Reacties voor: Opinie: Apple’s Niet storen tijdens autorijden helpt, maar er is nog een lange weg te gaan

Apple moet automodus verder uitbreiden
Uit een onderzoek blijkt dat de iPhone-functie Niet storen tijdens het autorijden een gunstig effect heeft op het gebruik van smartphones in het verkeer. Maar Apple zou nog meer kunnen doen om het gebruik van je iPhone in het verkeer te beperken.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 19 reacties

  1. Bij mij activeert de functie helaas helemaal niet tijdens het rijden.
    Niet als ik de instellingen heb staan op “Bluetooth”, en ook niet als de instellingen op “Automatisch” staan.

    De Bluetooth in mijn auto is een Sync 2 verbinding, moet toch goed zijn…?

    Of moet er in de Instellingen -> Privacy -> Locatievoorzieningen -> Systeem nog iets specifieks aangezet worden?? ( Bewegingscalibratie en afstand / Meldingen op locatiebasis / belangrijke locaties ??? )

    Als iemand tips heeft, graag.

  2. Mij valt op dat TomTom en Niet Storen niet lekker samenwerken. Wanneer ik TomTom Go start en wegrijd gaat Niet storen bijna nooit automatisch aan. Komen nog steeds alle notificaties door.

    Iemand anders deze ervaring?

  3. De niet storen functie werkt bij mij prima. Echter … wie gebruikt zijn telefoon tegenwoordig niet voor navigatie en FlitsMeister.

    Doordat de telefoon voor meerdere doeleinden wordt gebruikt blijft de telefoon toch een instrument wat in de auto wordt gebruikt. Paar maanden gelden zij de rechter dat het bedienen van een telefoon in een houder niet verboden is.

    Het gebruik ervan tijdens rijden moet minder, maar voorkomen kan je het niet. Hoop dat de pakkans wordt vergroot met de nieuw beoogde camera van de politie. Zodra de pakkans zeer groot is wordt het gebruik minder. Overtreders blijf je altijd houden want hoeveel mensen krijgen wel geen boete in trajectcontroles?

  4. Ze schieten een Tesla naar Mars. Hier moet toch iets op te verzinnen zijn. Laatst nog iemand bijna frontaal tegen de mijne gehad. Hij zat schijnheilig naar beneden te kijken. Met andere woorden….op zijn smartphone dus.
    Hoe eerder die camera’s die mobiel gebruik detecteren boven de weg hangen hoe beter. Gelijk bon in de bus van honderden euro’s. Zal het dan wel snel verminderen!!

  5. @Jordi: Klopt, heb ik ook. Ik gebruik TomTom regelmatig en als ik niet storen activeer wanneer TT actief is, krijg ik nog steeds berichten binnen. Geldt ook voor Flitsmeister. Dan heb je er dus niks aan. Eigenlijk zouden verkeersapps daar op in moeten spelen.

  6. Hier is de modus redelijk snel weer uit gezet.
    Omdat mijn AW de telefoon volgt voor DND gaat ook die op stil. En DAT wil ik dus niet.

    Ik zou willen dat DND in de auto echt alleen mijn telefoon blokkeert, zodat mijn Watch WEL de selecte notificaties die ik heb ingesteld kan doorgeven en ik daar evt. via Siri op kan acteren.
    En het volgen van DND uit zetten is ook geen optie, want in de bios of als ik naar bed ga wil ik dat dus wel…

  7. ik heb altijd dat binnenkomende telefoongesprekken ook geblokkeerd worden als die automodus aanstaat, terwijl ik wel een bluetooth carkit heb, maar ik wil niet dat gesprekken gewoon binnenkomen bij de normale niet storen modus.

  8. En als je passagier bent dan?

  9. Ik zou graag willen zien dat dit ook geldt voor whatsapp / Facebook messenger etc etc
    Eigenlijk alle data behalve die voor bijv Waze / Flitsmeister nodig is.

  10. @Jan: Dit kan je uitschakelen in de Watch-app (Watch > Algemeen > Niet storen > Match iPhone). Je Apple Watch ontvangt dan wel gewoon meldingen van apps waarvoor je dat ingesteld hebt. Op je iPhone worden ze dan wel stilgehouden.

  11. Gewoon beter controleren en harder bestraffen, iedereen weet dat het niet mag en tot gevaarlijke situaties kan zorgen. En je doet het bewust het is niet zoals perongeluk een rood licht meepakken.

    De eerste keer een hoge boete , 2de keer hoge boete plus een maand rijontzegging, 3de keer boete en 3 maanden ontzegging enz enz.

  12. Ik gebruik de telefoon nooit in de auto maar heb wel Apple carplay play. En eerlijk gezegd is deze niet minder gevaar naar mijn mening.

    Met name omdat siri de helft niet verstaat of verkeerd doet wat veel tijd kost die je niet 100% op de weg bezig bent.

  13. @Benjamin Kuijten: Dat weet ik, maar dan volgt de Watch mijn iPhone NOOIT mbt Niet Storen. En dat wil ik dus niet: ik wil dat mijn Watch actief blijft bij Niet Storen tijdens Autorijden, maar verder wel de iPhone Matcht (of andersom).

    Niet Storen Tijdens Autorijden zou imho een separate status moeten zijn, niet een trucje om de bestaande status te togglen…

  14. Is inderdaad een leuke functie, en gebruik hem ok als ik in een auto rij waar ik geen handsfree set in heb. In mijn prive auto heb ik CarPlay, daar is het niet nodig.

  15. @Jan: Goed punt, het zou inderdaad beter zijn als je deze instelling apart kon doen voor Niet storen tijdens het autorijden, los van de gewone Niet storen. Hopelijk brengt iOS 12 deze veranderingen met zich mee.

  16. @Jan: whatsapp berichten komen dan alsnog binnen op applewatch

  17. Heeft iemand nog een tip voor mij misschien?
    Wat ik evt verkeerd doe en de niet storen functie bij mij daarom niet werkt?

    Bij mij activeert de functie helaas helemaal niet tijdens het rijden.
    Niet als ik de instellingen heb staan op “Bluetooth”, en ook niet als de instellingen op “Automatisch” staan.

    De Bluetooth in mijn auto is een Sync 2 verbinding, moet toch goed zijn…?

    Of moet er in de Instellingen -> Privacy -> Locatievoorzieningen -> Systeem nog iets specifieks aangezet worden?? ( Bewegingscalibratie en afstand / Meldingen op locatiebasis / belangrijke locaties ??? )

    Als iemand tips heeft, graag.

  18. Ik vind de functie doffe ellende. Ik stap in mijn wagen, monteer mijn iPhone op het dashboard en wil mijn bestemming ingeven in Maps. Maar nee, Niet Storen staat al meteen op als de verbinding met de wagen gemaakt is. Dus dan moet ik aanklikken dat ik niet rijd, wat meteen het hele nut van de feature onderuit haalt.

  19. @Tim: Dit probleem heb ik ook gehad, ik dacht mij te herinneren dat het te maken heeft dat “Houd conditie bij” aan moeten staan bij Beweging en Conditie in de privacy instellingen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.