Reacties voor: Onderzoekers tonen misbruik van Square-betaalmethode aan

Square blijkt niet zo goed beveiligd. Het blijkt mogelijk om gegevens van een creditcard in te lezen en met een audiobestand het uitlezen van een creditcard te simuleren, ook als de plastic kaart niet fysiek aanwezig is.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 7 reacties

  1. Aangezien het belang hierbij van bv. Visa nogal groot is verbaasd het me helemaal niets. Dit idee gaat nog wel de nodige weerstand krijgen, ik geloof alleen dat het fundamenteel een pracht concept is. Dus doorgaan met ontwikkelen en niet huilen.
    Het is belangrijk dat dit in de praktijk wordt gebracht.

  2. Het zou toch te zot zijn te denken dat deze methode niet te kraken valt.

  3. Gelukkig is de kraak dan bewezen. Ditsoort dingen zouden niet eens bekend mogen worden als t niet 100% veilig is…

  4. Duister verhaal.
    Dit is gewoon een zwakte van het hele creditcard systeem:
    Met elke combinatie van een vals creditcardniummer (bijv. van een gekopieerde magneetstrip) en pincode kan je overal betalen. Dus ook met Square.
    Hoe zou Square moeten checken of je wel de echte houder bent..?

  5. @jarko: Met een creditcard is een pincode niet eens nodig..

  6. Aperture Labs 😛
    Maar verder is inderdaad een audiobestand niet zo’n goed idee, want dat zou je met windows recorder nog kunnen simuleren bij wijze van spreken

  7. Origineel geplaatst door Jarko
    Duister verhaal. Dit is gewoon een zwakte van het hele creditcard systeem: Met elke combinatie van een vals creditcardniummer (bijv. van een gekopieerde magneetstrip) en pincode kan je overal betalen. Dus ook met Square. Hoe zou Square moeten checken of je wel de echte houder bent..?

    Gezichts herkening via de front camera. maar dan zit je weer met het probleem dat een foto meestal genoeg is :P. Als het nou mogelijk was om je vingerafdruk te laten lezen via het scherm…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.