Reacties voor: Onderzoek Taptu: liever een mobiele website dan een applicatie

Onderzoeksbureau Taptu denkt dat het mobiele web voor touchscreen-apparaten veel sneller zal groeien dan de markt voor apps, behalve bij games en entertainment.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 22 reacties

  1. Kan hier wel inkomen, simpelste voorbeeld voor mij is Facebook. Dit werkt leuker in Safari dan in de eigenlijk Facebook applicatie. Simpel al omdat niet alles mogelijk is in de applicatie, en stel dat er iets niet mogelijk is in Safari kan snel geswtiched worden naar de volledige site.

  2. Ik prefereer zelf een applicatie over een browser, ik vind een applicatie altijd nog sneller en stabieler werken dan safari! Zeker bij het grmis van 3G/WIFI.
    Goed voorbeeld is de rabobank mobiel bankieren app, werkt beter voor mij dan de site van rabo!!

  3. Wat een armoedig grafiekje. Gemaakt in CorelDraw 2002?

  4. Gonny, neem van mij maar aan dat gebruikers een iPhoneClub app vast veel fijner gaan vinden dan de website!

  5. Tja, websites voor mobiele telefoons maken is ook veel makkelijker dan een app voor elk device. 1 keer bouwen en het werkt op alle devices.
    Alleen apps hebben 2 extra’s die websites niet hebben.
    1. Met Apps heb je een eenvoudig betaal/verdien model.
    2. Met Apps kan je de API van de telefoon benaderen. Zodat je bijvoorbeeld GPS data, of de camera kunt gebuiken in een app.
    Gratis apps voor Nu.nl en Volkskrant voegen dus niet zo veel toe omdat je ook de website kunt benaderen.

    Behalve misschien dat deze apps weer worden besproken op sites (zoals iphoneclub.nl) en zo weer reclame zijn voor deze bedrijven.

  6. @TheOnePb: Je haalt de woorden uit me mond

  7. Zet hem in je beginscherm… @TheOnePb:

  8. En dan komt Apple met een retegefundeerd tegenonderzoek waarin naar voren komt dat mobiele eigenaren apps en dan met name die van de iPhone, veel fijner vinden. Ja, zo lust ik er nog een paar. Sorry, maar dit ‘onderzoek’ doet me denken aan het Spits-bericht van jaren geleden waarin naar voren kwam dat 86% van de mensen behoefte heeft een zachte kleding… aldus Robijn. Zucht.

  9. Origineel geplaatst door WWH
    Ik prefereer zelf een applicatie over een browser, ik vind een applicatie altijd nog sneller en stabieler werken dan safari! Zeker bij het grmis van 3G/WIFI.
    Goed voorbeeld is de rabobank mobiel bankieren app, werkt beter voor mij dan de site van rabo!!

    Wat heb je aan een bankapp zonder dat je de bank kan bereiken?

  10. Elk bureautje wil tegenwoordig een visionair pr-praatje het web op slingeren, maar bijna altijd zijn de ‘onderzoeksresultaten’ net zo’n bagger als de peilingen van Maurice ‘Newconomy’ de Hond. Ikzelf heb in ieder geval liever een goede app dan klooien in een mobiele site.

  11. Geef mij toch maar een app.

  12. @Bartig:
    Haha, daarin heb je helemaal gelijk.

    On-Topic:
    Ik denk dat de applicatie en de mobiele site een ander doel nuttigen. Het beste voorbeeld is voor mij de mobiele site en applicatie van Hyves. Als ik even snel wil checken of ik nog krabbels heb of iets anders ‘snels’, dan ga ik over het algemeen even naar de mobiele site. Wil ik echt even ‘Hyven’, dan nijg ik al sneller naar de applicatie.
    Ik denk dat de applicatie vooral als uitbreiding gezien moet worden op de website.

  13. Voor een mobiele site hoef je in ieder geval niet voor goedkeuring langs Apple, dus dat vind ik veel antrekkelijker en vrijer om zelf te maken.
    + een site kun je bookmarken zonder dat je alweer ruimte vrij moet maken op je startscherm voor een app.

  14. De onderzoekers maken een belangrijke denkfout… wat de status van onderzoeker direct al twijfelachtig maakt, namelijk: ze stellen het bestaan gelijk aan gebruik. Het feit dat er meer mobiele websites bestaan wil helemaal niet zeggen dat het ook meer gebruikt wordt.

  15. @boerke:
    ik bedoel met het gemis van 3G/Wifi dat de verbinding via edge gaat en dat langzaam is en dan duurt het dus veel langer om bia safari de website te laden enzovoort, bij een app heb je altijd die handelingen minder!

  16. Het is wel waar hoor… En zoiezo Komt het echt wel dat je linkjes aan icoontjes kan koppelen zodat het net een echte “app” lijkt. Ook het mobiele internet heeft binnen n. En 10 jaar echt wel 99,99999% berijk en is dan ook veel sneller en stabieler. Dus het einde van de AppStore is alweer in zicht vrees ik.

  17. Wij van wc eend, advieseren wc eend!

  18. Maar, hoe staat het met de iPC app? Want die is lang geleden beloofd, en ik wacht nog steeds met smart…
    Leuk onderzoek, maar bijv de Hyves app vind ik veel makkelijker dan de mobiele site. Zo ook de app van nu.nl. Denk dat dit ook zou gelden voor de iPhoneclub app. (hint hint 😉 )

  19. Ik heb veel app’s op mijn iphone. Leuk, telkens weer een nieuwe. Sommige gebruik ik ook nu nog maar de meeste raken vergeten. Nu bouw ik zelf een webapp en merk dat het schakelen tussen websites sneller gaat dan schakelen tussen app’s. Kennis maken met een nieuwe website gaat eenvoudiger dan kennis maken met een app.

  20. @WWH:

    sneller ? ik denk dat dat sterk van de toepassing afhangt. de google web apps werken onder safari een stuk sneller dan als aparte app

  21. Ik heb liever websites dan apps, anders kom ik om in de app.
    Stel je voor dat je voor elke krant en elk tijdschrift wat je leest een app hebt – de Bright app, de iPhoneclub app, de Telegraaf app, de NRC app, de New York Times app, de Nu.nl app… je scherm is heel snel heel vol.
    En je moet elke app apart starten en bekijken.
    En dan heb ik het alleen nog maar over nieuws lezen…

  22. Dat laatste is natuurlijk geen bezwaar als Apple ons (tegen de achtergrond van honderdduizenden apps, vele patenten en alle innovatie) meer dan 11 springboardpagina’s levert.

    OT: Ik was even bang dat dit artikeltje een voor de hand liggende conclusie rond dé iPc-app zou inleiden, maar gelukkig…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.