Reacties voor: Ontwikkelaar Facebook iPhone-app gaat voor zichzelf beginnen

Joe Hewitt, de oorspronkelijke ontwikkelaar van de Facebook-app voor de iPhone, heeft zijn baan bij Facebook opgezegd en gaat nu als zelfstandig HTML5-ontwikkelaar verder.

Reacties: 22 reacties

  1. Misschien gaat die Facebook-app nu fatsoenlijk werken.

  2. Joe werkte al sinds november 2009 al niet meer aan de Facebook app voor de iPhone. Hij had genoeg van Apple’s approval policies.
    Joe is van huis uit een webdeveloper en dus iemand die gewend is om vrij te kunnen werken. Hij had al regelmatig z’n ongenoegen geuit over hoe Apple te werk ging en besloot er al vrij snel mee te stoppen.

    Bij Facebook zou ie nog wel aan de Android app/intergratie hebben gewerkt. Z’n passie ligt toch meer bij webdevelopment en daar ga je ’em ook terug zien vermoed ik. Hij hint in z’n blog ook naar Firebug, een project waar hij waarschijnlijk verder aan wil werken.

  3. Waarom kan een miljardenbedrijf als facebook niet gewoon een klein leger aan werknemers een geweldige app laten bouwen, of op zn minst eentje die gewoon werkt. Wat doen die 2000+ werknemers de hele dag??

  4. Sinds het obtskag van hewwit is de app alleen maar onoverzichtelijker, onstabieler en té uitgebreid geworden. Dus het zal vast wel een man met verstand zijn en dus jammer dat hij niet meer voor ios ontwikkeld

  5. van 2009 al… Damn ik ben nog zo jong en toch vliegt de tijd voorbij …

  6. De huidige Facebook app is echt een van de slechtere apps die ik op mijn iPhone heb staan. Jammer, want Hewitt heeft goed werk geleverd. Sindsdien is het alleen maar achteruit gegaan.

  7. Jammer dat hij zijn handen ervan af trok, want die app is sinds 2009 buggy en flut. Komt er een bug0fix update, zitten er weer 3 nieuwe in 😉

  8. ‘Toeleggen op HTML 5 projecten’
    Word dit de native applet killer ?

  9. Mocht ie nog zonder werk komen te zitten: hij kan zo invallen voor Nick bij Nick en Simon. 😉

  10. @Huyghe Kris: Waarom zou HTML5 een native app killer zijn?

  11. Gelukkig zeg dat dit GEEN GEVOLLIGEN heeft.

  12. De facebook app (voor de iphone) is echt 10x niks en ik vind het zo enorm slordig dat een bedrijf als Facebook dit zo laat liggen.

    Ik snap zoiets echt niet..

  13. Wat zijn precies de problemen met de huidige facebook app? 🙂

  14. Idd de app doet het prima bij mij en ik gebruik het vaak. Snap niet wat er slecht aan is.

  15. @Emery: Is het niet zo dat je door html 5 het hele scherm van de iphone kan gebruiken als website bouwer? Waardoor je door deze te bookmarken op je homescreen je praktisch een app hebt?

  16. @Roy – de app. update slecht en kan vaak geen foto’s uploaden. Ook kan ik vaak niet reageren op berichten van anderen.

    Kan wellicht te maken hebben met T-Mobile? Waar bellen jullie dan mee?

  17. Zo makkelijk om te af te reageren op een ontwikkelaar die eens een keer nadenkt. De app is niks mis mee. Ik zou zeggen ontwikkel zelf eens een fatsoenlijke app als je het zo goed weet.

  18. @Emery: html5 gaat applets overbodig maken voor veel toepassingen vb http://www.irail.be gemaakt door vrijbuiters nmbs zelf maakt android iphone en java applet om hetzelfde te doen. + gewone mobile site

  19. Wonder also why with all the money hyves has now they cant make a good app that works , i have no problems with the facebook app , looks the same as hyves but in blue , well hyves is a copy of facebook anyway for the dutch market

  20. Grappig dat er nog mensen zijn die vragen wat er mis is met die app? Even een paar dingen. Het random verschijnen van de ‘like’knop in comments. Dan weer wel en dan weer niet. De instabiele notificaties. Reacties bij foto’s blijft een serieus probleem. App wil nog wel eens crashen etc etc…
    Het is echt te zot voor woorden dat een miljarden bedrijf als FB geen behoorlijk werkend app kan produceren.
    Het zou ook niet in handen van 1 iemand moeten liggen lijkt me. Hij die weggaat is vast niet de enige met kennis van het bouwen van een App toch 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.