Reacties voor: OneSafe is Apple’s gratis App van de Week

Wachtwoordenapp OneSafe is de komende week helemaal gratis te downloaden. Met deze app sla je al je wachtwoorden op, zodat je deze niet zelf meer hoeft te onthouden.
Lees het complete artikel → OneSafe is Apple’s gratis App van de Week
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 16 reacties

  1. Wat zeggen jullie? Een app als OneSafe gebruiken, of iCloud Keychain gebruiken?

  2. Ik gebruik al heel lang 1password en dat bevalt me prima. Denk dat deze app dat ook wel kan zijn.
    Zie niet echt de meerwaarde van deze app tov bijv 1password. Ze onthouden beide gevoelige data en hebben een browser extensie. Alles wat ik wil. Ik stap niet over.

  3. Ik gebruik nu 1Password naast de sleutelhanger.
    1P is echter verlopen en ik zie weinig verschil met One safe…..misschien goede vervanger!

  4. Ik gebruik OneSafe al een tijdje en ben erg tevreden. Vooral over de verschillende manieren van beveiligen per folder.
    Ik moet alleen wel zeggen dat ik het vooral gebruik om vertrouwelijke gegevens in te bewaren en niet als Password manager.

  5. Deze keus laat er geen twijfel meer over bestaan dat Apples strijd met de FBI óók een kwestie van merkstrategie is.

  6. Ik gebruik 1password vooral omdat het ook een Windows app heeft. Op mijn werk pc kan ik dus ook gebruik maken van al mijn wachtwoorden. Dat is mijns inziens het grootste nadeel van keychain van Apple die dat niet kan.

  7. Ik heb een document in Pages met een wachtwoord er op in Clouddrive staan. Werkt ook altijd vanaf elk apparaat en kost niets.

  8. @brabant:

    Plat pages document voorzien van een wachtwoord. Mag niet hopen dat je ook je credit cards daarin hebt opgeslagen😬

  9. Dit is volgens mij niet een toevallige App van de week. Als je een password-app zoals deze gebruikt, zijn je gegevens en codes precies zo veilig als je toestel zelf is. En we weten wat de meningen van zowel Apple als de Amerikaanse overheid daarover zijn…

    Dat is denk ik ook precies wat Apple wil bewerkstelligen door deze app gratis aan te bieden: de mensen ervan bewust maken wáárom de beveiliging van hun toestel zo belangrijk is.

  10. @Gert: Hoezo? Misschien is dit juist wel een verzoeningspoging! Met een achterdeurtje in OneSafe en deze promotie daarvan hoeft Apple er geen meer in iOS te bouwen voor nieuwe gevallen, iedereen blij 😁

    Als je trouwens de samenwerking/synchronisatie tussen de iPhone, iPad en Mac apps via zo’n cloudconstructie laat lopen is een (extra) achterdeurtje al niet meer nodig 🤔 (heeft de iCloud component van de fbi vs apple kwestie al geleerd – misschien tenzij je een héél sterke masterkey gebruikt èn AES goed wordt geïmplementeerd door de appmakers)

    Komische noot: AES-256 is als enige (openbare) versleuteling door de NSA goedgekeurd voor ‘top-secret’ informatie… Is dat nou een aanbeveling of een afrader? 😉

  11. Jammer dat de password apps SecureSafe (Zwitsers) en Codebook (voorheen Strip password manager) niet worden genoemd. Misschien niet zo bekend, maar wel zo veilig.

  12. @Mike: Als je toch een Amerikaanse app neemt: Codebook heeft naast 256 bit AES nog andere encryptie er bij. Kwam een aantal jaren geleden als één van de meest beveilgde apps uit de bus.

  13. Ik gebruik passdrop I.c.m. Keepass op m’n wondows pc. Werkt prima!
    Syncen via dropbox

  14. Mijn wachtwoorden/pincodes zitten in mijn hoofd gewoon niet in de cloud, gewoon vaak genoeg intypen en je onthoud ze wel.

  15. Ik gebruik tegenwoordig Locko. Je hoort er niet veel over, maat ‘t is een echte aanrader. Je kunt er van allerlei dingen in opslaan (wachtwoorden, creditcards, foto’s etc)
    Heeft zowel een app voor je mobiel als app voor op de mac en extenties voor je browsers.

  16. @Dennis:
    Voor jezelf gaat dit nog lukken, maar als je een paar honderd klanten hebt wordt dit lastiger 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.