Reacties voor: Ook Universal Music aan boord voor Apple’s iCloud, nieuwe details bekend

Apple zou nu ook Universal Music aan boord hebben voor iCloud en daarmee de vier grootste platenmaatschappijen bereid hebben gevonden om hun muziek beschikbaar te stellen.
Michel Lusthof -

Reacties: 21 reacties

  1. Ik hoop ,ik hoop echt.
    Dat we straks voor €79 euro per jaar onbeperkt muziek kunnen downloaden.

  2. @Michal: Denk dat je het verkeerd voor hebt Michal. Geen enkele platenmaatschappij zou dat toestaan. Lees het artikel nogmaals goed door. Het zal enkel zijn voor aangekochte muziek via de iTunes store. Apple is altijd al zeer strikt geweest met die beveiliging en zal dit zeker zo proberen te houden om hun goede relaties met de platenmaatschappijen te behouden.

  3. Dit zou toch wel enigszins teleurstellend zijn. Ik had gehoopt op een Spotify concurrent voor 80 euro per jaar. Maar dan eentje met alle muziek en niet alleen Lady Gaga.

  4. Als je logisch na denkt snapt iedereen dat onbeperkt muziek luisteren voor €79,- niet realistisch is.

    Ik koop al me muziek in iTunes dus laat die spiegel maar komen. Als je te beroerd bent om te betalen krijg je ook geen streaming content. Lijkt me logisch toch.

  5. Ik blijf het een raar concept vinden; betalen voor muziek waar je al eigenaar van bent.
    Dan heb je toch meer aan een app, waarmee je je eigen muziek kunt streamen vanaf je dropbox account naar je iphone/ipad?
    En zoals al gemeld; Spotify gaat behoorlijk verder met het aanbieden van, streaming, muziek.

    Voor de rest; MobileMe – daar kun je ook een Google account voor gebruiken – synced zeer goed en is gratis.

  6. Wat muziek betreft zal ik altijd cd’s blijven kopen of de opvolger. Ik vind het toch leuker om een fysiek product met een boekje te hebben. En de cd kwaliteit is veel beter dan de kwaliteit van een aangeschafte mp3.

  7. Origineel geplaatst door Donstil
    Als je logisch na denkt snapt iedereen dat onbeperkt muziek luisteren voor €79,- niet realistisch is.Ik koop al me muziek in iTunes dus laat die spiegel maar komen. Als je te beroerd bent om te betalen krijg je ook geen streaming content. Lijkt me logisch toch.

    Waarom niet ? Spotify doet ook zoiets. Niets kopen, maar wel alles luisteren voor een vast bedrag per maand.

  8. Origineel geplaatst door Yoeri
    @Michal: Denk dat je het verkeerd voor hebt Michal. Geen enkele platenmaatschappij zou dat toestaan. Lees het artikel nogmaals goed door. Het zal enkel zijn voor aangekochte muziek via de iTunes store. Apple is altijd al zeer strikt geweest met die beveiliging en zal dit zeker zo proberen te houden om hun goede relaties met de platenmaatschappijen te behouden.

    Zeker wel. Bijvoorbeeld met spotify kun je al vanaf € 5 p/m onbeperkt muziek luisteren / streamen. (LET OP: NIET DOWNLOADEN)

    Dus voor € 79 p/j onbeperkt muziek streamen zit er dik in.

  9. @Sjeltur Widsick: Je betaalt dus ook niet ‘voor de muziek die je al gekocht hebt’ maar voor serverruimte en de dienst die ervoor zorgt dat je overal de beschikking hebt over je data. En niet te vergeten voor de continue verbetering/vernieuwing van de dienst. Je moet toch ook betalen als je een harde schijf aanschaft? En die installeer je dan zelf (kost tijd) en configureer je als NAS (kost tijd en geld) en sluit je aan op internet (kost nog meer tijd) en onderhoud je (kost op termijn zeeën van tijd en geld). Allemaal tijd en geld dat je had kunnen besteden aan veel leukere/belangrijkere zaken.

    Het verschil is gewoon dat Apple het, voor de meeste mensen veel te technische, gedoe van het installeren en onderhouden van hardware overneemt. Terecht vind ik, want daardoor kun je je als gebruiker concentreren op de inhoud i.p.v. op de randvoorwaarden. En daar betaal je dan voor, net als dat je maandelijks betaalt voor je tv-signaal zodat de omroepen en beheerders van de infrastructuur en apparatuur jouw programma’s kunnen voorschotelen.

    En Google doet hetzelfde voor minder geld of gratis, alleen dan moet je reclame voor lief nemen en een deel van je privacy opgeven.

    P.s.: bovenstaand verhaal geldt natuurlijk niet voor de 1% van de bevolking die het leuk vindt om zich met de randvoorwaarden van de inhoud bezig te houden. Die moeten gewoon lekker doorhobbyen.

  10. Ik zal de ontwikkelingen mbt iCloud zeker blijven volgen. Ik ben zeer tevreden met m’n eigen cloud, de Synology DS211. Met oa behulp van de App DS Audio streamt al mijn muziek als een tierelier. Waar ik mij ook bevind.

  11. Ik vraag me af hoe dit soort diensten zich verhoudt met het verdienmodel wat de telco’s voor ogen hebben? Streaming muziek luisteren, of het nu je eigen muziek is of niet, kost Mb’s. Met datalimieten schiet dit dus niet op.

  12. Origineel geplaatst door Niels.
    Wat muziek betreft zal ik altijd cd’s blijven kopen of de opvolger. Ik vind het toch leuker om een fysiek product met een boekje te hebben. En de cd kwaliteit is veel beter dan de kwaliteit van een aangeschafte mp3.

    Als je over een paar jaar teinste nog cd’s kunt kopen. Ongeacht de kwaliteit, cd’s of andere dragers hebben natuurlijk geen toekomst. Mijn zoontjes weten niet eens meer wat een cd is. Die denken dat muziek van een iPhone komt (via een airport express over mijn boxen).

  13. Origineel geplaatst door Niels.
    Wat muziek betreft zal ik altijd cd’s blijven kopen of de opvolger. Ik vind het toch leuker om een fysiek product met een boekje te hebben. En de cd kwaliteit is veel beter dan de kwaliteit van een aangeschafte mp3.

    Aangeschafte muziek via iTunes is niet in mp3 formaat, en als dat wel zo zou zijn zou jij het verschil niet merken.
    Bij een mp3 met een hoge bitrate kan het menselijk gehoor het verschil niet meer waarnemen.
    Grappig dat er altijd mensen zijn die zich vastbijten in het verleden.
    Ik heb nog een telefoon met draaischijf voor je.. de kwaliteit is super ! 🙂

  14. @Marc: Een cd is nog altijd het best..
    Een nummer op een cd bevat 1411kbps en dat tegenover een goede kwaliteit mp3 (320kbps) is nogal een verschil. Als je goede apparatuur heb kan je het verschil horen.

  15. Dit artikel gaat er automatisch van uit dat iCloud Mobile Me zal vervangen. Volgens mij helemaal niet. Het opslaan van muziek zal misschien voor Mobile Me-klanten wel inbegrepen zijn in het abo en voor anderen 25 dollar. Normale prijs voor Mobile Me, dat meer biedt dan alleen maar opslagruimte, zal behouden blijven. Alleen wordt er een extra service toegevoegd.

  16. @Wesley: Nee hoor, dat hoor je niet.
    Ook een ‘specialist’ met een super hoofdtelefoon in een super studio hoort het niet.

  17. Origineel geplaatst door Wesley
    Een cd is nog altijd het best..Een nummer op een cd bevat 1411kbps en dat tegenover een goede kwaliteit mp3 (320kbps) is nogal een verschil. Als je goede apparatuur heb kan je het verschil horen.@Marc:

    Gekochte muziek klinkt net zo goed als muziek vanaf CD onder de goeie omstandigheden. iTunes muziek is sowieso niet in mp3 trouwens.

    Gedownloade muziek klinkt wel aanzienlijk minder maar ook daar is verschil tussen (de bron bv)

  18. Origineel geplaatst door Roy
    Dit zou toch wel enigszins teleurstellend zijn. Ik had gehoopt op een Spotify concurrent voor 80 euro per jaar. Maar dan eentje met alle muziek en niet alleen Lady Gaga.

    Je hebt ook nog een zoekbalk in spotify he,.. just saying…

  19. @Marc: Ik begrijp je punt wel…., maar toch vind ik het een vaag iets.
    Ik heb een 16gb iPhone, daar staat dan voor 3gb aan muziek op…
    En ik sluit mijn iPhone op iTunes aan, geef aan dat hij weer random nieuwe muziek op iPhone moet zetten; volgende dag heb ik dus een nieuwe 3gb aan muziek. Dat kan ik elke dag weer opnieuw doen.

    EN DAAR ontgaat mij het nut van ‘betalen voor iets wat al van mij is’.
    En bovenstaanden is ook voor de overige 99% makkelijk te doen.
    Zelfde geldt voor een Google account; mijn email, contacten, adressen en aantekeningen ZONDER reclame bereikbaar.
    En om te beginnen over privacy; denk je echt dat je veiliger bent bij Apple?

  20. Heeft niemand er nog aan gedacht dat iCloud niet vanaf het begin buiten de VS beschikbaar zou kunnen zijn? Bij de iTunes store duurde dat aan het begin ook heel lang.

  21. Zo’n dienst valt of staat bij mij of ik mijn eigen muziek kan ‘uploaden’. Je mag dan de x grote labels hebben, maar dat is denk ik zo’n 30% van de muziek die ik luister.

    Als ik mijn eigen muziek niet kan toevoegen, dan blijft het bij mijn harde schijfje. Daarnaast wil ik mijn muziek ook op xbmc af kunnen spelen. Dus een plugin daarvoor is ook nodig….

    Ik weet het allemaal nog niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.