Reacties voor: Onderzoek wijst uit: Apple Watch herkent atriumfibrilleren nauwkeurig

Onderzoek van de Stanford Universiteit wijst erop dat de ECG-functie op de Apple Watch erg nauwkeurig is. Toch blijft een aantal artsen nog steeds skeptisch.
Daniel Vischjager -

Reacties: 8 reacties

  1. Ik snap best dat ze nog niet helemaal vertrouwen, het is redelijk nieuw allemaal, en vind best goed dat ze er nog skeptisch over zijn.

  2. Volgens mij mag het vanaf 16 of 18 al hoor. Ik ben op het moment van schrijven 20 jaar oud en ik en mijn klasgenoten gebruiken het al een aantal maanden zo nu en dan.

  3. waarom moet je 22 jaar oud zijn om een ECG te maken. ik heb nog geen apple watch maar wil volgend jaar er eentje aanschaffen, maar voor mij is het niet logisch dat je 22 jaar oud moet zijn voor een ECG ik ben zelf 18 jaar oud.

  4. Origineel geplaatst door Danny Maasland
    Volgens mij mag het vanaf 16 of 18 al hoor. Ik ben op het moment van schrijven 20 jaar oud en ik en mijn klasgenoten gebruiken het al een aantal maanden zo nu en dan.

    Misschien hebben ze voor het onderzoek de minimum leeftijd op 22 gelegd. Het lichaam van jongeren werkt op sommige vlakken iets anders dan dat van volwassenen/uitontwikkelde mensen

  5. Mooi resultaat voor de Apple Watch! Hoewel Apple het onderzoek betaald heeft, mag je het resultaat vertrouwen. Stanford University is één van de best bekend staande Amerikaanse universiteiten, het onderzoek is gedaan met een enorme groep proefpersonen en het resultaat gepubliceerd – zoals het hoort – in een wetenschappelijk tijdschrift. De reactie van genoemde artsen vind ik erg knullig. Natuurlijk komt de Apple Watch niet in de plaats van de arts. Het is bedoeld om de aandoening te signaleren. Dan kan je contact opnemen met de arts. Dat een arts bang is dat hele volksstammen naar de dokter komen terwijl de geneesmethoden nog niet perfect zijn, is helemaal onzinnig. Het onderzoek laat juist zien dat het maar een relatief klein aantal is. Maar je zal ‘t maar hebben. Dan ben je blij dat je Watch het signaleert! Ik hoop dat Apple zo doorgaat en nieuwe medische functies toevoegt!

  6. @Maarten:
    Dat is denk ik niet waar want het artikel zo maak je een ECG staat ook in dat je 22 jaar oud moet zijn.

  7. Hoewel ik totaal geen scepsis heb tegenover deze functie op Apple Watch, het was zelfs de reden voor mij om hem aan te schaffen, maar het is wel zo zorgvuldig om te vermelden dat het aangehaalde onderzoek in dit artikel gefinancierd is door Apple.
    (Funded by Apple; Apple Heart Study ClinicalTrials.gov number, NCT03335800.)

  8. Origineel geplaatst door Mark
    Hoewel ik totaal geen scepsis heb tegenover deze functie op Apple Watch, het was zelfs de reden voor mij om hem aan te schaffen, maar het is wel zo zorgvuldig om te vermelden dat het aangehaalde onderzoek in dit artikel gefinancierd is door Apple.

    (Funded by Apple; Apple Heart Study ClinicalTrials.gov number, NCT03335800.)

    Dat staat ook in het artikel! Desondanks: het is een serieus wetenschappelijk onderzoek, geen reclame-actie. Dat Apple blij is met de uitkomst en daar publiciteit mee maakt, lijkt me logisch.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.