Reacties voor: Ontwikkelaars klagen: Apple laat ons te langzaam bugs fixen

Ontwikkelaars klagen dat het doorvoeren van wijzigingen in applicaties in de App Store teveel tijd in beslag neemt. Daardoor gaan gebruikers klagen, terwijl de ontwikkelaar al lang een bugfix bij Apple heeft ingeleverd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 14 reacties

  1. Dit kan ik enigszins wel begrijpen. het crashen van de apps is *** maar als je andere mensen de OS laat schrijven dan krijg je een vreemd OS in ogen van de apple-developers. Ik vind juist dat Apple het altijd goed heeft gedaan door de touwtjes in handen te hebben als het gaat om software Maar ook hardware. hierdoor krijg je wel zo’n imago waardoor mensen denken dat apple niets toelaat

  2. ik vind het een goede zet van Apple. Dat leert de ontwikkelaars om niet zomaar “beta” software publiek te zetten, maar eerst grondig te testen. Continue kleine bugfixes wordt een gebruiker niet vrolijk van.
    Uiteraard moet de ontwikkelaar dan wel de middelen krijgen om fatsoenlijk te testen. Dat valt zo te zien nog tegen. Wellicht in de nabije toekomst?

  3. Ja, en dat testen is dus het probleem, Je kunt de apps dus buiten Apps Store niet (select) distribueren voor beta-testen enzo.
    (Mogelijk) Begrijpelijk voor Apple, maar niet handig voor ontwikkelaars.

  4. ik weet niet goed waar ik dit moet vragen. is de iphone 3G in nederland ook al uitverkocht of nog niet?
    En kan je deze dan in belgie gebruiken?

  5. Onzinnige grafiek trouwens. Hoe zou het nou toch komen dat de interesse in de iPhone de laatste maanden is gegroeid……

  6. @DucthClick: Je kunt met 100 mensen toegang geven tot je applicatie met een developer licentie.

    Ad Hoc Distribution

    Both the Standard and Enterprise Program allow you to share your application with up to 100 other iPhone or iPod touch users via the web or email.

    @Marco
    Ik heb liever snel kleine bugfixes, dan dat ik een lange tijd met een brakke applicatie zit. Bugs zijn nu eenmaal niet te voorkomen, je kunt als ontwikkelaar echt niet alles voorzien.

  7. @Luipaard: dat is nou precies wat ik zeg… “brakke applicatie” .. zorg als ontwikkelaar dan eerst dat je applicatie fatsonlijk werkt en niet vanaf dag 1 emergency bugfixes nodig heeft.
    Want veelal zijn die bugfixes gewoon lompe slordigheden die er gewoon uitgehaald hadden kunnen worden als ze wat beter getest hadden.

    teveel “hey, it compiles! Ship it!” mentaliteit.

  8. @Luipaard. Okay… Zover was ik dus nog niet. Maar de verhalen leken duidelijk. Nu duidelijker. Thanx!

    @Bruno in het FORUM graag! Zie tweede knop links bovenaan pagina

  9. Ze moeten een beta-center ofzo maken (sectie voor App-store)..
    Dat zou uitkomst kunnen bieden voor feedback 😉

  10. Wie wil er nou beta software gaan draaien? Ik heb liever een stabiele app…

  11. @HansjeTeeuwen

    Ik wel!
    En ik ben zelf mac developer en je hebt altijd een groep mensen nodig die jouw beta software draaien. Hun manier van dingen gebruiken is anders en levert allerlei soorten crashes die je zelf niet hebt kunnen ontdekken. Ook zijn de netwerk omstandigheden anders, om maar niet te spreken van allerlei andere software die bij mij niet en bij de ander wel is geinstalleerd wat hele andere conflicten kan veroorzaken.

    Dus iets als een beta-AppStore is super welkom.

  12. @Hansje Teeuwen:

    Zonder beta geen alfa en geen release versie…
    Behalve dat ik het leuk vind om software uit te testen help je daar ook mensen mee die minder kaas gegeten hebben van software.
    Maar uiteindelijk wil ik natuurlijk ook gewoon een stabiele app… DUH!

  13. Niet vergeten dat we pas net begonnen zijn met die App store.
    Dat het nu allemaal nog niet zo snel gaat zal me een biet zijn. over een jaar kan je er pas echt iets over zeggen.

  14. Apple heeft het toch wat minder goed voorbereid dan gedacht! Behoorlijke blunder… Ach het blijft makkelijker programma’s maken voor de iPhone. Stukken makkelijker zelfs, je loopt dan niet tegen problemen aan zoals ding A werkt niet op telefoons B en C, en wel op D en A etc. Erg vervelend. Er zijn genoeg bedrijven hele build machines hebben die specifieke builds maken voor verschillende types of merken telefoons. Erg veel werk.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.