Reacties voor: Ontwikkelaars mogen foto-apps niet updaten voor iPhone OS 3.0

Ontwikkelaar Stepcase windt zich op, omdat zijn applicatie Darkroom nog niet is goedgekeurd door Apple. Hij en andere ontwikkelaars vrezen dat veel foto-applicaties ten dode zijn opgeschreven omdat Apple de beoordeling van de custom camera view heeft verscherpt.

Reacties: 24 reacties

  1. daar word je niet vorlijk van als je betaald hebt voor een app. vind ik niet zo netjes van apple

  2. Het viel me op dat de hyves app ook niet super goed werkte na de update. En dan bedoel ik wanneer je de foto’s bekijkt

  3. tsjah dan zal die wel in cydia verschijnen denk

  4. Origineel geplaatst door Sjoerd
    Het viel me op dat de hyves app ook niet super goed werkte na de update. En dan bedoel ik wanneer je de foto’s bekijkt

    Kwam ik inderdaad ook achter, heb ze al een mailtje gestuurd, verwacht dat ze binnenkort wel een update uit zullen brengen.

  5. Ik begrijp eerlijk gezegd geen fluit van dit nieuwsbericht. Iets meer achtergrond informatie is gewenst, Gonny. Wat is custom cam view? En waarom worden deze apps niet meer geaccepteerd?

  6. Eerst wordt er gezegd dat updates die getest zijn met OS 3.0 niet worden toegelaten door Apple, en daarna wordt gezegd dat daarom beter eerst getest kan worden in OS 3.0. Dus ik snap ook niks van dit bericht.

  7. en wat voor een extras geeft een camera app?

  8. Misschien dat dit voor een Apple een manier is om deze applicaties in het geheel te laten verdwijnen. Zodoende wordt iedereen die betere foto’s wilt maken gepushed om een nieuwe iPhone (momenteel de 3G S) te kopen. Nasty.

  9. Op mijn iphone en ipod touch werkt het itunes app niet denk een snel update komt

  10. De link voor Darkroom verwijst naar een artikel van 26 mei; in de laatste weken is de policy van Apple veranderd zodat er wel 3.0-ready apps gepubliceerd mogen worden. Een achterhaald artikel is dit dus!

  11. Geld terug vragen als je hier het dupe van bent geworden. Of even wachten totdat de app geupdate is.

    Aan de andere kant vind ik het wel oké, de meest Custom CameraUIView’s zogen toch :’) De standaard CameraUIView van OS 3.0 is toch lekker smooth.

    (Ben het trouwens wel eens met Mark 2 posts boven die van mij. Het is best wel achterhaald.. )

  12. @Jean-Paul Horn: Ah, excuses. Aangenomen dat er dus echt meerdere developers in de laatste weken een nieuwe versie hebben geprobeerd te publiceren kan het inderdaad best wel eens de volgende ‘appgate’ worden van applicaties die om mysterieuze of vergezochte reden afgekeurd worden.

  13. Heeft dit te maken met het aantrekkelijker maken van een 3gS?

    Anders zie ik weinig voordeel voor apple om meerwaarde van programma’s die geen negatieve invloed voor de gebruiker hebben te blokkeren.

  14. Ik geloof er niks van. Apple heeft de ontwikkelaars sinds beta4 opgedragen aan de os3 compatibiliteit te werken. Dus de deva hadden al veel eerder klaar kunnen zijn.
    Quadcam werkt overigens wel goed op os3. Oh wacht, ik heb van de dev een adhoc distro.
    Hyves heb ik al bij beta2 germaild dat hun app niet goed werkt. Nooit terugkoppeling gekregen. Kut bedrijf als je niet met je klanten communiceert.

  15. Bij mij is buienradar verdwenen na de upgrade naar 3.0 grrrrrrrr

    En Bleutooth werkt alleen maar voor carkits en headphones en niet voor bestandsuitwisseling, wat ik gewoon waardeloos vind !. wellicht zal het wel te maken hebben met DRM-kwestie,s of zo, however it Sucks !!

  16. Ik snap dit artikel ook niet zo erg. Het artikel lijkt te speculeren dat het afkeuren gedaan wordt om de 3G S aantrekkelijker te maken maar nergens wordt dat echt zo gesteld. Wat denken jullie bij de iPhoneclub wat hier achter zit?

  17. Een iets meer technische uitleg van wat er achter zit.

    De betreffende applicaties gebruiken API calls om foto’s te maken met de camera van de iPhone vanuit die applicaties. Niks mis mee, is gedocumenteerd en was en nog steeds toegestaan. Het is een zeer eenvoudig om dit in je applicatie in te bouwen.

    Al deze applicaties willen echter meer controle over hoe of wanneer de foto gemaakt wordt en breiden daarom de standaard API (UIImagePickerController) wat uit. De manier waarop ze zit doen is helemaal niks mis mee. Is gewoon een normale manier om classes uit te breiden in Objective-C. Het is dus niet zo dat ze ongedocumenteerde API calls doet of op vreemde wijze dingen afvangen.

    Voorheen liet Apple het dus ook gewoon toen maar sinds de iPhone 3G S vind men het dus blijkbaar iets minder leuk. Ik denk niet dat het wat met OS 3.0 te maken heeft. Wat precies de reden is dat Apple er een probleem mee is, is dus niet duidelijk.

  18. @eMilt:

    De manier waarop ze zit doen is helemaal niks mis mee. Is gewoon een normale manier om classes uit te breiden in Objective-C.

    Hoe weet je dit zo zeker? De meeste van deze apps gaan uit van een bepaalde volgorde van de ‘subviews’ binnen de standaard hierarchie. Deze volgorde is niet gedocumenteerd. Als je dus de standaard buttons van Apple weghaalt om ze te vervangen door je eigen buttons gebruik je ongedocumenteerde features die in de toekomst kunnen wijzigen. Waardoor het nu dus niet meer werkt op OS3.0.

    Apple had deze apps nooit moeten toelaten in de eerste plaats. Nu breken deze apps, is wel te fixen, maar nog steeds gebaseerd op niet gedocumenteerde eigenschappen, wat dus weer kan breken bij de volgende OS update.

    De camera view API zou wat mij betreft veel uitgebreider en meer flexibiliteit moeten bieden om door developers gebruikt te worden. Nu wordt de creativiteit belemmerd door deze karige API. En krijg je apps die de regels eigenlijk ombuigen en vervolgens breken bij iedere update.

  19. Om een lang verhaal kort te maken: Apple doet dus moeilijk sinds de 3G S en zijn blijkbaar bezig om de camera functionaliteit in de 3G zoveel mogelijk te beperken om de 3G S aantrekkelijker te maken en een upgrade te overwegen. Als dit zo is dan kunnen we een video app in de officiële appstore helemaal wel op ons buik schrijven?

  20. Dit was te verwachten, zo gaat het steeds. Ik denk dat Apple veel features zal gaan inbouwen in het OS en daarmee bepaalde applicaties tzt er uit knikkert. Geen probleem mee. Een doorsnee app kost 75 ct ofzo; boeien.

  21. heeey,
    ik heb de hyve app gedownload via de app-store alleen als ik me wil inloggen .. blijft hij uren op laden staan. Als ik gewoon via internet inlog lukt het wel!! Heb meerdere malen de hyves app er afgehaald en er weer opgezet zonder resultaat. Iemand enig idee hoe dit komt?! ik heb de iphone 3G

  22. “DE flickr applicatie”? er bestaat geen app van flickr.com.. alleen wat 3rd party apps. Welke zou problemen hebben

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.