Reacties voor: Onderzoek: ‘Apple zakt in West-Europa naar de derde plaats’

Huawei en Xiaomi in opkomst
Apple is in West-Europa gedaald naar een derde plek als het om marktaandeel van smartphones. Vooral de Chinese merken Xiaomi en Huawei zijn sterk in opkomst, ten koste van Apple en Samsung.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. Ik heb vooral vrienden die kiezen voor een iPhone. De enkeling die dat niet kiest, heeft allemaal een Samsung. De Android gebruikers in mijn omgeving wisselden wel makkelijk van merk, dus dat zou straks zo maar een Huawei kunnen zijn.

  2. Tja, de telefoons die sommige Chinese merken maken doen in veel opzichten niet echt veel onder voor een iPhone op het besturingsysteem na.
    Dan gaat Apple zich echt een keer in de vingers snijden met die ( vind ik ) idioot hoge prijzen.

    Maar Apple kan wel wat hebben met die winstmarges dus zorgen hoeven ze zich niet te maken.
    Prijzen kunnen gewoon nog hoger.

  3. Ik denk dat het puur een prijs ding is en met name in oost europa goed zal scoren. Benieuwd naar de marktaandelen in Nederland. Zie haast niemand met een Huawai (heeeeeel af en toe 1 iemand) of Xiaomi rondlopen (die al helemaal niet)…ja de power banks 🙂.

    Daarnaast is het de vraag of Apple zich hier zorgen om maakt. Er worden ook meer Peugeot’s en Citroen’s verkocht in Europa dan BMW’s en Audi’s. Boren een ander segment aan. Vind de vergelijking lastig te maken in een markt waar prjizen dermate verschillend zijn. Net zoals als normale projectenbouw heeft meer marktaandeel op de huizenmarkt dan vila’s van 750K+…tja

  4. Het gaat niet perse om Apple of Samsung denk ik. Het zit hem vooral in de prijzen. iPhones nemen met het jaar in de prijs flink toe (en daar gaan ze volgens mijn omgeving te ver in). Ze hebben dit niet meer over voor een telefoon, waardoor ze een andere ‘Android’ nemen. Samsung is ook vrij duur aan het worden, waardoor ik ze idd naar andere merken zie gaan.

  5. Fantastisch nieuws. Concurrentie is goed en zal Apple aanzetten tot meer innovatie en hopelijk dalende prijzen.

  6. Eerlijk gezegd verbaast me dit niet echt.
    Ik heb 4 maanden geleden voor 400 euro een Nokia 8 gekocht, omdat ik de nieuwe iPhones veel te duur vond.
    Ik ging er vanuit dat ik veel toegevingen moest gaan doen wegens de omschakeling naar Android.
    Ja, het was even wat meer fine-tunen in het begin, maar eens je daar door bent werkt de smartphone even vlot en betrouwbaar dan een iPhone.
    Met de extra bonus dat je die meer naar je eigen wensen kan tunen, de Nokia robuster lijkt dan een iPhone, een enorm stuk goedkoper en de AI van Android een heel stuk beter is dan die van Apple.
    Zo zijn b.v. de woordvoorspellingen tijdens het tikken van tekst, ook in het Nederlands, vaak griezelig accuraat op mijn Android smartphone en besparen je veel tijd.
    De batterij gaat 3 dagen mee, terwijl ik mijn iPhone 5 (toen die nog nieuw was), elke dag moest laden.
    Ik vrees voor Apple dat Android volwassen is geworden en de hardware van de concurrentie ook steeds maar beter wordt, met veel meer keuze dan bij Apple.

  7. Niet zo zeer dat er vaker voor een niet-iPhone wordt gekozen, maar dat er langer gewacht wordt met de aanschaf van een nieuwe.
    Ik denk dat markt-aandeel in gebruik een héél ander beeld laat zien dan markt-aandeel in verkochte toestellen.
    Doordat iPhones over het algemeen langer mee gaan en vaker doorverkocht / doorgegeven worden, zou het gebruiks aandeel wel eens twee keer zo groot kunnen zijn.

  8. Ik zit nu weer op de schop voor een nieuwe telefoon, en ben weer aan het twijfelen of ik mij weer een poot laat uitdraaien door Apple of voor Android kies. Hierbovenop het feit dat Apple bepaald wat ik wel en niet mag op mijn telefoon (geen torrents, geen muziek kopieren etc.), geeft mij toch een push richting Android.
    Elk jaar dat ik IOS gebruik, geraak ik alleen meer en meer in het Apple app web. Switchen wordt steeds lastiger door de licenties op apps die ik heb gekocht (en dan dus weer opnieuw moet kopen).
    Kans is dus nog steeds groot dat ik voor IOS ga (wat de boer niet kent dat vreet hij niet), maar de twijfel wordt elk jaar groter.

  9. De iPhones zijn wel duurder, maar je krijgt ook meer als je hem later weer doorverkoopt! Ik denk ook dat een iPhone langer mee gaat. Wij doen het nog steeds goed met een 5s en een 6!

  10. Mensen om me heen weigeren de hogere prijzen te betalen en stappen daarom over.

  11. Wij hebben op het werk voor de HUAWEI toestellen gekozen. Voor 1 iPone koop je 3 HUAWEI toestellen.
    En zakelijk zijn dit prima toestellen.

  12. voor blinden en slechtzienden is iphone nog steeds de telefoon door zijn goede toegankelijkheid. en dat zie ik nog niet veranderen.

  13. De prijzen worden te hoog, terwijl bij de iPad er eindelijk een beter prijsbeleid is.
    Gelukkig is de iPhone SE er nog, en gebruikt.
    Bij Apple wordt er maar gewacht op dat Apple pay, bij Android wordt t al jaren gebruikt …..
    Dus wat dat aangaat kun je wel droid kopen. Maar ik heb Windows Android en Apple all drie gehad, mij bevalt Apple t beste maar er moeten goedkope toestellen blijven anders ga ik op een dag wel naar een ander platform , want ik wil onder de 400€ kunnen slagen. Maar de gebruikte markt is er gelukkig ook nog, anders wordt t bij Apple gauw onmogelijk nieuw onder de 400€.

  14. Ook alleen maar omdat dat goedkope dumpsmartphones zijn.

  15. Ik kijk niet eens bij andere merken!
    Dit jaar mijn 6S maar eens vervangen voor een X of de opvolger van de X.
    Maar ik vind het voor mij persoonlijk geen vergelijk… als je BMW rijdt kijk je voor een nieuwe ook niet bij Renault.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.