Reacties voor: Ongewilde iCloud-upgrade? Dit kun je eraan doen

Is jouw iCloud-opslag door Apple automatisch verhoogd? Dan is het de moeite waard te kijken of dat wel echt nodig is en of dat niet goedkoper kan. Ook gebruikers die gewisseld zijn van een jaar- naar een maandcontract hebben recht op restitutie.
Lees het complete artikel → Ongewilde iCloud-upgrade? Dit kun je eraan doen
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. Ik heb een 200 gb abonnement van nu dus 2,99. Maar als ik wil downgraden kan ik niet naar 50 gb, het klaar knopje wordt dan niet blauw en klikbaar.5 gb lukt wel.

    Edit: Tijdens het typen van deze reactie heb ik mezelf m’n antwoord gegeven. Downgraden naar 5gb, en dan doet de 50 gb het wel!

  2. Ik heb m’n jaarcontract 20 GB overgezet naar een maandcontract van 50 GB en kreeg automatisch het teveel betaalde bedrag van m’n jaarcontract retour.
    Je hoeft dus niet met  te bellen‼️

  3. Dit begrijp ik niet goed…

    Stel je had een opslagabonnement met 500GB. Aangezien deze bundel niet meer bestaat, ben je automatisch overgezet naar 1TB opslag voor hetzelfde bedrag. Maar misschien heb je zoveel opslagruimte helemaal niet nodig. Je kunt geld besparen door te downgraden naar een kleinere bundel. Hoe dat moet, lees je in onderstaande tip.

    Als je nu zou voldoende hebben aan het abbo van 200GB ipv. 1TB
    Dan was dat dus ook al voldoende toen je het abbo van 500GB had…
    En betaalde je al die tijd ervoor ook al meer dan nodig was…

  4. Ik heb voor te proberen 50GB met een iTunes kaartje gekocht,en het werkt.
    Één euro eraf en 50GB erbij. Nu ben ik benieuwd of de rest automatisch gaat,en of ik een melding krijg als er te weinig geld op mijn account zal staan.

    Ik heb dan wel geen creditcard gegevens op mijn account staan. De eerste app die ik pakte met account aan maken was gratis,en dan hoef je geen betaal gegevens in te vullen. Anders kom je er niet onderuit om een creditcard nummer in te vullen.

  5. Ik heb een jaarabonnement van 20GB tot 18 juni volgend jaar. Krijg ik die 50GB dan pas?

  6. @Laurens:
    Ja volgens mij klopt dat, daarom heb ik het maand abonnement genomen en het resterende tegoed teruggekregen.

  7. @lekkerkerker:

    Ik kreeg slecht 6,67 euro terug, terwijl mijn abonnement tot 11/6/2016 liep!

    (ging om een 20 gb abonnement voor 10,99 euro / jaar)

    -> nog even doorgerekend: 10,99 – 6.67 = 4,32 euro.

    Abonnement liep van: 11/6/2016 – 17/9/2016 = 3,2 maand = 1,35 eur/maand uiteindelijk.
    Je lijkt toch wat penalty te betalen, al is het niet veel.

  8. Mijn iCloud doet heel raar sinds iOS 9. Ik heb een iPhone 5C en een iPad mini 1 en daar maak ik allebei een reservekopie van om de zoveel tijd. Sinds iOS 9 staat er op mijn iPhone dat er eergisteren een reservekopie van mijn telefoon is gemaakt, maar dat die 0 KB is. Als je naar beneden scrolt om te zien waarvan een reservekopie is gemaakt, staat er bij elke app “geen gegevens”. Ik krijg ook telkens een melding dat mijn iCloud opslagruimte te vol is om weer een reservekopie te maken terwijl de reservekopie van mijn telefoon 0 KB is (dat zegt ie tenminste.) Wat is er aan de hand, wat kan ik er aan doen en mensen met hetzelfde probleem?

  9. Ik had gisteren uiteindelijk ook maar gebeld, omdat ik nog steeds geen upgrade had gehad van mijn 20gb jaarabonnement. Kon al een maand geen Back-up meer maken van mijn 64gb iPhone 6.

    Het leek alsof niemand begreep wat de mogelijkheden waren en ik werd uiteindelijk door een senior geholpen.

    Deze heeft mijn abonnement dat al 2 maanden liep volledig gerestitueerd, zodat ik een nieuw maandabonnement van 50gb kon afsluiten.

  10. @Dave: 0kb Back-up is een mislukte Back-up. Dan heb je te weinig opslagruimte beschikbaar op iCloud.

  11. @Rob:

    Daar dacht ik ook aan, maar er staat bij “volgende reservekopie: 0 bytes” terwijl er dan vroeger zo’n geel driehoekje kwam dat je meer opslagruimte vrij moest maken. Wel bedankt voor je reactie.

  12. Origineel geplaatst door lekkerkerker: @Laurens:
    Ja volgens mij klopt dat, daarom heb ik het maand abonnement genomen en het resterende tegoed teruggekregen.

    Tnx. Ik nu ook! Kreeg ook 6,67 euro terug.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.