Reacties voor: ‘Ontwikkelaars scannen inhoud van e-mails van Gmail-gebruikers’

Gebruik je je Gmail- of Microsoft-account voor externe diensten, dan kan het zomaar zijn dat bedrijven meelezen met je e-mails. Ontwikkelaars van apps die samenwerken met onder andere Google's Gmail-programma krijgen toegang tot de inhoud van jouw mails.

Reacties: 11 reacties

  1. Joh? Google is evil, al jaren lang….

  2. Volgens mij word alles bekeken wat met Google, facebook en whatsapp te maken heeft. Hebben we überhaubt privacy als je online gaat? Ik denk t niet, lol

  3. Smerige spelletjes steeds en verschuilen achter de privacywaslijsten. Bah

  4. Ben toch blij dat ik al jaren Apple Mail (@me.com) gebruik. Betaal graag wat extra’s zodat dit me niet overkomt. Gratis mail is een illusie en bestaat gewoonweg niet. Bedrijven als Gmail, Facebook en Microsoft leven op door hun klanten gegenereerde gegevens.

  5. @redactie: gaat dit om de gratis gmail accounts, de betaalde accounts, of beide?

  6. Dus m’n Gmail account gebruiken in de Apple mail app maakt het niet veiliger?

  7. Overal waar Google bij betrokken is/wordt, vertrouw ik voor geen cm, die zijn alleen uit op zoveel mogelijk data van jou te verzamelen. Dat was bij Microsoft al, maar dat is volledig verbannen hier thuis. Google wordt iets lastiger.

  8. New feed for my google paranoid…

  9. Dit artikel is verwarrend. Google geeft die bedrijven geen toegang tot mailboxen, gebruikers geven derden toegang tot hun mailbox. Niet altijd bewust, maar mensen lezen nou eenmaal niet waar ze ok tegen zeggen als ze op akkoord klikken. En je kunt die toestemming dus ook gewoon weer intrekken.

  10. Hoe zit het me mails die ik van mijn @me account stuur naar een Gmail account?

  11. @Nils Breunese: Inderdaad Nils, gebruikers geven zelf toegang en niet Google. Maar soms is het niet even duidelijk waar je toestemming voor geeft.
    Volg het linkje in het artikel en dan zie je precies welke diensten er toegang hebben. Bij mij geen (op OSX na, want mijn Gmail komt op mijn Mac in de mail app).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.