Reacties voor: Ontwikkelaar maakt onofficiële Uitzending Gemist-app voor Apple TV

Een Nederlandse ontwikkelaar heeft een onofficiële Uitzending Gemist-app gemaakt voor de Apple TV 4. In dit artikel lees je hoe je de app werkend krijgt.
Lars Paymans -

Reacties: 12 reacties

  1. Als de app verder af is kan hij hem toch zelf indienen bij de Appstore ?

  2. @BC-degraaf: Ik denk dat dat niet mag. Aangezien NPO een “merk” is mag je de content die op de uitzending gemist site niet zomaar gaan herpubliceren in de app, aangezien Jeff Kreeftmeijer niet de eigenaar is van deze content.

    Ik ga er vanuit (kan het mis hebben) dat de site gescraped wordt en er niet gebruikt gemaakt word van een officiële API en scraping is vaak ook iets waar sites niet blij mee zijn.

    Kan er naast zitten maar ik denk dit wel 1 van de beweegredenen is waarom de app niet in de appstore word aangeboden.

  3. @BC-degraaf: Konden wel eens wat rechten-kwesties in de weg staan. Dat NPO geen haast heeft een eigen app uit te brengen wil nog niet zeggen dat ze een app van derden die met hun beelden ‘aan de haal gaat’ zullen accepteren, of zelfs maar gedogen – helaas 😢

    Vind overigens de oorverdovende stilte vanuit KPN over een iTVonline app voor de TV4 wel opvallend.
    @iCulture: hebben zij, itt bv Ziggo en Vodafone, nog steeds niet gereageerd op jullie vragen?
    Benieuwd of dat een goed of slecht teken is… dat zou voor mij de app worden die de TV4 definitief een aanwinst maakt…

  4. Mail ff naar de NPO, hebben ze meteen een goede start voor hun eigen app, ideaal iemand die gratis werk verzet!

  5. Of je houdt gewoon je atv2, jailbreak, kodi, en plug in. Klaar geen dure niet extra leverende atv4. Geld bewaren vooriers beters.

  6. Origineel geplaatst door FerryMan
    …..Konden wel eens wat rechten-kwesties in de weg staan…..
    …..Vind overigens de oorverdovende stilte vanuit KPN over een iTVonline app voor de TV4 wel opvallend

    Zelfde probleem. KPN heeft de rechten niet voor doorgifte op dit platform. Dan moeten zij eerst om de tafel met alle aanbieders van de content. Daar wringt hem juist de schoen voor het gros van de NLse omroepen, kabel-, adsl- en glasboeren; ze hebben zelf amper eigen content buiten al die Amerikaanse TV series enzo.

  7. @roko: Daar kon je wel eens gelijk in hebben. In de iTVonline app voor iOS wordt AirPlay ook bewust geblokkeerd, ongetwijfeld om dezelfde reden.

    Hoewel de grenzen wel héél willekeurig getrokken lijken te worden. Zo kun je in de (KPN iTVonline) W8 app wèl alles weergeven, ongeacht welk scherm je aan dat (anno 2015 meestal gewoon met HDMI uitgeruste) windoosje koppelt… behalve dan weer als dat doosje een Intel Compute Stick is?!?😟En op laptop of tablet vervolgens weer wel net als in de iPhone/iPad app alleen op het eigen scherm, niet op een extern…

    Behelp me voor nu bij de tweede TV maar met die app onder W10 via BootCamp op de MacMini die ik toch al had gekoppeld, maar de TV4 zou natuurlijk veel handiger zijn (en is nota bene aan exact hetzelfde scherm gekoppeld) 🤔

    Nou ja, we blijven maar hopen dat ze druk aan het onderhandelen zijn over die rechten en dat die onderhandelingen gebaat zijn bij (tv- en) radiostilte 😄

  8. Wat een held! Ik heb gelijk een USB Type C kabel gekocht en xCode is aan het downloaden.
    Het blijft belachelijk dat de NPO dit zelf niet doet. Overigens hoop ik dat hij het app’je onder een andere naam alsnog kan indienen. Ik hoor overal op fora dat er behoefte aan is en de NPO blijft liever in 2003 hangen.

    Overigens, pluspunt is ook dat uitzendinggemist.nl als bron wordt gebruikt. Je hebt dus meer dan 10 dagen “gemist”. Dat is ook zo’n domme beperking van NPO.app.

  9. Misschien moeten we gewoon de ziggo Facebook pagina vol spammen met waar de horizon app voor de  tv blijft. 😇

    Media aandacht blijkt altijd goed te werken :).

  10. Ik zou graag willen weten hoe je gratis een developer account aanmaakt zoals er in dit artikel staat, maar dat is nergens op de Apple site terug te vinden.
    Nadat ik me gegevens op developer.apple.com invul, vragen ze me alsnog die €99 te betalen per jaar.

  11. Heb dezelfde vraag als Jack Black, hoe kan er een gratis developer account worden aangemaakt?

  12. Ik krijg deze foutmelding:

    An App ID with Identifier ‘com.jeffkreeftmeijer.UitzendingGemist’ is not available. Please enter a different string.

    Iemand een idee?
    🙁

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.