Reacties voor: Ontwikkelaar voelt zich gedwongen tot reclame in game Whack ’em All

De ontwikkelaar van Whack 'em All zegt gedwongen te zijn om een gratis gesponsorde versie van zijn applicatie uit te brengen, in de strijd tegen illegale cracks.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 26 reacties

  1. Met reclame is ook geen optie :s Dan zou ik het niet downloaden, daar word je gek van! Ik denk dat apple zich beter kan gaan buigen over een betere beveiliging.

  2. Humm ja betere beveliging en misschien toch trial versies stimuleren. Ik kan zeker 10 apps noemen waar ik spijt van heb dat ik ze heb gekocht. Allemaal hooggewaardeerd in de appstore 🙁

  3. Even inhoudelijk op het artikel, hoe weet de ontwikkelaar dat de app 380 keer illegaal gedownload is? Ik bedoel het is niet te achterhalen hoe vaak iets totaal via de verschillende t**rent sites of us*n*t (ff gecensureerd ivm de google index service)?

  4. Je kunt het als ontwikkelaar wel achterhalen, door bijvoorbeeld na het opstarten een bepaalde url van jezelf 1malig aan te roepen. Dan weet je precies op hoeveel devices je app geinstalleerd staat.

  5. Het is dan ook veel te eenvoudig om dat te downloaden.. Er zijn zelfs aangepaste versies van quickpwn die alles automatisch doen.. (mod, als ik dat niet mocht zeggen, vergeef het me en geef me een waarschuwing 😉 )

  6. Is er ook een link naar de pagina van de weblog ?
    Ik wil het gesprek tussen de developer en cracker graag lezen.

  7. Maar wie wil er een dief zijn voor 79 cent?
    Hoe raar ben je dan eigenlijk?

  8. Van mij mag Apple per direct een nieuwe DRM implementeren. De wildgroei van illegale App websites wordt een bedreiging voor de ontwikkeling van nieuwe software.

    Kijk nu naar Trein een prachtige applicatie voor SLECHTS 2,39 euro… Beloon zo’n ontwikkelaar en koop het! en zo zijn er nog veel meer app’s!

    En natuurlijk zit er ook crap tussen, maar dat blijf je altijd houden er zijn genoeg websites die hele goede recenties schrijven zodat je zelf deze crap kunt filteren.

  9. Ik denk dat het probleem minder groot is dan worst verondersteld, net zoals bijvoorbeeld bij het illegaal diwnloaden van muziek.
    De developer/platenmaatschappij roept om het hardst dat er (ik zeg maar wat) 10.000 x een illegale versie ia gedownload, maal een prijs van (ik zeg opnieuw maar wat) $1,- is dan volgens hen een omzetverlies van $10.000,-.
    In werkelijkheid klopt dit natuurlijk niet, immers, niet alle illegale downloaders zouden het gekocht hebben als de illegale versie er niet geweest was.
    Juist omdàt ‘t dan gratis is gaan veel mensen het gewoon uitproberen.
    Ik heb zelf vroeger ook van alles gepatcht enzo voor m’n Palm PDA, ik probeerde ontzettend veel uit, maar er zat bijna niks bij wat ik ook echt gekocht zou hebben. Inmiddels heb ik helemaal geen zin meer in dat gedoe allemaal (op zoek naar regcodes, patches, keygens enzo op allerlei shady sites, en dan weer helemaal opnieuw beginnen wanneer het programma geupdate werd etc.). Toen vond ik het bijna een sport, nu koop ik alles gewoon, juist ook omdat de meeste apps zo goedkoop zijn.

  10. Het begint wel degelijk een probleem te worden.

    In de geschetste situatie heeft de ontwikkelaar alleen inkomsten die hij misloopt.

    In onze situatie, waarbij we internet applicaties aanbieden waar zeer veel dataverkeer mee gemoeit is, is er dit:
    1) lopen we inkomsten mis
    2) betalen we hosting voor deze illegale gebruikers, kosten blijven stijgen en kan het een probleem worden waar de betalende gebruikers niet op zitten te wachten.

    Dus hebben we eigenlijk een verplichting naar onze bestaande gebruikers om hier iets mee te gaan.

    Ik sluit dan ook niet uit dat we binnen korte tijd een aantal radicale acties gaan uithalen, om de bestaande illegale gebruikers in 1 klap met een nietwerkende applicatie op te schepen. Dat is dan wel weer het voordeel van een internet applicatie.

  11. Origineel geplaatst door ironmanixs
    Kijk nu naar Trein een prachtige applicatie voor SLECHTS 2,39 euro… Beloon zo’n ontwikkelaar en koop het! en zo zijn er nog veel meer app’s!

    Ik heb de applicatie gekocht en vond het totaal niet interessant. Zou toch wel fijn zijn dit even te proberen.

    Tevens ben je na aankoop in de store het geld gewoon kwijt. Bij een CD/DVD waar niets aan is doe je op marktplaats en krijg je toch nog wat geld terug.

    Na een aantal tegenvallende apps te hebben gekocht ben ik maar overgestapt op jailb….

  12. Het is toch wel heel erg sneu als mensen geen één of twee euro willen betalen voor een applicatie, en dan moeite gaan doen om een gekraakte versie te vinden.

    Zelfs voor applicaties die bij nader inzien zwaar tegenvallen denk ik elke keer: “Jammer, pech”. Hoe vaak koop je niet een broodje of een kop koffie voor zo’n bedrag dat het achteraf gezien absoluut niet waard was?

  13. Ja klopt, 1x toilet in benzinestation kost al een euro. Deze virtuele wildplassers moeten zich schamen.

  14. ik heb best veel illegale software geprobeerd voor de iphone, en ik heb volgens mij geen illegale software die ik op dit moment gebruik.

    van de 2000/3000 apps die ik illegaal heb gedownload, heb ik er nu 10 van op mijn mobiel staan, heb ik er 9 nog op staan omdat ik ze nog niet verwijderd heb, en eentje wil ik gaan kopen (southpark inmaginationland). twee gekraakte apps had ik al gekocht, na het kraken, en waren de moeite waard (iwakeup en istart).

  15. Lol @ Paldaver

  16. Min gebrek: ik wist niet eens dat er illegale iPhone software was omdat de prijzen zo laag zijn…

  17. Hmmz, je kan het krenterig vinden en als een app. echt echt goed is wil ik de maker er misschien wel voor belonen maar er bij voorhand al geld voor vragen zonder dat je het eerst uit kan proberen, vind ik echt niet meer van deze tijd. En ja het is soms maar 1euro maar iedere maand 10apps downloaden komt dan al snel neer op 120 euro in een jaar,….

  18. @justastranger:
    Dit is natuurlijk een oneindige discussie. Het feit blijft dat je iets doet wat niet mag.
    Je vraagt in de mediamarkt toch ook niet of je een tv een aantal dagen thuis mag proberen, kijken of je het leuk vindt? Net alsof je niet weet wat die tv doet.

    Je weet in de App Store wat die app doet, hoe hij eruit ziet en je kunt ook nog eens recensies lezen. Vindt je het dan nog niets na aanschaf dan vraag je een refund bij Apple, geen probleem. Net als je een tv kunt terugbrengen.

    Je argumenten slaan dan ook nergens op, tenzij je het heel normaal vindt om gestolen tv’s te kopen.

  19. @ Koen Pijnenburg
    dat slaat natuurlijk nergens op wat je nu zegt… van een tv weet je wat hij doet die zie je in de winkel staan en je vraagt de verkoper om een demonstratie voor je hem koopt. bij apps moet je het hebben van een beknopte beschrijving en (vaak) totaal “partijdige”resencies.

    en begrijp me niet verkeerd ik heb niks illegaals op mijn iPhone (dat juig ik niet toe namelijk) maar ik heb het dan ook meer dan eens meegemaakt dat ik geld weggegooid heb aan iets wat totaal niet interessant was, terwijl het dat wel leek.

  20. @Koen Pijnenburg(Supportware)

    zoals ik net al zij, is dat niet altijd zo. iets wat iedereen helemaal geweldig vind, hoef ik niet leuk te vinden. supermonkeyball ofzo, stond heel lang als nummer 1. ik heb dat spel ongeveer 5 minuten gespeeld en weer verwijderd, want ik vond het ontzettend vervelend spelen, en absoluut niet leuk. ik ben blij dat ik die applicatie niet gekocht had. het kan er leuk uit zien, en goede recensies krijgen, maar ik vind het niet leuk. hetzelfde geld voor PC spellen, ik had Call of Duty World at War (deel 5 heet zo uit mijn hoofd) voor de pc gekocht, omdat ik helemaal verslaafd ben aan CoD4. Ik heb het spel een uur gespeeld, en ik vond het helemaal waardeloos, ondanks dat de reviews voor het spel ontzettend goed zijn. het deed mij denken aan echt oude computerspellen, die grafisch iets beter zijn. 55 euro weggegooid.

  21. Van veel games voor pc althans is er de mogelijkheid om een demo te spelen. Ook software is meestal aan de hand van een trial te proberen. Ik heb ook nooit gezegd dat ik het eens ben met het kraken van apps, ik vind het gewoon belachelijk dat je van te voren iets betaald waarvan je niet met 100% zekerheid weet of dat het wel waard is. En ja ook al is dat soms máár 1euro dat vind ik gewoon zonde van mijn geld.

  22. Ik ben het er helemaal mee eens dat apple een trial mogelijk moet maken. Wij hebben ook liever dat mensen onze apps kopen, als ze precies weten wat ze krijgen.

    Echter weet ik uit ervaring dat de mensen die eenmaal de drempel hebben genomen om de illegale versies te gebruiken, als er een trial versie is nog steeds niet zullen kopen. Geldt uiteraard niet voor iedereen, maar de gemiddelde rus wel.

  23. Daar heb je wel gelijk in inderdaad, die waarom betalen als het gratis kan mentaliteit. Mijn punt was alleen dat het net iets te vaak voorkomt dat er onzin in de Appstore staat, dat toch als goed/interessant bestempeld wordt. Vervuiling van de Appstore, in dat opzicht vind ik het niet raar dat er illegaal gedownload wordt. Ik denk dan ook niet dat het probleem bij de “klant” gezocht moet worden, maar bij bedrijven die snel een slaatje denken te slaan met slecht geproduceerde, waardeloze Apps.

  24. Er is inderdaad een hoop rotzooi. Persoonlijk vind ik dat er een taak voor Apple ligt. Dan laat Apple maar nog meer de Big Brother uithangen. Ze checken elke app voor dat hij wordt uitgegeven. Laat Apple maar een quality for price of iets dergelijks aanhangen. Maar dan geen 5 sterren, maar zoals de rating in het systeem Steam van Valve, de metascore.

    Dan filter je dat er wel uit.

  25. Hmm, ja daar heb je wel een punt, ik denk ook niet dat iets is, wat 123 opgelost zal worden en eigenlijk is dat een probleem van heel de entertainment industrie. Volgens mij heeft het allemaal wel een beetje te maken met de overkill aan entertainment die er op ons (de consument) af komt, zoals je zelf ook aangeeft een spel wat je echt leuk lijkt en dan toch tegenvalt, dat is zo herkenbaar en zo ontzettend balen. Daar krijg je toch de “betalen waarom? als het gratis kan” mentaliteit van. ;p

  26. @ Koen Pijnenburg(Supportware)
    @ justastranger

    helemaal mee eens 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.