Reacties voor: Ontwikkelaar TouchDraw ontdekt vergaande plagiaat van apps

De ontwikkelaars van TouchDraw en PadCAD leggen een plagiaatprobleem bloot, waar Apple weinig aan doet. Gestolen programmeercode om namaakapps te maken.

Reacties: 11 reacties

  1. Op Android is dit nog erger 🙁

  2. Schande als je zo’n gesloten systeem hebt en zo weinig aandacht aan de Apps schenkt. Het gaat apple om de aantallen. Zoveel duizend Apps. Zoveel miljoenen downloads. Maar ik zou wat meer mensen op dit soort dingen zetten om de kwaliteit wat op te krikken.

  3. Op welke manier kan je code in godsnaam uit een gedownloade app extraheren? Vreemd verhaal

  4. @Edward: Anno 2013 is dat niet zo moeilijk..

  5. @Edward: Daar zijn tools voor. Dit truukje bestaat al (in mijn persoonlijke ervaring) sinds de jaren 80.

    In die tijd was dat software voor de MSX als ik het me goed herrinner. Je kon een executabele slopen tot een stuk machinetaal. Ik geloof dat er zelfs een tool was die, mits het origineel in taal ‘x’ was geschreven ook de daadwerkelijke code in taal ‘x’ opleverde.
    Je had toen wel maar een beperkt aantal talen.

  6. Origineel geplaatst door Thomas
    daar zijn tools voor. Dit truukje bestaat al (in mijn persoonlijke ervaring) sinds de jaren 80.

    Heette dat niet een disassembler…? Maar bij een gesloten systeem als iOs zou je toch niet verwachten dat dit mogelijk is.

  7. Die ontwikkelaar leeft nog in de oude wereld. Winst is nauwelijks te maken met het eenmalig in de markt zetten van een product. Toegevoegde waarde haal je uit updates, add-ons, service, slimme manieren van reclame, handleidingen etc. Het mooie van het plagiaat is dat het de oorspronkelijke bedenker dwingt om creatief te zijn, met nieuwe producten en beveiliging te komen e.d., in plaats van af te wachten of de hoogte van zijn bankrekening stijgt. Ik voorzie binnenkort updates en nieuwe features in Touchdraw.

  8. Maar waag het niet om een product/app van Apple zelf te plagiëren, want staan ze de volgende ochtend aan je deur met een legertje advocaten… Wel een beetje hypocriet dat ze dan zo laks omspringen met de copyrights van mensen die hun appstore zo populair maken. Hoe meer apps, hoe meer geld zeker?

  9. Origineel geplaatst door willem vr
    Die ontwikkelaar leeft nog in de oude wereld.

    Jij bent vast geen ontwikkelaar (die beseft hoe veel werk het maken van een App vergt)

    Ik zie nu trouwens een update in het genoemde artikel:

    Update: As of this morning (Wednesday, July 3rd) the first app has been removed from the App Store, and the second app is only for sale in the Egyptian app store.

    Misschien luistert Apple toch wel. En zo hoort het ook.

  10. Zo te zien heeft hij gewoon wat resources aangepast. De programma code valt niet zomaar uit te lezen. Je kunt hem weliswaar decompilen, maar heel erg veel nuttige info haal je er niet uit. Simpel wat resources wijzigen is makkelijker, en aan de screens te zien is dit ook exact wat er is gebeurt

  11. Origineel geplaatst door willem vr
    Die ontwikkelaar leeft nog in de oude wereld. Winst is nauwelijks te maken met het eenmalig in de markt zetten van een product. Toegevoegde waarde haal je uit updates, add-ons, service, slimme manieren van reclame, handleidingen etc. Het mooie van het plagiaat is dat het de oorspronkelijke bedenker dwingt om creatief te zijn, met nieuwe producten en beveiliging te komen e.d., in plaats van af te wachten of de hoogte van zijn bankrekening stijgt. Ik voorzie binnenkort updates en nieuwe features in Touchdraw.

    • Ik citeer: “De app wordt actief onderhouden door Lipsky, die inmiddels dertig updates heeft uitgebracht. Gebruikers zijn tevreden over de app en geven het in de Nederlandse App Store een waardering van 4,5 sterren.”
    Nu jij weer.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.