Reacties voor: Ontwikkelaars betalen gebruikers $2 per positief review

iLounge heeft ontdekt dat ontwikkelaars gebruikers ronselen voor positieve reviews. Reviewsites zijn soms speciaal opgezet voor positieve reviews over iPhone-applicaties te schrijven. Er zijn echter ook sites die tegen betaling een iPhone-applicatie wel willen reviewen.

Reacties: 23 reacties

  1. dit komt toch veel minder voor bij de nederlandse recensies in de iTunes store? eigenlijk ken ik alleen iPhoneclub.nl als Nederlandse app reviewer πŸ˜›

  2. @barabaz: Houden zo! Ik denk dat het bij Nederlandse sites ook minder speelt, als is het alleen al vanwege het taalverschil: je kunt moeilijk een paar Chinezen inhuren om Nederlandse reviews in de App Store te posten.

  3. Aha 2 dollar klinkt als georganiseerde mafia practijken , ik begin een beetje ziek te worden van al die flut apps, dit is een tijdelijke trend waar iedereen van wil profiteren

  4. Net als die stuppit ringtones reclames. Weg met die flutapps en laat die premium shop maar komen apple is nog ergen dan dan een raam explotant

  5. Als student zou ik daar trouwens best oren naar hebben.
    $2,- per positieve review is toch wel heel makkelijk verdiend! Er zal dan overigens ‘maar’ $1,- overblijven, omdat je de app wel moet kopen.

    Dit is trouwens wel gewoon legaal of niet? Dan mag iemand best zo’n site hieronder in de comments zetten πŸ™‚

  6. Mischien een beetje radicaal & puberaal, maar van mij mogen ze dat hele review-systeem afschaffen!

  7. De reviews van iPhoneclub zijn handig als je developer bent. Je weet meteen wat mensen ervan vinden als je bij de reacties kijkt.

  8. Origineel geplaatst door barabaz
    dit komt toch veel minder voor bij de nederlandse recensies in de iTunes store? eigenlijk ken ik alleen iPhoneclub.nl als Nederlandse app reviewer

    alhoewel ook hier commerciele invloed is πŸ˜‰ reviews van betalende ontwikkelaars (service2media) zijn nog wel eens te positief

  9. Ja wij hebben gonny , maar er zijn er genoeg die elke dag een sms sturen voor ringtone of die een nuttelose app kopen , hoeveel sterren geef jij ? Alle goeie apps die ik heb , verwijder ik niet dus , ik heb nog nooit de kans gekregen om 5 sterren te geven . Dat zegt genoeg.

  10. @Jeroen:

    En hoe wou jij een app 2 keer kopen? Dan heb je dus ook meerdere itunes accounts nodig.

  11. @asdf:
    Dat bedoel niet. Er staat vermeld dat je tot wel $2,- per gevriewde applicatie krijgt. Je moet de applicatie zelf echter ook kopen, waar je $1,- aan kwijtraakt. Zo blijft er dus nog $1,- over voor jezelf πŸ˜‰

  12. Het is de vraag of je deze geld ook echt krijg

  13. Origineel geplaatst door Gregor
    De reviews van iPhoneclub zijn handig als je developer bent. Je weet meteen wat mensen ervan vinden als je bij de reacties kijkt.

    Hmmm, van twee apps die ik heb gekocht heb ik een enthousiaste review gepost (omdat er alleen flauwekul stond van mensen die die apps kennelijk niet hadden gebruikt) – die hele review nooit meer gezien. Ik ben uitgereviewed, bedankt. Wat ik van een app vind zal een developer dus nooit te weten komen.

  14. Origineel geplaatst door Chris
    Ja wij hebben gonny , maar er zijn er genoeg die elke dag een sms sturen voor ringtone of die een nuttelose app kopen , hoeveel sterren geef jij ? Alle goeie apps die ik heb , verwijder ik niet dus , ik heb nog nooit de kans gekregen om 5 sterren te geven . Dat zegt genoeg.

    Valt wel mee, hoor: je kunt iedere app gewoon reviewen, bv in itunes (zonder e.e.a. weg te gooien). Ik heb al een paar keer 4 of 5 sterren gegeven. Stom achteraf: je moet je blijkbaar laten betalen ….
    Het systeem mogen ze best handhaven, hoor, want je hebt er toch wel wat aan en meestal herken je de serieuze reacties ook wel.

  15. @Jean-Paul Horn: Jeroen zal wel een gefrustreerde ontwikkelaar zijn die een klus aan zijn neus voorbij zag gaan. Dan zie je de dingen niet meer helder. Ik roep maar wat, want dat doet Jeroen ook.

  16. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Jean-Paul Horn: Jeroen zal wel een gefrustreerde ontwikkelaar zijn die een klus aan zijn neus voorbij zag gaan. Dan zie je de dingen niet meer helder. Ik roep maar wat, want dat doet Jeroen ook.

    Je schiet wel in de verdediging. Wat dacht je van gewoon het commentaar verwijderen? Loze dingen roepen kan iedereen namelijk (zoals je zelf ook al zegt). Jezelf verlagen helpt ook niet πŸ˜‰

    On topic: review systeem werkt op zich, maar zoals met wel meer dingen in het leven zie je dat zodra er geld in omgaat, manipulatie plaatsvindt. Heel jammer, want de geloofwaardigheid krijgt een knauw.

  17. @Jean-Paul (en een beetje Gonny): niet te snel reageren, gewoon laten! Weet hoe lastig dat is uit ‘mijn vak’! Laatst zat je (JP) er met een ‘zucht’-reactie ook net effe te snel bovenop, vond ik!
    Laten rusten…het sop en de kool en iets met waard of zoiets! πŸ™‚

  18. En juist niet verwijderen want anders krijg je daar weer negative reacties op. πŸ˜‰ Ik vertrouw Iphoneclub op haar woord. πŸ˜€
    Betaalde reviews blergh! Das toch nep. πŸ™

  19. Je zou toch denken dat er een oplossing is voor dot soort zaken. Dit kost de app-store behoorlijk wat geloofwaardigheid. Zo moeilijk kan het niet zijn om uit te vogelen welke accounts gebruikt worden voor nep reviews. Apple verdient genoeg aan die apps dus kunnen ze hier ook wel een mannetje op zetten.

  20. Trieste praktijken zijn dit.

  21. echt triest ja, en het gebeurt ook op review sites zoals kieskeurig en vergelijken.nl bij veel produkten en of merken staat er een review bij van mensen die daar voor betaalt worden. jammer hoor!

  22. Zielig zeg.. Van de mensen die het betalen en de mensen die dat doen voor $ 2.. maar goed.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.