Reacties voor: Onderzoek: ‘iPhones twee keer zo waardevast als Android-toestellen’

Er is een groot onderzoek gedaan naar de waarde van high-end toestellen in de jaren na introductie. Uit dit onderzoek blijkt dat iPhones twee keer zo waardevast zijn als Android-toestellen. Je krijgt jaren na aanschaf veel meer terug voor de iPhone dan bijvoorbeeld een Samsung-toestel.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Algemeen bekend. Al jaren zo,

  2. Wisten we toch al lang?

  3. Dit is toch algemeen bekend?

  4. Kijk ik niet van op!!

  5. (Red.) Pas je taalgebruik aan a.u.b. Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  6. En toch krijg ik mijn XS Max 256GB zo goed als nieuw al 2 maanden niet verkocht voor 700 euro, aanschafprijs 1429 euro. Hoogste bod is tot nu toe 600 euro, vind een verlies van 700/800 euro aan een toestel die iets langer dan 12 maanden op de markt is, toch een flink verlies.

  7. Uit eigen ervaring moet ik zeggen dat sinds iPhone X prijzen minder gunstig zijn bij verkoop na 12 mnd. Komt met name door over aanbod aan iPhone modellen (bredere assortiment met goedkopere versies), refurbished markt, steeds meer korting stunts (black, cyber Monday etc..). Maar ook merkbaar dat meer mensen overstappen op high-end Android toestellen waardoor minder animo is voor een tweedehandse iPhone (vernieuwing qua design bijv, je kijkt immers sinds iPhone 10 tegen zelfde voorzijde, maakt minder interessant voor sommigen).

  8. @Rem: q@Rem: True… is ook een pijnlijk afschrijving.
    Succes met verkoop 👏

  9. Origineel geplaatst door Rem
    En toch krijg ik mijn XS Max 256GB zo goed als nieuw al 2 maanden niet verkocht voor 700 euro, aanschafprijs 1429 euro. Hoogste bod is tot nu toe 600 euro, vind een verlies van 700/800 euro aan een toestel die iets langer dan 12 maanden op de markt is, toch een flink verlies.

    Klinkt ook als “te mooi om waar te zijn”, eerlijk gezegd. Waarom zou je in vredesnaam na 1 jaar zoveel willen afschrijven aan telefoon? Waarom doe je hem überhaupt weg?

    (Red.) Onderlinge verkoop is niet toegestaan hier. Dat kan via ons forum.

  10. @Aagje: Het zal je verbazen hoeveel erop marktplaats staan voor soms minder dan 700 euro.
    Zijn genoeg webshops die ze verkopen voor nieuw in doos voor 990,- en webshops die refurbished voor 775,-. Ik verkoop de telefoon omdat ik er nu 1 van de zaak heb gekregen, en niet met 2 telefoons wil lopen, en e-sim nog niet ondersteunt wordt door Vodafone.

  11. Origineel geplaatst door Rem
    En toch krijg ik mijn XS Max 256GB zo goed als nieuw al 2 maanden niet verkocht voor 700 euro, aanschafprijs 1429 euro. Hoogste bod is tot nu toe 600 euro, vind een verlies van 700/800 euro aan een toestel die iets langer dan 12 maanden op de markt is, toch een flink verlies.

    Waarom verkoop je hem dan ook zo snel? Na 2 jaar is het rendabel.

  12. @Marc: De reden had ik al vermeld in de reacties.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.