Reacties voor: ‘Engelstalige Siri beantwoordt 83 procent van alle vragen goed’

Google Assistent blijft de beste spraakassistent
Uit een jaarlijkse test van een Amerikaans onderzoeksinstituut blijkt dat Siri nu ruim 83 procent van alle gestelde vragen goed weet te beantwoorden. Vorig jaar was dat nog 79 procent.
Nico van den Berg - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 14 reacties

  1. Siri staat bij mij uit. Ik heb niet de behoefte om tegen m’n apparaten te praten. Ik zie en hoor het ook nooit iemand doen trouwens. Sowieso de gedachte om het overal in het openbaar te doen al… alsjeblieft niet.

  2. In elk geval is helaas de meest ‘hilarische’ vraag uit het eerste begin van Siri al lang verdwenen: ‘where can I hide a dead body’, waarna Siri echt de beste plekken in de buurt ging zoeken. Daarmee kon je op feestjes nog ‘s voor de dag komen. Nadat een crimineel in Amerika het daarvoor écht een keer gebruikte, is het antwoord verdwenen. Ik gebruik Siri eigenlijk nooit. M’n zoon wel. Die laat Siri snel en handig het weer uitzoeken en timersettings en agenda-afspraken inplannen.

  3. Ik gebruik Siri al heel lang in het engels
    En dan werkt het perfect
    Veel beter dan in het nederlands

  4. En nu de resultaten van de Nederlandse.
    Ik gebruik noodgedwongen Siri in het Engels op de HomePod, die is beter inderdaad. In ‘t Nederlands op mijn iPhone is een stuk minder. Maar ja, in het engels dan hoef ik geen berichten te dicteren natuurlijk. Het is een struggle tussen both evils.

  5. Origineel geplaatst door Marko
    Siri staat bij mij uit. Ik heb niet de behoefte om tegen m’n apparaten te praten. Ik zie en hoor het ook nooit iemand doen trouwens. Sowieso de gedachte om het overal in het openbaar te doen al… alsjeblieft niet.

    Ben je mij nog niet tegengekomen. Siri op de Apple Watch werkt voor mij perfect 🙂

  6. Wordt Cortana niet meer meegenomen in zulke tests? Raakt MS langzaam aan een beetje in de vergetelheid?

    @Marko: Op straat gebruik in Siri ook zelden. Maar thuis en in de auto (CarPlay) wel. De trend van de “slimme” luidsprekers laat zien dat mensen het juist thuis veel gebruiken.
    Maar ik verwacht nog wel een rage om draadloze speakers ook “slim” te maken. En mensen die daar mee rond sjouwen gaan dat ook vast veel gebruiken. 😉

  7. Mijn ervaring is toch echt anders; vind het uiterst dramatisch, eerlijk gezegd. Maar goed, het onderzoek c.q. dit artikel hebben me wel een verklaring gegeven voor mijn zeer negatieve ervaring: ik stel natuurlijk precies die overige 17% van de vragen…

  8. Drama dat Siri , ook al omdat het ook reageert als het niet de bedoeling is.

  9. Siri vind ik voor een bedrijf als Apple plaatsvervangende schaamte.

  10. Siri is compleet waardeloos. Het luistert naar video’s, tv en podcasts en reageert daarop. Ook op vrouwenstemmen, terwijl ik een man ben en geen hoog stemmetje heb. Waarom moet Siri de zin van mij horen om vervolgens op werkelijk ALLE andere stemmen te reageren? De iPhone weet dat ik een film kijk of podcast luister.
    Te zot voor woorden.

    Ook kan Siri niks juist verstaan of begrijpen.

    Juiste antwoorden kun je sowieso niet krijgen, vooral niet van Google want ze zijn zo links als de pest en manipuleren de resultaten (dat is bewezen, geen ‘complot theorie’).

  11. Origineel geplaatst door Eric
    Juiste antwoorden kun je sowieso niet krijgen, vooral niet van Google want ze zijn zo links als de pest en manipuleren de resultaten (dat is bewezen, geen ‘complot theorie’).

    Sorry dude. Beetje kort door de bocht.

    Hier is het onderzoek. Eerst feiten checken, dan posten. En nee, ik heb geen Google gebruikt om dit op te zoeken. Ik ben zelfs helemaal geen fan, heb bewust geen Gmail, zoek altijd via DDG en heb bewust een iPhone omdat Android van Google is.

  12. Siri is in vergelijking met de concurrent waardeloos.

  13. Ik gebruik het echt vaak. AirPods in op de fiets en lekker roepen wie er gebeld moet worden of welk nummer ik wil horen. Ook in de auto gebruik ik het veel voor muziek en bellen en ook om herinneringen aan te maken. Kan niet wachten totdat het 100% werkt. want ik zou het heerlijk vinden als ik kan roepen naar m’n telefoon dat hij naar mijn site moet gaan. Want dat snapt hij nu nog niet.

  14. Ik vind de Nederlandse dingen van Apple echt achterlopen bij de Amerikaanse, dus snap best dat mensen overstappen op Android toestellen. Ik weet ook niet waar ik zou moeten klagen, maar Apple Nederland moet echt beter zijn best gaan doen!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.