Reacties voor: Ontwikkelaar Newber geeft de strijd bijna op

FreedomVoice, ontwikkelaar van de iPhone-applicatie Newber, is van plan om na het investeren van $600.000 te stoppen met de applicatie. Het is nog steeds niet zeker of de applicatie waarmee je telefoongesprekken kunt doorschakelen, in de App Store komt.
Lees het complete artikel → Ontwikkelaar Newber geeft de strijd bijna op

Reacties: 13 reacties

  1. Ik zie wel een aantal dingen waar Apple waarschijnlijk bezwaar tegen maakt. En volgens mij hadden de makers dat zelf ook wel kunnen bedenken.

  2. Hmm, als Apple ergens bezwaar tegen heeft, laat ze dat dan ook even melden aan de ontwikkelaar, dan weten ze waar ze aan toe zijn. Nu is het status onbekend en dat lijkt me vrij frustie als je er al $600.000 in hebt zitten.

    Maar dat vind ik wel de andere kant van het verhaal: wie investeert er nu $600.000 in een iPhone app, waarvan je inderdaad van te voren kunt denken: ben benieuwd of dit er door komt….

  3. En waar zou die 600.000 in zijn gaan zitten dan?
    Voor de helft ontwikkel ik een app die ook niet goedgekeurd gaat worden,kan een stuk goedkoper dus. 😉

  4. misschien hebben ze de applicatie gewoon zelf aan staan bij apple en per ongeluk newber verkeerd doorgeschakeld

  5. Lijkt me simpel, als je meerdere ontiwkkelaars en testers gedurende een aantal maanden bezig hebt aan zo’n applicatie, waarbij nog wat ontwerpers en managers rondlopen, zit je zo op 600.000 dollar.

    Stel je hebt 4 ontwikkelaars en een manager, 1 ontwerper, 3 testers, testmanager en een projectmanager om de boel draaiende te houden zit je met 10 man. Reken als tarief zo’n $100 pp per uur. per dag zit je dan op $8000 aan kosten.
    $600.000 / $8000 = 75, dus 75 dagen werk. Lijkt me zeker niet onrealistisch. Nu is $100 dollar per uur misschien wat overdreven, want het ligt er aan hoeveel mensen extern zijn, maar dit zijn in nederland gangbare tarieven voor extern personeel, waarbj projectmanagers erg duur zijn en ontwikkelaars relatief goedkoop. De rest er tussenin.

  6. Het lijkt me ook enigzins verstandig contact te hebben met Apple voordat je 600.000 dollar ertegen aan gooit…. Althans, ik gooit geen geld in ontwikkeling op het moment dat ik geen zekerheid heb over het bestaansrecht van het gegeven….
    Aan de andere kant mag Apple wel wat coulanter zijn in het geven van commentaar…

  7. die 5euro per maand is volgens mij gewoon het probleem.

    Als ze de gebruikersvoorwaarden echt tot op de letter hadden gevolgd waren ze ook langs het zinnetje gekomen waarin staat dat een applicatie geen kosten mag rekenen aan de gebruiker BUITEN apple om, om nieuwe functionaliteit te unlocken.

    denk dat dat hier redelijk op van toepassing is.

  8. Redelijk ongeloofwaarlijk eerlijk gezegd.. 600.000 wat een onzinbedrag. Dan ga je toch naar het hoofdkwartier van Apple en de juiste mensen aan hun jasje trekken? Dat zou ik tenminste doen als ik meer als een half miljoen uitgeef aan lucht.

    BTW: marketing over the top?

  9. Volgens mij zijn er meerdere apps die op abonnementsbasis werken, waarom mogen die dan wel?
    Wat dacht je van die Skype programma’s waar je skype-out tegoed nodig hebt? Dat is toch ook buiten Apple om betalen om extra functionaliteit te unlocken?

    Overigens weet ik van één app zeker dat die gratis in de App Store te downloaden is, maar waar een abonnementsdienst achter zit, die heb je nodig om de app te kunnen gebruiken. In hoeverre dit vergelijkbaar is met deze app weet ik niet..

  10. k ken er verschillende noemen hoor: SugarSync, Soonr, … Allemaal werken ze met externe abonnements-diensten en die apps worden wel goed gekeurd? Er zitten duidelijk ferme (al dan niet opzettelijke) gaten in de App Store van Apple. Zo simpel is het!

  11. Ik zeg..gevalletje cydia store?

  12. Origineel geplaatst door Pete
    Voor de helft ontwikkel ik een app die ook niet goedgekeurd gaat worden,kan een stuk goedkoper dus.

    LOL 🙂

  13. Nu we het toch hebben over apps die maar niet komen, waar blijft de app ‘Lyrics’ van Moop.me?
    Die staat al maanden in de queue bij Apple, maar ze zijn er zeker nog steeds bang van platenmaatschappijen ofzo?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.