Reacties voor: Ontwikkelaar omzeilt sluitergeluid iPhone met slimme hack

Een ontwikkelaar heeft een slimme hack bedacht om het sluitergeluid van de iPhone te kunnen omzeilen - ook als het standaard niet wordt gedempt.
Michel Lusthof -

Reacties: 15 reacties

  1. Komkommertijd, dus we noemen alles een hack en doen net alsof het héél boeiend is!

  2. Zit de Iphone op stil en je hebt geen sluiter geluid… waarom dan een app?

  3. Origineel geplaatst door c
    Zit de Iphone op stil en je hebt geen sluiter geluid… waarom dan een app?

    Lees.. iets met Japan?

  4. Of je houdt je vinger op de speaker…

  5. Lees het artikel en reageer dán pas, C.
    Lijkt me een initiatief van korte adem.. Zal niet lang duren alvorens hun wet dit soort “praktijken” ook zal verbieden.

  6. Hebben ze geen jailbreak in Japan tegenwoordig?

  7. Eh.. Volgens mij heeft het niet zichtbaar zijn van stealth vliegtuigen op de radar ,niks met geluidsgolven te maken. Maar heeft dit te maken met de de vormen van het toestel, die geen radargolven terugkaatsen, en radar absorberende verf op het toestel. Het is wel zo dat men ook de techniek gebruikt om militair materieel stiller te maken. Als ik r helemaal naast zit , hoor ik t graag..

  8. Origineel geplaatst door Mathew
    Eh.. Volgens mij heeft het niet zichtbaar zijn van stealth vliegtuigen op de radar ,niks met geluidsgolven te maken. Maar heeft dit te maken met de de vormen van het toestel, die geen radargolven terugkaatsen, en radar absorberende verf op het toestel. Het is wel zo dat men ook de techniek gebruikt om militair materieel stiller te maken. Als ik r helemaal naast zit , hoor ik t graag..

    Het zou wel zo kunnen zijn dat bij stealth vliegtuigen anti-geluid wordt gebruikt om het geluid van de straalmotoren te dempen. Maar dat is een wilde gok, ik heb me niet in de materie verdiept… Voor de rest, kwa radar-stealth, heb je helemaal gelijk.

  9. En wat dacht je van oordopjes in en dan foto maken? Hoor je ook geen geluid (behalve door je dopjes dan)…

  10. Origineel geplaatst door Vic
    En wat dacht je van oordopjes in en dan foto maken? Hoor je ook geen geluid (behalve door je dopjes dan)…

    Vermoedelijk zal die workaround ook niet werken, gezien de wetgeving. iPhone op mute zetten helpt immers ook niet, om die reden. Het geluid MOET te horen zijn (dus dan denk ik ten allen tijde via de speakers)

    Origineel geplaatst door Richard van Zon
    Of je houdt je vinger op de speaker…

    Dit dacht ik ook meteen! Ik houd wel eens per ongeluk een vinger op de speaker, en zit me vervolgens af te vragen waarom er geen geluid is (bijv bij een filmpje :D)
    Kortom; dat werkt perfect.

  11. @redactie: misschien natuurkundig fenomeen ‘tegenfase’ even noemen? Die leggen jullie namelijk al uit, en het heeft dus een naam 😉

    OT: gewoon je vinger op de luidspreker helpt toch een heel eind??

  12. Dezelfde techniek wordt ook gebruikt door stealth bommenwerpers, die daardoor niet op de radar zichtbaar zijn.

    Tang! Varken!

  13. Origineel geplaatst door Mathew
    Eh.. Volgens mij heeft het niet zichtbaar zijn van stealth vliegtuigen op de radar ,niks met geluidsgolven te maken. Maar heeft dit te maken met de de vormen van het toestel, die geen radargolven terugkaatsen, en radar absorberende verf op het toestel. Het is wel zo dat men ook de techniek gebruikt om militair materieel stiller te maken. Als ik r helemaal naast zit , hoor ik t graag..

    Dat dacht ik ook ja. Er zijn bijvoorbeeld helicopters die het gebruiken omdat het geluid van de rotorbladen een bepaald patroon heeft. Als je het geluid daarvan in tegenfase afspeelt, wordt het behoorlijk gedempt. Zal niet helemaal stil zijn omdat de bron niet hetzelfde punt is, maar je komt behoorlijk in de buurt. In ieder geval als je nog wat verder verwijderd bent, je wordt later opgemerkt waardoor je het voordeel van de verrassing hebt.

  14. Origineel geplaatst door Whacko
    Er zijn bijvoorbeeld helicopters die het gebruiken omdat het geluid van de rotorbladen een bepaald patroon heeft. Als je het geluid daarvan in tegenfase afspeelt, wordt het behoorlijk gedempt.

    Noem eens zo’n helicopter? Blue Thunder en Airwolf tellen niet.

  15. @Domtoren:

    Euh apache?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.