Reacties voor: Ontwikkelaars klagen over afwijzing eenvoudige radio-apps

Volgens ontwikkelaars DJBApps en Liquid Air Labs keurt Apple niet langer radio-applicaties goed, die op één radiostation zijn gericht.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 24 reacties

  1. imho volkomen terecht. Als Giel weer eens gigantisch uit zijn nek klets, moet je binnen de app kunnen switchen.

  2. Ergens wel terecht. Ik luister zelf altijd via Ether, prachtige app die prima werkt. Veel van de zender-gerelateerde apps zijn niet meer dan alleen een doorgeefluik van die zender. Ik denk dat het rendabel zou zijn als die apps ook aparte informatie aanbieden vanuit die app, zodat ze ook echt toegevoegde waarde hebben.

    Nadeel wat ik dan wel weer zie is dat de apps met meer zenders vaak weer geld kosten, terwijl de apps die afhankelijk zijn van een zender vaak gratis zijn.

  3. Ik vind het ook een beetje onzin dat elk radiostation z’n eigen app heeft. Kunnen ze niet eentje maken die ze allemaal kan afspelen? Nederland 1, 2 & 3 hebben toch ook niet ieder een aparte app?

  4. Ik vind een aparte app per station juist wel handig. Zo kan het radiostation extra informatie meegeven die leuk of nuttig kan zijn. Zelf luister ik altijd naar Kink FM en die laten bijvoorbeeld de albumhoezen zien van de nummers die ze draaien.

  5. Bij dat DJBApps snappen ze het volgens mij ook niet helemaal: we mogen geen tientallen bijna dezelfde apps meer maken (wat ook onzin is, je kunt ze toch allemaal in 1 app stoppen), dus richten we ons ook niet meer op iOS.. Kosten die apps soms geld per stuk? Maar prima zo, laat DJBApps maar de Android markt volstouwen met hun spul, aan zielige ontwikkelaars hebben we niets! 😉

  6. Ik ben het absoluut niet eens met Apple. Ik hebruik met veel plezier de app van 3fm (waarin alle publieke radiostations inzitten). Deze app maakt veel gebruik van achtergronddocumentatie welke zeker niet in verzamelapps zouden zitten.

    Je gaat toch ook geen apps verbieden die enkel nieuws van 1 nieuwsbron (bijvoorbeeld nu.nl) bieden…

  7. @Thijs:

    Die achtergrond informatie zou toch mogelijk gemaakt moeten kunnen worden, op je radio zie je nu toch ook weleens info per station verschijnen (RDS heet dat volgens mij).

    We kopen toch ook niet voor elk radiostation een aparte radio, waarom zou je dat voor radiostations op je iPhone wel doen dan?

    En voor wat die apps met 1 nieuwsbron betreft: dat nieuws kan toch sterk verschillen per app, en de opmaak ook. De muziekstukken zijn voor elk station natuurlijk verschillend, maar als je 70 exact dezelfde apps maakt en alleen het geluid wat de app voortbrengt is anders, dan vind ik het prima dat Apple dat weigert!

  8. @Joost: ik denk dat de apps waar t hier om gaat gewoon standaard zijn zonder extra functies.. Vandaar dat ze zeggen dat t maar in 1 app moet komen..

  9. Of je gebruikt gewoon een webapp. Nederland.fm bijvoorbeeld. Alle Nederlandse zenders op een rij.

  10. Ik vind het wel een goede regel.
    Ik gebruik zelf Ether en dat werkt super,moet er nl. niet aan denken dat ik voor elk radiostaion een aparte app op mijn SB heb staan!
    Als ik al radio luister staat m’n iPhone in mijn dock of zit ie in m’n jaszak,dus die extra achtergrondinfo boeit me niet zoveel.

  11. terecht. Al die een-station-apps zijn ook precies de reden waarom ik ze volstrekt oninteressant vind. Een normale radio app die gewoon de hele band kan scannen vind ik wel weer misschien interessant

  12. Ik gebruik ook dagelijks de app 3FM en switch geregeld naar radio 2 of radio 6! Dus ook meerdere stations in1app. Zou echt zonde zijn als die zou verdwijnen!

  13. Misschien zit er wel iets anders achter, bijvoorbeeld een standaard iPhone App waarmee je radio kan luisteren en waarmee Apple radiostations die erin willen financieel leeg kan kloppen.

    Het is wel een beetje meten met twee maten. Waarom zouden bijvoorbeeld 538 en Veronica niet ieder hun eigen app voor hun eigen zender mogen uitbrengen, maar mag (weer bijvoorbeeld) wel het AD en de Telegraaf apps uitbrengen om alleen hun eigen krantje te kunnen lezen? Of wat dan met apps die je alleen maar de iPhoneClub laten bekijken (iPC) of een app waarmee je alleen Bright.nl kunt bezoeken?

    Verbied dan ook meteen maar alle zaklampen, stopwatches, calculators, converters, notitie-apps en weet ik wat al niet meer. Dit soort zaken heb ik namelijk ook allemaal al 3 of meer keren beschikbaar in diverse “multi-apps” als AppZilla, App Bot Pro, AppBox Pro, iCatchall, etc. etc. etc.

  14. Het probleem is mij wel duidelijk:
    Vanuit Amerikaans oogpunt gezien is dit een terechte beslissing, immers is elk radiostation (waarvan er tig duizend zijn in de US) een commercieel radiostation. Een app voor elk radiostation is dan ook een soort van spam, want die app richt zich alleen op dat (commerciële) station.

    Wat jammer is, is dat ze hierbij wel voorbijgaan aan de landen die een publiek radiostelsel kennen, zoals bv Nederland. De 3FM app is in feite door “ons” gebouwd, met “ons” geld, omdat 3FM een niet commerciële en overheidsgesubsidieerde zender is.
    En waarom zou je de publieke zenders geen eigen app gunnen?

    De oplossing voor Apple zou kunnen bestaan uit een algemene, eventueel door Apple zelf gebouwde, gratis radio app, waarbinnen je aankopen kan doen. Dan kan je de app dmv een skin personificeren per station.

    Zo kan je dan de 538 skin aanschaffen voor een klein bedrag en krijg je alle 538 gerelateerde info in de app te zien, compleet met eigen skin.

    Op die manier ben je alle verschillende apps kwijt uit de app store en kan toch iedereen zijn eigen radiostation krijgen op zijn/haar iPhone…..

  15. Origineel geplaatst door Joost
    Ik vind een aparte app per station juist wel handig. Zo kan het radiostation extra informatie meegeven die leuk of nuttig kan zijn. Zelf luister ik altijd naar Kink FM en die laten bijvoorbeeld de albumhoezen zien van de nummers die ze draaien.

    Ik gebruik radiobox, en ook daar kan je, van de stations die die info meezenden, de hoezen zien.
    Is dus stationsafhankelijk, niet app afhankelijk.
    Goeie ontwikkeling verder, veel te veel radio apps.

  16. Wat een onzin zeg. Hoe zit het dan met die nutteloze Amerikaanse celebrity apps? Die zijn ook allemaal hetzelfde met nonsense content en gemaakt door rel. een kleine groep ontwikkelaars. De apps van de YouTube partners zijn ook allemaal hetzelfde. Oh wacht, free publicity als als ze gespot worden als ze hun iPhone gebruiken…

  17. Hoe zit het trouwens met die ‘hidden’ radio feature die hardwarematig in de iPhone aanwezig schijnt te zijn? Hoor ik niemand meer over eigenlijk…

    En wat dit soort apps betreft: ik vind ook dat Apple gelijk heeft. Er komt steeds meer ‘vervuiling’ op deze manier. Er zijn genoeg apps waarmee je duizenden radiostations kunt beluisteren (shoutcast bv) dus waarom per station één app? Laat iedere ontwikkelaar een beetje meer originaliteit tonen en met nieuwe en originele apps komen! Veel van hetzelfde is er al genoeg!

  18. De iPC app is ook maar voor 1 website? Rss readers kunnen er meerdere en safari kan het netzogoed, dit is dan toch ook geen “fart-app”

  19. Belachelijk beslissing van Apple. Je hebt toch ook zoveel tv app van verschillende kanalen. Mag dat dan ook niet meer?

  20. goed voor apple , nu alle fart apps weg

  21. Ik vind het volkomen kansloos dat Apple zich zo opstelt.
    Dit is gewoon weer typisch apple. Waarom moet je een app hebben die 100den radio zenders bevat. Ik luister alleen maar naar 538. Waarom moeten die andere er dan ook tussen. Lekker belangrijk dat elk station zijn eigen App heeft. als je die niet wilt luisteren dan download je hem toch gewoon niet……

  22. @Meander: Nooit van PBS gehoord zeker.

  23. De apps van de publieke omroep zijn behalve radio-apps natuurlijk ook portals naar de radioversie van Uitzending Gemist. Daarom zijn het ook geen fart-apps. En met het argument van die portal naar gemiste fragmenten van de publieke radio, lukt het de NPO vast wel Apple daarvan te overtuigen.

    De NPO zou wel es wat beter aan de iPhone-gebruikers mogen uitleggen dat hun radio 1 tot 6 apps gewoon zes maal dezelfde app is met een andere skin. Mijn moeder van 71 heeft ze hondstrouw alle zes gedownload (ok, die van 3FM niet) en was stomverbaasd toen ik haar liet zien dat iedere app hetzelfde kan.

  24. Origineel geplaatst door Meander
    Het probleem is mij wel duidelijk: Vanuit Amerikaans oogpunt gezien is dit een terechte beslissing, immers is elk radiostation (waarvan er tig duizend zijn in de US) een commercieel radiostation. Een app voor elk radiostation is dan ook een soort van spam, want die app richt zich alleen op dat (commerciële) station.Wat jammer is, is dat ze hierbij wel voorbijgaan aan de landen die een publiek radiostelsel kennen, zoals bv Nederland.

    Precies! Het moet betrekking hebben op de US App Store! Alle voordelen binnen de VS worden niet of pas na maanden wereldwijd gemaakt, dan mogen ze dit soort nadelen ook lekker in dat land houden!

    Goed nieuws! Vanaf nu is 538Juize te beluisteren op bijna alle smartphones! De 538Juize applicatie bleek al een grote hit te zijn op de iPhone en is daarom nu ook beschikbaar voor iedereen met een Blackberry, een Samsung, een Nokia of een toestel met een Android besturingssysteem; zoals bijvoorbeeld een HTC.

    Ik luister alleen 538 zenders en met name Juize & de ether 538.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.