Reacties voor: Ontdekking: vaste SIM-adapter in ‘simlockvrije’ iPhone 3G

Bij het kopen van een simlockvrije iPhone 3G op eBay kun je tegen een vervelende verrassing aanlopen. Na de update naar OS 3.0 kun je opeens je simkaart niet meer gebruiken. Een gebruiker ging op onderzoek uit en ontdekte een proxy SIM, die binnenin de iPhone was vastgemaakt, met draadjes naar het simkaartslot.

Reacties: 20 reacties

  1. Ben je ook lekker genaaid dan, waarom zou je dat op die manier doen. Doe dan gewoon die turbosim achtige adapter in de simtray en zeg het erbij!

  2. wat doet die proxy sim dan precies?

  3. En voor wie denkt toch zomaar te openen! ik zou wel even dat filmpje kijken zoals hierboven gezegt word. want als je in verkeerde volgorde de kabeltjes nadat je hem openheb gemaakt los trekt. blijft er volgens mij niet zoveel meer van je iphone over.

    en zoals hierboven gezegt kan je beter zuignap gebruiken. Die case opener tool die zij gebruiken kan nog je scherm beschadigen

  4. Huh? Hoe kan dit nou… als je een simlockvrije iphone koopt is het toch verplicht om elke simkaart te kunnen gebruiken?

  5. Origineel geplaatst door Frankdj
    Huh? Hoe kan dit nou… als je een simlockvrije iphone koopt is het toch verplicht om elke simkaart te kunnen gebruiken?

    Het was dus via ebay verkochte simlockvrije iphone 3g door 3e party verkopers. Ze hebben hem simlockvrij gemaakt via proxy SIM die ze nu er gewoon soort van in hebben gebouwt. Alleen sinds 3.0 werkt dat dus niet meer

  6. @kal_el: lees het stuk nog ‘s door zou ik zeggen 😉

  7. @Saik0: ja maar zo kunnen ze er een stuk meer voor vragen. Gewoon oplichterijdus…

  8. Ook ik heb een paar maandjes op eBay gezeten
    en heb ontdekt dat daar op allerlei terreinen slinkse verkopers zitten.. Bah..Bah !

    Mij zie je daar nooit meer !

  9. koop dus gewoon een iphone met gewoon een legaal abbotje;)

  10. @hankdeank:
    IDD, luister naar hetgeen je opgelegd wordt..
    Beetje rare houding. Als ik wil bellen via Telfort moet ik dat kunnen doen. Ook met een iPhone.
    Apple dwingt dit soort klanten in een hoek waar ze hun klanten niet zouden moeten willen hebben.

  11. Probeer je verhaal nog eens te doen, maar dan met de juiste leestekens, spaties, line enters en andere zaken die nodig zijn om je verhaal leesbaar voor anderen te doen overkomen. En investeer eens wat tijd in je reactie.

  12. waarom zetten ze er dan niet gewoon yellowsn0w op? :S

  13. @Frankdj:
    Meneer is dan ook opgelicht, dus leg je rechten maar eens uit in het Chinees.

    Nooit iets kopen dat te mooi is om waar te zijn. Ook nooit iets kopen bij iemand met een jonge account en weinig feedback. Eigenschuld, dikke bult. Goed dat jullie hier aandacht aan besteden.

  14. Mooie oplichtingspraktijken.. Simlock vrij toestel haal ik wel uit belgie en anders zoek ik de ultrasn0w tool wel op 🙂

  15. Toch slim van die verkoper, want het werkte wel.

  16. @Surfer
    Beetje simpel gezien, Ebay heeft juist dat “ranking” systeem om dit soort praktijken buiten te houden, oke je kan nog steeds de verkeerde treffen maar als je een beetje oplet moet je wel heel stom zijn om iets verkeerds te kopen.

    Oplichters heb je overal maar op ebay toch wel het minst.
    Kijk voor de lol eens op marktplaats 😛

  17. Op Ebay valt het naar mijn idee wel mee met de oplichters, koop er dagelijks spullen en nog nooit verkeerd gegaan, koop dan ook alleen van mensen met hoge ranking.
    Het openmaken van de iPhone is bijzonder eenvoudig. Een batterij vervangen is een klusje van 5 minuten. Hij is mooi opgebouwd van binnen, veel simpeler dan al die slidephones etc 🙂 En kapot gaat hij er echt niet van, of je moet echt vreemd knutselen

  18. Hoge ranking op Ebay wil nog niets zeggen!

    Ik kocht enkele weken geleden nog bij iemand die 450 producten wist te verkopen in een half jaar tijd en die 99,8% had.

    Ik betaalde dus mijn item en dacht, ‘mooi, contact verloopt zeer goed ik ga betalen’.
    Daarna niets meer, vaarwel geld, vaarwel product.

  19. Sinds mijn upgrade naar 3.0 (29/6) kan ik mijn simlockvrije iphone (origineel volgens de verkoper) ook niet meer gebruiken (simlock). Apparaat is 2 maanden oud…… Heb de verkoper een mailtje gestuurd; wacht nog op antwoord. Wordt vervolgd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.