Reacties voor: Ontwikkelaar onthult toekomstige functies TinyUmbrella (jailbreak)

De ontwikkelaar van TinyUmbrella heeft grootse plannen met het programma. TinyUmbrella is handige software om de persoonlijke handtekening van Apple op te slaan.
Vincent Davids - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Poort 80 is toch voor al het HTTP verkeer? Wat is het nut om te kijken of programma’s deze poort gebruiken? Lijkt me nogal logisch dat deze poort wordt gebruikt door programma’s die verbinding maken met het internet.

    Enne, waarom zou deze poort dan voor TinyUmbrella vrij gehouden moeten worden?

  2. Er is nou 1 ding wat ik niet snap; stel, ik koop een iPhone 4 met versie 4.0.2. Kan ik dan de shshblovs voor 4.0 opslaan? En dan downgraden naar 4.0?

  3. @Pascal:

    Nee toch, want je hebt die “handtekening” niet.

    maar is zo’n handtekening apparaat gebonden of per software versie?

  4. Dat vraag ik mij dus ook af heb ook net een nieuwe iPhone met 4.0.2

  5. Dan heb je dus gewoon beetje pech

  6. Het is uniek per iDevice en per firmwareversie. Door nu de SHSHs van 4.0.2 op te slaan kun je altijd herstellen naar 4.0.2. Jailbreaken is waarschijnlijk pas weer mogelijk op 4.1 – maar het is tóch goed om te SHSHs van 4.0.2 op te slaan omdat 4.1 niet (en 4.0.2 wél) te unlocken is op de iPhone 3G/3GS/4.

  7. kort en bondig:

    Als je een iDevice koopt met 4.0.2 of 3.2.2, dan kan je NIET downgraden naar 4.0.1 of 3.2.1.

    Dit omdat:
    1. Apple is gestopt met het signeren van iOS 4.0.1 en 3.2.1 waardoor het onmogelijk is om dit te doen.
    2. Je hebt geen backup van je SHSH blobs van 4.0.1/3.2.1, wat ook onmogelijk is, daar je het toestel gekcoht hebt met 4.0.2/3.2.2 erop
    3. Zonder SHSH blobs van jou toestel van een lagere iOS kan TinyUmbrella (of welke andere applicatie dan ook) niet downgraden, enkel gelijk aan of hoger.

  8. Vraag me alleen af ik heb dus een iPhone 3GS en met 3.1.3 en hij sloeg de 4.0 en 4.0.2 SHSH op en niet de 3.1.3 aldus in cydia te zien.

    Maarja heb nu niks meer eraan aangezien de telefoon dood is na het leeggooien “Inhoud en instellingen wissen” dusja heb er niks meer aan maar ok. Wel jammer.

  9. @serg: TinyUmbrella zet een server op via poort 80 om de activatieserver van Apple na te bootsen voor de SHSH’s die je lokaal hebt opgeslagen, dus ook voor firmwares die door de echte server niet meer worden ondertekend. Door een ingreep in het hosts-bestand van je PC zal iTunes dan verbinding maken met deze server in plaats in plaats van met Apple.

    Als er natuurlijk al een andere server actief is op poort 80 (zoals Skype), geeft dat een conflict. Momenteel verschijnt er dan een algemene foutmelding, maar in de toekomst zal TinyUmbrella dus aangeven welk specifiek programma de oorzaak is.

  10. Ik zit op dit moment op 4.0 maar kon WEL de shsh opslaan van 4.0.1 en dat staat ook op cydia… Dat vind ik ook erg vaag..

  11. @Pascal: Natuurlijk gaat dat, aangezien de de SHSH’s worden aangevraagd bij de server van Apple. TinyUmbrella imiteert gewoon de aanvraag die iTunes zou doen wanneer je een software upgrade of restore uitvoert. De enige reden dat je je iPhone moet aansluiten is om de ECID (een soort serienummer) te weten te komen. Als je in TinyUmbrella op “Advanced Options” klikt kan je je ECID zien en deze opslaan of opschrijven. Later kan je dan zelfs SHSH’s opslaan zonder je iPhone aan te sluiten.

  12. Ik vraag me af of het blocken van oude fw revisies door Apple wel legaal is. Het apparaat is nl. niet hun eigendom. Het is de vrije keuze van de gebruiker om te bepalen welke fw hij erop wil. Als je een licentie voor SW tekent betekent dat niet dat de leverancier daar eenzijdig afstand van kan doen. Omdat je bij upgraden ook functionaliteit en stabiliteit verliest, lijkt het mij een onredelijke maar ook onzinnige gedachte dat een klant bij problemen niet terug zou mogen gaan.

  13. … wellicht komt dit anders te liggen als Apple nieuwe fw voorziet van fatsoenlijke release notes waardoor de omissies en risico’s tevoren helder zijn.
    Maar zolang dat teveel moeite c.q. openheid vergt is het “proefondervindelijk” upgraden de enige optie (om te kiezen voor voor/achteruitgang !)

  14. Ik vraag me af of het blocken van oude fw revisies door Apple wel legaal is. Het apparaat is nl. niet hun eigendom. Het is de vrije keuze van de gebruiker om te bepalen welke fw hij erop wil. Als je een licentie voor SW tekent betekent dat niet dat de leverancier daar eenzijdig afstand van kan doen. Omdat je bij upgraden ook functionaliteit en stabiliteit verliest, lijkt het mij een onredelijke maar ook onzinnige gedachte dat een klant bij problemen niet terug zou mogen gaan.
    Wellicht komt dit anders te liggen als Apple nieuwe fw voorziet van fatsoenlijke releasenotes waardoor deze omissies en risico’s tevoren helder zijn.
    Maar zolang dat teveel moeite c.q. openheid vergt is het “proefondervindelijk” upgraden de enige optie (om te kiezen voor voor/achteruitgang !)
    Het is onzinnig om de gebruiker dan eenzijdig vast te leggen op iOS4.x, waarvan de eerste versies niet meer dan (publieke) betaware blijken te zijn.
    En je moet wel erg gebrekkig getest hebben als je dan naderhand schoorvoetend toegeeft dat het niet voor de 3G bedoeld was.

  15. Het is mooi om te zien hoe dit programma in iets van een jaar van heel on- naar heel gebruiksvriendelijk is gegaan.

    Ook blijft het grappig om de newbies verward te zien, haha.

  16. Origineel geplaatst door Pascal
    Er is nou 1 ding wat ik niet snap; stel, ik koop een iPhone 4 met versie 4.0.2. Kan ik dan de shshblovs voor 4.0 opslaan? En dan downgraden naar 4.0?

    Je kan alleen de SHSH opslaan van de firmware die op je iPhone staat. Oftewel: staat er 4.0.2 op, dan kan je alleen 4.0.2 opslaan, enzovoort.

  17. Origineel geplaatst door Thom
    Origineel geplaatst door PascalEr is nou 1 ding wat ik niet snap; stel, ik koop een iPhone 4 met versie 4.0.2. Kan ik dan de shshblovs voor 4.0 opslaan? En dan downgraden naar 4.0?Je kan alleen de SHSH opslaan van de firmware die op je iPhone staat. Oftewel: staat er 4.0.2 op, dan kan je alleen 4.0.2 opslaan, enzovoort.

    Nee hoor, ook van een aantal volgende versies.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.