik mijn iphone 4 gewoon bij mobistar en heb van deathgrips of weet ik wat voor grips totaal geen last

    enkel als ik me telefoon goed vastpakt verdwijnt er een signaal streepje maar dit hebben me andere telefoons ook
    dus het word weer lekker apple bashen

    ben benieuwd wat de mensen weer gaan zoeken om op de 5 te kunnen kakken het is toch steeds raar dat al die problemen steeds uit de states overwaaien naar hier

  12. Ik heb geen problemen opgezocht en toch (gemiddeld meer dan met eerdere toestellen) problemen met de ontvangst 😉
    Maar Apple blijft min-of-meer ontkennen en hebben nu natuurlijk gewoon de boel voortgezet: “NIX AAN DE HAND! Wij durven gewoon hetzelfde probleem te houden”. Pas met de i5 gaan ze de boel oplossen.
    Ben overigens wel blij met de foto’s die ik veel met mijn i4 maak, naast de foto’s die ik maak met mijn analoge en digitale spieglereflexen. 😉

  13. Sorry, maar hoe the hell kan je je iPhone ZO vasthouden en dan nog bedienen? =S

    Daarnaast laad de pagina ook nog gewoon.. beetje jammeren om niks..

  14. Ik snap er niets van. Heb echt nergens last van. Ik vind de iphone4 echt geweldig.

  15. Als ik mijn iPhone 4 in mijn linkerhand gewoon vast houdt dan valt mijn 3G wel weg en komt er een rondje! Leuk voor mensen die er geen last van hebben, maar er zijn ook heeel veel die er wel last van hebben! Op mijn iphone 3g had ik hier geen last van! Gesprek die weg valt heb ik nog nooit gehad, maar vind dit wel weer slecht hoor.

  16. Jongens toch, koop dan een goedkoop Nokiaatje of Samsungske.

    Heb bijna alle modellen gehad van de iPhone en nog GEEN ECHTE KLACHTEN gehad. Blijft nog steeds (voor mij) de beste (en leukste) telefoon die ik ooit had.

    En aan de verkoopcijfers te zien, zijn velen het met mij eens. Al die verwoede pogingen van de concurrentie om de iPhone in een slecht daglicht te stellen, worden wel een beetje afgezaagd nu hoor.

  17. Is het mensen nog steeds niet duidelijk dat dit in de praktijk gezien gewoon gelul is. Voor Nederlanders is het sowieso al niet interessant want onze netwerken kampen niet met grote gebieden van lage ontvangst. Zelfs die van T-Mobile niet, nee.
    En niemand houdt z’n telefoon zo vast. Tuurlijk, je kan het zo nabootsen maar niemand zit in de kelder met beide handen strak om z’n iPhone. Dus het doet er niet toe.

  18. Blijkbaar is alleen de chip vervangen voor de overstap naar CMDA en is dezelfde antenne en verbinding gebruikt. Je zou verwachten dat apple leert van haar fouten…

  19. Een vriend van mij had een totaal ander toestel (weet ff niet het merk) maar ook daar gingen de streepjes weg na het leggen van vingers op bepaalde punten. Nagebootst door om te ‘huggen’ . Ik heb de Iphone 4 nu vanaf het begin en nooit echt last van ondervonden alleen op plekken met al slechtere verbinding.. Hoesje werktte wel iets en sowieso rekening mee houden met vastpakken.. Het ligt echt aan signaalsterkte of je er last van hebt of niet want het is maar zelden dat ik er iets van merk terwijl ik hem vaker daar vast heb.. Ook bij andere toestellen is dit probleem regelmatig aanwezig, je kunt het ofcourse ook allemaal opzoeken.. ZO zullen er ook genoeg mensen zijn die nergens van af zouden weten zolang het niet overal zo uitgemeten zou worden.. Nu gaat iedereen het testen en zeiken, en ineens houdt iedereen de telefoon daar vast en ineens is het een rottelefoon..Maar heb je het getest op een oud toestel van je of eentje van je vrienden? Ik wel, en huppakkee.. 😀 Ik vind het wel best allemaal..lolz

  20. Origineel geplaatst door ronaldoo: nu ben ik niet echt een apple lover die apple tot godsdienst heeft verheven
    ik gebruik mijn iphone 4 gewoon bij mobistar en heb van deathgrips of weet ik wat voor grips totaal geen last

    enkel als ik me telefoon goed vastpakt verdwijnt er een signaal streepje maar dit hebben me andere telefoons ook
    dus het word weer lekker apple bashen

    ben benieuwd wat de mensen weer gaan zoeken om op de 5 te kunnen kakken het is toch steeds raar dat al die problemen steeds uit de states overwaaien naar hier</

    Zo raar is het niet. Groter land, meer mensen meer iphones.

  21. TOTALE PANIEK !!
    er vallen een paar streepjes op het scherm weg. OH MY GOD that’s not awesome. Als ik bel dan zie ik in mn ooghoeken dat er helemaal niks op mn scherm staat.
    ..
    alstublieft meeze,
    als ik weet niet hoeveel miljoenen mensen een iphone4 hebben, en dr komt binnenkort een nr5 aan, dan gaat apple (of welk merk dan ook) echt niks concreets veranderen aan dat ding hooguit zo’n verzionchipding er in.
    en als al die miljoenen meeze een slechte telefoon hadden, dan hadden ze die echt wel allemaal terug gebracht.

  22. Ík heb mijn iphone 4 zonder bumper nu 5 maanden in gebruik en geen enkel probleem met de ontvangst. Maar ik weet dat er in mijn omgeving ook mensen zijn die wel degelijk met ontvangst problemen zitten. Jammer om te lezen dat Apple nog steeds niets aan dit probleem heeft gedaan.

  23. Origineel geplaatst door Giel Konink: dit word beetje saai….

    als ik mijn iphone 3g en 3gs zo vast hou heb ik het zelfde !!!!

    dit word vervelend voor apple toch ?? pak maar eens een andere telefoon bijv. galexy ofzo iets die heeft PRECIES het zelfde !!!!

    ach, dit noem je ook ‘het-uitmelken-van-het-probleem’…

  24. Inplaats van de mensen een gratis hoesje te geven zou Apple
    instructie boekje erbij moeten leveren voor alle mensen die zogenaamd last hebben van het “antenne” probleem.

    Want kom op, als je zo een telefoon vast houd kun je niet eens fatsoenlijk bellen, sms’en of internetten dus ook geen reden om signaal te hebben!
    Eerst het toestel normaal vast houden en dan beginnen met het gebruik ervan!

  25. Just avoid holding it that way.

    Steve
    stent from my iPhone

  26. Mensen die de deathgrip ontkennen – ga gerust je gang. Het is er gewoonweg wel. Dat is aan te tonen, met ieder toestel (ook niet-iPhones)
    Smartphones hebben gewoon een zwakkere of minder stabiele signaal vergeleken met dumbphones.
    Of je er daadwerkelijk HINDER of last van hebt in het dagelijks gebruik, dat verschilt inderdaad enorm per persoon. Ga elkaar dan ook niet in de haren met ‘ik heb er totaal geen last van – het bestaat niet’ of ‘ik krijg het al voor elkaar als ik m’n vinger in de hoek leg’; beide waarnemingen kunnen kloppen….

  27. Als je iPhone zo raar vast hou, dan probeer je ook echt om signaal verlies te krijgen. Dit kan je met alle telefoons. Thuis heb ik ook een HTC, met hele hand strak vastgehoud en ja hoor, ik had geen bereik meer.
    Dit is dus dood normaal als je je telefoon zo raar gaat vasthouden. En niet vergeten, ook al is het voor Verizon dit is ook iPhone 4.
    Verder heb ik nooit problemen gehad met mijn iPhone 4.

  28. Origineel geplaatst door Giel Konink
    dit word beetje saai….als ik mijn iphone 3g en 3gs zo vast hou heb ik het zelfde !!!!dit word vervelend voor apple toch ?? pak maar eens een andere telefoon bijv. galexy ofzo iets die heeft PRECIES het zelfde !!!!

    AMEN

  29. Origineel geplaatst door Stan
    Natuurlijk meteen even uitgeprobeerd.En verrassing: In de landschapweergave kreeg ik er juist een balkje bij! Ook na verwoede pogingen er een te laten verdwijnen.Haha: antennagate, dead hug, echt nooit last van gehad.

    O, heb jij een Verzion iPhone 4 dan?
    Die heeft wel degelijk een ander antenne ontwerp als ik de plaatjes zo zie.
    Het kan dus heel goed dat jij geen last hebt van wegvallend WiFi signaal, maar de Verizon versie wel.

  30. Als ik mijn i4 in landschap gebruik zie en merk ik ook dat m’n wifi uit valt of trager gaat.. Doe ik hem weer normaal dan schiet het weer omhoog 🙂 Net als de 3G verbinding…zet ik die op dan heb ik maar een zeeeer zwakke signaal sterkte.

  31. Op de bovenste foto zie ik de speedtest app. Maar is er ook een app die de signaalsterkte meet en nauwkeuriger is dan die kleine balkjes bovenin?

  32. Origineel geplaatst door Dylan
    @gserban: Apple ziet het dan ook niet als probleem(zeggen ze)

    En de klanten ook niet, kijkende naar de hoeveelheden verkochte iPhones! 😉

  33. Origineel geplaatst door Yoeri
    Heb bijna alle modellen gehad van de iPhone en nog GEEN ECHTE KLACHTEN gehad.

    Dat jij er geen last van hebt wilt niet zeggen dat anderen er ook geen last van hebben. 😉

  34. Ten eerste mensen die nu zeggen ja vind het schandalig heb zelf ook deze problemen, het gaat om de nieuwe iPhone 4 van Verizon, dat het AT&T model het had heeft Apple ook toegegeven.

    Daarnaast is het gewoon zo dat je bij de iPhone 4 kan zien waar de antenne zit, dus kan je heel makkelijk een “grip” bedenken waardoor je signaal verliest, ELK ander mobietje heeft ook zo’n “antennagate” alleen die is niet zo makkelijk te vinden omdat je daar niet een indicatie hebt waar het signaal binnenkomt.

    Apple heeft de zwarte openingen al verplaats waardoor je in een onnatuurlijke houding alleen nog maar signaal verlies kan krijgen en die houding heeft iLounge nu gevonden, nu mag jij oordelen of het nu een probleem is als niemand hem zo vast houd in het dagelijkse gebruik.

    Als Apple de antenne’s op de kop en weet ik veel wat plaats is er vast ook een deathgrip, maar dit is geen probleem want deze greep neem je dan niet natuurlijk aan, zo heeft Apple het ook bij Verizon opgelost, een echte goede i-website zou zoiets moeten publiceren inplaats van een onmogelijke greep zoeken om net te doen alsof er sprake is van een dagelijks probleem.

  35. Kheb vd grap die deathgrip weer eens toegepast. Ik had er voorheen geen last van maar nu wel.kan t eraan liggen dat ik m heb geupdated naar 4.2?

  36. Ja hoor en welke dwaas gaat in landscape bellen dan? Houdt toch eens op over problemen die niet bestaan! Iphone 4 heeft beste bereik en gps ontvangst sinds iphone 1 is betere titel

  37. Heb sinds ik mijn 3g verruild heb voor de 4 wel degelijk significant meer last van slechte ontvangst. Dus mensen die zeggen dat er echt geen probleem is zijn blind voor andere mensen, hardware problemen doen zich zelden overal het zelfde voor. De problemen zijn echter te overzien vind ik, waardoor Iphone 4 nog steeds mijn favoriet blijft. Bovendien hebben veel andere telefoons hier net zohard last van. Echter zou ik zelf graag bij de volgende hardware upgrade wel zien dat deze problemen zijn aangepakt, want iritant is het wel. Met name als je gesprek stoort als een tierelier of ineens wegvalt. Zou zonde zijn als ze dit laten zoals het is, want een hoes op een iPhone verplichten voor goed bereik is natuurlijk een non-oplossing. Apple producten kopen veel mensen ook voor het uiterlijk en ik zelf vind hem ‘natural’ nog steeds het mooist in gebrui.

    T-mobile heeft overigens ook wel een aandeel in het slechte bereik af entoe natuurlijk, met hun niet altijd even optimale dekking of overbelaste netwerk. Mijn telefoon een paar cm verschuiven is vaak al het verschil tussen no-service en 3G in sommmige gebieden, dat werkt niet echt prettig. Gelukkig zijn ze (langzaam) bezig om het berek uit te breiden/verbeteren.

  38. “significant” bueerk.

    wat wij ervan vinden is niet boeiend. Marktaandeel wel, aandeelhoudersbelang ook. Klaar.

  39. @Marco: Ja gelukkig heb ik er nooit last van.

    Heb je überhaupt wel een iPhone 4? (voordat je zulke uitspraken doet)

  40. Zolang mensen in grote getalen blijven kopen hoeft Apple niets aan het probleem te doen.
    Zodra de verkoop inzakt als gevolg van een probleem zal er echt actie ondernomen worden.
    Ik vind het nog steeds gek dat mensen het accepteren dat ze bij zo’n peperdure gsm een rubbertje eromheen moeten leggen om de ontvangst eenbeetje acceptabel te houden.

  41. Welk probleem, heb hier de 3G, 3GS en de 4 liggen. Ja,als je redelijk spas….. je hand er om heen legt en alle 3 de velden aanraakt.

  42. @seminisfeer: jij bent weer zo’n typisch voorbeeld van klok en klepel. Ik heb nog nooit een rubbertje over mijn iphone 4 hoeven te doen om een goed bereik te krijgen. Wat ik je wel wil meegeven is dat het bereik, 3g en gps van iphone 4 beter is dan iphone 3 en 3g bij elkaar. Word een beetje moe om dit telkens ui te moeten leggen aan jaloerse wannabees die geen iphone 4 kunnen bezitten.

  43. Dit is weer zo’n reactie die prachtig weerspiegelen hoe dom mensen kletsen:

    Ik vind het nog steeds gek dat mensen het accepteren dat ze bij zo’n peperdure gsm een rubbertje eromheen moeten leggen om de ontvangst eenbeetje acceptabel te houden.

    Wat een gel*l, de ontvangst van een iPhone is werkelijk waar prima, heb eigenlijk overal bereik, vaak zelfs 3G. En ja, als je hem dan stevig inkapselt met je handen, wordt het bereik inderdaad minder. Maar dat heeft elke telefoon, je blokkeert nu eenmaal het signaal met je handen.

    Maar echt, er is niets aan de hand, en ik hoop ook dat dit heeeeeeel snel weer overwaait!

  44. @Ginger: nou nou, stoer hoor dat jij wel een iPhone 4 hebt en een ander niet.

  45. Het gaat niet om stoerheid het gaat om dom bevoordeeld nieuws de lucht in schieten.

  46. Met Verizon heb je in de VS vrijwel overal erg goed bereik, dus ik denk niet dat een beetje signaalverlies voor die paar mensen die hem zo gaan vasthouden veel effect heeft op call quality.

  47. Kop moet zijn:

    ‘Ook Verizon iPhone kampt met antennehoax’

  48. @Ginger: Stoere kerels hier op iPhoneclub.

  49. Mensen, de iPhone 4 heeft wel degelijk een beroerd bereik. Probeer eens het volgende als je in de mogelijkheid bent: ga in de trein zitten met een iPhone en een willekeurige andere smartphone, beiden met t-mobile, en test eens hoe goed je kan bellen… De iPhone verliest, keer op keer. Jammer, gelukkig maakt de rest dit totale, eigenlijk niet te accepteren, gebrek goed.

  50. Hier zijn we weer met het “antenneprobleem”. Ik dacht dat we er nu wel allemaal uit waren dat bijna elke telefoon een deathgrip heeft?!

  51. Giet er een kub beton omheen en je hebt ook signaal verlies…

  52. Als je het een rotding vindt, koop hem dan niet. Maar hou alsjeblieft eens op met dat gezeur!

  53. Iedere smartphone heeft dit!

  54. Ik ga zeker niet bashen en heb er met mijn 3GS ook geen last van. Maar kan me de frutratie van de mensen wel voorstellen die hier wel last van hebben. En die wordt natuurlijk ook alleen maar groter als je dan moet lezen dat er een tijd later nog steeds hetzelfde verschijnsel optreed bij nieuw uitgebrachte toestellen. Persoolijk zou ik dit als een gemiste kans zien, daar ze uiteindelijk wel pretenderen topproducten in de markt te zetten. Nu stel ik mezelf de vraag, waarom ze de fabrikanten niet hebben verzocht om die metalen rand van een coating te voorzien zodat direct contact met de huid niet mogelijk is.

  55. Het 1900 netwerk heeft wel last met het antenna ( t-mobile, ben ) maar het oud system van vodafone en kpn heeft geen problemen , heb een test gedaan met een orange uk sim voda/kpn geen death grip t-mobile wel van 3g naar gprs , erg handig een prepay sim van een ander land als je kun zien welke netwerk het best is voor jouw , thuis en op het werk

  56. Ik snap niet dat iemand deze onzin nog de aandacht waard vindt.

    Ik ken genoeg mensen met een iPhone 4 en niemand heeft er last van.

    Waarom reageer ik eigenlijk.

  57. Zoals Gert hiervoor ook zegt: waarom reageer ik idd eigelijk…..
    Voor mij is dit de reden:
    Dit is de ‘beste’ Nederlandse site over de iPhone, maar af en toe bekruipt mij het gevoel dat er echt een stel Android bezitters voor deze site schrijven, of door anderen gesponsord worden om de iPhone door het slijk te halen.
    Ik snap best dat je nieuws wil schrijven, hee….ik schrijf ook recensies ergens anders, maar let op wat je schrijft. klopt het wel?
    Een fanclub van U2 gaat toch ook niet hun nieuwste album tot de grond afzeiken? maar dat gebeurd hier wel!
    “De iPhone heeft…….., maar bij Android is…..beter”!
    De…..van de IPhone is niet goed, bij Android geen last van”!
    Bla bla Android leuter zwets!

    En het akelige is….steeds meer mensen beginnen zich blijkbaar te irriteren over die artikelen hier…..reacties als:
    Gaan we weer……is dat nog steeds niet afgelopen?…..word er moe van……Komen die Androidfreaks weer aan met hun geleuter……alweer????……stoere kerels hoor bij iPhoneclub (was n goeie!!!)…..etc etc etc..
    Wil je echte goeie Apple artikelen lezen? Hou blogger John Gruber van Daringfireball maar in de gaten…..
    hier houden ze m ook steeds meer in de gaten lijkt me…….

  58. Arrogantie ten top van Apple. Ze verbeteren alleen als ze die troep niet meer kunnen verkopen.

  59. Ik heb er echt nog nooit last van gehad. Alleen mijn KPN verbinding is op verschillende plekken overduidelijk minder dan toen ik t-mobile had. KPN sucks in vele gevallen big time! Want niet alleen ik heb dat, mijn collega’s met samsung en een Nokia hebben het ook. Dus het is niet te verwijten aan de iPhone.

  60. Ja als je het zo vasthoudt kan je er sowieso niks mee. Snap echt niet waar mensen over zeuren constant. Gebruik me iPhone dagelijks evenveel in me linker als in me rechter hand en geen enkele keer last van gehad. bovendien heb je dit niet alleen bij de iPhone 4 maar ook andere smartphones. Dit is echt weer mierenneuken op Apple zoals meestal.

  61. Here we go again.

  62. Ik heb nu 1,5 maand een iPhone4 met een eigen beschermhoesje. Als ik bel heb ik gewoon ontvangst hoe ik hem ook vasthou.

    Wel heb ik nu al een paar keer gehad dat het gesprek dat ik zelf gestart was na 8-10 minuten opeens wegviel. Mijn iPhone 4 bleef gewoon aan, ik moest alleen opnieuw terugbellen

    Is dit ook een issue van de iPhone 4 of iets anders?

  63. ja hoor en iedereen houdt zijn telefoon zo heel dicht vast kom op je houdt je telefoon toch nooit zo vast en ja al is het een probleem dat je af en toe geen bereik heb kan wel is gebeuren. IK heb de iphone 4 en nooit problemen mee?? waarom iedereen wel vind ik wel vreemd!

  64. Als je gaat gamen, wat toch echt wel kan, heb je hem zo vast in landscape mode. Ik heb er “last” van in de vorm dat ik het zo aan iemand kan laten zien. Geen probleem mee maar het bestta zeker wel.

    Ik blijf het zo leuk vinden dat alle apple fanboys gewoon dieper hun kop in het zand steken.

  65. Heb hier nog een vergrootglas liggen waar je de iphone 4 onder kan leggen.
    Misschien valt er dan nog iets te vinden wat er niet in thuis hoort.

  66. Als je dat doet zoals op het filmpje druk je hem bijna kapot. Ik heb er nooit last van (iphone 4 32g) een beetje aanstellers. Je bent ook wel heel debiel als je zo even een sms gaat sturen.waarschijnlijk heeft bijna niemand hier last van maar die mensen willen gewoon opvallen. Ik vind antennagate ook wel een beetje overdreven

  67. Origineel geplaatst door henk
    Mensen, de iPhone 4 heeft wel degelijk een beroerd bereik. Probeer eens het volgende als je in de mogelijkheid bent: ga in de trein zitten met een iPhone en een willekeurige andere smartphone, beiden met t-mobile, en test eens hoe goed je kan bellen… De iPhone verliest, keer op keer. Jammer, gelukkig maakt de rest dit totale, eigenlijk niet te accepteren, gebrek goed.

    ja Tmobile heb je het over drama netwerk nummer 1 neem dan KPN of Vodafone in deze vergelijking

  68. Hij verliest wat bereik nou en? Doet bijna elke telefoon.
    Ik heb er mijn iphone 4 nog nooit last van gehad tot op het niveau dat verbinding werd verbroken en daar gaat het toch om? Of je er daadwerkelijk last van ondervindt….nou nee dus, dus ik zie het probleem niet hoor.

  69. Word het niet eens tijd om op te houden met het geneuzel over een in de praktijk minimaal antenne probleempje?

    Want het is behoorlijk uit proporties geblazen in de div. Media
    Who cares om eventueel 1 streepje minder
    (met Vodafone mobile Internet mag je in je handen klappen als je 1 streepje hebt)

  70. Ik hou het lekkr bij mn 3GS en haal wel een simonly abo met internet a 15 euro. En dan wachten op iphone 5 ofzo.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.