Reacties voor: Ongelooflijk: hologrammen op de iPad dankzij Kinect

Met behulp van de Kinect-controller op de Xbox 360 en de iPad van Apple zijn hologrammen zoals die in Star Wars opeens wel heel dichtbij. Een hack maakt alles mogelijk.
Bart Breij -

Reacties: 12 reacties

  1. Ha mijn nieuwstip staat erop! Het is ook wel een erg gaaf experiment. Op de 3DS kan je dit ook inmiddels al met de AR kaartjes die je erbij krijgt.

  2. Amazing!

  3. Maar waar is dat blaadje gebleven dat op tafel ligt?

  4. Zien is geloven!!??
    Mischien in de middeleeuwen, maar tegenwoordig toch echt niet meer.
    Filmpje lijkt me dus fake.

  5. Sorry beste “experts”: het kaartje is een zgnd Marker.

    Erg cool, dit experiment. Met holografie heeft het natuurlijk niets te maken. Wel een goed voorbeeld van augmented reality, top!

  6. Ik krijg zo’n tering hekel aan die mensen die altijd maar moeten melden dat iets fake is,… vaak van die mensen met grote ego’s en een kleine piemel.

  7. Nee, dit is niet fake. Technisch is dit gewoonweg prima mogelijk. Maar dit kan technisch nog veel beter: een video met alfakanaal (bluescreen) op de hotspot tonen. Je krijgt dan weliswaar een rechthoekig scherm te zien, maar dat is voor de doelen die ze hier noemen toch veel fraaier en stabieler. En als het object met meerdere camera’s vanuit verschillende hoeken is gefilmd, dan kan je door bewegen heel eenvoudig switchen van de ene naar de andere video.

  8. Leuke techniek. Een schaduw loodrecht op het plaatje projecteren is peanuts in open GL.

    Schaduw voegt bij AR heel belangrijke informatie toe aan het beeld. Zonder een schaduw zweeft de projectie in de ruimte en kan je de plaats en de afstand ervan niet goed inschatten.

  9. Origineel geplaatst door deLeeuw
    Sorry beste “experts”: het kaartje is een zgnd Marker.Erg cool, dit experiment. Met holografie heeft het natuurlijk niets te maken. Wel een goed voorbeeld van augmented reality, top!

    Is de marker niet overdreven complex en groot? (Moet een hoop herstellen van beeld onder marker)
    Daarnaast lijkt het of de afbeelding een stuk boven de marker gepositioneerd is. Ik ben kritisch, geen expert (zelfs geen novice :)) Ik neem alleen waar en stel vragen :):):):)

  10. Origineel geplaatst door Crypter
    Origineel geplaatst door ArjanMaar waar is dat blaadje gebleven dat op tafel ligt?Inderdaad! Dat kan niet weg gefilterd zijn…. Wat een faalbericht weer!

    heb jij de 3ds al eens gebruikt? die kan dit ook, daar krijg je ook kaartjes bij geleverd om dit mogelijk te maken;-)

  11. Voor diegene die zich afvraagt waar de marker op de hoek van de tafel is gebleven. Deze marker zit onder een vierkantvlak met daar op de textuur van de tafel.

    Is zeg maar de basics van AR, het plaatsen van een 2e informatielaag op live video met als referentie een marker zoals is gebruikt.

    Het virtuele character staat zegmaar op een virtueel vierkantvlak die dus samen over de marker worden geprojecteerd in de juiste camerahoek die afgeleid worden via dezelfde marker. Je ziet dit als je goed kijkt v.a. 0:17 sec. Ik heb zelf die Ikea tafel en op die plek zit echt geen vierkant stukje hout en dan ook nog exact onder het character.

    Dus wel degelijk een AR project. De clue is dat ze twee zaken hebben gecombineerd. n.l. AR (wat al niet heel bijzonder meer is. En de mogelijkheid van de kinect om een ruimte vanaf camera beeld om te zetten naar een 3d omgeving. Op zich was dit ook al bekend. Zij hebben dit alleen samengebracht wat op zich een mooi voorbeeld is van zo’n combinatie.

    Daarvoor dus respect. Maar het zijn dus twee bestaand etechnieken waarvan de scan mogelijkheid van de kinect dus vrij recent is gepubliceerd als open source kennis.

  12. Origineel geplaatst door Arjan
    Maar waar is dat blaadje gebleven dat op tafel ligt?

    Dat is de bedoeling… Het plaatje wordt vervangen door de hologram. Zelfde als met die AR kaartjes. Alleen met AR blijven de kaartjes en met dit niet. 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.