Reacties voor: Onderzoekers gebruiken iPhone om Web 3.0 uit te leggen

Duitse onderzoekers gebruiken een iPhone-kiosk om uit te leggen hoe het semantische web, ook wel bekend als Web 3.0, werkt. Maar of de gebruikers daar al klaar voor zijn? De meeste Nederlanders zijn nog niet eens aan Web 2.0 toe.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 27 reacties

  1. snap hier nix van….web 3.0? wat is dat nou weer.
    web 2.0???

  2. Uhhmm… ligt het aan mij of zijn het iPod Touches… en geen iPhones?

  3. Hier snap ik toch ook niks van.

  4. Origineel geplaatst door borgqueenx
    snap hier nix van….web 3.0? wat is dat nou weer.
    web 2.0???

    Als je even googled….
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Web_2.0

  5. Web 1.0 is het internet zoals je dat vroeger kende (alleen maar “feiten” en saai, je kon er niets aan toevoegen). Bij web 2.0 (zoals het nu is) kan je je eigen profiel aanmaken, en allerlei soorten media met elkaar delen, toevoegen etc. web 3.0 daar zijn de geleerde nog over in discussie, maar wordt in ieder geval zoals je zult begrijpen nog persoonlijker (en ligt echt je hele leven op straat en dus in handen van de commercie).

  6. Dit is niet echt WEB 3.0 gewoon een toepassing van semantics op een hoger niveau dan dat nu gebeurd.
    Een handiger manier om informatie te verwerken, maar WEB 3.0 staat meer voor “the web of things”.
    Wat zich vertaalt in meer informatie uit meer bronnen en niet enkel huidige info beter “managen”.

  7. Ik d8 dat het internet uitgebreider werd uit zichzelf. Als voorbeeld dat macromedia of adobe het flash uitvonden. En dat er talen bijkwamen zoals php.

  8. Aantal jaar geleden zag ik al van dit soort technologie met de introductie van de Microsoft Surface. Die zou ik btw. ook nog wel eens als nachtkastje willen hebben. 😛

  9. Het is misschien geen web 3.0, maar het maakt er wel deels gebruik van. Als je tenminste uitgaat van een intelligenter systeem dat jou informatie verschaft op basis van jouw voorkeuren/behoeftes. Het geven van suggesties op basis van de geselecteerde mp3tjes in het filmpje toont dat.

    wordt in ieder geval zoals je zult begrijpen nog persoonlijker (en ligt echt je hele leven op straat en dus in handen van de commercie).

    Wat Bart zegt is natuurlijk uit de lucht gegrepen en slaat nergens op. Intelligente processen dienen wel door intelligente wezens gebruikt te worden, anders loop je inderdaad wel een risico.

    Maar dat was met web 1.0 en 2.0 al net zo.

  10. Prachtig! Ik ben dol op technologie… Als ik dit zo zie, dan kan ik echt niet wachten om te zien hoe het over 20 jaar is!
    Zouden we computers met ons brein kunnen aansturen?
    Holografische projectoren als beeldscherm (en dus ook 3D! Dan wordt film kijken spannend!)
    Extreem intelligente A.I. die alles snapt wat je zegt/voelt en zo je hele huis en verlichting e.d. voor je kan aanpassen!

    En natuurlijk de iPhone, ver ontwikkeld tot een echte handheld apparaat dat alles mobiel kan, ook met 3D projectoren enzo…

    Ah… aftellen voor 2028…

  11. Origineel geplaatst door sNicker
    Prachtig! Ik ben dol op technologie… Als ik dit zo zie, dan kan ik echt niet wachten om te zien hoe het over 20 jaar is!
    Zouden we computers met ons brein kunnen aansturen?
    Holografische projectoren als beeldscherm (en dus ook 3D! Dan wordt film kijken spannend!)
    Extreem intelligente A.I. die alles snapt wat je zegt/voelt en zo je hele huis en verlichting e.d. voor je kan aanpassen!

    En natuurlijk de iPhone, ver ontwikkeld tot een echte handheld apparaat dat alles mobiel kan, ook met 3D projectoren enzo…

    Ah… aftellen voor 2028…

    Dat kan allemaal al.. althans, het meeste. is alleen nog geen mainstream…

  12. @atquest – Moet je bedenken hoe het over 20 jaar is, als dat allemaal geperfectioneerd is en (bijna) standaard (hoop ik)!

  13. Als ik het zou moeten zeggen dat is het als volgt:
    Web 1.0 is een richting verkeer, informatie ophalen en bekijken op internet.
    Web 2.0 is participatie. Communities. twee richtings verkeer. Je hebt dus ook input, je doet mee.
    Web 3.0 is als web 2.0 maar dan meer organisch. Geen muis en toetsenbord maar je handen en je stem. Zoals in het filmpje getoond kunnen mensen daadwerkelijk hun muziek delen door het met je vinger van je telefoon af te trekken en op een andere telefoon te droppen.

    De toekomst draait meer dan ooit om integratie in het dagelijks leven en het gemak waarmee techniek bedient wordt. Met je eigen handen bijvoorbeeld. Bekijk de evolutie van text input bij DOS en nu Microsoft Surface of de iPhone.

  14. Hahaha… Wat een onzin dat een naam als 3.0 te geven zeg. Er zijn geen versies maar het internet ontwikkelt zich toch voortdurend? Wanneer is deze versie klaar dan?:-)
    Ze doen ook net of ze zelf bepalen welke kant het op gaat met het internet.

  15. http://en.wikipedia.org/wiki/Web_3.0

    zijn we gelijk van het gezeik over web 3.0 af 🙂

  16. Ik dacht eerder aan dat allerdaagse producten zoals koelkasten jeverlichting thuis je kleding en dat soort zaken intrnet en persoons gebonden zouden zijn waardoor de koelkast jou een melding geeft op je iPhone welke spullen je mee nemen moet van de supermarkt waar je nu voorbij loopt. En dat de etalage je persoonlijk kent en weet dat je jas versleten of uit de mode is en jou een nieuwe aan bied. Hij weer immers wie je bent watje matenzijn enz. Die int staat immers op je Online zorg dossier.

    Zo soort integratie van internet met de allerdaagse spullen die we nu al gebruiken dat zie ik als internet 3.0. Al die gekke poespas met surface van mickysoft dat zijn gewoon speelgoedjes die er gebruik van maken. Ze zijn dus niet zo zeer 3.0 zelf maar vormen samen onderdeel van vet geheel samen metiphones en andere Online en location aware electronca. Kleding eten en producten met RFID chips komen er al aan. Het isallemaaldichterbij dan we denken. OV chipkaart??? 😉

  17. @Rob: helemaal mee eens, en inderdaad denk ik een stap van het sociale en interactieve Web 2.0 naar 3.0 waarin ook devices ‘meedoen’. Dat de iPhone daarin past ligt voor de hand 😉 maar je wekkerradio, koelkast of fitnessapparaat doet straks ook mee. Op de manier zoals 4saus flitsend beschrijft 🙂

  18. @4saus

    Je hebt deels gelijk, WEB 3.0 staat idd voor meer bronnen van info.
    En dit wordt mogelijk doordat elektronica steeds kleiner wordt en daardoor in steeds meer producten verwerkt kan worden.
    Maar je gaat hier wel enorm voorbij aan privacy….
    Je online zorgdossier is geen bron van informatie voor marketeers namelijk.

  19. misschien is het een idee om eerst eens alle voorhanden data en media fatsoenlijk beschikbaar te maken, zodat ik niet voor alles een nieuwe webpage of nieuw programma moet openen, ik niet honderd verschillende accounts moet aanmaken en constant hardware upgrades moet doen voor ze er een nog grotere puinhoop van maken?

  20. Ik heb het idee dat Genius een voorbeeld is van een type technologie dat we steeds meer gaan zien. Door gigantische hoeveelheden data te vergaren over mediagebruik, kunnen statistische verbanden worden gesignaleerd.
    Bijvoorbeeld tussen liedjes bij Genius (bpm, jaartal, liedjes waar ze vaak mee samen in playlists staan etc), tussen woorden bij Google (zoekfrequentie, met welke andere woorden ze vaak samen in een tekst staan), tussen websites, landkaarten, adres- en bedrijfsgegevens, etc.
    Dit kunnen verbanden zijn, die onverwacht zijn en op het eerste gezicht betekenisloos. Maar doordat ze er zijn, kunnen ze betekenis krijgen en worden gebruikt om informatie te categoriseren.
    Het internet krijgt steeds meer trekjes van het menselijk onbewuste, denk ik.
    Als die kiosk uit het artikel een voorbeeld van web 3.0 is, dan is het niet de (inderdaad behoorlijk overbodige) interface en zelfs niet speciaal deze media-sharing toepassing, maar vooral de statistische (neurale?) manier waarop grote hoeveelheden informatie worden gebruikt om de gebruiker een relevante voorselectie te bieden.
    Google wil met zijn enorme databases denk ik een zeer belangrijke rol op dit gebied spelen, zeker als het bedrijf ook vorderingen maakt met analyse van beeld en geluid, zodat ook foto’s, filmpjes en audio meer associatieve betekenis kunnen krijgen dan wat enkel uit de context en uit metatags kan worden opgemaakt.

  21. en waar kun je zo iets kopen ????

  22. @Joid
    Uit de lucht gegrepen? met web 1.0 en vooral met 2.0 is het al zo dat de commercie gebruik maakt van je virtuele profiel.
    Met web 3.0 zal het zo zijn dat als ik in een winkel voor een kleding rek sta muziek gegevens uit mijn telefoon worden gehaald en dat bij dat rek dan 1 van mijn favoriete nummers wordt afgespeeld om mij in de juiste stemming (tot kopen) te brengen. Of als we allemaal mobiel gaan betalen (wat al is begonnen) je een sms of mail krijgt over bijbehorende accessoires. Dus het is wel heel naïef om te denken dat dit niet voor commerciële doeleinde gebruikt gaat worden.

  23. @NMS

    Je online zorgdossier is geen bron van informatie voor marketeers namelijk.

    Reken er maar op dat het wel zo is….

    Web 3.0… the next buzzword

  24. Microsoft Surface, kuch, hoe sneller het internet, hoe sneller mensen multinationals geloven en feiten vergeten, hier de echte uitvinders: http://video.google.com/videoplay?docid=3867385205736956903&ei=PkhRSdO0F4GUjAKfk6G5CQ&hl=en (btw. die mensen werken of werkten toen niet voor billyboy hehe)

  25. @WaZoo: dank voor die link. Ik denk dat we op den duur allemaal wel zo’n “tafel” of “prikbord” in huis zullen hebben. Apple zal ooit ook waarschijnlijk zijn Mac Tablet uitbrengen waar je op kleinere schaal dit ook kan doen en daarnaast een volwaardige computer onderhuids hebt. Ach, we zijn verwend… Ik heb net mijn Powerbook 540c weg moeten doen (moederbord stuk en monitor idem dito). Dat vond ik toen (tien jaar geleden?) helemaal een top machine en ik geloof dat mijn iPhone sneller is, meer kan en een grotere opslagcapaciteit heeft en ik kan er mee bellen en hij past in m’n zak! De toekomst is fantastisch!

  26. haha lang leve web 3.0. Een linkje plaatsen waarvan het mediaformaat niet wordt ondersteund door de iPhone. Er valt nog wat (voor)werk te verrichten;)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.