Reacties voor: ‘Nederlandse smart home markt fors gestegen tot 2,5 miljard euro’

In Nederland hebben steeds meer mensen een smart home. In totaal hebben 3,3 miljoen huishoudens één of meerdere smart home producten, waarbij de totale waarde van de markt gegroeid is met 800 miljoen euro.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. In de afgelopen 2 maand heb ik alle verlichting in de woonkamer, keuken en hal vervangen door smart-lampen van IKEA. Goedemorgen en Welterusten zeggen tegen Siri is heel makkelijk voor scenes.

    Nu nog iets meer automatisering met een Apple TV, maar ik wacht nog op een nieuwe editie 🙂

  2. Uiteindelijk ga ik ook aan de Apple TV wanneer mijn smart tv verder in kakt, nu doet het meeste het nog wel alleen de npo/nos heeft m verlaten maar daar koop ik niets anders om, dat lost zich wel even anders op.
    Verder dat smart voor mij hoeft het niet heel nodig, een rol gordijn naar beneden een lamp aan doen kan ik zelf ook wel.
    Een rookmelder v nest geprobeerd, de laatste paar jaar draait ie offline en wordt niet weer vervangen door smart rookmelder. je zit met updates, op zijn gekst moet je nieuwe koelkast wanneer er geen updates meer komen, nee bedankt.

  3. Origineel geplaatst door Leo
    Uiteindelijk ga ik ook aan de Apple TV wanneer mijn smart tv verder in kakt, nu doet het meeste het nog wel alleen de npo/nos heeft m verlaten maar daar koop ik niets anders om, dat lost zich wel even anders op.
    Verder dat smart voor mij hoeft het niet heel nodig, een rol gordijn naar beneden een lamp aan doen kan ik zelf ook wel.
    Een rookmelder v nest geprobeerd, de laatste paar jaar draait ie offline en wordt niet weer vervangen door smart rookmelder. je zit met updates, op zijn gekst moet je nieuwe koelkast wanneer er geen updates meer komen, nee bedankt.

    Mooi!

  4. Ja ik ben ook groot aandeelhouder hierin,
    Ik heb nog nooit een lampenknop aangeraakt thuis, alles gaat automatisch dmv scene, tijden, zon standen of locatie basis.

    Had eerst alles op Google, maar ben verslaafd aan deze gekte en heb nu alles overgezet naar Apple homekit met Homebridge raspberry voor de apparaten die niet compatible waren. iPad aan de muur met Woning voor snel de voordeur te kunnen openen voor het slimme slot.

    Betreft TV: KPN opgezegd Apple TV erin, abbo op NLZIET heerlijk 🙂

  5. Hier nog een Smarthome/HomeKit liefhebber. Eerste een paar Hue lampen in de woonkamer. Nu in bijna elke ruimte al dan niet geschakeld met bewegingssensoren. Daarnaast homebridge een tijdje gebruikt, maar sinds kort over gestapt op een Homey. Ivm aansturing van het rolscherm wat via het Somfy 433,92 mhz protocol werkt. Tevens mij Logitech Harmony gekoppeld aan homekit. Zodat ik via de harmony of de iPhone mijn tv/radio/beamer/kan bedienen. En automatisch het beamer scherm zakt.

    Smorgens vroeg gaat automatisch de radio aan zodra er beweging in de keuken is. En automatisch uit zodra de garage deur wordt gesloten.

    Lampen op het dressoir kleuren blauw indien smorgens kouder als 1 graden, zodat ik weet of ik de auto moet krabben.

    Wc lampen, hal, achterkeuken, garage lampen gaan automatisch met bewegingssensoren, via een Aqara hub elke deur en raam heeft een contact sensor zodat ik weet of deze open of dicht is.

    Tado verwarming, welke bedienbaar is via HomeKit. Maar tevens via Home+ geregeld dat zodra de luchtvochtigheid op de badkamer hoger is geweest als 50%, dat hij de verwarming daar uitschakeld voor de komende 12 uur. Dus na het douchen.

    Om maar een paar voorbeelden van smarthome te noemen.

  6. Met dank aan de Action😂

  7. Hier al jaren Home Wizard in gebruik. Helaas stoppen ze met de ondersteuning en ben ik op zoek naar alternatief. Ik gebruik Hue, smartwares, klikaanklikuit, smart deurbel, Sonos. Zit te denken aan Homey maar hik nog tegen de prijs aan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.