Reacties voor: Ontwikkelaar krijgt tethering werkend bij iPhone firmware 3.0

Een ontwikkelaar heeft het voor elkaar gekregen om iPhone OS 3.0 tethering werkend te krijgen. De functie is niet meteen zichtbaar. Apple heeft tethering al wel bevestigd, maar zegt nog aan overeenkomsten met operators te werken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 38 reacties

  1. Kijk dat zijn de berichten.
    heb je PdaNet ook niet meer nodig 😀 .

    pffff de zomer duurt nog zolang 😛

    tot zover vind ik de Iphone Os 3.0 helemaal top.

  2. Fantastisch!

  3. Nou dat zou zeker mooi zijn. Erg handig.

  4. Handig die blauwe balk bovenaan, net als de rode balk tijdens het opnemen van voice memos en de groene tijdens telefoneren. Maar wat ik me afvraag: hoe ziet die balk eruit als je tegelijk aan bet bellen, tetheren en/of opnemen bent? Komen ze dan onder elkaar? Is er daaronder dan nog voldoende plaats voor bijv het home scherm?

  5. Echt helemaal geweldig lijkt me het.
    Ben alleen bang dat T-mobile het niet toe laat 🙁
    En dan is de enigste optie jailbreaken en daar ben ik al helemaal geen fan van

    Maar goed we zullen wel zien 😀

  6. Ik gok erop dat T-Mobile niet heel moeilijk gaat doen over tethering. Met mijn vorige toestellen (Nokia en HTC) kon ik zonder problemen tetheren, nooit iets van T-Mobile gehoord.

  7. Origineel geplaatst door W.D
    Ik gok erop dat T-Mobile niet heel moeilijk gaat doen over tethering. Met mijn vorige toestellen (Nokia en HTC) kon ik zonder problemen tetheren, nooit iets van T-Mobile gehoord.

    Dat zou best kunnen, maar misschien zien ze hier wel weer een kans om makkelijk .extra centjes in het laatje te brengen

  8. Jippie.. Eindelijk op me school goed internet. Is zo bagger hier 🙂

    Kost het veel stroom eigenlijk?

  9. Dit is wel een super handige functie als je met je laptop ergens bent waar geen gratis internet verkrijgbaar is.

    Alleen in de vodafone voorwaarden staat natuurlijk vermeld dat het officieel niet mag.

    Ik weet niet of ze daar zo goed op controleren zolang je geen dvd’s gaat downloaden op je 3g verbinding.

  10. @Nils:
    Als je de verbinding met je laptop maakt via de usb kabel niet lijkt mij 🙂

  11. Origineel geplaatst door Nils
    Jippie.. Eindelijk op me school goed internet. Is zo bagger hier
    Kost het veel stroom eigenlijk?

    Gebruik USB dan kan de iPhone nog opladen ook!

  12. Dus Apple beloofd het ons eerst en dan gaan ze pas onderhandelen? :p
    Najah, zolang het straks maar gewoon gratis is met het iPhone abo vindt ik het best.

  13. Dit klint heel goed! Hopelijk is deze optie straks eenvoudig, zonder al te veel ‘rondhacken’ beschikbaar voor een simple iPhone gebruiker als ik.

  14. O mooi. Ik ben toevallig nu 3.0 aan het installeren (hoe? als je een enrolled developer account hebt kun je deze gewoon installeren) – Het is dus gewoon een .plist bestand ga ik van uit waar een wijziging is in aangebracht, zelfde als de EMOIJ icons en Keyboard autocorrectie aan/uit in 1.x – hopelijk gaan de providers niet moeilijk doen, zou super chill zijn als we gewoon niet meer die dongles nodig hebben maar gewoon zo draadloos kunnen interneppen : ))))

  15. @Tom:

    Dat is op zich wel slim van Apple, iedereen rekent er nu eigenlijk een beetje op, dus het zou hele slechte reclame van T-Mobile zijn om dit dan tegen te gaan werken terwijl het in de rest van de wereld wel gaat gebeuren… Als ze klanten willen houden zullen ze erin mee moeten gaan.

  16. Te gek hier zat ik op te wachten

  17. …dus internet abbo thuis kan ik na de zomer afzeggen…

  18. @Dejive:

    Het staat wel duidelijk in de voorwaarden dat dit verboden is. Bij bijvoorbeeld een Nokia is het ook niet zomaar toegestaan, maar daar zit de optie er in. Het kan zijn dat als T-Mobile van Apple de keuze krijgt, dat ze beslissen om hem uit te laten zetten.

  19. Netwerkbelasting is door gebruik van iPhoontjes e.d. betrekkelijk bescheiden voor de operators.

    Als “we” straks allemaal mobiel gaan “interneppen” vanuit de vrachtwaggel, zal de belasting een stuk omhoog schieten.
    Er wordt dan meer gestreamed, beeld en geluid, misschien zelfs wel gedownload, enzenz…

    Vraag me af of ze dat zomaar leuk gaan vinden…

  20. Erg mooi maar toch wat bedenkingen:

    1. PDANet werkt ook prima, via Wifi wat op zich voor netwerk/routerfuncties logischer is dan Bluetooth. Beter bereik, meerdere laptops etc.

    2. Dit vreet letterlijk batterij capaciteit op de iphone, dus een USB verbinding zal doorgaans toch nodig zijn.

    Kortom, waarom de keuze voor Bluetooth?
    Zal het nodige gepriegel met settings op de laptop betekenen en dat is met PDANet juist zo elegant. Voorlopig dus een beetje late oplossing van Apple. Ik houd het maar even bij PDANet.

  21. Origineel geplaatst door Peter
    Netwerkbelasting is door gebruik van iPhoontjes e.d. betrekkelijk bescheiden voor de operators.Als “we” straks allemaal mobiel gaan “interneppen” vanuit de vrachtwaggel, zal de belasting een stuk omhoog schieten.
    Er wordt dan meer gestreamed, beeld en geluid, misschien zelfs wel gedownload, enzenz…Vraag me af of ze dat zomaar leuk gaan vinden…

    Maar vaak meten de providers zich tegen elkaar af qua netwerk activiteit. Dus helpt het voor T-Mobile wel dat ze kunnen zeggen T-M Deutschland dat ze meer netwerk activiteit hebben dan een KPN oder Vodafone!

  22. Het gemiddelde bedrag voor mobiel internet bij providers is 9.95 per maand. Voor dat relatief lage bedrag kan je ook niet van een provider verwachtten dat hij je onbeperkt laat internetten. Wanneer je voor hetzelfde bedrag een Dongel koopt zit je al snel aan je datalimiet en moet je daarboven gaan bijbetalen.

    Stiekem ga je op een laptop of pc erg veel data gebruiken, maar ik ben toch van mening, wanneer je de data binnen de perken houdt dat zoiets niet ‘verboden’ moet zijn.

  23. Martijn
    Hoe je aan dat gem. komt weet ik niet maar mijn (doorsnee) iphone abbo ligt toch op 29.95€
    Om daarnaast volle WebnWalk tarieven te betalen wordt wel erg duur. Dus zodoende een redelijk alternatief als er ook een redelijke cap op zit. Ik heb TMob ook gevraagd om een korting op WebnWalk icm iphone abbo maar dat wil men niet. Kortzichtig.

  24. Weet hij wel dat hij geen screenshots mag laten zien? Of het er met iemand over mag hebben…
    Dit kan zijn SDK Developer contract breken.

  25. Tethering is al mogelijk met Iphonemodem via Cydia.

  26. Ben ik de enige die hier een photoshop gevoel bij krijgt? ik kan me niet voorstellen dat apple de kleuren zo laat overvloeien.

  27. Zie http://twitter.com/ivarvermeulen voor screenshots van mijn iphone met tethering actief

  28. Heb hetzelfde gevoel; al zijn hoofdicoontjes staan op de 2e pagina (2e stippeltje onderin).. Of ben ik de enigste die dit heeft?? 😉

  29. Tethering zal waarschijnlijk (zo schat ik de slimme strategie in) enkel via USB mogelijk zijn. Hiermee voorkomt men dat op 1 account een hele (vrienden) groep gaat zitten internetten via de laptops (of iPods touch!) en tevens wordt het gebrek van korte battery life van iPhone tijdens een 3G sessie opheffen daar de iPhone naast gevoed ook geladen wordt via de USB aansluiting!
    Op termijn zal dus echter via speciale routers waarin men zijn iPhone plaatst weer een andere realiteit omtstaan doordat mensen dan hun prive netwerk via de router die internet verdeeld via de iPhone via Wifi en ondertussen als elegante dock de iPhone ook nog charged en mogelijk zelfs synchroniseerd…… bv met een timecapsule, of zou de timecapsule ++ de elegante router met iPhone tether en charging mogelijkheden ? (een USB poort zit er al aan 😉 )

  30. Origineel geplaatst door nico smiti
    Heb hetzelfde gevoel; al zijn hoofdicoontjes staan op de 2e pagina (2e stippeltje onderin).. Of ben ik de enigste die dit heeft??

    Ik zeg FAKE!

  31. Als je het zelf wilt proberen en je kunt de 3.0 installeren dan kun je hier de Carrier file vinden voor T-mobile NL.

  32. Origineel geplaatst door JanvanE
    …, waarom de keuze voor Bluetooth?
    Zal het nodige gepriegel met settings op de laptop betekenen en dat is met PDANet juist zo elegant. Voorlopig dus een beetje late oplossing van Apple. Ik houd het maar even bij PDANet.

    bonjour zoekt alle verbindingen en instellingen voor jou uit. dus je hoeft alleen maar tethering aan te zetten en de rest gaan vanzelf.

    dat is waar ze aan hebben zitten werken.
    Dat wat normaal is nog eenvoudiger maken dan het al was. Ik ben in ieder geval blij met deze functie.
    en ik gebruik er nu netshare voor wat ook prima werkt.
    dus mocht het uiteindelijk niks zijn kan ik daar nog op terug vallen.

  33. @nico smiti: Nee, ik zeg je dat dit wel klopt. Check het artikel op de site over Spotlight op OS3.0 maar; het meest linker “dotje” is het vergrootglas van Spotlight!

  34. Hallo, ik heb de OS 3.0 geupdate. Ziet er tot dusver allemaal goed uit. MMS werkt enz….

    Nu heb ik als provider vodafone en een simlokvrije iphone.
    Ik zie alleen de tehering optie niet in het menu verschijnen. instellingen->algemeen->netwerk
    Hier zou ie toch tussen moeten staan.

    Weet iemand whats up??

  35. Ik heb precies hetzelfde probleem. Provider KPN@Metroism:

  36. Bezoek http://help.benm.at/nl.php met je iphone en klik op de naam van je provider, je download dan een profiel, deze moet je installeren en dan kun je tethering instellen onder Instellingen ->algemeen->netwerk

  37. Bedankt voor je snelle reactie!

    Ik heb de site via mijn Iphone bezocht en het certificaat van KPN geinstalleerd. Vervolgens heb ik de Iphone uitzet en opnieuw aangezet, maar in algemeen – netwerk -> verschijnt niet het kopje Tethering.
    Ook als ik kijk in het kopje Mobiele data zie ik alleen de mobelijkheid om Mobiele data en Mms in te stellen. Iemand nog een idee wellicht om e.e.a. werkend te krijgen?
    @Ivar:

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.