Reacties voor: Waarom mensen wisselen tussen iOS en Android

Dit zijn de belangrijkste redenen
Uit een onderzoek blijkt wat voor gebruikers de belangrijkste redenen zijn om over te stappen van Android naar iOS en andersom. Ben jij wel eens overgestapt?
Lees het complete artikel → Waarom mensen wisselen tussen iOS en Android
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 42 reacties

  1. Ben in 2012 één keer overgestapt naar android(Samsung). Voor mij was dat van de hemel naar de hel. En ben binnen paar weken weer terug gegaan naar Iphone. Hoewel ik nu weer een overstap waag durf ik dit niet meer uit mijn eigen slechte ervaring uit het verleden. Dus wordt het waarschijnlijk gewoon dit jaar de nieuwe Iphone X voor mij.

    • @Cihan: Android uit 2012 kun je totaal niet vergelijken met hoe het nu is. In het begin was het een rommel maar nu is het echt een heel goed OS. Durf bijna te zeggen dat het gewoon net zo goed is als iOS, en op sommige vlakken nog beter/handiger.

      maar goed, zelf blijf ik ook voorlopig nog bij iOS…het is TE vertrouwd na 8 jaar 😉

    • @Cihan: Kijk, precies als de rest. ‘Vroeger had ik een android, was echt een hel (want ik kon er niet mee omgaan), dus ik neem nu (in 2018) geen android want dat zal nog steeds slecht zijn. Sure… Android heeft in de laatste jaren erg grote stappen gezet, in tegenstelling tot iOS die de users met een update alleen een nieuw snelmenu geven, en een optie om je prestaties naar beneden te zetten zodat je batterij het niet begeeft… Nee dat is echt hemel!
      Koop je tegenwoordig een android telefoon, dan zal hij iedere update juist weer sneller worden. Ik kan het weten, mijn OnePlus 5 is nog steeds minstens zo snel als toen ik hem juni 2017 kocht. Daarnaast krijg nog steeds updates. En updates die echt verbeteringen geven. 3 vrienden van mij zijn van iPhones naar OnePlus gegaan, hun iPhones kampte met ontzettend slechte batterijduur en slome performance. Anderhalf jaar oud en al zo toegetakeld… Nu ze een OnePlus hebben zijn ze ervan overtuigd, android is niet meer zo slecht als het was. De tijd heeft niet stil gestaan.
      Het hele punt is gewoon de stap durven zetten, uiteindelijk zul je ontdekken hoeveel meer vrijheid een android telefoon heeft. Opties genoeg, alles kan, jou feest.

  2. Ik ben overgestapt van iOS – Android – iOS. Reden is toch wel dat ik het uiterlijk van de iPhone destijds niet mooi vond. Daarnaast verder niks van Apple in huis, dus geen last van het “ecosysteem”. Nu is dat anders, sinds 2 maanden een Apple watch en AirPods. Dus voorlopig houdt dit mij wel bij Apple. Ook vind ik het design van de X prachtig, zelfs de notch! Moet wel toegeven dat ik de laatste jaren ook meer ben gaan verdienen en mij ook wat meer kan veroorloven.

  3. Ben jaren gebruiker van de twee systemen zowel IOS als Android met steeds de nieuwste Smartphone. Mijn ervaring is dat IOS de laatste jaren een veel beter update beleid heeft, zelfs apps van Google in IOS zijn meestal als eerste aan de beurt. De beperktheid van IOS is sterk geëvolueerd. Daarentegen Android van Samsung is meestal een jaar later, zelfs de nieuwste smartphone loopt steeds achter met Android nieuwe versie vb.: Samsung S9 of Note 9 pas gelanceerd ben benieuwd wanneer Android Pie zal geüpdatet worden.

  4. Ik vindt beide OS’en top, misschien Android op sommige vlakken nog beter. Dit heeft te maken met de ongekende opties en personalisatie, vrijheid. Maar ik ben zo’n beetje vastgeroest in iOS na 8 jaar, hoe mooi ik de Note 9 ook vind blijft een overstap lastig. Ik hou het bij iOS voorlopig. Wie weet koop ik de Note er gewoon bij.

  5. Ook in de foto van artikel alsmede de reacties wordt Android gelijkgesteld aan Samsung. Samsung heeft een abominabel updatebeleid en de gebruikerservaring van Samsung telefoons is compleet anders dan puur Android.
    Kijk liever naar fabrikanten als Nokia/HMD, OnePlus en Google zelf met hun Pixel-toestellen. Updates snel en verzekerd, goede hardware en Android zoals het bedoeld is.

    En dan ben ik nog niet begonnen aan alle features in iOS van de afgelopen jaren, die stuk voor stuk bij Android afgekeken zijn. Beide OS-en zijn prima en vergelijkbaar, maar nogmaals: Android is niet Samsung!

    • @Jeroen: Punt is wel dat de ‘Android-ervaring’ voor 90% van de gebruikers Samsung is. Dat is alleen wel een grote zwijgende meerderheid. Ik hoor vaak hoe fijn de Pixel-ervaring is, maar met 4 miljoen verkochte Pixel-toestellen in 2017 tegenover 250 miljoen Samsungs is die fijne Pixel-ervaring alleen weggelegd voor de informed & happy few en dus niet maatgevend voor wat dé Android-ervaring is.

  6. Weer Amerikaanse cijfers. Hoe is dat in Europa? En hoe relevant is het eigenlijk…? 😇

  7. Ik ben jaren geleden overgestapt naar Android vanwege het gebrek aan vrijheid dat je bij Apple hebt als het gaat om de indeling en besturing van je telefoon. Bij Android kun je alles naar eigen hand instellen en is er iets dat er standaard niet in zit, dan is er wel een app voor (wel even goed uitzoeken want er is ook een hoop rotzooi verkrijgbaar) . Sinds begin dit jaar heb ik een iPhone van mijn werk en heb ik vast kunnen stellen dat, qua besturingssysteem, Android nog steeds mijn voorkeur heeft.

    Wat voor mij op dit moment een reden zou zijn om over te stappen naar Apple is de home automation. Hier is Android echt heel slecht in en de Nederlandse versie van Android Assistant is echt een aanfluiting. Toch vestig ik wat dat betreft eerst nog maar mijn hoop op Google home maar ik blijf Apple in de gaten houden.

  8. de android market is zo vol met spam en net apps,. ben dat redelijk snel zat als ik daar in moet zoeken naar iets…

  9. Ik zit al jaren op iOS en kwam van Android (ramp). Het zal allemaal wel verbeterd zijn aan Android zijde, maar heb het gevoel toch beter af te zijn bij iOS. De reden; UPDATES!! niet perse vanwege nieuwe functies maar vooral vanwege veiligheid en natuurlijk privacy. In tegenstelling tot velen vind ik privacy WEL belangrijk.

    Ook draait mijn huis via Homekit, dus overstappen maar Android heeft voor mij totaal geen zin. Daarnaast heb ik al teveel (betaalde) apps/films/muziek in der tijd aangeschaft.

    Het begrip kosten (prijs, duur/goedkoop) is voor ieder anders te interpeteren, voor mij is het geen issue en ik ben bereid ervoor te betalen. Het design spreekt me aan, producten van Apple zijn herkenbaar en tijdloos qua design.

    De squircles zoals die zijn bij apps maar bijvoorbeeld ook bij de hoeken van de iPhone zijn die kleine verfijndheden die het voor mij ook doen.

  10. Die 1% die denkt bij Android sneller software updates te krijgen 😂

  11. Ik heb al een iPhone sinds 2008 en ga niet overstappen. Ik heb van iemand anders wel eens Android gebruikt, maar vond het niet lekker werken. Plus heel m’n ecosysteem is Apple.

  12. Ik gebruik beide systemen vanwege app development. Wat voor mij het grootste pluspunt van Android is, zijn de notificaties. Die zijn een MILJARD keer beter dan op iOS. Ik snap echt niet dat Apple dat niet eens op de schop neemt …

    Als ik 2 meldingen heb, en ik unlock m’n iPhone, dan zijn die meldingen weg. En dan moet ik er dus zélf aan denken dat ik nog twee meldingen had om te bekijken in het notification center.

    • @Joep: nee niet helemaal waar, als je je scherm van boven naar onder trekt na het unlocken staan daar al je notificaties.

  13. Ben begonnen met een iPhone 3G in 2008. Daarna de iPhone 4, 5, 6 en 7.
    Zie geen reden om over te stappen. iOS werkt gewoon prima, soepel en vertrouwd.

  14. Wat ik zo prettig aan Apple vind is de perfecte samenwerking tussen alle devices! Ik heb een iPhone, Apple Watch, macBook, iPad en AppleTV. Werkt allemaal super samen en vooral, stabiel en zonder gezeik. Het werkt! Daarbij ben ik een paar jaar geleden eens vreemd gegaan, ik heb toen een Samsung gehad. Prima toestel verder, Android opzicht oke, alleen die Playstore; vind dat echt dramatisch. Veel lelijke slechte apps, zoveel troep staat daar in. Apple heeft dat met de Appstore echt goed voor elkaar. Kwalitatief veel betere apps zowel voor de iPhone als de iPad.

  15. Ik overweeg sterk naar Android over te stappen omdat Apple NFC naar niet openstelt. In ieder geval niet in Nederland.

  16. Na de iPhone 3G, 4 en 5 ben ik uiteindelijk overgestapt naar Android. Destijds een Oneplus One. De belangrijkste rijden was de prijs van de toestellen, de (in mijn ogen) lelijke Apple Watch en de beperkingen die IOS met zich meebracht. Ik heb toen ook meteen een Moto360 aangeschaft en nog steeds geen spijt.

    Na vele omzwervingen in Android land nu net een Asus Zenfone 5Z aangeschaft. Erg mooi en retesnel voor €490,-. Dat is voor mij een groot voordeel aan Android. Er is lekker veel keuze in alle mogelijke prijsklassen. Alleen Samsung zal ik niet meer kiezen, gezien hun trage update beleid en Android-skin. Ook Huawei wordt het niet meer gezien hun resolute kill-beleid van toepassingen op de achtergrond. Maar zo heeft elk merk zijn voor- en nadelen. Het feit dat er zo weinig te kiezen valt bij Apple heeft zeker meegespeeld.

    Tussendoor ben ik gewoon mijn iPad blijven gebruiken en op die manier ook IOS. Voor mij blijft Android toch de voorkeur houden. Het werkt allemaal stukken soepeler en gebruikersvriendelijker dan IOS. Hierbij bepaal IK wat ik nodig heb en welke mate van afscherming ik wil hanteren en niet Apple. Maar let wel: DAT IS MIJN PERSOONLIJKE opvatting. Van de vele haperingen, crashes en dergelijke waarover op iCulture regelmatig wordt verteld, heb ik totaal geen last.Al jaren niet.

    En om de bashers voor te zijn: ja, ik lees dagelijks iCulture omdat ik A: een gebruiker ben van IOS op mijn iPad en B: op de hoogte wil blijven van ontwikkelingen.

  17. Mijn Android ervaring beperkt zich tot de Samsung S6 en S7 welke ik van mijn werkgever heb gehad. Helaas meerdere slechte momenten mee gemaakt: compleet gewiste app’s na een update en een compleet gewiste telefoon omdat ik mijn PINcode niet meer wist. Problemen die ik bij IOS nog nooit heb meegemaakt. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar mijn (inmiddels 6e) iPhone.

  18. Vorig jaar jaar voor de grap een goedkope Nokia 6 gekocht, gewoon om te proberen. Na twee dagen was ik wat betreft telefoon helemaal om, heb nu een Nokia 8. Sommige mensen hebben het wel eens over het gebrek aan updates bij Android, nou, daar heb ik geen klachten over, zit nu op augustus 2018 wat betreft updates, Oreo 8.1

    De standaard 5Gig die je van Apple krijgt is echt een lachertje, bij Google is dat onbeperkt en geen gezeur meer over backups die niet gemaakt kunnen worden.

    Ik blijf wel weg van “gratis” apps in de playstore, maar er staan genoeg open source en betaalde apps in die vrij zijn van allerlei meuk.

    M’n iPad voor een android inwisselen gaat niet lukken, daar zie ik echt geen vervanger voor.

    Ik zeg niet dat ik nooit meer een iPhone koop, maar hij zal dan toch wel max 600 euro moeten zijn, maar bij Apple staat echt de aandeelhouder op 1, dat blijkt uit alles want elke cent is belangrijk voor ze. Logisch want het is de nummer 1 op de wereld kwa beurswaarde, maar ik geef m’n geld dan liever aan een jong europees (fins) bedrijf wat prima spul maakt. Natuurlijk telt voor hun ook alleen de winst, maar ik krijg niet het gevoel dat elke cent uit me geperst wordt. (betaal nu anders ben je foto’s kwijt)

  19. Meerdere jaren Android gebruikt maar ook al eerder de iPhone 6 plus. Deze vond ik persoonlijk uiteindelijk een te groot apparaat, dus weer terug naar Android. Mijn laatste Android toestel was de Nokia Sirocco, dus vrij recent. Waar ik mij heel erg aan kon ergeren bij Android is dat ik tot heden geen enkel toestel heb kunnen vinden waarop de mailcliënt fatsoenlijk werkte, zelfs Gmail niet. Meestal ging het een dag of 3 goed met pushmail en dan kwamen de haperingen waardoor ik alleen nog mail binnen kreeg als ik mijn toestelscherm activeerde. En geloof me, ik heb echt alle instellen uitgeprobeerd die er voor zouden moeten zorgen dat het werkte zoals bedoeld. Wel kon ik mij herinneren dat de mail via de iPhone wel altijd prima werkte, dus de iPhone X, 256 GB aangeschaft. Zeer tevreden over en Pfff….. de mail komt gewoon binnen zoals bedoeld. Qua mogelijkheden mis ik niks t.o.v. Android en inmiddels ook een iPad aangeschaft. Voor het eerst eigenlijk echt tevreden.

    • @Hans: Wat raar… Dit probleem heb ik nu nooit gehad. Mijn vrouw heeft nog een iPhone en die had altijd problemen met haar Ziggo Mail. Maar met Gmail heb ik nooit problemen gehad, niet op de iPhone en niet op m’n Android toestellen. (Oneplus, Huawei, Samsung, Nexus 6, ZTE en Asus).

      Heb je tussentijds ook eens van provider gewisseld?

      • @Mike: inderdaad is het een raar probleem en de meeste mensen hebben er geen last van maar sommigen ook weer wel. Voorheen Vodafone, nu T-Mobile en begin volgend jaar KPN. Maar het is niet een provider want via Wifi verbinding gebeurd hetzelfde. Nu gebruik ik iCloud mail en dat loopt voortreffelijk op mijn iPhone X. Op Android ook vele andere mail-cliënts uitgeprobeerd maar steeds hetzelfde probleem, ondanks uitsluiting van batterij besparing.

  20. Het enige dat me interessant lijkt bij Android is dat ik dan wel met men telefoon kan betalen in de winkels… zucht!

  21. Ik heb jaren Android gehad sinds 1.5 of 1.6, ik ben begonnen met Sony Ericsson X10, en in de tijd Android zien groeien met Android 2/3/4/5.
    Ik heb verschillende toestellen gehad Htc,sony,samsung, alleen na 2 jaar kon je weer nieuwe halen geen updates.
    Ik heb wel eens met custom roms gespeeld maar liever niet, daarbij je moet zoveel dingen doen steeds.

    Toen de overstad in 2013 gemaakt met een iPad Air, en half jaar later ook direct iPhone 6 genomen.
    Het fijne er van is het werkt gewoon precies het zelfde, ik hoefde niet hele toestel weer opnieuw te leren waar alles is.

    Sommige vinden dat fijn ik vind het irritant als ik steeds alles opnieuw moet uitvogelen, zelfs met een Android update van 7 naar 8 voorbeeld staat alles ergens anders.
    Ja Apple doet ook wel beetje maar zo weinig dat je amper merkt, je kan gewoon een iOS toestel pakken en je weet hoe alles werkt gelijk.
    Ook iets simpels als achtergrond instellen/verwijderen bij Android op lockscreen, bij Sony staat daar en bij samsung moet je 10 klikken bij instellingen daar doen(Het is gewoon 1 grote bende).

    IOS werkt gewoon simpel en geeft rust hier door, als je nieuwe koopt of tijdelijk moet wisselen kan je gelijk aan de slag want alles werkt vertrouwd het zelfde.

  22. Origineel geplaatst door Cihan
    Ben in 2012 één keer overgestapt naar android(Samsung). Voor mij was dat van de hemel naar de hel. En ben binnen paar weken weer terug gegaan naar Iphone. Hoewel ik nu weer een overstap waag durf ik dit niet meer uit mijn eigen slechte ervaring uit het verleden. Dus wordt het waarschijnlijk gewoon dit jaar de nieuwe Iphone X voor mij.

    In 2012 deugde er een hoop niet aan de Android toestellen, wat Apple wel gewoon op orde had. Ik zweerde altijd bij iPhone, kocht ieder jaar het nieuwste model, maar frustreerde me de laatste jaren aan gebrek aan innovatie, alsmaar stijgende prijs en zeer sterke concurrentie aan Android kant. Vorig jaar de stap gewaagd en een OnePlus aangeschaft, tot op heden geen moment spijt gehad. Wat een snelheid en mogelijkheden.. En dat voor die prijs. Toont maar weer aan dat het allemaal niet zoveel hoeft te kosten en dat Apple een hoop mensen bedonderd qua prijs. Durf te stellen dat OnePlus met haar meest recente modellen in vrijwel alle opzichten superieur is aan iPhone, op camera na die net ietsje beter is.

    Ondertussen gebruik ik nog steeds veel andere Apple apparaten als MacBook, iPad, Apple TV etc. Ook hier neemt mijn enthousiasme voor de producten af. Als je buiten het cirkeltje komt, kom je er denk ik achter dat Apple producten lang niet zo superieur zijn als we allemaal denken. De Apple tax is denk ik het grootste probleem, want de prijzen zijn vaak niet te rechtvaardigen.

  23. Origineel geplaatst door Rutger
    Die 1% die denkt bij Android sneller software updates te krijgen 😂

    Bij bijvoorbeeld de Pixel krijg je die meteen ja… Android komt op meer toestellen voor dan alleen die van Samsung.

  24. @Gonny van der Zwaag: Samsung goed voor 90% onder Android-fabrikanten? Welke bron gebruik je hiervoor? Een snelle search levert mij 46.8% procent op.
    Maar het originele artikel gebruikte 2500 respondenten in de VS, dus verre van representatief voor de wereld, en zeker niet Europa of Azie.

    Meer dan de helft van de Android-telefoons zijn geen Samsung, en dat aantal is in absolute zin nog steeds meer dan het totaal van alle iOS-apparaten!

  25. Voor mij niets anders meer dan Apple/iOS. Het werkt altijd soepel, stabiel en geen gezeur. Telefoons, tablets, appleTV (overigens wel het magerste product) werken domweg altijd. MacBook Air is de laatste aankoop, daar heb ik nog geen echte ervaringen mee om over te kunnen oordelen.

    Privacy is voor mij ook een reden. Vertrouw Google voor geen meter wat dat betreft.

    Ook de samenwerking met andere apparatuur (bijv. netwerkprinter van HP) werkt gewoon beter dan met een Windows laptop. Die had regelmatig problemen dat het de printer niet kon vinden, terwijl de Apple apparatuur de printer gewoon vond.

    Ik heb dan ook mijn ecosysteem inmiddels omgebouwd naar Apple/iOS.

    Ik ga nooit meer terug naar Android (of iets anders).

  26. Ik zou qua tablet en smartphone sowieso altijd voor iPhone en iPad gaan. Mijn eerste product van Apple was een iPod uit 2009/2010 en dat ding werkte zó fijn. Vandaag de dag doet hij het nog steeds en werkt nog steeds op iOS 6 waar ik soms ook nog games op speel.

    Mijn eerste smartphone was een Samsung Galaxy S2 die ik van mijn vader heb gekregen. Omdat ik iPod (iOS) gewend was vond ik dit niet fijn. Het was altijd zoeken, kon er niet aan wennen en de Google Playstore was een rotzooi. Apps die op Android gratis waren, waren op iOS betaald en andersom. Vond dat open sourced niet fijn.

    Daarom ben ik daarna overgegaan op een iPhone 4 misschien technisch gezien een stap terug, maar wel een hele verbetering tot aan iOS 7 (werd erg traag en kon het niet meer aan) en mijn ontgrendelknopje was vastgeroest. Voor de rest werkt deze iPhone ook nog gewoon.

    Nu heb ik een iPhone 6 die supergoed werkt, alleen de GPS en navigatie doen raar. Verder werkt mijn iPad 2017 ook naar behoren, maar dat mag ook wel na pas een jaar gebruik.

    Kortom ik zou dus niet snel overstappen naar Android en mijn volgende producten worden gewoon weer iPhones/iPads. Apple Watch heb ik verder niets mee en misschien in de toekomst een Macbook mocht ik daar het geld voor hebben. Misschien ooit ook nog een Homepod en Apple tv.

  27. Ik ben al vanaf het begin aan Samsung gebonden en dus Android. Voor mij werkt het heerlijk. Meer vrijheid met apps installeren, ook buiten de appstore om. Iets wat bij Apple niet kan. Scherm resolutie is beter bij Samsung. Andere aansluiting op iphone via usb wat onhandig is aangezien headsets micro usb gebruiken. IPhones zijn veel te duur voor wat je krijgt. Ik heb een iPhone 8 van me werk gekregen maar ik vind het maar een onding. Ik zie dan ook totaal niet hoezo iOS een betere gebruikservaring zou hebben. Ik vind het helemaal niet handiger in elkaar zitten. Laten we het maar niet hebben over het feit dat er geen extra geheugen in een iPhone kan en ze ook geen toestel hebben met een pennetje zoals mijn Note8. Ik eet appels, ik bel toch ook niet met een ananas of een banaan? En waar is die koptelefoon aansluiting? Zucht .. wat een biep biep telefoons zijn die iPhones toch

  28. Origineel geplaatst door Joep
    Ik gebruik beide systemen vanwege app development. Wat voor mij het grootste pluspunt van Android is, zijn de notificaties. Die zijn een MILJARD keer beter dan op iOS. Ik snap echt niet dat Apple dat niet eens op de schop neemt …

    Als ik 2 meldingen heb, en ik unlock m’n iPhone, dan zijn die meldingen weg. En dan moet ik er dus zélf aan denken dat ik nog twee meldingen had om te bekijken in het notification center.

    Precies dat! Ik had de G1 en heb 5 Android toestellen gehad. Daarna iPhone 5 en toen kwam de iPad, Apple TV, watch, MacBook.

    Maar op Android waren de notificaties echt het beginpunt voor elke keer als ik m’n telefoon pakte. Op iOS is dat helemaal niet. Zo vreemd. Al moet ik zeggen dat het wel een stuk overzichtelijker is geworden met iOS 12!

  29. Zit zelf sinds de iPhone 4 in de Apple bubble. Daarvoor android gehad. Heb destijds de switch gemaakt omdat ok de iPhone mooier/stijlvoller vond… (don’t blame me 😂 ).

    Nu hebben mijn ouders budget android toestellen (beide Samsung) en ik moet ze regelmatig helpen met instellingen en nieuwe apps. Ik kan er niks mee. Puur gevoelsmatig… en mijn gevoel: ik vind het systeem rommelig, de instellingen onlogisch en het lijkt of er een hoop apps op staan die geen functie hebben. Maar dat is puur mijn gevoel.

    Wat ik wel mis bij Apple is de mogelijkheid om een SD kaart te gebruiken voor meer opslag..

  30. Mijn eerste was een iPhone en dat is altijd zo gebleven. Maar ik snap de gebruikers van Android wel. Niet alles aan IOS is prettig, daarom heb ik ook altijd een jailbreak (als die beschikbaar is) om inderdaad die notificaties te verbeteren, om mijn autolock makkelijk even uit en aan te zetten via control centre, om mijn icoontjes rond te maken (ace el cap) en nog veel meer.
    Zonder jailbreak vind ik mijn telefoon saai, dan is hij als alle andere 6s+en.
    Verder is IOS gewoon super stabiel, de apps redelijk veilig en de bediening uiterst intuïtief.

  31. Nou heeft Android het voordeel dat je ook apps die niet in de appstore staan kan installeren. Bijvoorbeeld, je woont in Nederland, en wil een app installeren die alleen in de Belgische app store beschikbaar is. Even zoeken op internet, en gewoon installeren.. Bij Apple is alles zwaar beveiligd en zijn dit soort dingen niet mogelijk… Wel vindt ik de GUI van ios veel overzichtelijker in IOS. net als de agenda app in Ios. Dan zijn iPhones helaas erg duur, maar wel kwalitatief. Als ik een paar dagen met mijn unlimited abbo op iPhone op hotspot laat aanstaan op download naar laptop en deze in het stopcontact die blijft hij laden, terwijl bij Huawei bijvoorbeeld met Android stopt met laden en oververhit raakt na enkele minuten.. Normaal gebruik is bij Huawei wel redelijk.. Dus, A-grade ga je bij android moeilijk vinden omdat het allemaal niets mag kosten… En zelfs bij de duurdere Android stelt kwaliteit niet heel veel voor. Ook updatebeleid is bij apple al jaren beter.. Je krijgt altijd jaarlijks de nieuwste software versie ios11, 12 etc. Bij android krijg je vaak niet eens een update voor je software versie Android KitKat, oreo, pie etc…
    Helaas is mijn iPhone se met mankement momenteel niet bruikbaar en gebruik ik momenteel Huawei P10 lite als back-up. Voor de prijs redelijk toestel, maar heb toch liever Apple.

  32. In m’n gezin met ook kinderen hebben we 4 iPhones te onderhouden. We kopen nooit de nieuwste iPhone. Zou nu een iPhone het begeven dan zou er een SE of 6 gekocht worden voor 300-350 euro. En daar is het hete hangijzer genoemd: zolang we voor dat bedrag fatsoenlijke iPhones kunnen blijven kopen, zullen we altijd Apple trouw blijven. Gaat dat bedrag fors omhoog dan moeten we simpelweg overstappen op Android omdat het niet meer op te brengen valt voor ons.

  33. De punten zijn beetje scheef en de genoemde merken ook . Zet Nokia met Android one er tegen over dan krijg je heele andere uitkomst 1 NFC betalen 2 snel updates maandelijks 3 prijs ! 4 keer goedkoper 5 accu levens duur dit zijn voor mij echt punten die ik niet kan missen met name NFC betalen !

  34. Apple werd voor mij ‘saai’ en ben toen overgestapt naar Android (OnePlus 3) om de (bijna) stock Android ervaring te proberen. Nu, 2,5 jaar later kies ik wederom voor Android (OnePlus 6 8GB/128GB- 569 knaken). Beide OS’en zijn prima, met elk zo zijn voor- en nadelen. De zaken die Apple toevoegt zijn voor mij de 300+ euro (in vergelijking met vergelijkbare specs op een iPhone Plus-variant) niet waard.

  35. @Johan: Als je een app uit de Belgische Appstore wilt hebben kun je een Belgische Apple ID aanmaken. Gebruik voor het adres een hotel adres.

  36. Leuk artikel.
    Ooit begonnen met een Windows Phone, dan op aanraden van een vriend Android (versie 2 of zoiets) op een HTC. Enkele HTC’s later, een Sony gehad en dan wat vastgeroest op Samsung.

    Tot ik even samen op reis was met een andere vriend met een Apple. Problemen die voor mij “gewoon” geworden waren in smartphone land lachte hij eens mee.

    Dan maar eens zelf een iPhone 6S plus op de kop getikt en even later een 7PLUS. Stabiel spul, maar reteslecht scherm en slechte camera als je de Samsungs met OLED scherm gewend bent.

    Camera in een smartphone is voor mij zéér belangrijk. Een beetje hobby/beroepsmisvorming, maar ik hou ook enorm hard van de kwaliteit van OLED.
    De iPhone 6s plus verwisseld voor een Galaxy S8.
    Mijn 4e Samsung inmiddels en wederom na een half jaar gebruik de gekste dingen.

    Al enkele jaren gebruiker van een Android mediaspeler (nVidiaShield). Ook daar soms de gekste issues die maken dat je een half uur moet knoeien voor je kan tv kijken.

    Goedkoop een Apple TV 4K kunnen scoren, enkele tientjes uitgegeven voor infuse pro, maar wat een zaligheid. Tv aan, filmpje kiezen, kijken, klaar.

    Het vrouwtje is “bij wijzen van test” ook een maand of 2 van Android naar Apple. Tevreden gebruikster inmiddels.

    Even afwachten tot de X PLUS uitkomt en hopelijk zijn mijn 4 vereisten in een smartphone vervuld: goede batterij, goede camera, stabiliteit en schermkwaliteit.
    Zo ja zal het even in de buidel tasten zijn en Apple blijven. Android is effectief véél leuker, véél uitgebreider, maar oh zo onbetrouwbaar op alle vlak. Dat ben ik zooooo beu…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.