Reacties voor: Ontwerper blikt vooruit naar 2014: iPhone 6 wordt iPhone Air

Het is 2014 en Apple kondigt de iPhone 6 aan. Ze kiezen voor een nieuwe naam: iPhone Air, met afgeronde zijkanten. Dat is hoe ontwerper Ciccarese het voor zich ziet in een concept iPhone.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 65 reacties

  1. Ik vind ze mooi!

  2. iPhone 3g met een iPhone 5s…

  3. Ik niet, laat de iPhone maar lekker zo veel mogelijk hetzelfde uiterlijk houden, vind dit meer op de 3GS lijken. Als ze nu eens proberen om het formaat hetzelfde te houden maar het scherm iets groter dus de bezels kleiner (er valt nog zat te pikken) dan zijn ze al een heel eind.

  4. Ik vind dit niks. Geef mij de vlakke kan ten maar.
    Bovendien schrijf je iPad waar iPhone moet staan.

  5. Ik hoop dan toch dat het niet te veel op de iPod touch gaat lijken. Dan is er niet veel verschil meer qua design. Wat ik zeer spijtig zou vinden.

  6. Hou m’n 5 nog wel effe.

  7. Hoezo de beeld niet groter? 4,5 of 4,7 inch zou perfect zijn. Anders houd het voor mij op.

  8. Wat de iPhone 5 en 5s zo mooi maakt is juist het strakke, de harde rechte randen. Door dit rond te gaan maken sla je de plank echt mis. Dan lijkt het op een Samsung, vreselijk.

  9. Design iphone 5(s) > design ipod touch 5g

    Dus waarom zouden ze dit doen?

  10. Retro is in oppervlakkig lijk hij op de 3GS.

  11. model 3GS was het mooiste en beste design, de ipad air lijkt hier ook op, dus een iphone 6 met ipad air design en 4.8 inch dan wil ik nog wel een nwe iphone

  12. Ik ben van mening dat Apple toch wel iets onvoorstelbaarder is?!.

  13. Ik denk dat we naar de laatste iPod Touch moeten kijken om te zien hoe de nieuwe iphone er uit zou kunnen zien.

  14. Mooi man, iedereen hierboven die n groter scherm wil, hou toch ns op. 4 inch is al groot zat!

  15. Het gekke is dat mensen die een iPhone hebben graag een groter display willen. Ik heb dat nu ook een tijdje gezegd. Echter mensen die een groter display hebben en dus over een Android toestel beschikken willen toch wel vaak terug naar een kleiner scherm zoals de iPhone.

    Dus ik weet het zelf ook niet meer. Ik denk dat we toch vaak datgene willen proberen aan de overkant en dan toch vaak weer terugkomen bij je eerste ingeving.

  16. Ziet en goed uit zo’n ‘IPair’!

  17. Wow, sowieso was iPhone 3GS het mooiste ontwerp van alle iPhones!
    Dit ziet er erg mooi uit!
    Gezeur over grotere schermen! Koop een iPad mini!
    4″ scherm is groot genoeg!!!

  18. En dan te bedenken dat iPhone 5S net uit is.

  19. Vind het meer op een ipod lijken dan op een iphone

  20. Origineel geplaatst door Mathijs
    Mooi man, iedereen hierboven die n groter scherm wil, hou toch ns op. 4 inch is al groot zat!

    Inderdaad, 4 inch is groot zat.

  21. Dit is met recht een van de mooiste renderings!!!

    Zou hem meteen kopen.

  22. Ziet er mooi uit!

  23. Ik zou um gelijk halen!! Ik heb de 3gs gehad en nu 2 jaar een 4s en ik vond het design van de 3 vele malen mooier!
    En hij lag veel fijner in de hand!!

  24. Is er al een gerucht van de prijs? Denk wel weer boven €700 euro…

  25. Prachtig ontwerp. Veel slimmer zo’n afgeronde achterkant. Heb de 4, 4s en 5 gehad maar qua ergonomie zijn die dingen gewoon slecht. Je moet er een hoesje omheen doen omdat ze anders uit je handen glippen. Die 90 graden hoeken van de achterkant maken dat het helemaal niet prettig vasthoudt. Was daarom al blij verrast met de 5c qua achterkant. Ik hoop echt dat Apple hier naar terug gaat.

  26. Me like 🙂

  27. Denk dat het ongeveer wel zoiets zal worden. Speakergrill iets anders, voorkant aangepast (scherm groter met/of minder bezel). Ik kijk er naar uit! 🙂

  28. Origineel geplaatst door richardP
    Ik zou um gelijk halen!! Ik heb de 3gs gehad en nu 2 jaar een 4s en ik vond het design van de 3 vele malen mooier! En hij lag veel fijner in de hand!!

    Helemaal mee eens. De 4-/5-lijn is qua design mooi strak, maar de 3(GS) ligt inderdaad vele malen fijner in de hand. Een iPhone 6 mag wat mij betreft weer richting de “oude” 3 gaan.

  29. Mooi, 3GS style, ligt lekkerder in de hand. Maar wat mij betreft hoeft het design niet telkens dunner te worden, ik heb liever dat ze dan hetzelfde formaat houden maar dan met een betere accu.

  30. Misschien iPhone 6: zelfde afmetingen als 5/5s en de iPhone Air een groter scherm. Iedereen blij. Net als dit jaar, 2 iPhones uitbrengen. Beetje bedrijf moet dat wel voor elkaar krijgen.

  31. Voor mij gaf de ronde vorm de doorslag bij het kopen van een 5c ipv de 5s.

    Ik denk dat dat inderdaad de nieuwe richting voor de 6-serie wordt.

    Kijk voor design cues ook naar het werk van Jony Ives’ vriend en design guru Mark Newson. Dat past hier helemaal bij.

  32. dat ga je niet menen. dit zal veel beter de iphone 6 ( AIR ) moeten zijn. Dat is pas innoveren apple. http://vimeo.com/19998192

  33. Ik vind hem mooi , iets groter scherm mag voor mij wel .
    iPhone Air of 6 allebei prima, laat maar,
    Komen.

  34. Als Apple echt de wereld wil verrassen dan zal de iphone 6 een nog veel ander ontwerp krijgen. Groter oppervlak en een display die van rand tot rand werkt en bij het bedienen een inactieve rand krijgt om vast te houden.
    Daarbij bestaat de iphone 6 uit gorilla glass zonder metalen rand.
    Dus plat, zie vele future display video’s op youtube.

    We gaan het wel zien over 2 jaar.

  35. Ik gebruik nu weer de iPhone 3GS, omdat ik hem niet snel laat vallen, en hij kan wel tegen een stootje. Mijn iPhone 5 niet natuurlijk, die is al defect.

  36. Ik heb de iPad air in handen gehad en vond hem veel te licht dat kan blijkbaar ook dus van mij mag Apple dus stoppen met het steeds lichter maken van producten de iPhone 5S is al licht genoeg

  37. Ik hoop zo dat Apple de zelfde vormfactor van de 5S behoud. Stap net over van 4S naar 5S en gebruik met 1 hand is net even wat meer wennen. Veel mensen realiseren het niet. Maar je telefoon met 1 hand uit je zak kunnen halen, vasthouden en mee kunnen bellen en wat op kunnen zoeken is zoveel relaxter als verplicht met twee handen te moeten werken.

  38. Ik denk dat de rand smaller gaat worden. De afmetingen zullen miniem kleiner worden voor een groter scherm. Echter niet zo breed dat een iPhone niet met één hand te bedienen is. Hooguit een 4.5 tot 5 inch screen maar met full hd retina scherm.

  39. Ziet er geweldig uit !!

  40. Ziet er wel goed uit maar meer samsung achtig niet echt eigen ontwerp!!
    De 6 wordt in ieder geval mijn nieuwe dus maak er wat moois van!

  41. Zit toch echt op een wat groter scherm te wachten. Verder mooi disign

  42. 1 woord lelijk het huidige design is goed en als de iPhone 6 zo word is het gewoon een hele kleine ipad of een iPhone 3G

  43. Origineel geplaatst door ed
    Zit toch echt op een wat groter scherm te wachten. Verder mooi disign

    Ik ook. Heb nu de gouden 5S maar het is gewoon een teleurstelling en gelijk aan mijn Iphone 5.
    Kom maar op met de 5″ beeldschermen.

  44. 5s/c is net uit… Gaat men nu alweer beginnen met deze onzin?

  45. Ik zat er vandaag nog aan gedacht dat iphone air zou hebben

  46. Beetje gemengd gevoel. Ik hou meer van het strakke design van de 5. Maar ik schrik elke keer als ik een oude 3G of 3GS in mijn handen krijg. Ligt veel beter met zijn afgeronde achterkant. Dit concept ligt er zowat tussenin. Zie ik wel zitten!

  47. @Gert: bij mij ook. Ergonomie moet je niet onderschatten. Iets wat je in je hand moet houden moet dan ook goed en prettig in de hand liggen. De 5s doet dat niet, de 5c juist wel. Die kleurtjes kunnen me gestolen worden.

  48. Dit ontwerp is wel al te simpel en niet verrassend. iPhone 6 zal toch met we behoorlijk vernieuwend design moeten komen. Ik verwacht een breder scherm, wellicht twee verschillende formaten. Een scherm dat links en rechts tot de rand loopt. En misschien eindelijk die ingebouwde beamer

  49. Wat heeft iedereen toch met die extreem grote schermen?
    Er zijn tegenwoordig hele mooie ipad mini’s tekoop, dan heb je bijna 8″ sherm

  50. Ziet er mooi uit, alleen denk ik dat hij nog ietsjes dunner wordt

  51. Groter display is ECHT WEL NODIG! Hoop dat het materiaal terug alluminium is en geen Polycarbonaat en nog een betere resolutie, dan is ie perfect maar who knows?

  52. Ik heb maar 1 harde eis om volgende keer weer een iPhone te kopen en dat is veel betere batterijduur. Onacceptabel op het moment.

  53. Deze zou ik zonder meer kopen!

    3G vind ik nog altijd de mooiste qua design, dit lijkt me een ideale combinatie.

    Misschien de bezels wegwerken? Iets groter scherm?

  54. Ja alsjeblieft geen groter scherm!! Er is veel onderzoek en wetenschap mee gemoeid geweest, maar het huidig formaat is uitstekend. Met een gemiddelde grootte van een hand kun je alles op je scherm bereiken. Ja, 1 hand. Probeer dat maar eens met die tablet formaten telefoons als de galaxy lijn van Samsung.

    Ik heb jaren terug een groot formaat telefoon gehad. Buiten het feit dat ik er altijd 2 handen voor nodig had (en ik heb grote handen) is het zeer ongemakkelijk op te bergen en apps weten de ruimte vaak niet goed te benutten.

    Wat Apple ook doet: maak het scherm niet groter!
    Laat die rondingen ook maar achterwegen. De design wereld is volwassener geworden sinds de tijd van de 3GS. Waarom zou je je design 6 jaar terug in de tijd willen ontwikkelen?
    4 design is uiterst solide en ligt in geen enkel opzicht ongemakkelijk of pijnlijk in de handen.
    Gelukkig weet Apple wel beter dan de foute suggesties die hier gemaakt zijn.

  55. @SoepGroente: Wat een onzin. Apple is al teruggekomen op een glazen voor- en achterkant. Terecht trouwens. Veel te glad en breekbaar. Mensenhanden zijn niet gemaakt voor vierkante of hoekige objecten. Anders waren gereedschap, bestek en schrijfgerei ook allemaal vierkant/ hoekig geweest van vorm.

  56. Denk dat de 5S op de markt gebracht is om het ‘sjieke’ gevoel vanaf de 4 t/m 5 vast te houden en kopers niet direct af te stoten (‘cheap & dirty’). De 5C is gemaakt om mensen alvast te laten wennen aan de kant waar Apple op wil gaan.

    Zou mij niets verbazen als de 6 ook weer afgeronde hoeken en bolle achterkant krijgt (a la 3Gs) en slechts als één model wordt uitgebracht: de iPhone 6 van plastic (polycarbonaat) in diverse kleuren. Je wordt op die manier als koper wel gedwongen om met de visie van Apple mee te gaan. In het begin zal iedereen tegensputteren maar na een tijdje is er ‘niets mooiers denkbaar’ dan de nieuwe iPhone 6 (Air)!

  57. @Redondo1982: Ja klopt, ik ben daar een van. Maar als dit het nieuwe ontwerp gaat worden stap ik zeker terug.

  58. Origineel geplaatst door Mathijs
    Mooi man, iedereen hierboven die n groter scherm wil, hou toch ns op. 4 inch is al groot zat!

    Bepaal jij dat voor ons? 🙂

    Origineel geplaatst door Redondo1982
    Het gekke is dat mensen die een iPhone hebben graag een groter display willen. Ik heb dat nu ook een tijdje gezegd. Echter mensen die een groter display hebben en dus over een Android toestel beschikken willen toch wel vaak terug naar een kleiner scherm zoals de iPhone.Dus ik weet het zelf ook niet meer. Ik denk dat we toch vaak datgene willen proberen aan de overkant en dan toch vaak weer terugkomen bij je eerste ingeving.

    Ik gebruik dagelijks zowel een iPhone (5s) als een Android-toestel (Nexus 4) en ik zou toch graag zien dat het scherm van de iPhone groter zou zijn. Ik heb de grootte van de Nexus 4 nooit een nadeel gevonden terwijl ik de grootte van een iPhone wél een nadeel vind.

  59. Ajoh, gewoon wachten tot het Aziatische front weer wat gaat lekker, Apple slaagt er toch niet meer in hun producten geheim te houden.

  60. Ik vind dit ontwerp er chique uitzien, net als de 3Gs die ik nog steeds heb. Maar laten we wel wezen, veel mensen hebben een hoesje om hun telefoon en dan zie je het design niet goed meer.
    Er zijn goede redenen om een iets grotere telefoon te wensen. Misschien is het beter om verschillende maten aan te bieden.

  61. Ik heb nog steeds niet gelezen waarom er een nog groter beeldscherm in zou moeten zitten. Ik denk dat een 4″ een mooi formaat is (past nog net in me broekzak)
    Is het niet een mode verschijnsel. Sony heeft al een scherm van ruim 6″. Wordt het dan geen tijd voor een tablet?

  62. @tuijntje: helemaal mee eens!!

  63. MOOI!!

  64. Lijkt me wel fijn, afgerond zoals de iPhone 3g & 3gs. Ze moeten alleen hem niet aan de onder- en bovenkant van het scherm rond maken zoals een Samsung Galaxy S. En ze moeten hem niet veel dunner maken, betere hardware lijkt me beter (quad-core processor, betere batterij, betere camera enz.).

    Toevoeging: Waterproef lijkt me ook wel wat…

  65. Waarom geen 4 iPhones uitbrengen beter voor Apple meer keuzes 2 met rechte hoeken zoals 4(S) en 5(S) en dan verschillenden groottes 4 inch en 4,7 inch en dan ook 2 zoals de iphone 5c en dan ook met die groottes. Iedereen blij.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.