Reacties voor: Online Bijbel op iOS krijgt gratis BasicBijbel

De iPhone- en iPad-app Online Bijbel is voorzien van de gratis BasicBijbel naast de Nieuwe Luther Bijbel. Er zijn allerlei in-app aankopen.
Lees het complete artikel → Online Bijbel op iOS krijgt gratis BasicBijbel
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Prima dat ook dit wordt besproken, maar…
    de meest gangbare Nederlandse vertalingen (NBV en NBG uit 1951) moet je dus kopen. De vertaling die ze gratis aanbieden wordt hier nauwelijks gebruikt. Die Amerikaanse app koppelt je aankoop ook aan een commentaar van Strong. Dat komt uit de conservatieve hoek. Niet iedereen waardeert dat. R.K.-vertalingen zitten er niet bij. En: ze verkopen een Grieks en een Hebreeuws lexicon, maar wat heb je daar aan als je de Griekse en Hebreeuwse teksten niet kunt kopen?
    Echt geïnteresseerden kunnen beter de app ‘Pomegranate’ van Noah Inventions aanschaffen.

  2. Hartelijk dank voor de recensie. 😉

    @Anna: Ook hartelijk dank voor de tip over de app ‘Pomegranate’.

  3. Doe mij maar de Playboy

  4. De Bijbel app (van LifeChurch) heeft NBV én NBG51 (en SV1750 en Het Boek en nog meer) gratis.

  5. Je kan ook heel mooi de Nieuwe Wereld Vertaling lezen op je iPhone. Dit kan in honderden verschillende talen. Mocht je dit toch in een app willen, dan kan je volledig gratis de iJW app downloaden.

  6. @Anna: Die griekse en hebreeuwse lexicons werken juist zonder, het zijn uitgebreidere varianten van de strongs lexicons. Ze komen niet uit conservatieve hoek, maar vanuit een taalkundige hoek. De geboden bijbelvertaling BasicBijbel is een nieuwe vertaling die een groeiend gebruik heeft naarmate het bekender wordt. De app bevat mogelijkheden die pomegranate en youversion niet bieden. Geen appels met peren vergelijken.

  7. @Anna: Bedankt voor de tip!

  8. @iVone: Die app gebruik ik ook!

  9. @vman: Bedankt voor de tip.

    Even wachten op de Nederlandse versie van JW Library daar zitten 6 gratis bijbels in. Mooi strak modern iOS7 design en super handige navigatie en concordantie. Er is zelf een aparte app met de hele bijbel in gebarentaal video

  10. @rees:
    Goed hè?! Zo kunnen alle soorten van mensen de ware God leren kennen. 1Johannes 2:17: “De wereld gaat bovendien voorbij en ook haar begeerte, maar wie de wil van God doet, blijft in eeuwigheid.”

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.