Reacties voor: Onderzoek: ‘Wearables delen teveel data’

Apps en trackers om je gezondheid en fitness te meten zijn vaak slecht beveiligd en delen teveel data met teveel partijen. Dat blijkt uit een onderzoek van Symantec.
Lees het complete artikel → Onderzoek: ‘Wearables delen teveel data’

Reacties: 5 reacties

  1. Lol, een high tech inbreker die een Bluetooth scanner bouw, daarna een maand een bewoner gaat analyseren en vervolgens gaat inbreken 🙂
    Op de een of andere manier denk ik dat dat wel los zal lopen.

  2. Druk, druk, druk !!
    Mijn hartslag meet ik met de Exmo, mijn energinievau met de Linkbyte, mijn vochtinnname met de Vitals, mijn gewicht met de Romero5, mijn CO2 gehalte met de Movari, mijn urinetemperatuur met de Kuub24, mijn darmactiviteit met de Poop Veritas en mijn nitraat uitstoot met de NitroChem66

    Beweging hoeft niet meer – zit nl. nooit meer stil door ‘t gehampel met al die dingen

  3. Het gaat inderdaad om de bewustwording. Je moet achteraf niet raar staan te kijken als iemand anders ineens data van je heeft gebruikt en daarmee verkeerde dingen doet, of verkeerde conclusies trekt.

    Als je tracker ziet dat je wekelijks naar het AVL gaat betekent dit: i je bent ziek, ii je bent een trouwe bezoeker, iii je bent vertegenwoordiger van medische hulpmiddelen en staat op het punt een contract binnen te halen. Plots gaan je premies omhoog. rara hoe kan dat?

  4. Bedankt voor het artikel. Al dat leuks heeft een keerzijde. Goed om daarover na te denken.

  5. Tuurlijk heeft al dat leuks een keerzijde. Maar elke medaille heeft een keerzijde.
    Als ik een rijke man wil pakken kan ik hem ook volgen om te weten waar hij woont. Kan ik ook om 5 voor ze deur gaan staan om te lijken hoelaat hij vertrekt naar zn werk. Waar ik op doel is dat deze angst altijd al is geweest.. Natuurlijk moet er over nagedacht worden ivm beveiligingen enzo. Maar er moet geen paniek gecreëerd worden. Omdat er over scanners en andere manieren gepraat wordt om je persoonlijke gegevens te pikken. waarvan niet iedereen de werking snapt.

    Moeten we dan niet blij zijn dat het steeds moeilijker wordt? En steeds minder mensen dit kunnen?
    Mijn mening is van wel.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.