Reacties voor: Onderzoek: ‘Ruim kwart van de jongeren wil een iPad’

Uit een onderzoek van NPD blijkt dat 27% van de jongeren een iPad wil kopen. dat is meer dan de huidige Apple-gebruikers. Ook het merk Apple speelt een belangrijke rol.

Reacties: 9 reacties

  1. dat trekt wel bij wanneer men zien en proberen kan hoe leuk dat ding is.

  2. Ik denk dat jongeren voornamelijk geïnteresseerd zijn omdat ze het gewoon een leuke gadget vinden. Het feit dat veel van die jongeren zeggen dat ze er muziek mee gaan luisteren geeft wel aan dat ze dit meer als een grote iPod Touch zien dan als een e-reader of laptop vervanger.

    Het is voor jongeren meer een hebbeding dan iets waar ze over nagedacht hebben. Aan de andere kant, Apple heeft producten wel vaker ‘verkeerd’ gepositioneerd. Beste voorbeeld is de iPod Touch. Dat werd aanvankelijk gepresenteerd als een geweldig muziekapparaat waar je ook nog eens een spelletje op kon doen. Toen zag Apple dat de iPod Touch meer en meer als een handheld spelcomputer werd gebruikt en ging toen de iPod Touch meer en meer zo presenteren (in commercials e.d.). Kortom, over twee of drie jaar kan de iPad wel heel anders gebruikt worden dan we nu voorzien.

  3. Ik ben 18 en ik krijg over 2,5 weken een ipad binnen. Ik heb dit vooral als leuke gadget, maar ik heb al jaren een tablet gewilt voor lekker in bed. Vooral instand messaging lijkt me lekker. Ik vind t soms lekker om op mijn bed tv te kijken. Mijn laptop is kapot dus ik moet het op mijn iphone doen. Dit werkt wel, maar zeker niet lekker. Bovendien heb je op de ipad wel gewoon alles zoals internet en mail. Ebooks ga ik niet gebruiken omdat ik niet van boeken lezen houd. Maar de iPad is dan ook geen Ereader, er zit gewoon een Ereader functie op. Ik denk dat het scherm ook een hele hoop inovatieve apps gaat opleveren. Ik denk dat er echt fantastische apps gaan komen die enorm handig zijn.

  4. Wil dat zeggen dat 3/4 ouderen zijn ?
    Dus meer een ouwe … gadget ?

  5. Origineel geplaatst door FransP
    Wil dat zeggen dat 3/4 ouderen zijn ? Dus meer een ouwe … gadget ?

    Nee goed lezen: 1/4 van de jongeren wil er een gaan kopen. Dus 3/4 van de jongeren niet. Zegt niks over ouderen (die trouwens ook best wel eens cool willen wezen)

  6. ik ben 17 en ga hem gewoon kopen als aanvulling op mijn iphone 3g voor thuis lekker op de bank

  7. Dit zegt toch wel iets over de marketing van Apple. Als zoveel mensen al van de iPad hebben gehoord, is dit toch echt niet normaal. Zoiets zou Acer, Dell of een andere fabrikant nooit voor elkaar krijgen.

  8. @Kees:
    Ik denk dat dit komt door het succes van de iPhone. 3 jaar geleden toen ik met een iphone liep was het heel speciaal, iedereen wilde kijken etc. Daardoor wilde ook iedereen een iPhone, en voillá echt super veel mensen hebben nu een iPhone. (vind wel jammer dat de exclusiviteit er vanaf is, maar het blijft voor mij de beste telefoon) Door dat gigantische succes van Apple met de iPhone, Apple met de mededelingen dat het beste apparaat ter wereld aangekondigd gaat worden, dan luistert iedereen er na. Ik kan me zelfs een groot artikel in het AD herinneren, ik zie nooit in de AD een artikel over een bepaald product.

  9. Gamers, die hun Nintendo DS aan de kant leggen?
    Ik zou dat niet echt gamers noemen. Een DS is niet gemaakt met als doelgrodp ‘gamers’. In eerste instantie misschien wel, maar hij is nu vooral gebruikt voor mensen tussen de 6 en de 14 en voor mensen van boven de 30 die willen braintrainen. De echte gamers, zo tussen de 15 en de 20, hoeven geen DS.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.