Reacties voor: Onderzoek: smartphone-gebruikers willen grotere schermen

Uit onderzoek van Strategy Analytics blijkt dat de meeste mensen een groter telefoonscherm willen. De ideale schermgrootte zou tussen de 4 en 4,5 inch liggen. De iPhone heeft een scherm van 3,5 inch.
Bert van Doorn -

Reacties: 50 reacties

  1. Mijn verwachting is dat de volgende iPhone (The new iPhone) een groter scherm gaat krijgen, maar niet groter dan 3.85 inch, anders kunnen ze niet meer van een Retina-scherm spreken.

    Ze zouden trouwens wel de resolutie kunnen verhogen, maar tenzij ze het verhogen tot 1920×1280 wordt zo’n upgrade een ramp..

  2. Ja als je mensen de vraag stelt zegt iedereen “natuurlijk wil ik een groter scherm”, want groter is beter niet ? Maar loop er maar eens mee rond te zeulen. Mijn vriendin weigert nu al mijn oude iPhone te gebruiken omdat die te groot is. Ik ben zeer sceptisch. We zullen zien wat er gebeurt aan de Android kant, bij mijn weten is daar toch geen echte stormloop op de telefoons met de grote schermen.

  3. Een groter scherm zou ik zeker niet erg vinden zolang het maar <4" is.

    Maar wat ik liever zie is dat het aantal DPI van de interface omlaag gaat. De icoontjes op het homescreen zijn wat mij betreft veel te groot en nemen daardoor te veel ruimte in. Maar ook de tekst in bijvoorbeeld settings vind ik te groot, kom op zeg ik ben niet blind.

  4. Ik hoef geen groter scherm hoor. Mijn iPhone is precies groot genoeg om met 1 duim te bedienen en hij past nog makkelijk in mijn broekzak. Anders neem ik wel een iPad.

  5. ik wilt een iPad waarmee ik kan bellen jah

  6. Klinkt als een crappy onderzoek.. Wie wil er nou een dunne telefoon met bijbehorende belabberde accuduur waar je niet met 1 hand alle hoeken van het scherm aan kunt raken…

  7. Hmm, ik vind het scherm van mn iPhone eigenlijk prima. Een groot scherm is mooi, maar de telefoon wordt dan ook zoveel groter.. En je sleept em wel overal mee naar toe.

  8. @Oscar: Ik ook!

  9. @Oscar: je kan toch al bellen met een ipad via VOIP (Voice over IP) 🙂

  10. Tja, heb het nooit op onderzoeken. Zo weinig zeggend en je kan de resultaten zo naar je hand zetten.
    Zelf wil ik geen groter scherm, het is een telefoon, geen mini tv of tablet.
    Vind de Samsung Galaxy’s bijvoorbeeld ook te groot. Ziet er lomp uit en kan hem niet lekker bedienen.
    Nee, laat ze het maar lekker bij 3,5″ houden.

  11. Wat dachten jullie van een poll onder dit bericht?

    1. Huidige schermgrote houden (3,5 inch)
    2. Tussen de 3,5 en 4 inch
    3. Tussen de 4 en 4,5 inch
    4. Hoger dan 4,5 inch

  12. Dat de iphone sterker wordt , meer kan hebben met vallen.(dat heb ik liever)..dan zo een groter scherm… Heb ik ipad voor…

  13. MOoi hoor zo’n groot scherm. Maar waardeloos om te bedienen. De radius van je duim is te klein om het hele scherm te bedienen waardoor je je toestel altijd met twee handen moet vasthouden. Bij Apple denken ze nog eens na voordat iedereen met één hersencel roept GROTER. Lekker zo houden dus 🙂

  14. Heb wel eens zo’n Samsung in mijn handen gehad. Wat een lomp ding is dat zeg!

    Ik vind de huidige iphone een prima formaat en wil ik groter, pak ik mijn iPad.

  15. Tijd voor een poll als ik het zo hoor 🙂

    Persoonlijk vind ik de iphone groot zat. In het begin dacht ik zelfs te groot. Het blijft een telefoon natuurlijk.

  16. @Tyr: Vandaar: “If I had asked people what they wanted, they would have said faster horses.” -Henry Ford.

    D’r komt geen groter scherm.

  17. Origineel geplaatst door LightPhoenix
    1. Huidige schermgrote houden (3,5 inch)
    2. Tussen de 3,5 en 4 inch
    3. Tussen de 4 en 4,5 inch
    4. Hoger dan 4,5 inch

    Je hebt gestemd, jou keuze was: 2

    2. Tussen de 3,5 en 4 inch

  18. alles prima, als de iphone maar hetzelfde formaat houdt. ook qua dikte: je voelt gewoon kwaliteit als je een iphone beet hebt( ook beaamd door android gebruikers)

  19. Ik vind de huidige schermgrootte eigenlijk perfect. Kan het apparaat goed bedienen met één hand en past ook nog prima in de broekzak. Groter ziet er zo amateuristisch uit… Zo’n tussenstap tussen iPhone en iPad in je broekzak staat toch niet!

  20. Voor de mensen die een groter scherm willen, komt de iPad mini – kan me voorstellen, dat die ook normaal kan bellen (hoewel het nog steeds een zot zicht zou zijn).
    Voor mij mag de iPhone zo blijven als het is – voor groter scherm heb ik me iPad 2

  21. Laat ze maar overstappen naar android.
    3,5 inch is perfect.

  22. IPhone is zo gemaakt dat je met je duim kunt bedienen. Steve had er over naar gedacht. Wie een groter mobieltje wild ga naar Samsung.

  23. Ik wil absoluut geen groter scherm, als ze dat bij de New iPhone gaan introduceren bestel ik een 4S…

  24. Heb met de aanschaf staan tweifelen tussen samsung en iphone. Uiteindelijk gekozen voor de laatste ivm afmetingen en lengte van mijn duim. Hou um maar zo.

  25. Ik wil ook een groter scherm hoor; ik kijk vantegenwoordig tv via mijn iPhone :-). Zou leuker zijn mocht het scherm groter zijn. Onthoud; een groter iphone steek je nog steeds makkelijk weg in je broekzak en je kan deze overal mee nemen, je kan wel zegge neemt een ipad maar die is te groot om altijd overal te gaan meezeulen,bah, liever dus een groter scherm aub.
    3.5 is nu stilaan niet meer aan de orde vind ik, ook filmpjes kijken enz zal beter zijn met een groter scherm.

  26. Nee, ik ook vind het huidig schermformaat goed zo. Ik heb ooit een SGS gehad en ik vond het net iets te groot. Dus blijf maar bij 3.5 inch Apple.

  27. Ik mis een groter scherm eigenlijk alleen als ik ebooks lees op mijn 4S. Bij PDF bestanden worden de letters te klein om makkelijk te lezen en bij epubs loop je continu te bladeren doordat er zo weinig op een scherm past.

    Voor de rest heb ik eigenlijk genoeg aan dit scherm en kom ik met inzoomen al ver genoeg. Maar ja, een iets groter scherm is nooit weg, dus als dat mogelijk is binnen de huidige afmetingen…

  28. Origineel geplaatst door Kaiser Soze
    MOoi hoor zo’n groot scherm. Maar waardeloos om te bedienen. De radius van je duim is te klein om het hele scherm te bedienen waardoor je je toestel altijd met twee handen moet vasthouden. Bij Apple denken ze nog eens na voordat iedereen met één hersencel roept GROTER. Lekker zo houden dus

    Hulde, jij snapt het 🙂

    Waar is de tijd gebleven dat mobieltjes zo klein mogelijk werden gemaakt. Die Nokia’s waarmee je met je duim altijd minstens 3 knoppen tegelijk in drukte 😉

  29. Dat onderzoek is nou niet bepaald representatief aan de reacties te zien! Wat mij betreft is die 3,5″ ook prima!

  30. ik wil 4 inch het is er tijd voor maar geen groter toestel

  31. “You can’t just ask customers what they want and then try to give that to them. By the time you get it built, they’ll want something new.”- Steve Jobs

  32. Als de volgende iphone geen groter scherm krijgt stap ik over. Apple begint de boel een beetje te belazeren heb ik het gevoel. Iphone 4s the new ipad ik zie geen grote vooruitgang behalvede inkomsten van apple dan. Tijd om naar de consumenten te luisteren want dat arrogante gedoe van apple ben ik tenminste zat!

  33. Een groter scherm hoeft van mij niet. Als het scherm dan toch groter wordt dan maar door de zwarte randjes aan de zijkant van de iPhone kleiner te maken en het scherm dus dichter bij de rand laten komen..

  34. “Mensen hebben geen interesse in grote lompe apparaten”

    En toch willen ze een groter scherm? Zo wordt je apparaat wel groot en lomp.

  35. Ik vind dat de iPhone wel een groter scherm mag hebben, maar echt maximaal 4 inch. Groter zou ik geen iPhone kopen.

  36. @dmr: Met alle respect: ga, en kom nooit meert terug. Over je ipad probleem: retina display! tis gewoon logisch! voor mij dan tenminste. ipad/iphone hebben alles. alle extra s en vernieuwingen zijn welkom! ik heb bv ipad 1gen! niks mis mee! als ik geld had, had ik de nieuwe ipad gekocht! zekerrrr! maar ik heb geen geld, en nog steeds trots op mn ipad. dus; leave! and respect! 🙂 🙂

  37. Ik hoop dat de volgende iPhone een groter scherm heeft. Zo niet, dan stap ik over naar Android.
    Een groter scherm is al een reden voor mij.

  38. Ik wil wel een groter scherm op de iPhone. Rond de 4 inch is prima. Daar kan mijn duim nog uitstekend mee omgaan. Ik vind het nu soms wel erg klein allemaal, met name het browsen. Resolutie moet wel meegroeien natuurlijk, anders maakt het niets uit. Je ziet dan net zoveel alleen groter. Dat vind ik niet interessant.

  39. Gewoon een iPhone XL naast bestaande grootte en iedereen is blij.

  40. Voor mij geen groter scherm en dunner al helemaal niet. iPhone ligt prima in de hand en met een hand te bedienen. Houden zo Apple:-)

  41. Scherm is goed zoals het is. Hooguitminder “loze ruimte” aan de randen.

  42. Origineel geplaatst door LightPhoenix
    Wat dachten jullie van een poll onder dit bericht?

    1. Huidige schermgrote houden (3,5 inch)
    2. Tussen de 3,5 en 4 inch
    3. Tussen de 4 en 4,5 inch
    4. Hoger dan 4,5 inch

    Twijfel tussen 1 & 2.

  43. Huidige formaat van 3,5″ is perfect. lekker alles bedienen met 1 hand en voelt lekker in je broekzak.
    Alz ze toch van plan zijn om groter te maken, dan a.u.b niet groter dan 4″ inch.

  44. Ik heb liever dat ze er een echt breedbeeld scherm inzetten inplaats van de verhouding die ze nu hebben, zoals de concurrenten wel doen (samsung bijv.)

  45. Prachtig om zien dat alle iphone fans zeggen dat ze geen groter scherm willen maar als de iphone 5 met 4 inch scherm uitkomt gewoon de eerste zullen zijn om die te kopen.

  46. LOL @ v8x. Precies wat ik dacht.
    Vroeger had iedereen het over ‘maat koelkast’ als je een telefoon zo groot was als een iPhone. Nu is het cool.

  47. Neee! Slecht idee

  48. Waar we uiteindelijk naartoe gaan, is dat alle informatie voor onze ogen geprojecteerd gaat worden in 3D. Tot die tijd lijkt de trend van integratie smartphone in tablet de meest logische.

  49. Tip aan apple: Uitklapbaar scherm 😉

  50. groter scherm maar geen grotere telefoon dus het scherm virtueel maken 🙂 toekomstmuziek maar de techniek komt er bij in de buurt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.