Reacties voor: Ontwerper toont andere manier van multitasking op de iPad

Een concept van een ontwerper laat zien hoe multitasken op een iPad en iPad 2 ook mogelijk moet kunnen zijn. In zijn variant sleep je apps naar een groot scherm in het midden om ze daar naast elkaar te draaien.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Waarschijnlijk heeft hij maar een paar apps op zijn ipadje staan….

  2. Ik vind dat apple nog wel even beter mag kijken naar de manier waarop multitasking werkt in iOS. Je kan een applicatie sinds iOS4 niet meer direct afsluiten, elke keer moet je dubbelklikken op de home-knop, en dan alles wegklikken. Echt irritant

  3. Ik zou dit wel prettig vinden. Ik zeg, gooi het op Cydia voor 5 euro.

    @Maarten
    Dat is idd ook mijn probleem. Vind ik honds irritant. Ik gebruik nu CardSwitcher voor mn iPhone en Multifl0w voor mn iPad. Is ongeveer hetzelfde als dit. Maar dan moet je wel (willen) jailbreaken.

  4. Dit is gewoon Mission Control uit OS X Lion op een iPad. Lekker simpel gekopieerd.

  5. Someone needs a job!!

  6. Niet echt wat je zegt mooi, en dat op het eind? Gast wat verwacht je? Bij Apple lopen 10x betere designers.

  7. @maarten: Waarom zou je een app willen afsluiten?

  8. Origineel geplaatst door Sander
    @maarten: Waarom zou je een app willen afsluiten?

    Sluit maar eens nooit een app… Ik heb ooit in de specs gelezen dat er beperkte hoeveelheid geheugen beschikbaar is… Maar wellicht heb jij een speiale ipad/iphone… Of je doet er niet veel mee.

    OT: wat een onzin functie, gekopieerd idd en apple krijgt al een betere switcher tussen de apps in ios5.

  9. @Eddy
    De enige app die ik sluit is TomTom omdat ie anders in mijn broekzak gaat roepen dat ik links af moet slaan.
    Verder zou ik niet weten waarom ik een app moet sluiten.
    iOS sluit zelf de langst niet gebruikte app af als iOS merkt dat er meer geheugen nodig is voor de actieve app.
    Het is dus helemaal niet nodig om zelf apps te sluiten. iOS beheerd dat allemaal voor jou. Dat is een van de grote verschillen van iOS multitasking t.o.v. klassieke multitasking OS’s.

    Tipje voor iPhoneclub: Misschien is dit wel een leuk onderwerp om eens een artikel over te schrijven !! “Hoe zit het nu echt met multitasking / geheugen op iOS “

  10. @Anonymous: Interesting… Dan is die functie bij mij kapot want als ik de apps niet afsluit, zal op een gegeven moment een app enorm traag werken of zelfs vastlopen… Ja, heb er ervaring mee… Ik zeg niet dat wat jij zegt niet waar is… Bij mij werkt dat in ieder geval niet.

  11. Ik vind het altijd een beetje flauw die ontwerpertjes die Apple dingen ontwerpen. Willen ze laten zien dat ze het beter kunnen ofzo? Als Apple zijnde zou ik deze mensen zonder eigen ontwerpvisien ook niet aannemen.

  12. Origineel geplaatst door Eddy
    @Anonymous: Interesting… Dan is die functie bij mij kapot want als ik de apps niet afsluit, zal op een gegeven moment een app enorm traag werken of zelfs vastlopen… Ja, heb er ervaring mee… Ik zeg niet dat wat jij zegt niet waar is… Bij mij werkt dat in ieder geval niet.

    JB?

  13. Als je een jailbreak hebt kun je gewoon killback ground instaleren@maarten:

  14. idd zoals reeds aangehaald, iOS suspend en als er niet voldoende geheugen wordt de app zelfs gestopt …
    Je kan natuurlijk zelf de apps stoppen … kan soms nuttig zijn …

  15. Ik weet niet of iOS het nodig heeft aangezien die multitouch gestures al eigenlijk die functie vervullen van scrollen door open apps. Maar ik zou het graag hands-on willen proberen want, hoewel een beetje “webossy” is dit ook best een mooie manier van vormgeven.

  16. Eddy, ik denk dat je je inderdaad zorgen maakt voor niets, of dat er anders iets gereset noet worden.
    Gebruik mijn iPad 4 tot 5 uur per dag op wifi en buiten. Heb er een 200 apps op staan. Sluit nooit iets af en heb nooit problemen. Ik denk dat je voorzorgen neemt voor iets wat normaal gesproken niet zal gebeuren.

  17. @Stevie J: Sja nou… Ik heb mijn eigen ervaring en dat is dat een app niets meer deed… Nou ja… In slowmotion en geluid stotterde…. Andere apps afgesloten en het was klaar… Ik heb getuige maar ja… Daar hebben we hier en nu niets aan.

  18. @Eddy: De reden is het openstaan van een app die je recent gebruikt hebt én veel resources gebruikt. Zo herken ik wat je zegt vooral als ik Navigon open heb staan, maar vlak ook zware games niet uit!
    Als je echter een rijtje ‘lichte’ apps open hebt gehad dan heb je hier geen last van en wordt de app die het langst geleden gebruikt is wel degelijk op de achtergrond afgesloten.

  19. @marc
    Dan zou dat het probleem kunnen zijn idd

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.