Reacties voor: Onderzoeker verandert hotspotfunctie iPhone in SOS-signaal

Een onderzoeker heeft met twee apps de hotspotfunctie van smartphones zoals de iPhone veranderd in een SOS-signaal voor noodistuaties.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 10 reacties

  1. Leuk bedacht, maar:
    – Hoe gaat dat werken bij providers die de hotspot-functie geblokkeerd hebben?
    – Ik heb m’n hotspot altijd uitstaan, behalve die enkele keer dat ik hem gebruik. Ik neem aan dat dat bij de meeste mensen zo werkt en dat je niet snel nog je hotspot aanzet als je een berg puin of een vloedgolf op je af ziet komen. Hoe gaan ze dat oplossen?

    Zelf denk ik dat Apple allang een veel betere oplossing heeft, die bij de meeste mensen altijd aanstaat: Zoek mijn iPhone. Er zou alleen een generieke methode bedacht moeten worden die alle iPhones kan vinden die deze functionaliteit hebben ingeschakeld, zonder dat je daarvoor het iCloud wachtwoord nodig hebt. Vanuit beveiligingsoogpunt zou je dan bv. alleen de positie van het toestel zichtbaar kunnen maken zonder daarbij toegang tot het toestel te geven en verdere gegevens van het toestel zichtbaar te kunnen maken.

  2. Origineel geplaatst door Alfred
    Er zou alleen een generieke methode bedacht moeten worden die alle iPhones kan vinden die deze functionaliteit hebben ingeschakeld, zonder dat je daarvoor het iCloud wachtwoord nodig hebt. Vanuit beveiligingsoogpunt zou je dan bv. alleen de positie van het toestel zichtbaar kunnen maken zonder daarbij toegang tot het toestel te geven en verdere gegevens van het toestel zichtbaar te kunnen maken.

    De NSA is het vast en zeker met je eens.

  3. Zal best kunnen werken. Ze moeten je dan wel snel vinden. Want als ik mijn wifi hotspot activeer dan wordt mijn accu als een razende leeggeslurpt….

  4. Dit gaat volgens mij niet werken.
    Oh ik krijg een hartaanval -> gauw mijn signaal veranderen, niet dus.

    Aanrijding met beknelling -> telefoon vliegt door de auto en is niet meer bereikbaar, want je zit vast geklemd (als je nog bij bewustzijn bent)

    Je wordt onwel en valt op de grond (bewusteloos), gaat dus niet werken.

    Als hulpverlener kan ik nog wel meer situaties bedenken.
    Jammer voor het goede plan, maar niet op deze manier.

  5. Ik heb net me hotspot naam veranderd !

    Accu BIJNA leeg help !

  6. @joop: Niet omdat het niet alle levens kan redden, dat het geen enkel leven kan redden he. Als mensen onder puin terechtgeraken en er wakker worden, kunnen ze misschien hun gsm bereiken en de Wifi-functie inschakelen zodat ze hen kunnen opsporen. Al redt het één leven, alles helpt. Dat zou je als hulpverlener moeten weten. 😉

  7. redelijk kansloos, veel te veel afhankelijkheden.
    kan ik bij mn phone, kan ik nog die app activeren, accuduur.

    Je kunt reddingwerkers beter met een bluetooth sniffer uitrusten, kan permanent aanstaan, met ble lange batterijduur.

  8. Origineel geplaatst door iFonzie
    De NSA is het vast en zeker met je eens.

    Daar zeg je me wat, helemaal niet aan gedacht! De hulpdiensten moeten gewoon gaan samenwerken met de NSA voor hun informatie, die weten je sowieso wel te vinden, zonder dat je er iets extra voor aan hoeft te zetten! Hun trojan heeft allang elke smartphone in een beacon veranderd.

  9. Is het een gekke gedachte dat als je in staat bent om een app te activeren, je dan ook nog in staat bent om met je telefoon te bellen en hulp in te schakelen?

    Wat is dan de toegevoegde waarde?

  10. @jantjebeton: om te kunnen bellen of dergelijk heb je bereik nodig. Een wifi hotspot opzetten kan altijd.
    Er zijn dus situaties waarin dit wel degelijk zin kan hebben.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.