Reacties voor: Ontwikkelaar belooft Siri op alle iOS 5-devices

Ontwikkelaar @Jackoplane is er van overtuigt dat hij Siri op iOS 5-apparaten aan de praat kan krijgen zonder jailbreak. Wanneer zijn methode uitgebracht zal worden is nog niet duidelijk.
Lees het complete artikel β†’ Ontwikkelaar belooft Siri op alle iOS 5-devices
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 40 reacties

  1. Volg dit aardig op twitter al een paar dagen. Bijkomend probleem vooralsnog zou zijn dat er nog geen jailbreak voor de 4s is. Als die er is/komt zouden ze al weer een behoorlijke sprong maken heb ik gelezen, op de 4s staan schijnbaar benodigde files om Siri te gebruiken via Apple’s servers.
    Feit is denk ik wel dat het nooit lang kan duren voor Siri op andere idevices kan draaien als dit al in 4 dagen bereikt is.

  2. Het zal slechts een kwestie van tijd zijn eer Siri op elke iDevice te gebruiken zijn. Past proves it

  3. Ik ben benieuwd! Hopen dat het ook echt zo is πŸ™‚

  4. Dus ook ipad2 en 3gs??

  5. Dan moet Siri toch ook op de iPad kunnen draaien , want daar zit toch een A5 chip in. ?

  6. Zou egt fijn zijn πŸ™‚ Hoef ik geen 4s te kopen, zo rijk ben ik helaas niet ); Ik zie de mogelijkheden van siri wel in, zeker als het ook in onze eigen taal beschikbaar is. Nog even geduld dan maar..

  7. Waarom heeft Apple ervoor gekozen Siri niet uit te brengen voor iPad 2? Ik heb er toch wel degelijk een A5-chip in zitten. πŸ™‚

  8. Hopelijk zonder jailbreak mogelijk laten maken.

  9. Kan niet wachten om met siri te klooien op m’n ipod touch 4G πŸ˜€

  10. Ik vind het totaal overbodig dienst. Is niet eens compleet en werkt niet optimaal. Heb liever een SBSettings-achtige update op je iPhone dan zo’n onnozele Siri.

  11. Benieuwd wanneer de unthetered jb uitkomt!!!

  12. Met andere woorden: Het is gewoon een marketing truc!
    Siri is een USP voor de 4s en moet dus exclusief zijn voor deze phone ook al kan deze draaien op andere/oudere toestellen.

  13. Wel super cool deze vorderingen. Scheelt straks weer een upgrade.
    Alleen hoop ik dat het Nederlands snel wordt ondersteund. Anders hebben wij er sowieso weinig aan. Engels is leuk maar Nederlands beter. Dus hopen dat apple daar snel werk van maakt.

  14. Er is nu geen enkele reden meer om de 4s aan te schaffen
    Hahahahahahahahahahahahaha

  15. Kan het ook op mijn Apple TV2….. Lijkt me een leuke manier van zappen πŸ˜€

  16. Origineel geplaatst door Dick
    Waarom heeft Apple ervoor gekozen Siri niet uit te brengen voor iPad 2? Ik heb er toch wel degelijk een A5-chip in zitten.

    Puur om meer iPhone 4s modellen te verkopen, geef het vrij voor bij de iPhone 4 en ze verkopen er gelijk 1 mil minder πŸ˜‰

    Origineel geplaatst door mr. muis
    Hopelijk zonder jailbreak mogelijk laten maken.

    Nee, alleen met jailbreak mogelijk.

    Origineel geplaatst door Boxerip
    Hoop dat dat ook op de ipad en 3gs komt??

    Als alles goed gaat op alle idevices met iOs5 met jailbreak πŸ˜‰

    Origineel geplaatst door Rava
    Met andere woorden: Het is gewoon een marketing truc! Siri is een USP voor de 4s en moet dus exclusief zijn voor deze phone ook al kan deze draaien op andere/oudere toestellen.

    100%, 2 uur nadat iHsnOw een 4s in bezit had was al bekend dat de hardware er niks mee van doen had. Dus dat is best een #fail van Apple in mijn ogen.
    Al ben ik eerlijk en kan ik niet wachten tot ik het op mijn iPhone 4 kan zetten en proberen. πŸ™‚ Blijft in mijn ogen leuk stukje “entertainment” om te merken hoever telefoons al zijn tegenwoordig. (lees: leuk om mee te showen πŸ˜‰ )

  17. Ik snap niet waarom voor velen (blijkbaar) niet duidelijk is. Het is altijd al zo geweest dat de nieuwe iPhone een aantal nieuwe feature krijgt, waarvan 1 of meerdere softwarematig, die niet op oudere iDevices draaien. Dat is tot nu toe bij elke nieuwe iPhone het geval geweest, een tijdje later vind je die features dan gewoon via Cydia. Dat was met MMS, dat was VoiceControl, dat was met achtergronden instellen en zal ook weer zo zijn met Siri πŸ˜‰

  18. T lijkt me vooral handig in de auto. Maar de star trek achtige communicator style vind ik ook erg leuk..

  19. Zorg nou eerst eens voor een untethered jailbreak voor IOS 5

  20. Als dit echt in een JB komt….
    Zou ik het super vinden!!!

  21. Siri – ik hoef het niet. Werkt volgens mij nog lang niet optimaal (sowieso nog geen NL) en ik denk niet dat ik het zou gebruiken. Spraakbesturing gaat nu al faliekant mis….

  22. @klakke: Die wordt volgens de jailbreak community pas vrijgegeven nadat de 4s overal verkrijgbaar zal zijn. Dus…. hoogstwaarschijnlijk na 28 oktober. Dit wordt veelvuldig op internet gezet door bijvoorbeeld het dev team.

  23. Lol Sir wil you marry me! Dat is het eerste wat ik zou gaan zeggen op me 4

  24. Siri bestond als losse App al heel lang en tot voor kort werkte het perfect op een 3g zelfs, net als Dragon Dictation overigens.

  25. Origineel geplaatst door Peter
    Siri β€” ik hoef het niet. Werkt volgens mij nog lang niet optimaal (sowieso nog geen NL) en ik denk niet dat ik het zou gebruiken. Spraakbesturing gaat nu al faliekant mis….

    Wanneer stoppen mensen nu eens met het vergelijken van Siri met spraakbesturing …. zucht.

  26. Is er ook een stotter variant van siri beschikbaar? πŸ˜›

  27. Als iemand met een 4S nu eens aan Siri vraagt wanneer Siri op de iPhone 4 te verkrijgen is? πŸ™‚

  28. Zou gaaf zijn als het zou werken op de iPod touch 4G!

    Maar ik wacht liever eerst op een unthetered jailbreak. πŸ˜›

  29. Origineel geplaatst door ASN
    Ik snap niet waarom voor velen (blijkbaar) niet duidelijk is. Het is altijd al zo geweest dat de nieuwe iPhone een aantal nieuwe feature krijgt, waarvan 1 of meerdere softwarematig, die niet op oudere iDevices draaien. Dat is tot nu toe bij elke nieuwe iPhone het geval geweest, een tijdje later vind je die features dan gewoon via Cydia. Dat was met MMS, dat was VoiceControl, dat was met achtergronden instellen en zal ook weer zo zijn met Siri

    Hier sluit ik me volledig bij aan. Ik erger me trouwens kapot aan de ondankbare gebruikers hier, die denken dat ze veeleisend kunnen doen tegen hackers/ontwikkelaars. Wees eens dankbaar voor deze mensen die hun vrije tijd (lees: nachtrust en dergelijke) hier in steken, en hun werk gratis beschikbaar stellen.

    Ik heb dit eerder meegemaakt bijvoorbeeld met de PSP, er zijn toen ontwikkelaars/hackers vertrokken omdat er zoveel ‘noobs’ waren die liepen te ‘bitchen’. Hoe zou jij het vinden? Als je in je vrije tijd iets aan het maken bent en mensen constant lopen te klagen, zeggen dat je op moet schieten en als het eenmaal uit is “ik wacht nog even”.

  30. @mr. muis: Zal wel moeten Jailbreak is niet zo erg hoor ;).

  31. Ik heb met de ontwikkelaar gesproken via facetime hij zegt dat siri zo goed als klaar is voor alle devices alleen hij wacht op de iphone 4s jailbreak ook al is het tethered hij heeft namelijk een bestand nodig die verbinding maakt met de apple server als dat voor elkaar is word het gelanceerd in cydia in de repo van modmyi

  32. @Peter – Het verschil tussen Siri en spraakbesturing is wel grandioos hoor! Spraakbesturing is slechts voor enkele handelingen…en bij het uitspreken van namen gaat het inderdaad vaak fout in het nederlands. Het enige wat je op het moment voor Siri onder de knie moet hebben is een beetje fatsoenlijk engels praten.

    Hopelijk komt er snel een jailbreak inc Siri voor de iphone 4, echt sick als het allemaal fatsoenlijk werkt en connectie kan maken met de Apple servers.

    Stel je eens voor dat dit straks op ieder apparaat mogelijk wordt…ook niet iDevices! Dan zijn we allemaal Tony Stark’s die bij thuiskomst het Senseo apparaat en tv aanzetten zonder 1 vinger uit te steken! I like, I like..!

  33. Origineel geplaatst door marvin
    Ik heb met de ontwikkelaar gesproken via facetime hij zegt dat siri zo goed als klaar is voor alle devices alleen hij wacht op de iphone 4s jailbreak ook al is het tethered hij heeft namelijk een bestand nodig die verbinding maakt met de apple server als dat voor elkaar is word het gelanceerd in cydia in de repo van modmyi

    Dat klopt niet helemaal helaas, hij heeft zelfs gisteravond nog getwitterd dat het op dit moment bij iedereen die er mee bezig is alleen nog maar getest is op een iPhone 4 πŸ˜‰
    En dat het “waarschijnlijk” vrij makkelijk mogelijk moet zijn ook oudere/andere iDevices die op iOs5 draaien van Siri te kunnen voorzien. Maar op dit moment is het nog niet het geval dat het op alle idevices draait helaas. Zie deze tweet.
    Wel zijn ze ondertussen weer een stuk verder qua “legal issues” om het uit te brengen, zoals ook op twitter vermeld werd later. Dus dat is dan wel weer gunstig.
    En inderdaad, het is voor ze wachten tot de jailbreak voor de 4s er is om snel de benodigde files er af te kunnen halen.

  34. Ik vind Siri zeer interessant.
    Heb me een Iphone 4S besteld omdat ik nog steeds met een 3G zit. Hopelijk komt het later voor andere IOS 5 producten, zodat ik het kan draaien op de Ipod touch 3G die we hier nog hebben.

  35. Ik denk dat het later wel met een jailbreak kan, maar dan moet de uitgever wel updates uitbrengen. Het is net als IOS 5 op een ipod touch 2g (zo ongeveer)

    @Sezgin: siri is iets anders dan sbsettings siri is een assistent en sbsettings is een hulptweak. Deze 2 vallen niet met elkaar te vergelijken

  36. @Jampie:: Hoezo? De mobiele telefonie markt is een andere markt dan de tabletmarkt. Misschien zou Apple op deze manier potentiΓ«le iPad-kopers kunnen overtuigen een iPad 2 te kopen en niet in te stappen met een budgetmodel.
    Mijn visie natuurlijk.

  37. @Dick: Ben ik op zich wel met je eens, denk alleen dat door de “exclusiviteit” van Siri op de 4s Apple hoopte dat er meer toestellen verkocht zouden worden. Wat in principe tot nu toe ook gebeurt. Ik bekeek het zeg maar vanuit Apple perspectief πŸ˜‰

  38. hey is het al bekend wanneer siri uitkomt voor de I ph met IOS 5 ? thx

  39. Ik vind het een totaal onnodige functie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.